Verbier

Brede carvingpister til at styrke selvtilliden, områder for børnene, seriøse sorte pister og pukler, flotte udsigter og masser af kvalitets off-piste muligheder – Verbier kan det hele og tilbyder tilgængeligt skiløb for alle.

Luksus på sydsiden

I det sydvestlige hjørne af Schweiz ligger Verbier. Det er den største, mest glamourøse og kendteste by i det store skiområde ”de fire dale”, som foruden Verbier udgøres af byerne Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz og Thyon.

De Fire Dale (4 Vallées) er inddelt i fire områder, som er Medran, Les Savoleyres, Mont Fort og Bruson, hvor Verbier udgør den vestlige del af området.

Verbier ligger på et solrigt sydvendt plateau, og så er det et trækplaster for kendisserne. Således søger både kendte, kongelige og professionelle skiløbere til det luksuriøse Verbier.

For Verbier byder på alpehygge tilsat et betragtelig antal kilo luksus. Der er masser af restauranter, barer, dyre skiforretninger og natklubber med levende afterskiing og fest.

Skiløb for alle

Med skiløb fra 1500 meter over havet til 3330 meter over havet er området snesikkert, og der er skiløb fra midten af november til begyndelsen af maj.

Og Verbier kan det hele.

Der er i sandhed skiløb for alle. Man kan tage liften til toppen Mont Fort i 3330 meters højde og herfra køre 2300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten på toppen inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

Er du til mere bløde og brede pister, finder du ”Les Savoleyres” lige ved Verbier. Her er der blåt og rødt skiløb, så alle kan være med.

412 kilometer i fire dale

Man kan naturligvis få liftkort til ”De fire dale”, som er Schweiz’s største og et af Europas store sammenhængende skiområder. Området byder på 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter, og så er der 92 lifter i alt.

Der er rigtig god off-piste, funparker og boardercrossbaner, hvor du kan konkurrere med vennerne. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Off-piste mekka


Men det er også et paradis for off-piste entusiaster. Der er masser af muligheder for at opleve uberørt sne, og hvert år i marts bliver der da også afholdt finaler i Freeride World Tour her.

Desuden er der mulighed for helikopterskiløb. Du kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3800 meters højde eller Wildhorn i 3000 meters højde.

Desuden er der flere funparker ved Verbier, som dog ikke er de blandt de allerbedste i Alperne.

Skiområdet hænger sammen med byerne: La Tzoumaz, Nendaz og Veysonnaz

Fotos og video

1
Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Verbier

Her kan du se brugernes karakterer for Verbier.

Skiterræn:
4,19
Liftsystem:
3,92
Afterski:
3,54
Byen:
3,92
Børnevenlighed:
3,00
Begyndervenlighed:
2,00
Prisniveau:
4,00
Off-piste:
4,00
Samlet score er 3,57 / 5 ud fra 48 anmeldelser.

Verbier verdens fedeste sted | Skrevet den 14/01 2007

Oprettet af Julie-LInd-Holm

Verbier er simpelthen verden bedste skisportsted!
Jeg har nu være dernede 12 gange, og jeg glæder mig mere og mere for hver gang jeg skal derned! Det er superfede pister, men det er nok ikke et ste...
d der egner sig specielt godt til begyndere. Kan du til gengæld lide off-piste, så er det lige stedet for dig!!
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Noget dyrt sted | Skrevet den 05/06 2006

Oprettet af Ivan Jensen

I uge 10 var vi 4 voksne der selv kørte til Verbier, for at få noget sol og godt skiløb. Det er nemt at køre til Verbier, det meste af vejen er på motorvej, ca. 14-15 timer tager det fra København....
>
Sol var der ikke meget af desværre men godt skiløb og offpist er helt i top.
Fantastisk skiområde for øvede skiløber, området har det hele, pukler, stegle pister, og masser af offpist. Vi kørte offpist i 3 dage uden at køre i samme spor 2 gange, der er ikke mange steder man kan det i alperne.
Området er på ingen måder for nybegynder og børn. Fra hvor man bor, skal tage med bus til lift områderne og det er ikke optimalt.
Verbier er en rigtig flot by med masser af indkøbsmuligheder, barer m.m. men man skal have pengepungen med, Verbier er mindst 20% dyre at leve i end Østrig, Italien dele af Frankrig.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar