hårhed på ski

Rasmus 16/08 2009 21:53

hej der ude.
jeg står og skal ha nye ski sidste år løb jeg på atomic gs 11 der havede en dreje radius på næsten 21 m.
når jeg kigger på eks salemon z12 ka jeg se den ikk kommer meget over 15 meter.
hvad skal jeg have jeg vil gerne løbe meget hurtigt og lidt off pist. vil ikke have en ski der blaffer når man løber hurtigt. men er i tvilv om en ski på 12 15 meter i radius vil gøre det.
og hvad har dreje radius og sige altser andet end hvor meget plads den bruger på og dreje 180 c

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Rasmus Alenkær-jørgensen 17/08 2009 10:32

Sv: hårhed på ski

Hepsen.

JEg kan med fordel anbefale Heads Liquid metal teknologi i så fald. Det funker rigtigt godt. Købte et par sidste år, og er fuldt ud tilfreds.

Evt en som denne: http://www.head.com/ski/ski.php?region=eu&tag=chip&id=2063

Liquid metal teknologien gør at skien er blød når man kører langsomt eller i terræn der ikke giver stød(løs sne) og bliver hårdere efterhånden som farten sættes op.

/Rasmus

K 17/08 2009 10:45

Sv: hårhed på ski

Hvis du prioriterer at køre hurtigt, vil jeg klart anbefale en ski med lang drejeradius (omkring 20 og opefter). Den længere drejeradius gør det nemmere/sjovere ved store sving i høj fart. Ofte er ski med meget kort radius kun sjove ved - ja - korte sving (korte sving nedsætter alt andet lige topfarten).

K 17/08 2009 10:52

Sv: hårhed på ski

I øvrigt ville jeg anbefale dig at prøve noget i retning af Dynastar Legend Mythic Rider........De kan køre stærkt uden nogen flabren ....

Asbjørn Nissen 18/08 2009 13:26

Sv: hårhed på ski

Jeg er ikke helt enig med K. Jeg synes det er en lidt forkert måde at anskue skiløb på.

Jeg vil ikke stille mig til dommer for hvad der er sjovest på ski. Jeg er sikker på der er nogle der synes det er at tage et vildt hop, andre synes det er pukler andre som mg selv synes det er at mærke den dybe sne.
Personlig er jeg selv nød til at have 2 par ski. En pisteski og en offpist ski.
Pisteskien skal efter min subjektive mening helst være en ski med en ikke alt for lang sving radius. Grunden til dette er at jeg elsker at stå med høj fart men med små korte sving. Store carving sving er også sjove men efter min mening er det lettere at presse en ski med kort sving radius til at tage længere sving. End det er at presse en ski med lang sving radius til at foretage korte sving.
Jeg synes også du skal være opmærksom på ikke at købe din ski for stiv. Alt for mange køber deres ski for stive. Dit skiløb bliver ikke automatisk bedre af at få en stivere ski. Nu ved jeg ikke hvor meget erfaring du har og hvor ofte du tager på ski, men de fleste står ikke på ski mere end 2 uger om året. Står man ikke mere på ski end det ser jeg det bestemt ikke som en fordel at have den stivest mulige ski(heller ikke med stor erfaring). I offpisten er det bestemt heller ikke en fordel at skien bliver for stiv/for tung.
Og ja sving radiusen er hvad du selv har fundet frem til. Det er hvor hurtigt/hvor mange meter det tager at dreje skien. Det har intet med stivheden, eller sværhedsgraden på skien at gøre

Held og lykke med det

K 18/08 2009 13:40

Sv: hårhed på ski

Nu skal man ikke nødvendigvis gøre det sværere, end det er - og der vil også altid være mange holdninger......og folk, der mener at være bare lidt klogere end andre....sådan er det.

Jeg kører selv på ski med 20/21 radius/174 cm lange (er selv omkring 178 cm), og de er umådelig lette at slå små sving med - man behøver næppe være ekspert.

Een ting er jeg dog enig med Asbørn i - nemlig at man skal passe på ikke at købe/leje ski, der er for stive.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen