Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Profilbillede af Mikkel Lehmann

Hej alle,

Jeg er en habil skiløber og har haft mange par ski, dog alle all-mountain / racing / carving. Jeg står rigtigt godt på pisterne, men de seneste år har det kedet mig for meget hvorfor jeg er begyndt at søge ud i off-piste/pukkelpister og parker i stedet. Dette er dog ikke super optimalt på et par hårdt-bidende carving ski, og jeg tænker derfor jeg godt kunne tænke mig et par twintips som kan hjælpe mig igang med rotationer i parken, køre rails, samt have det sjovt på de små side-jumps der findes på pisterne osv.

Da studenter-budgettet presser vil jeg starte med et par brugte, også bare for at se om det rent faktisk er noget jeg gider investere i for real. Jeg har fundet et par på DBA, navnligt disse: http://www.dba.dk/alpinski-rossignol-scratch/id-1022900769/?IsPrivate=True&PostId=8df19a80-485f-42a7-9733-cc54d4ea7631
Jeg ved rosignol laver gode ski, og har hørt godt om deres "Scratch" serie, men er lidt i tvivl da det ikke ligner en decideret center-binding der sidder på skien, hvilket måske gør at den ikke er så god i parken? - Jeg kan forstå denne ski også er en all-mountain ski, men tænker den måske kunne ramme mit behov O.K.?

Ved ikke om man bare kan flytte bindingen så den sidder center, og om det overhovedet vil være nødvendigt?

Jeg håber i kan hjælpe mig lidt på vej,

mvh. Mikkel

Kommentarer Svar  
Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Hej Mikkel.
Kan godt forstå du er draget af park life :-)
Hvilke mærke du vælger er hvad man er til og har det godt med, der kan argumenteres for og imod alle mærker, der hvor jeg tror du kan bruge min erfaring er omkring det med bindingen.
Jeg har selv to par twintip, et par Völke med center montering og et par K2 monteret som de Rossignol du henviser til.
Center monteringen er nemmere at rotere med som du også gætter på, men væsentlig langsommere når du køre på pist eller i pudder, All-round lever op til navnet, de er noget bredere end carving ski, flyder mere ovenpå i pudder, køre også pænt hurtig, stilen bliver lidt mere loose, de er stadig rigtig gode til rotation.
Når jeg køre med andre som køre på carving, twintip, board, vælger jeg typisk K2 (ikke center monteret) da jeg stadig kan køre stærkt og på alle typer af sne, men har stadig mulighed for park besøg, eller nogle triks på pisten eller i puderet ikke mindst.
Har jeg en aftale med andre park køre, og ved det bliver en dag kun med park, så tager jeg center monteringen, men har gerne K2en ståene inden for rækkevidde ;-)
Du må ikke selv begynde at flytte bindingen, det er meget vigtigt den sidder hvor det er bestemt fra ski producenten. Gamle skrue huller skal også lukkes 100% da der absolut ikke må komme fugt inden i skien. Køb den type du gerne vil fra starten.

Håber du kan bruge svaret.

God fornøjelse, håber vi ses i en park ;-)

Hilsen
Bjørn

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Hej Mikkel. Jeg tror du vil have fordel af, at kigge lidt i denne tråd hvo der spørges til mere eller mindre det samme :)
http://www.skisport.dk/forum/twintip-til-park-evt-off-pist/

Angående Rossignol Scratch så bør du være opmærksom på, at der ihvertfald før i tiden har eksisteret ihvertfald to typer af denne ski og de er meget forskelige. Scratch er sådan set bare en parkski som alle andre parkski og Scratch BC (Back Country) er en hybrid imellem en park og offpist ski. Den normale Scratch egner sig som udgangspunkt ikke til offpist og løssne. Den er derimod eminent til park og pukler. BC'en er selvsagt langsommere i omkantingen og kørsel i park men har mere flydeevne i løssne og offpist.

Og så kan det nok betale sig, at være opmærksom på bindingen. Jeg har selv haft en Scratch hvor bindingen gik mere eller mindre spontant op og skistopperen knækkede af i forbindelse med et helt almindelig pistesving. Første og eneste gang jeg har prøvet det!
Bindingen jeg kørte med var en Rossignol Axium 100. Værste møg nogensinde ;)
Skien selv var dog fin. Jeg blev bare træt af, at bagskien fiskede i svingende og generelt var langsom i omkantningen grundet den centermonterede binding.

