Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Profilbillede af Henrik

Regner med at skulle have nye skistøvler næste år. Overvejer custumefit. Jeg vil derfor høre folks erfaringer med sådanne støvler. Jeg tænker ikke kun på om det får støvlen til at passe det går jeg ud fra at de gør, men selve støvlen og hvor godt den fungere kan jo også godt være forskellig fra fabrikat til fabrikat. Jeg har lige set noget om Daleboot som jo kan købes i Steep and Deep, mens Strolz skal man have på et skisportsted. Det jeg så på nettet om Daleboot var at de ud over at passe til foden også skulle have andre fordele på den måde de er lavet på. Andre siger at Strolz er de eneste rigtige, mens andre mener at selve deres skal er meget gammeldags. Hvad er erfaringerne.

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Pernille Hansen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Hej Henrik
Jeg kan stærkt anbefale Daleboot og Steep Deep i Holte.
Jeg fik lavet støvler sidste år, og jeg har haft stor glæde af den ekstra gode kontrol det giver mig over skiene - alle små bevægelser overføres direkte i skien.
Dog opdagede jeg under tilpasningen, at mine nerver på den ene fod er meget sårbare, så jeg har fået tilpasset inderstøvle 4-5 gange efterfølgende for at finde en god løsning, hvor der ikke trykkes for hårdt på oversiden af foden.
Det er så også mit argument for, at det skal købes hos en forhandler i Danmark - så bestiller man en tid efter hver skitur, hvis man har brug for yderligere tilpasning.
Daleboot kan desuden bruges meget længe, da man kan udskifte flere af delene efter behov.

Jeg ved ikke om konceptet bag Strolz er det samme.

Profilbillede af Jan Mortensen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Hej Henrik
Min kæreste og jeg fik begge lavet et par Strolz støvler sidste år i Sölden ved Sport4You. Jeg er meget glad for dem og de både behagelige at have på ski, men også når du ikke står på ski. De er varmere end andre skistøvler jeg har haft. De sidder utrolig godt omkring foden og man behøver ikke spænde støvlerne så hårdt.
Min kæreste har en stor læg, men en lille fod, hvor hun tidligere havde problemer med at hun havde ondt under fødderne. Det er væk nu, da Strolz laver en model til små fødder og store lægge.
Jeg kan varmt anbefale Strolz og Sport4 You i Sölden.

Profilbillede af Thomas Bjørn Larsen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Har haft Daleboots i nogle år. Steep Deep har gjort meget for at tilpasse dem, men det er aldrig blevet rigtig godt. Jeg har stort set kramper på undersiden af fødderne hver morgen imellem 30 og 60 minutter, også selv om støvlerne er varmet igennem og også med forskellige tykkelser sokker.

På sidste skitur i januar blev jeg så irriteret, at jeg på andendagen lejede et par almindelige støvler. Ingen kramper, og ej heller så kolde, som Daleboots er, men heller ikke samme gode og præcise skikontakt som Daleboots har. Jeg er en rutineret mellemgod skiløber, der først er begyndt at stå på ski midt i livet, og ville derfor gerne have, at jeg ikke skulle spilde for meget tid med at prøve udstyr af. Jeg synes ikke endnu, at smerterne og ubehaget er kvaliteten værd, men vil give Steep Deep muligheden for een gang til at få støvlerne til at spille. De har god service, og ved hvad de laver, så måske er tredie gang lykkens gang. Kan du holde Dale boots ud og ikke får smerter, forbedrer de dit skiløb i høj grad.

