Gamle Carving ski - er de noget værd?

Dan 29/01 2019 14:38

Hej jeg står i den situation jeg overvejer nogle nye ski.

Ski blev lagt på hylden for godt 8-9 år siden. Jeg har så gravet mine gamle ski frem. Det er nogle gamle carving ski fra 2006-2007. Begynder ski, jeg er selv let øvet (stået en 5-6 gange). Vil høre om jeg bare skal skrotte dem og købe nogle nye? Eller skal jeg give dem en tur voks og evt slibning også køre videre på dem.

Der er jo mange der sælger deres gamle ski som er en 8-9 år gamle, så der er vel nogen der køber.

Jeg tænker lidt om der er markant forskel på ski i den klasse.

Kommentarer:
Der er i alt 6 svar i denne forumtråd.

Jan Spile 29/01 2019 15:39

Sv: Gamle Carving ski - er de noget værd?

Altså de ski som jeg løb på i 2007 var/er fremragende. Det ved jeg fordi jeg løb på dem nogle dage så sent som i sidste sæson. De er kasseret nu fordi de var slidt ned (ingen kanter tilbage, p.g.a meget slibning) men de kørte helt sublimt, og fuldt på højde med min nye Võlkl world cup Sl jeg bruger nu. Det var en Blizzard Worldcup sl LAB ski jeg havde, så det er jo en helt anden boldgade end den begynder ski du nævner. Der er selvfølgelig sket nogle nye ting med ski som rocker, der gør det nemmere at løbe og dreje på dem, men din ski fra 2007 vil helt sikkert fungere fint. Personligt vil jeg ikke have rocker i min piste ski, men det er selvfølgelig en smagssag.

Christian Hornborg Jensen 29/01 2019 21:21

Sv: Gamle Carving ski - er de noget værd?

Jeg har lige skiftet mine carving ski. Købt i 1999/2000. Så kør du bare et par sæsoner ????

Andreas Jonsson 30/01 2019 08:53

Sv: Gamle Carving ski - er de noget værd?

Har oplevet at et par ski der har stået over tid har fået deformeret sålen mere end en "stenslibning" kunne rette op på. Hvis du er sikker på at sålen (og kanter) stadig er ok vil jeg ikke kigge efter nye ski.

Henrik 30/01 2019 09:07

Sv: Gamle Carving ski - er de noget værd?

Under alle omstændigheder skal ski altid slibes og vokses inden man tager på ski, så det gør ingen forskel på om det er nye eller gamle ski. Spørgsmålet er så om du vil ofre det på gamle ski, og som nogle er inde på skal sålen også være ret plan. Hvis du selv kan gøre det så er det naturligvis bare arbejdet i det det koster (hvis de er meget rustne, koster det en del arbejde), ellers koster en slibning og en voksning jo en del til ski du er usikre på. I min optik synes jeg, at hvis man har egne ski så vokser og sliber man dem også selv, ellers går økonomien ikke op. Der er selvfølgelige også andre aspekter end økonomi at man gerne vil have sine egne og sådan noget.

Dan 30/01 2019 10:11

Sv: Gamle Carving ski - er de noget værd?

Tak for svar!

Det har strejfet mig om det var det værd at fikse, der er en smule rust på, ikke det store. Ja de skal Vokses for de er helt tørre.

Samtidig har jeg kigget lidt på dba, de ski som folk sælger er jo også oftest 7-10 år gamle ellers koster de mere eller mindre det samme som en ny ski.

Jeg tror jeg prøver at vokse/slibe mine ski i værste fald, så må jeg leje nogle nye når jeg kommer afsted.

Asbjørn Nissen 31/01 2019 13:57

Sv: Gamle Carving ski - er de noget værd?

Hej Dan
Jeg er sikker på dine gamle ski er fine. Tænk på det sådan her da jeg var skilærer sagde vi at et par ski holdte ca. 2-3 sæsoner, hvilket svarer til 32-48 ugers skiløb.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen