Skiferie i Sverige

Skiferie i Sverige Mange danskere har fået deres debut på en skiferie i Sverige, og landet er stadig et yndet mål for mange danskere. De mest kendte områder i Sverige er Åre, Isaberg samt de mange områder beliggende omkring Sälen (Hundfjället, Stöten og Lindvallen eksempelvis). Isaberg har årligt mere end 70.000 danskere på besøg, de fleste dog på endagsskiture. En skiferie i Sverige er karakteriseret ved stor snesikkerhed samt den store udbredelse af langrend, hvor svenskerne er med langt fremme i verdenseliten, og også er vært ved det nok mest berømte langrendsløb nemlig Wasaløbet. Svenskerne har gennem tiden fostret alpine stjerner som Ingemar Stenmark og Pernilla Wiberg. I dag er en af de mest kendte svenske skiløbere freestyle skiløberen Jon Olsson.

Find skirejser

Weekendski i Sverige

Det er populært at tage på endags skiturer eller weekendski til Sverige, og det er hurtigt og nemt ved at krydse Øresundsbroen eller tage færgen fra Jylland. Det kan blandt andet anbefales at benytte sig af færgelinjerne Frederikshavn-Oslo/Göteborg, Grenå-Varberg eller København-Oslo. Det er også muligt at benytte sig af tog, og der arrangeres ligeledes et utal af endags rejser med bus til de svenske skiområder.

Til endagsture er det oplagt at besøge de nærliggende destinationer som Isaberg, Vallåsen, Ulricehamn, Mullsjö, Falköping og Tolvmannabacken. Destinationer ligger i det sydlige Sverige, og man bør derfor undersøge sne- og pisteforholdene, inden man tager af sted på skifeire. Se snemeldinger fra Sverige her

Skiferie med børn i Skandinavien

Det er dejlig nemt for børnefamilier at tage på skiferie i Sverige, fordi transporttiden er minimal. Det svenske sprog er ikke det store problem for børnene, selv hvis de skal i skiskole for første gang. På størstedelen af destinationerne må børnene benytte lifterne gratis, hvis de benytter en skihjelm. Hovedparten af hoteller og hytter ligger i direkte forbindelse med skibakkerne, Ski in / Ski out muligheden gør det let at komme til og fra lifterne med børnene.

Artikler om Sverige fra Skisport.dk