Mvh Thomas

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Strolz til enhver tid. Jeg har beskrevet min begejstring for mine Strolz støvler ved flere lejligheder i dette forum, og gør det gerne igen. Med mine plus 40 års ski erfaring, og med rigtig mange uger på ski, vil jeg sige at jeg løber på et rimeligt højt niveau, og har et solidt grundlag for at bedømme skistøvler. Jeg har været igennem et utal af støvler, både foamede, vametilpassede (custom fit blev det vist kaldt) i flere variationer, alm støvler tilpassede på alle mulige måder. Noget var skidt, andet var hæderligt og et enkelt par var ok, ja faktisk gode. Dem som var OK (gode) var nogle foamede støvler som jeg fik lavet i Snow Fun i Roskilde. Jeg fandt dog først ud af, hvad en rigtig fremragende skistøvle er, da jeg fik lavet mine Strolz, hos Alber sport i St Anton for 7 år siden. De har en pasform som er second to none, og har siddet perfekt fra dag 1. De sidder utroligt tight, uden at jeg har nogen generende tryk punkter nogen steder. Jeg spænder støvlerne om morgenen, og rør først spænderne, når jeg skal have dem af om eftermiddagen. Det er kort sagt den bedste ski investering jeg nogensinde har gjort. Daleboot har jeg et par venner som har købt, og de har været igennem flere tilpasninger på deres støvler, uden det endnu er perfekt. Jeg ville meget gerne give Daleboots mine bedste anbefalinger, fordi jeg har haft en tæt tilknytning til Steep & Deep gennem mange år, og synes de er nogle super gutter og har en fremragende butik, men dem jeg kender har ikke været helt tilfreds med deres Dale boots, desværre.

Profilbillede af Sophie Hendriksen
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Som Jan Spile, er jeg også stor Strolz fan. Mine er sågar lavet i Lech - hos Strolz ;-)

Jeg kender ikke konceptet med Daleboot, men Strolz er ikke blot custom foamed, men de syer en inderstøvle efter mål.

Jeg fandt dog én ulempe ved dem i år! Jeg er lige kommet hjem fra 10 dage i Vail, hvor spændet på den en støvle knækkede af. Når man ikke befinder sig i "Strolz-land" som Arlberg-regionen i Østrig, så er det ikke nemt at få et nyt spænde på. I mit tilfælde var der en 2 timers køretur t/r til Aspen, hvor der findes en butik, der laver Strolz støvler. Det orkede jeg ikke. Min offpiste-guide satte et stykke ståltråd i, og så kørte jeg videre. Lærepenge: Køb et par ekstra spænder og tag med i bagagen. Man kan godt finde nogen til at sætte dem på, men de ligger ikke inde med de lidt specielle spænder på lager jo.

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Sophie Hendriksen, det er rigtigt, men det kan ske med alle støvler. Det er dog ikke sket med mine Strolz endnu, men til gengæld har jeg prøvet det med Technica og Nordica støvler. Så kan man argumentere for, at Strolz spænder er sværere at skaffe, og det er rigtigt, så derfor er det nok en god ide at ligge inde med et ekstra spænde. Jeg vil så sig at mine Strolz støvler sidder så tight, og jeg spænder dem så løst, så jeg tror nok jeg ville klare den selvom jeg manglede et spænde :-) Er lige vendt hjem fra Italien, og jeg måtte bare endnu engang konstatere, hvor sublimt de støvler sidder, og endnu engang lægge øre til hvor mange andre som havde problemer med deres, med klager over smerter, vabler, kramper og sår pga. deres støvler.

Profilbillede af Peter
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Hej Henrik.
Jeg kan kun anbefale dig at prøve en Daleboot fra Steep Deep.
Efter at have brugt mange uger (og penge) gennem årene på at diverse bootfittere har prøvet at få støvler til at passe på mine fødder faldt jeg endelig i hænderne på Steep Deep.
De satte en Daleboot ST under mig og passede den til.
Jeg har ALDRIG ondt i fødderne mere, og jeg åbner først spænderne når dagen er slut.
Jeg er en lidt tung dreng med meget brede fødder. Men intet problem for DB.
Støvlen overfører enhver tanke til skien på 1 splitsekund.
Jeg har nu stået i min ST i total 8 uger. Og når den engang bliver slatten skal jeg have ny.
Kan kun anbefales.

Profilbillede af Mikkel Planck
Sv: Daleboot vs Strolz og andre custumefit

Jeg har prøvet en del forskellige skistøvler, men ikke de to ovenstående. Dog vil jeg gerne fremhæve Dalbello Panterra 130 ID, som udover ID-liner, også har formbar yderstøvle af grilamid. Det er uden tvivl den mest responsive og behagelige støvle jeg har haft, selvom der skulle to forsøg til at ramme rigtigt. To ting er vigtige, og det er at det skal være 130 ID modellen, da den ellers ikke kan formes i yderstøvlen, og man vender sig forfærdeligt hurtigt til ID-liner. Aldrig mere standard liner til mig !

Søg   Svar på indlæg