« Til oversigten

Guide: Skiferie fra Hamborg Lufthavn

Flere og flere danskere tager på skiferie via Hamborg Lufthavn. Her er guiden, der hjælper dig med at finde hoved og hale i at flyve på ski via den nordtyske lufthavn.

På trods af at Hamborg Lufthavn kun har lidt over halvt så mange passagerer igennem årligt, som Københavns Lufthavn har (16.000.000 vs. 29.000.000), så skønnes det, at mere end 300.000 danskere fløj til eller fra den nordtyske lufthavn i 2016. I vores rejsedatabase kan vi da også se, at mængden af rejseselskaber, som udbyder skirejser fra Hamborg Lufthavn, er vokset støt. Lige nu (oktober) har vi mere end 1.700 skirejser med fly fra Hamborg i vores rejsedatabase

Herunder har vi kastet lidt lys over de væsentligste fordele, ulemper, problemstillinger og løsninger. Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig til at få planlagt din næste drømmeskiferie!


Transport og parkering

Der er flere måder at komme til Hamborg Lufthavn på. Den nemmeste er at køre, såfremt du har en bil. Så er der bare lige parkeringen. Den kommer vi ind på senere. Vil du køre derned, så kør i god tid. Alle ved, at vejarbejdet på de tyske motorveje varer for evigt, og især i de populære ferieperioder er du ikke den eneste, som skal den vej.

Alternativt kan man tage toget. DSB har mange daglige afgange mod Hamborg Hauptbahnhof, så det er nemt at finde en tid, som passer dig. Fra Hamborg Hauptbahnhof kan du så tage S-Bahn linje S1 direkte til lufthavnen. Sådan slipper du for at bøvle med både trafik og parkering.

I forhold til parkering så er det ikke svært at finde, men det koster. Hvis du bestiller hjemmefra, er det en smule billigere, men at finde gratis parkering omkring Hamborg Lufthavn er en opgave, du ikke har lyst til at begive dig ud på. Hvis du vil holde tæt på terminalerne koster det typisk lige over 70€ for en uge (ved forudbestilling), men rykker du lidt længere væk, kan det lade sig gøre for under 50€. Herfra kan du bare snuppe en gratis shuttle bus ind til terminalerne. Alt i alt minder priserne for parkering i Hamborg Lufthavn meget om dem, du finder i Billund Lufthavn.

Når du lander i ankomstlufthavnen, så har langt de fleste pakkeskirejser transfer til din endelige destination med i prisen. Skruer du selv din rejse sammen, kan man i som udgangspunkt altid leje en bil i lufthavnen på destinationen.

Derfor skal du tage flyveren på ski

Især, når du skal lidt længere væk på skiferie, kan det virkeligt betale sig at tage en flyver. Især når du skal til Italien eller Frankrig, slipper du for at køre i rigtig mange timer. Skal du til Pyrenæerne eller de sydligste dele af de franske alper, er det grænsende til tosset at køre selv. Hvis du har transfer med i pakken, så slipper du også selv for at navigere op af sjappede og glatte bjergveje til skiområdet.

Har du slet ikke adgang til en bil, kan det give rigtig god mening at flyve til bjergene. Du kan tage tog hele vejen til Hamborg Lufthavn, og fra langt de fleste lufthavne i Alperne kan du tage bussen videre til de store skiområder i nærheden.

Derfor skal du ikke tage flyveren på ski

At tage bilen giver unægtelig noget mere frihed. Både i forhold til hvilke dage og tidspunkter, du ønsker at rejse på, samt til hvilken destination, du har tænkt dig at udforske. De fleste store skiområder er nemme at komme til med fly, men vil du gerne til et lidt mindre turistet sted, kan det være ret tricky. Vil du til et skiområde, som ligger lidt længere væk fra en stor lufthavn, bliver transfer som regel også både dyr og bøvlet.

Det tager lige knap to timer at køre til Hamborg Lufthavn fra Padborg, men er du andre steder i landet, tager det naturligvis meget længere. Og hvis du allerede har været på vejene i en endda nogle timer, giver det god mening bare at fortsætte. Før du får parkeret, checket ind, når igennem security check og så videre, går der alligevel noget tid. Og så tager det også noget tid at komme fra lufthavnen til skiområdet, når du ankommer. Især hvis du skal til Østrig, sparer du ikke ret mange timer på at tage flyveren.

Det koster somme tider (ikke altid) en god sjat danske kroner at få sine ski og skistøvler med i flyveren. Alt afhængitgt af hvem I flyver med. 

Se alle flyrejser med afgang fra Hamborg Lufthavn her