Køb af nye ski.

Thomas 03/01 2017 14:29

Hej skisport. Håber der sidder nogle skiexperter derude der måske kan hjælpe/rådgive mig, da jeg skal ud og købe mine egne ski her i weekenden og er meget i tvivl om hvilket ski jeg skal købe, har kigget på 2 par. Jeg har stået på ski i 3 år (15-18 dage) jeg står ca 75-80% pist og 20-25% uden for pisten.


Salomon x-drive 8.0
Salomon x-drive 8.0ti

Kommentarer:
Der er i alt 6 svar i denne forumtråd.

Martin Langdahl 12/01 2017 11:12

Sv: Køb af nye ski.

En anden ting du skal være opmærksom på er hvor stivheden i skien ligger - en stiv ski vil generelt være mere stabil i fart, men vanskeligere at styre. En stiv bagski vil give dig et rebound, så du hjælpes over i næste sving, det finder man ofter på specialslalom ski, dette vil jeg ikke anbefale dig. De kan være mega sjove at køre, men det kræver en meget agressiv kørestil (og nej med bare 20 dage ski, så tror jeg du har et par uger, eller i det mindste nogle instruktør timer, før du skal ud i den slags), hvis man ikke køre dem agressivt, vil man føle at de er vanskeligere at styre. Når du leger lidt ved siden af pisten, så sørg for at få en god rocker i forskien - du behøver ikke at gå efter noget i bagskien. Men rocker i forskien vil hjælpe dig til at tage nye sving, og holde dig ovenvande i pudderet. Lad være med at gå alt for bred - 85 mm på midten, vil jeg umiddelbart sige (de to du henviser til er ok i den sammenhæng).

Hvad angår længden skal du tænke på din egen vægt og dine evner. Med mindre du er meget lav (og let) vil de 156 som er muligheden på den uden Ti, være alt for kort, man siger normalt 5-10 cm kortere end din egen højde for en all mountain ski, men det er forudsat en forholdsvis normal vægt, hvis meget let, så tager man lidt mere fra hvis man er meget tung, så kan man ligge lidt til - men igen det kommer an på niveau og ski.

Et sidste råd - lad være med at købe en ski der er bedre end dig selv - det hjælper ikke dit skiløb - snarere tvært imod, og den er ikke sjovere at stå på - det eneste den gør bedre er i liften (så folk tror man er verdensmester)

Thomas 12/01 2017 12:03

Sv: Køb af nye ski.

Hej Martin. Tusinde tak for dine gode råd:) Har været ude og købe nye ski i weekenden og det blev til et par salomon x-drive 8.0 TI i længde 170, er selv 177 ca og en vægt på ca 87. Det var hvertfald den ski jeg blev anbefalet ved surf og ski odense og funsport i vejle så vil da mene det er den ski der passer mig. Men finder jeg hvertfald ud af i uge 4;)

Henrik 04/01 2017 10:07

Sv: Køb af nye ski.

Det er naturligvis en hjælp at du skriver hvor længe du har kørt, og hvor du står, men det er også vigtigt at vide hvordan du står. Alle ski kan i princippet bruges over det hele og til alle, men i dag er ski så specialiseret at det som virker super et sted virker knapt så godt et andet sted.

Generelt er det sådan at en ski der er smal under foden er godt til pisten, da den er meget hurtigere at skifte fra side til siden end en ski der er bred. En bred ski er så til gengæld bedre til at bære dig oppe når sneen er løs som uden for pisten kan være. så er der hvor hurtigt skien drejer (naturligt) hvis du kører på kant, hvad du nok ikke gør efter 3 år, det har også en betydning. En kort ski med stor breddeforskel mellem skiens midte (smal) og skiens front og tildels bagende (bred) giver en ski der svinger hurtigt, mens en mere lige og lang ski ikke svinger så hurtigt. Alle ski kan dog vende på en tallerken med et skrid, hvis du har teknikken, men den korte ski med en hurtig venderadius kræver færre kræfter at få rundt. Den er til gengæld mere ustabil ved høj fart ligeud, da den bredde front gerne vil gribe i sneen og dreje, så den kræver faktisk at du svinger hele tiden. Det vil du opleve på flade lang stykker hvor det gælder om at holde fart for ikke at komme til at stage, der har en lang lige ski meget mere stabilitet.

Din vægt og din evne til at presse i skieen og din fart er så bestemmende for stiens stivhed.

Det er de ting du skal bruge for at vælge ski.

Men efter 3 år vil de fleste nok leje. Hvis du flyver skal du tænke på 375 kr for at have ski med, og så skal de slibes og vokses hver uge, det koster også. Og de ski du lejer på det niveau koster ikke meget mere for en uge at leje, end det du bruger på transport og vellighold. Støvler derimod er bedre at have sine egne.

Henrik 04/01 2017 10:12

Sv: Køb af nye ski.

Hvis du alligevel skal have lidt respons på de 2 ski, så er den der hedder Ti nok den stiveste, altså den som er sværest at kører, men hvis du f.eks. vejer 90 kg så skal man have en stivere ski end en som vejer 60 kg, ved samme niveau. Som jeg kan se så kan man kun få en meget kort udgave af den øverste ski.

Men der er hundrede vis at ski at vælge imellem, så det er slet ikke sikkert at det er skien for dig. Prøv dig frem ved at leje det er min anbefaling, når du kun har 3 års erfaring.

Jan Spile 04/01 2017 15:46

Sv: Køb af nye ski.

Tror begge ski passer fint til det du søger. Min erfaring med Salomons ski er at de er meget let kørte, hvilket er fint til en med din erfaring.

Thomas 05/01 2017 11:11

Sv: Køb af nye ski.

Tak for svar:) Men det er hvertfald de to ski jeg har fået anbefalet af en god ven som har stået på ski i mange år, og jeg ønsker ikke og leje ski mere og vil ha mine egen nu hvor jeg også har købt egen støvler:)

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen