« Til oversigten

Merino uld – Derfor skal du vælge merino uld

Merino uld er det nye sort indenfor træning og skiløb. Det skyldes at fibrene i merino ulden har mange fordele kontra almindelig uld.

Se merino uld til herrer - Se merino uld til damer - Se merino uld til børn

Indenfor træning og skiløb, har der de sidste par år været en stor interesse for merino uld. En interesse producenter verden over har opsnappet, hvorfor at de fleste brands, der producerer tøj til et aktivt liv, har valgt at lave mange flere modeller af tøj med merino uld. Ulden har nemlig et hav af fordele kontra almindelig uld og syntetiske materialer.

Selve ulden kommer fra merinofår, som der den mest talrige fårerace i verden. Selve fåret stammer fra Spanien men er i dag mest udbredt i New Zealand og Australien. Fiber tykkelsen er meget mindre og finere på merino kontra almindelig uld, hvilket er med til at øge eksempelvis åndbarhed og blødheden.


Åndbarheden kan især mærkes når man er aktiv, tøjet bliver ikke tungt og svedigt

Hvorfor skal man købe merinould?

Temperaturregulerende

Merino uld kan holde en varm når det bliver koldt og kold når det bliver varmt, da ulden justere temperatur efter vejrforholdene.


Svedabsorberende

Fibrene i ulden fungerer således at de absorberer fugt/sved, uden at man ikke kommer til at føle skiundertøjet bliver vådt og tungt.


Ingen svedlugt

Samtidig med at ulden absorberer fugt/sved, så fungerer det også således, at når sved bliver bundet i uldens struktur/fibre, så kommer det ikke til at lugte, da det ikke kommer i kontakt med de bakterier som er på kroppen, som normalt får sved til at lugte. Fibrene ”låser” derfor sved/fugt og frigiver først sved ved vask. En egenskab du bliver rigtig glad for på skiferien. Vi har selv testet, kun at have et sæt skiundertøj med på en uges skiferie og selv efter 7, havde det ikke en klam lugt.


Åndbart

Da ulden sørger for at lede fugt væk fra kroppen, vil man opleve at merinould er yderst åndbart, således at man ikke bliver klam og fugtig. Der er nemlig mange flere lommer med luft, kontra normal uld, det er med til at gøre tøjet yderst åndbart, så sveden kan transporteres væk fra kroppen.


Blødt

Det føles blødt og klør ikke, som du måske kender det fra almindelig uld.


Vandafvisende

Merino uld er vand- og smudsafvisende. Kommer der meget vand på, vil man ikke blive kold, da ulden stadig er varm selvom den er våd, så man kan forblive komfortabel. Merino uld findes i forskellige tykkelser og vævninger, således at man kan få modeller til alle slags forhold, hvad enten man bare ønsker en normal t-shirt, eller hvis det skal være en tyk model til de kolde ekspeditions ture. De fleste modeller vi har i shoppen, er til den klassiske skitur. Et af de brands som i dag arbejer meget med Merinould er Mons Royale, som laver alle deres produkter i merinould. Ellers er mærker som Ortovox, Helly Hansen, Airhole, Haglöfs, Falke, Ulvang.


 Se bla:

- Skiundertøj i merinould til herrer fra Helly Hansen

Merinould tøj fra Mons Royale

Merinould tøj fra Ulvang