Østrig tur

René Hansen 26/08 2015 15:56

Pænt goddag, vi er en gruppe på 6 personer gennemsnit 26 år der gerne vil afsted på skiferie i uge 2 eller 3 Januar 2016.

Vi er en blandet flok hvad angår erfaringer på pisten, fra begynder til øvede. Dem der er begyndere har været afsted en uge før så helt begynder er vi ikke, men der skal være rig mulighed for blandet pister af blå røde og sorte. ligeledes er halvdelen af gruppen til snowboard og resten ski.

Vi tænker at området skal kunne underholde os i en uge, da vi har bil behøver vi holde os til et bestemt sted vi kan godt køre fks. 20-30 km for at prøve et andet bjerg, så længe det er inkluderet i pistekortet. Højden på området samt pisterne vil også være at fortrække, ikke et must.

Som sagt det behøver ikke være stort og fancy da vi mener prisen også spiller ind der? halvdelen af os er på SU så det skal helst være value for the money.

Afterski er ikke nødvendigt men en bar eller kro er ok. Da vi regner med at leje en apartment vil vi hellere nyde et spil kort og drikke et godt glas rødvin.

følgende krav til turen.
-Blandet området for begynder/øvede snowboard/ski
-God højde og gode pister
-Gode priser i området
-Helst Østrig

Lad mig høre hvad i vil anbefale, og tusind tak på forhånd.
Mvh. René Hansen

Kommentarer:
Der er i alt 1 svar i denne forumtråd.

Michael Larsen 27/08 2015 09:00

Sv: Østrig tur

Hej

3 af dine krav til turen opfyldes af min anbefaling:

- La Rosiere i Frankrig, blandet til begyndere og øvede, samt at skiområdet "San Bernardo" ligger både i Frankrig og Italien.

- La Rosiere ligger i 1850 m højde og er meget snesikkert, også i uge 2-3. Pisterne er meget velpræparerede og i den italienske del rigtig brede.

- Priserne i La Rosiere er ok og gennemsnitlige ift andre ski-destinationer.

- Østrig, ja det er det jo ikke. Men jeg har tidligere her i forum skrevet om La Rosiere og sakser lige derfra:

"Jeg har skrevet nogle gange om La Rosiere. Ja - der er slæbelifte, men jeg har stort set kun benyttet 1 slæbelift. Den slæbelift, som transporterer Jer til Italien tager ca 20 minutter og er lang, men der er en fantastisk udsigt til Mont Blanc. Denne slæbelift er vel det eneste minus ved området.De øvrige slæbelifte er placeret på pister, hvor der også er stolelifte. Dette gælder både for Frankrig og Italien, som skiområdet ved La Rosiere dækker (San Bernardo).
I uge 3 - 4 - og 5 har der ikke været problemer med isede pister.
Køreturen til La Rosiere er ganske vist lidt længere end til de østrigske destinationer, 2-4 timer.
La Rosiere er beliggende i 1850 højde og meget snesikker. Det er en skisportsby, hvor man med held har bygget i Savoie-stilen, hvilket betyder træhuse( også lejlighedskomplekserne) som passer godt til terrænet. Jeg har boet i bydelen Les Euchert i Balcons de La Rosiere og jeg har bestilt lejligheden gennem www.ski-france.com, et tysk bureau, hvis hjemmeside er på dansk. Ski-france giver rabat på lejligheden, hvis I bestiller liftkort gennem bureauet. Liftkortet koster ca 200 euro.
Lejlighederne er nærmest skandinavisk udstyret med alt der skal bruges for at kunne lave maden selv, og i 6 personers lejlighederne er der god plads. Der betales ikke tom-sengsgebyr.
Såfremt I booker i Les Balcons, så får i ski in/out og 6-personer lift op i terrænet 60 meter (på ski)fra lejlighedsdøren
Skiområdet hedder San Bernardo (150 km pister) og dækker både Frankrig og Italien, I passerer således grænsen når I sætter kursen mod La Thuile i Italien. I Frankrig er de nærmeste pister blå/røde og i Italien er de røde pister særdeles lette og velpræparerede at køre på.

I La Rosiere/Les Euchert er der både supermarkeder, indkøb i øvrigt, udlejning af udstyr og restauranter/barer og i terrænet også rigeligt med "vandhuller"."

Har tjekket op på lejlighedspriserne her i august 2015, en 6 personers lejlighed med god plads og alt i udstyr, herunder sengelinned og håndklæder koster 747 euro, og som skrevet ovenfor, så får I 10 euro i rabat pr liftkort på lejlighedens pris. Det er langt under 1000 kr pr person for en uges overnatning. Hvis I er i bil kan I jo evt. medbringe frossen mad hjemmefra. Liftkortet koster omkring 1500 kr.
Det skulle jo derfor nok kunne lade sig gøre at få en god skioplevelse, også selvom man er på SU.
I La Rosiere, Les Euchert, er der også gode muligheder for afterski og natteliv.

Tjek området på hjemmeside www.larosiere.net, klik på virtuel tour, klik på ikonerne på tegninger og se nogle fede 360 gr billeder af området og byen.

Mvh Michael

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen