"Blades"

Profilbillede af Anders S.

Hej jeg er rimelig nybegynder på ski, (ca. 14 dage på ski ialt). Jeg har lånt nogle såkaldte "blades" en miniski på ca. 1 meters penge, ham jeg har lånt dem af siger at de er nemere at køre på, en almindelig carving. Er der nogen som har erfaring med disse "blades". Er de virklig nemere at stå på, for så vil jeg ikke leje almindelig carving, når vi skal afsted på Skiferie næste weekend.

Hilsen Anders.

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Bent
"Blades"

Hej Anders

Det er rigtigt, at det er nemmere at køre på !

Men vær opmærksom på at du heller ikke får nær så meget fart på, så hvis du også gerne vil køre stærkt? Så lad vær !

Men hvis man er usikker på stejle stykker, så er det klart nemmere at dreje på et par 100-120 cm.

Men lej et par med almindelig binding, for de falder også af hvis du styrter uheldigt, det gør dem med fast binding ikke.

mvh Bent

"Blades"

Blades er ikke beregnet til at stå på en hel uge. Det er et stykke legetøj som den øvede skiløber kan trække frem til at variere sit skiløb. Det kun at stå på blades skader din fremtidige udvikling og blades har en masse andre ulember.
Når du ikke har været afsted mere end 14 dage er det vigtigt at du stadig tæmker på din udvikling. Det er også vigtigt når du har været afsted i 400 dage, men det er en god tradition allerede at holde ved lige nu. des tættere du er på begynder stadiget des nemmere er det at lære dig nyt. Dette betyder at hvis du ikke får udbygget dit skiløb nu bliver det sværer at gøre det om et år eller 2. Det betyder ikke at jeg mener du ikke skal lege når du er på ski, for leg hjælper også med at udvikle dit skiløb. prøv at stå på en ski, kør baglænds. Gør pisten til din legeplads og undgå rutiner. Du vil opleve at dit skiløb herigennem bliver sjovere og at du bliver MEGET bedre!
At snowblades er nemmere at stå på end alm. ski er vist en sandhed med modifikationer.
På en bred blå eller rød ja, måske også på en opkørt pist, men det er bare fordi skien er kortere og derfor nemmere at styre. Spørg ham hvordan de reagerer på is, i dyb sne og når det skal gå rigtig stærkt. Når man kører stærkt er de uhyggeligt ustabile og følelsen er lidt som at kører over 60 km/t på en snoet grusved i sin bil.
Lej nogle ski i stedet det koster mellem 500 og 800 kr. for en uge og det er helt bestemt pengene værd. Hvis han vil låne dig dem til en dag midt i ugen så sig top. så er vi tilbage ved det med leg, men start ud på de almindelige ski et par dage først.
Har sjældent set nogen der står særlig godt på blades. Jo de tror det måske selv men nej det gør de ikke for det kan man ikke Dertil er blades alt for ustabile.
Når alt dette er sagt har jeg selv et par snowblades som jeg bla. bruger til at øve lidt hop på, hvilket det er rigtig gode til. Desuden er de fortrindelige til at lære at carve på.

Profilbillede af Rasmuskj
"Blades"

Nu hvor i snakkede om snowblades blev jeg nødt til at linke den her film
http://www.youtube.com/watch?v=C96sMYJUpdk

"Blades"

Giver det lange indlæg ret.

Snow blades er ikke noget der udvikler din ski stil som sådan. Det er et godt legetøj, og nemmere at stå på. Men du gerne vil blive bedre, så ikke stå så meget på snowblades. Det gør det kun sværere at lære at stå ordentligt på carving senere.

Mvh. Twin tip kører

Profilbillede af Jon Jay
"Blades"

I det store og det hele er jeg enig med Asbjørn ovenfor.

Dog vil jeg sige, at hvis underlaget er i orden (ikke for isede og sneen ikke for dybt), så kan man da godt skære ordentlig svinge (men igen – enig med Asbjørn om at det er de færreste på snowblades, som gør dette!). Men det gør jeg selv, naturligvis.

:-)

Personligt bruger jeg altid mine staver, selvom jeg har blades på. For mig, er staverne helt nødvendigt for hvordan jeg timer mine sving. Jeg kan heller ikke se nogen grund til ikke at have staverne med.

Mine blades har en venderadius på 6m (under halvdelen af den hurtigste svingende SL ski). Når jeg har mine blades på, er der ingen, som kan skære så stramme svinge som mig! Det giver en fed rytme. Og snowblades er fede i pukler – næsten snyd.

Jeg har sågar i år haft succes med at bruge mine blades off-piste i knædyb powder og crud – men hertil kræves en meget stejl piste. På en piste med mindre hældning går du bare i stå og falder til bunds. Ikke ret skægt!

(og selv dér, hvor det fungerer off-piste, er man utroligt sårbare på blades, da du kommer hurtigere ude af balance foran og bagved. Uregelmæssighederne off-piste – (varierende snedybde o.l.) gør, at man kommer til at styrte noget mere end du vil med alm. ski. Men det er en del af udfordringen!

Når jeg sidder i stoleliften kan jeg altid få øje på mit spor når jeg har haft mine blades på – pga. de stramme svinge såvel som dét, at jeg skærer mindst dobbelt så dybt som alle andre.

Men det bringer os tilbage til endnu en af problemerne – du taber uundgåeligt meget fart, når du kører på blades (derfor er det også en god idé at få vokset dine blades noget oftere end man gør med alm. ski – det gør stor forskel).

Helt til sidst – helt enig om at det ikke er nogen god idé at lære at stå på ski på snowblades. Du skal først lære at skære ordentlig parallelsvinge på konventionelle ski (hvad det nu skal være efterhånden!). Og så kan du bruge blades til sjov afveksling. Som Asbjørn skriver – den frie lege er kilden til megen læring!
-

Profilbillede af Jon Jay
"Blades"

ps - har faktisk mine blades på i profilbilledet til venstre!

Søg   Svar på indlæg