3 fantastiske dage i Zillertal

3 fantastiske dage i Zillertal

Vi smiler og smiler. Og niver os selv i armen. Kan den her sæsonåbning virkelig blive ved med at overgå sig selv igen og igen? Øjensynligt - for vi har fortsat urealistisk gode forhold.

Vi har således lige smilt, krammet og high fivet os gennem 3 forrygende dage i Zillertal. 

Da vi ankommer til Zillertal allerede 5. december er alle områder endnu ikke åbne. Der er dog rigeligt med muligheder til, at tilfredsstille vores yderst forkælede behov. Zillertal er et slaraffenland af muligheder med en håndfuld fantastiske skisportssteder med mere end 540 km pister.

Tirsdag 5. december - vi checker Mayrhofen ud

Vores første stop i Zillertal blev Mayrhofen - der var lovet sol fra morgenstunden, og så skulle det lukke til omkring frokosttid til endnu et snefald, så det var bare med at komme op med første lift og få suget lidt sol ind.

Vi kommer op til perfekte pister og uberørt puddersne. På sådan en stille og rolig tirsdag i starten af december var der ikke mange mennesker i terrænet. Og de som var havde fartdragter på og stod forbandet godt på ski. Det viste sig der blev afviklet et internationalt FIS-løb.

En af de helt store fordele ved hurtige typer på stive ski i fartdragter er, at de ikke rører offpisten med en ildtang. Og det vil vi da gerne sige tak for.

Er du til park-skiløb kan vi supplere med at Penken-park (Zillertals absolut bedst park) er under hastig opbygning. Skævt funfact: ved du godt at hver af de helt store sorte kickere har en kostpris af 40.000 EUR. Så nyd det lige lidt næste gang du tager vinger på og flyver en tur på dem.

Dagen starter i sol og med pudder og ender i fraklip og spas og løjer:

Læs mere om Mayrhofen her.

Onsdag 6. december - whiteout og snevejr i Hochfügen

Onsdag var der lovet snevejr, så der tog vi op til Hochfügen som er et af vores absolutte favoritområder i Zillertal. Det er simpelthen et perfekt lille skisportssted. Vi vil gerne strække os så vidt som at kalde det en lille perle med unikt terræn til alle typer skiløb - lige fra børn til freeridere (ingen park dog).

Det var dybt, meget dybt! :)

En meget væsentlig feature ved Hochfügen er, at alle senge er ski-in/out. Området hænger sammen med Kaltenbach, så du har rigeligt med pistekm til en uge.

Er du til afterski eller park - ja, så bliver du dog skuffet over Hochfügen - her sker mellem os sagt ikke en sk… (m. mindre I selv er nok til at skabe en lille fest).

Dagen var præget af snevejr og skidt sigt, og så var der jo heldigt, at vi kunne gemme os lidt i skoven og få det bedste ud af det. Elsker det sted - i alt slags vejr.


Læs mere om HochFügen her.
Læs mere om Kaltenbach her.

Torsdag 7. december - åbningsdag i Zillertal Arena - OMG!

Efter en dag i snevejr og whiteout er der intet som, at tjekke vejrudsigten for dagen efter som sagde, at det skulle blive vindstille, minus 10 og blå himmel. Onsdag gik vi derfor tidligt i seng, således vi kunne stå knivskarpe og fuldt medicinerede torsdag morgen.


Udover den perfekte vejrudsigt var vi også så usvigeligt heldige at området Zillertal Arena (det ved Zell am Ziller) havde sæsonåbningsdag torsdag d. 7. december. Forestil dig et helt skiområde med verdens bedste forhold som åbner op bare for dig (og et par hundrede andre).

Og for at det ikke skulle være nok blev dagen også toppet op med to yderst lokalkendte guider. Danskfødte, men i Zillertal bosiddende gennem 30 år Henrik Kobbero-Hansen og hans gode ven bjergskifører Christoph fra Skiguides Zillertal.

Vi vil senere bringe en video/artikel særskilt om de to - for nu må du nøjes sølle 30 sekunder fra en af de bedste skidage i vores liv.


Vi har sagt det før - men vi gentager gerne igen. Har du mod på oplevelser ud over det sædvanlige. Så hyr en lokal guide - de findes på alle skisportssteder. Ender du i Zillertal, så tag fat i Christoph - en virkelig gennemsympatisk gut!

Det koster lidt penge, men tror godt vi tør garantere at du får oplevelser du ellers aldrig ville få.

Tak for kaffe - smiler stadig.

Henrik Kobbero-Hansen (til venstre) og Christoph fra Skiguides Zillertal (til højre)

Foredrag med Henrik Kobbero-Hansen i Middelfart den 18. december

Ønsker du iøvrigt at høre mere om livet i bjergene og om hvordan det er at flytte til Østrig og forfølge sine drømme afholder Henrik helt tilfældigt et foredrag på Café Razz i Middelfart. 

Læs mere om eventet her.

Henrik vil fortælle om sit spændende liv og arbejde som bjergredder i Tirol. Han viser billeder og film fra uddannelsen og bjergredningstjenestens indsatser.

Efter foredraget vil der være workshop hvor man kan få lov, at prøve det forskellige udstyr og tekniker på egen krop.

Udgivet af: Thomas Jensen

Rejsebureauer til Zillertal
Fakta om Zillertal
Skiområdet: 630-3250 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

469 pister i alt
167 km blå
263 km rød
39 km sort

Lifter: 179 stk. / 306.850 pers/time

Slæbelifter: 77
Stolelifter: 62
Kabinelifter: 40

Mere om skiferie i Zillertal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen