Fødder sover konstant

Mikkel Guldfeldt 22/12 2014 13:10

Hej folkens

Her brug for jeres hjælp!
Jeg købte sidste vinter et par Salomon Xpro 120 skistøvler, fik verdens bedste service i en skishop i Frankrig, hvor inderstøvlen selvfølgelig også blev varmet op til min fod. Som altid gik jeg rundt i 10-20 med støvlerne på, og har var jeg bare lykkelig for mine nye støvler. Desværre var det den sidste dag på skiferie, så kunne ikke nå ud og prøve dem. Derfor har de ligget gemt væk indtil for 2 uger siden, hvor jeg var på ski og skulle prøve dem i sneen for første gang.

ud af 3 fulde dage på ski, tror jeg at jeg stod på ski sammenlagt 1 time!! :( Mine fødder sover konstant når jeg har støvlerne på, spænderne er spændt så løse som de kan og støvlen er indstillet til det blødeste den kan, men mine fødder sover helt vildt uanset hvad. Jeg gik på anden dagen ned i en skishop og fik udvidet plastikken på vristen, da jeg har en høj vrist, så troede måske det var det, da jeg kunne mærke jeg var øm her efter at have haft dem på. Det hjalp ingenting :(

Jeg har ladet mig fortælle at man mkan få støvlerne i et varmeskab, hvor støvlen bliver varmet op med 220 grader, hvorefter man som man kender det skal gå rundt med støvlen på, er der nogle der har prøvet det og ved om det hjælper? Eller er vi ude i at jeg skal sælge støvlerne og købe nogle andre?

Det skal siges at Xpro 120 er en ualmindeligt stram støvle og jeg har i forvejen høj vrist og store lægge, ved ikke om det har nogen betydning?

Please hjælp! Taaaak

Mvh Mikkel

Kommentarer:
Der er i alt 7 svar i denne forumtråd.

Asbjørn Nissen 09/01 2015 09:18

Sv: Fødder sover konstant

Undskyld Mikkel læste ikke dit indlæg ordentligt og svarede et par dage efter.

Enkelt sagt FEJLKØB!!!

Og det lyder som om du er på vej til at gøre fejlkøb nummer 2. selvom du skriver du har prøvet dem Skistøvler kan ikke købes på anbefaling..... Man skal købe de støvler der passer til ens fod.

1.Den ene måde er at prøve en masse par igen og igen...
2.Den anden måder er at få formstøbt en inderstøvle der passer præcist til din fod ligesom Tine Mads har gjort..

Formstøbt inderstøvle virker helt klart bedst.
NEJ!! at få opvarmet støvlen er ikke det samme. Passede støvlen ikke inden opvarmningen gør den det heller ikke bagefter. Det opvarmningen gør er, at du springer over det stadige, at man går skoen til (skistøvlen til) Ligesom man skal med alle sko og støvler. Man løber heller ikke et maraton i et par nykøbte løbesko, det samme gælder for skistøvler. Ved opvarmning af støvlen slipper man så for dette da støvlen så ”SMÅT” tilpasser sig ens fod, men lig vægt på småt

Henrik 22/12 2014 13:57

Sv: Fødder sover konstant

Hej Mikkel... Jeg har også store lægge! Er helt overbevist om at du vil kunne mærke og se hvis de er for stramme der.
Har du prøvet en sål med svangstøtte? Hvis du har høj svang og denne ikke understøttes kan fødderne sove...

Henrik

Carsten Hansen 22/12 2014 14:32

Sv: Fødder sover konstant

Hej Mikkel

Jeg tror vi sender dig direkte til Snowfun Fun i Roskilde, så får du målt dine fødder . Og hvis støvlen har de rette mål , kan de

Varmes op, og blokkes.,Du må hellere bestille tid.

Held og lykke med de nyestøvler.

Carsten

Pernille Hansen 22/12 2014 20:13

Sv: Fødder sover konstant

Helt enig med Carsten - turen går til Snowfun i Roskilde. Først når de har prøvet, kan du bedømme, om det var et fejlkøb, eller om de bare skulle justeres.

Opvarmede inderstøvler har det med at virke mindre i starten af sæsonen (for øvrigt det samme for andre støvler), så du har nok brug for at få dem varmet igen. Tag evt. en tykkere sok på ved opvarmning end du bruger ved skiløb - så bliver næste skitur lidt mere komfortabel.

Mads Cronquist 06/01 2015 21:06

Sv: Fødder sover konstant

Enig prøv SnowFun. Derudover: kender godt støvlen og prøvede den selv. Hvor meget jeg end elsker Salomon måtte jeg af samme årsager som du beskriver overgive mig. Efter 10-12 prøvning i 5 lande fandt jeg i Atomic Hawk der sad som støbt på min fod inkl. høj vrist, bred forfod, muskuløse lægge og endnu vigtigere for greb og styring: akillessene-greb. Sidste år fik jeg så støbt speciel Head inderstøvle i St.Anton hos Sport2000 Jennewein. Det er det eneste sted i verden den inderstøvle laves - og hvilken verdensklasse - oplevelse!
Derfor er mit råd egentlig: sælg støvlen og prøv ovenstående. Livet er for kort til kolde og følelsesløse fødder. Svangstøtte har jeg i øvrigt også fået lavet med støbt sål.

Mikkel Guldfeldt 08/01 2015 09:16

Sv: Fødder sover konstant

Tak for alle jeres input :) Jeg har nu sat støvlerne til salg, da jeg var nede i Snowfun og få lidt hjælp. Her kunne de gøre en masse, men det kom til at koste sagde han. Derfor har jeg besluttet at sælge og købe Atomic Hawx 2.0 120 i stedet, har prøvet dem og de sidder som du skriver som støbt til min fod. Tak!
Mvh Mikkel

Asbjørn Nissen 08/01 2015 16:35

Sv: Fødder sover konstant

Det hjælper med de rigtige skistøvler men jeg tror ikke på det 100% kan fjerne problemet. Det ligner du er sæson arbejder på billedet. Da jeg boede i alperne sagde en kolleges kone der var østrigsk sygeplejeske at konstant sovende fødder var et problem mange sæson arbejdere led af men det var vigtigt at gøre noget ved. Man skulle ifølge hende hver morgen og aften tage noget fugtigheds crem og masserer fødderne i ca. 5 min. Efter en uge stoppede mine fødder med at sove.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen