Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Profilbillede af Henrik

Regner med at skulle have nye skistøvler næste år. Overvejer custumefit. Jeg vil derfor høre folks erfaringer med sådanne støvler. Jeg tænker ikke kun på om det får støvlen til at passe det går jeg ud fra at de gør, men selve støvlen og hvor godt den fungere kan jo også godt være forskellig fra fabrikat til fabrikat. Jeg har lige set noget om Daleboot som jo kan købes i Steep and Deep, mens Strolz skal man have på et skisportsted. Det jeg så på nettet om Daleboot var at de ud over at passe til foden også skulle have andre fordele på den måde de er lavet på. Andre siger at Strolz er de eneste rigtige, mens andre mener at selve deres skal er meget gammeldags. Hvad er erfaringerne.

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Pernille Hansen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Hej Henrik
Jeg kan stærkt anbefale Daleboot og Steep Deep i Holte.
Jeg fik lavet støvler sidste år, og jeg har haft stor glæde af den ekstra gode kontrol det giver mig over skiene - alle små bevægelser overføres direkte i skien.
Dog opdagede jeg under tilpasningen, at mine nerver på den ene fod er meget sårbare, så jeg har fået tilpasset inderstøvle 4-5 gange efterfølgende for at finde en god løsning, hvor der ikke trykkes for hårdt på oversiden af foden.
Det er så også mit argument for, at det skal købes hos en forhandler i Danmark - så bestiller man en tid efter hver skitur, hvis man har brug for yderligere tilpasning.
Daleboot kan desuden bruges meget længe, da man kan udskifte flere af delene efter behov.

Jeg ved ikke om konceptet bag Strolz er det samme.

Profilbillede af Jan Mortensen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Hej Henrik
Min kæreste og jeg fik begge lavet et par Strolz støvler sidste år i Sölden ved Sport4You. Jeg er meget glad for dem og de både behagelige at have på ski, men også når du ikke står på ski. De er varmere end andre skistøvler jeg har haft. De sidder utrolig godt omkring foden og man behøver ikke spænde støvlerne så hårdt.
Min kæreste har en stor læg, men en lille fod, hvor hun tidligere havde problemer med at hun havde ondt under fødderne. Det er væk nu, da Strolz laver en model til små fødder og store lægge.
Jeg kan varmt anbefale Strolz og Sport4 You i Sölden.

Profilbillede af Thomas Bjørn Larsen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Har haft Daleboots i nogle år. Steep Deep har gjort meget for at tilpasse dem, men det er aldrig blevet rigtig godt. Jeg har stort set kramper på undersiden af fødderne hver morgen imellem 30 og 60 minutter, også selv om støvlerne er varmet igennem og også med forskellige tykkelser sokker.

På sidste skitur i januar blev jeg så irriteret, at jeg på andendagen lejede et par almindelige støvler. Ingen kramper, og ej heller så kolde, som Daleboots er, men heller ikke samme gode og præcise skikontakt som Daleboots har. Jeg er en rutineret mellemgod skiløber, der først er begyndt at stå på ski midt i livet, og ville derfor gerne have, at jeg ikke skulle spilde for meget tid med at prøve udstyr af. Jeg synes ikke endnu, at smerterne og ubehaget er kvaliteten værd, men vil give Steep Deep muligheden for een gang til at få støvlerne til at spille. De har god service, og ved hvad de laver, så måske er tredie gang lykkens gang. Kan du holde Dale boots ud og ikke får smerter, forbedrer de dit skiløb i høj grad.

Mvh Thomas

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Strolz til enhver tid. Jeg har beskrevet min begejstring for mine Strolz støvler ved flere lejligheder i dette forum, og gør det gerne igen. Med mine plus 40 års ski erfaring, og med rigtig mange uger på ski, vil jeg sige at jeg løber på et rimeligt højt niveau, og har et solidt grundlag for at bedømme skistøvler. Jeg har været igennem et utal af støvler, både foamede, vametilpassede (custom fit blev det vist kaldt) i flere variationer, alm støvler tilpassede på alle mulige måder. Noget var skidt, andet var hæderligt og et enkelt par var ok, ja faktisk gode. Dem som var OK (gode) var nogle foamede støvler som jeg fik lavet i Snow Fun i Roskilde. Jeg fandt dog først ud af, hvad en rigtig fremragende skistøvle er, da jeg fik lavet mine Strolz, hos Alber sport i St Anton for 7 år siden. De har en pasform som er second to none, og har siddet perfekt fra dag 1. De sidder utroligt tight, uden at jeg har nogen generende tryk punkter nogen steder. Jeg spænder støvlerne om morgenen, og rør først spænderne, når jeg skal have dem af om eftermiddagen. Det er kort sagt den bedste ski investering jeg nogensinde har gjort. Daleboot har jeg et par venner som har købt, og de har været igennem flere tilpasninger på deres støvler, uden det endnu er perfekt. Jeg ville meget gerne give Daleboots mine bedste anbefalinger, fordi jeg har haft en tæt tilknytning til Steep & Deep gennem mange år, og synes de er nogle super gutter og har en fremragende butik, men dem jeg kender har ikke været helt tilfreds med deres Dale boots, desværre.

Søg   Svar på indlæg