Angående bindinger der kan flyttes så findes der nogle stykker der kører via et skinnesystem (fx. Salomons smarttrack) og de kan faktisk indstilles til forskelige områder på skien det er dog ikke det systemet er lavet til. Det er for, at kunne indstille bindingerne til andre størrelse støvler meget hurtigt (udlejning).

Jeg har vistnok hørt om en ny type binding der netop er lavet til, at skifte imellem centermontering og normal montering. Men jeg kan ikke lige huske mere om det så det må du selv google ;)

Som Bjørn skriver så skal du have styr på hvad du laver hvis du flytter bindingernenes montering på skiene.

/Frederik

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Den ski i linket er en Rossignol Scratch BC fra 2007 med den omtalte (muligvis elendige) Axium binding der ikke er centermonteret. Og som derfor heller ikke kan tilpasses nye støvler, så medmindre du bruger støvler med samme sållængde som sælger så skal de altså om-monteres igen.

Derudover har den naturligvis ingen tip rocker til, at hjælpe dig i løssne. Det gør den nu mere egnet til parken og de nye modeller har heller ikke dette. De er dog heller ikke så brede som en BC.

Jeg vil kigge efter en anden ski :)

/Frederik

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Det er iøvrigt ikke fordi bindingen ikke er centermonteret, at den ikke kan tilpasses andre støvler. Det er såmænd bare fordi det er en park binding uden en slider :)

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Jeg har sagt noget vrøvl. Bindingen kan vist godt tilpasses uden om-montering. Bare ikke særligt meget.

Profilbillede af Mikkel Lehmann
Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Er meget taknemmelig for svarende Fred1337!

Jeg var nede og besøge min lokale ski-pusher, og blev forelsket i et dyrt par ski. Jeg solgte min computer og købte dem på et godt tilbud.

Det blev et par Armada edollo 2017 samt et par Marker griffon 13 bindinger (mener jeg det var) som er en letvægtsbinding der passede mit prisniveau. Beskrivelsen af en legesyg ski som fungerede til park men også kunne køre på resten af bjerget var perfekt for mig. Bindingen bliver monteret som -2 fra midten mener jeg :)

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Har du noget imod, at skrive hvad du endte med, at give? Bare sådan cirka. Min erfaring er desværre, at folk ofte ender med, at betale en god sjat mere end nødvendigt i danske forretninger. Jeg har fx. fundet et tilsvarende sæt med et par k2 shreditor ski (også en fin model) til omkring 3250 kr med de omtalte Marker Griffon bindinger (gode bindinger iøvrigt) og forsendelse. Det var på sport-conrad, som er min fortrukne side til skikøb, da de simpelthen er meget billige i forehold til mange andre steder. Specielt danske forretninger :)

Men tillykke med købet, jeg har kun hørt godt om Marker Griffon 13 bindingerne og om skiene. Jeg står selv på Armada, og de kan deres kram :)

Mvh
Frederik

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

For 10 euro mere kan jeg se, at man kunne have fået en af de bindinger som jeg omtalte der er beregnet til, at blive indstillet alt efter hvor du kører henne. Altså kan de flyttes tilbage når du vil køre powder og frem når du vil køre park. Men jeg ved ikke hvor smart det system i virkeligheden er, jeg har ikke selv prøvet det.

Mvh
Frederik

Profilbillede af Mikkel Lehmann
Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Jeg tjekkede også selv sport-conrad men kunne ikke finde skien, jeg gav noget i stil med 6000 for ski + bindinger samt montering og forsendelse.

Jeg valgte skien på 178 selvom jeg er 185, ellers hed længden 188. Jeg er god alpin kører men er ikke dygtigt trick skiier, så tænker den lavere version vil være sjovere at lære på.

Vh Mikkel

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

Den skulle nu ellers også være på sport conrad til omkring 4500-4600 med Marker Griffon 13 og forsendelse. 4900 er et helt fint køb. Det kunne have været meget værre :)

178 er ihvertfald bedre til parken. I offpisten vil du tilgengæld have haft godt af en 188. men det kommer også an på dit niveau - den har jo ikke vanvittigt meget rocker, så måske 178 er det bedste valg aligevel for dig i offpisten.

God fornøjelse med den ihvertfald! Det er altid fedt, at få nyt gear :)

Mvh
Frederik

Sv: Brug for lidt hjælp mht. køb af twintips til park/sjov på piste.

http://www.sport-conrad.com/en/skiing/skis/all-mountain-ski/edollo-sc.html?listtype=search&searchparam=edollo

Søg   Svar på indlæg