« Til oversigten

Yoga gør dig bedre på ski

Styrk dine core muskler og få en bedre vejrtrækning, så du bliver stærkere, mere koncentreret og får et større overskud på ski.

Der er mange måder at forberede sig på før skiferien og mange forskellige former for skiferier. Hvis du begynder at dyrke yoga et godt stykke tid, før de skønne timer på ski, er det selvfølgelig optimalt, men sne og yoga kan også kombineres på en skiferie. 

Med det allerbedste er at begynde træningen minimum 8 uger før selve skiferien, så du får opbygget muskler, styrket balance og vejrtrækning og lærer at gennemføre gode, lange stræk, så du får det fulde udbytte af skiferien. Stræk dig stærkere på ski

Undgå skiskader med yoga

Yoga kombinerer mange af de egenskaber, som du har brug for på ski. Højt oppe på bjerget, hvor luften er tyndere, kan det være svært at undgå at blive stakåndet. Og indrømmet, det kan sommetider være svært at trække vejret heeeelt ned i maven og tage det roligt, men hvis du har øvet dig i den teknik i mange yogatimer, bliver du selvfølgelig bedre og bedre til det. 

God vejrtrækning betyder, at du får frisk ilt pumpet ud i musklerne og bliver mere udholdende, så der simpelthen kommer mere brændstof på din motor. Og du bliver bedre til at bevare overblikket, når der pumper adrenalin gennem kroppen, så du nemmere kan berolige dig selv og få blod og ilt til hjernen, så du laver færre fejl og tænker mere klart og træffer de rigtige beslutninger, når det går hurtigt nedad.Begynd med yoga i god tid, så du kan få det fulde udbytte

Yoga giver bedre skiløb

Du får også styrket dine muskler. Både arm og ben, men også core musklerne i maveregionen, der er en forudsætning for god holdning og hjælper med at holde ondt i ryggen på afstand. Hvis du har en svag core, får du ikke nær så meget ud af stærke ben og arme, da kroppens midtpunkt på en måde holder sammen på det hele og hjælper de andre lemmer med at holde til hårde belastninger. 

Ved at træne hele maveregionen, får du også opbygget muskulaturen omkring rygsøjlen, som giver dig bedre kontrol over kroppens bevægelser, så du bedre kan klare et styrt eller rette op på skiene, hvis du er ved at miste balancen. 

Så underkend aldrig mave og rygtræning, men sørg for at blive både stærk og udholdende. Så kan du både stå længere tid på ski og holde færre pauser, og har en større chance for at undgå skader, når du har større overskud og kan klare uforudsete situationer bedre, når kroppen er top tunet.


Ski og yoga er en genial kombination, da du træner balance og vejrtrækning

Bedre balance på ski

I yoga bliver du også trænet i at stå i de samme stillinger i længere tid. Det kan være hårdt i begyndelsen, hvor musklerne begynder at ryste og dirre, men i kombination med rigtig og dyb vejrtrækning, bliver du langsomt stærkere og bedre til det. Den udholdenhed er guld værd på ski, hvor belastningen ned ad stejle pister også kan lægge et massivt pres på især ben og balder med coren som punktet, hvor hele energien udgår fra.

Der er masser af lange stræk i yoga, og de gør dig mere smidig, rolig og forstærker dine muskler. Det er også en stor fordel på ski at kunne sno og vride sig, dreje og vende på lidt plads på pisterne, især hvis der er pukler, og der skal reageres hurtigt, så får du stor glæde af den elasticitet, du har opbygget. 

Efter skiløbet er det godt med en god udstrækning, som du sagtens kan lave på værelset eller i sengen, så kroppen får lov at slappe af og bliver gjort klar til flere dage på ski. Det giver større overskud og betyder måske, at du slipper for at tage en hviledag, fordi du godt kan klare den hårde den belastning, som intense dage på ski giver.Når det går hurtigt nedad, hjælper det med den koncentration og vejrtrækning du har lært fra yoga

Yoga skiferie

Der kommer hele tiden nye specialture til som senior ski, dame- eller herreture, gourmet, single med og uden børn, safari og mange flere forskellige former for ski. Yoga er bare een af de mange skiture, der er kommet til. Nortlander lavede for eksempel en specialtur til Val d’Isere i uge 12 med en blanding af skiløb og yoga. Se flere yoga skiture i linket nedenfor.

> Højmark Rejser tilbyder en skiferie med fuld fokus på både yoga og skiferie. 

Se meget mere om specialture på ski i her.