indstilling af binding offpist

Per 01/02 2018 08:52

Hej,

Jeg har et par ski som ikke er et par powder ski men mere et par all mountain som jeg er begyndt og køre lidt uden for pisten med.

Jeg har kun tabt et ski en gang, da jeg i høj fart fik et stød på det ene ski og så hoppede det af..... jeg er god på pisten, her kører jeg normalt 60-110 km/t men er tilgengæld ikke særlig god ude offpist, så hastigheden er nede, men søger nye udfordringer, da alle pister er lette med mindre at der er kommet store pukler.....

Grunden til at jeg skriver, er at jeg har nu tabt mit ene ski to gang i lav fart offpist, alle tre gange har det været det "ikke bærende" bjergbenet, det har ikke været noget voldsomt, faktisk lagde jeg ikke mærke til hvad det var der udløste det..... og 2 ud af 3 var bagbindingen der udløste...
Så jeg går og tænker om jeg har indstillet mine bindinger for lavt.... jeg er gået en linie ned i forhold til denne tabel http://www.sh-ski.dk/site/pdf/Artikler/artikel-om-bindinger.pdf

Hvad tænker i? jeg kører i dag med 7,5 og vejer 80 kilo, 187 cm høj 325 støvle jeg vil jo ikke risikere min knæ, men heller ikke sjovt og frygte at ski falder af...

Glæder mig til og høre fra dig
Per

Kommentarer:
Der er i alt 10 svar i denne forumtråd.

Arne Bonnesen 04/02 2018 10:17

Sv: indstilling af binding offpist

Hvis du kører 60 - 110 km/t på pisterne, håber jeg, at du passer meget på! Er lige blevet påkørt af en fartløber med kamera på hjelmen!!! Når du taler om ikke bærende ski i offpisten, tror jeg, at du skal tage et kursus. I offpisten løber du forhåbentlig med guide, som lærer dig, at du skal fordele vægten meget mere ligeligt på begge ski. Skifter du vægten fra ski til ski, har du ingen styring på den ubelastede ski, og det er sikkert derfor, at den udløser. Husk også at skire dig, at du kan finde din ski, når den udløser i offpisten, Der findes forskellige måder. Håber du ikke kommer til at forårssage ulykker :-)

Jan Spile 04/02 2018 10:55

Sv: indstilling af binding offpist

Jeg er fuldkommen enig Arne. De hastigheder som bliver nævnt, er noget man kan gøre på lukkede baner, ikke hvor der er andre turister med fare for påkørsel. Hastighed er jo ikke et kvalitets stempel, det kan enhver finde ud af. Hver gang jeg har undervist, og jeg sætter folk til at gøre ting langsomt, så kommer de i problemer, fordi de ikke har lært den grundlæggende teknik. Lær den og sæt langsomt farten op, og hvis du vil køre rigtig stærkt, så meld dig ind i en skiklub, og stil op til danmarks og kredsmesterskaberne i alpint.

Frederik 06/02 2018 03:32

Sv: indstilling af binding offpist

110 kilometer i timen? Enten overdriver du eller også er du dybt uansvarlig. Ved de hastigheder er det marginaler der gør om du mister kontrollen. Som nævnt er det kun hastigheder man kører på lukkede baner under ordnede forhold. Selv her er det farligt nok...

Afhængigt af hvor og hvordan du kører i offpisten kan det godt være at 7,5 er lige i den lave ende. Tager du fx. drop og kører stejle klippestykker så vil jeg ikke tøve med, at skrue din op på over 11-12. Hvis du derimod bare kører lidt ved siden af pisten så vil 7,5-8,5 nok være fint. Hvis du er i tvivl så lav en "vrid test" inden du kører - se evt. youtube "binding ski test".

Men, efter at have læst dit indlæg så vil jeg måske også anbefale dig, at tage et offpistkursus eller lignende. Meget af teknikken og specielt vægtfordeling og udgangsposition er markant anderledes ved offpistkørsel.

Hvis du ikke er udfordret nok på pisten så kan det også hjælpe med et par nye og stivere ski med lidt mere kant og ligledes med et kursus eller en enetime med en god instruktør. Jeg garanterer dig, at du kan blive meget bedre ;)

God fornøjelse! :)
/Frederik

Frederik 06/02 2018 03:33

Sv: indstilling af binding offpist

Hov. Hvad mener du iøvrigt med "325 støvle"?

Jan Spile 06/02 2018 17:26

Sv: indstilling af binding offpist

Godt indlæg Fred, Ang. 325, vil jeg tro at det er millimeter angivelsen af støvlelængden, den man bruger når man tilpasser bindingen til støvlen.

Frederik 06/02 2018 21:24

Sv: indstilling af binding offpist

Hej Jan.
Ahh... ja det vil give mening! Tak :)

Det ville nu nok være mere brugbart (omend ikke bidende nødvendigt) med en angivelse af flex, modelnavn eller noget i den dur.

Arne Laursen 09/02 2018 12:32

Sv: indstilling af binding offpist

Aarh Fred1337......

Længden af sålen giver mening i forhold til indstilling af bindingen da vridmomentet i udløsningen er afhængig af længden på foden/støvlen. Flex/model er i den sammenhæng irrelevant.

Frederik 10/02 2018 00:28

Sv: indstilling af binding offpist

Det ved jeg godt, men det har i grunden ikke særligt meget at sige så jeg undrede mig lidt over den information - det bliver jo normalt også angivet med mm, altså fx 316mm som der står på ydersiden af min egen sål.

Jeg mente at det var mere relevant med flex/model da vi så bedre kunne vurdere trådstarters niveau og eventuelle behov for nyt udstyr. Det giver fx ikke meget mening, at foreslå en stiv race ski til ham hvis han kører i et par bløde støvler med flex 70.

Derudover så er det faktisk sværere at poppe korrekt ud af en binding, hvis ens støvle er for blød.

Per Bach 10/02 2018 09:03

Sv: indstilling af binding offpist

mærkeligt at jeg ikke har modtaget mail om at i har skrevet, derfor mit manglende svar...

Men tror at jeg vil prøve et offpiste kursus hvis de har det i Sverige, for jeg tror at i har fat i noget med vægtfordelingen på begge ski...

Tak for jeres input

Frederik 12/02 2018 23:09

Sv: indstilling af binding offpist

God fornøjelse Per!

/Frederik

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen