Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Morten Lillelund 01/09 2014 20:23

Når tiden kommer til at jeg skal være skibums, har jeg nok stået på snowboard omkring 6-7 uger. Jeg har stået på ski 1 år, og kan ikke rigtig finde ud af det. Jeg har været særdeles lærenem (har kun været afsted i 9 dage på snowboard), og jeg er ikke i tvivl om at jeg vil være skibums i MINDST 1 år. Jeg kører snildt sort og laver nogle tricks og har allerede taget en del hop. 180, Ollie og sådan nogle lette tricks er heller ikke noget problem... Jeg har altid været aktiv, og skater også en del hvilket har gjort det lettere. Og ja, jeg er sikker på at jeg vil afsted, trods min korte tid i sneen, fordi her sidder jeg om sommeren, og bruger ofte timevis af de mest solskinsrige dage på at stene snowboard videoer og læser om det...

Men, jeg har nogle primære spørgsmål:
Er det nok kun at kunne snowboarde som skiguide? Læg mærke til at jeg siger guide, ikke instruktør.
Er det rigtigt når jeg mener man får mest tid til at snowboarde som guide, fordi man står med ens gæster, og ikke lærer nybegyndere det?

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Rasmus Alenkær-jørgensen 15/09 2014 13:03

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Hej Brian...

Jeg er også gammel Nortlanderguide, og har efterhånden været afsted i mange år, og er altså ikke helt enig med dem du har mødt. Det er rigtigt at der er nogen guider der vælger ikke at have tid til at stå mere på ski end en dag om uden, men det er altså fordi de så vælger at have tid til at gå i byen i stedet for. Man arbejder meget, men ikke mere end at man altså for det meste kan få nogen ganske gode dage på ski. Typisk ser en uge således ud:

Afterski hver dag, dog ikke Lørdag. Dog er det kun en guide der behøver at være der.
Lørdag: Transfer dag. Ingen ski her. det er der ikke tid til.
Søndag: Pistevisning. Eventuelt velkomstmøde hvis det er en stor destination. Ellers klares dette til Afterski. Lejlighedsrunde ved spisetid for at høre om alt er ok.
Mandag: Pistevisning på nogen af destinationerne. Pubcrawl hvis man er i en by hvor det er tilladt.
Tirsdag: forberedelse til Picnic. hvis der er tilmeldte til det(og det er langt fra hver uge der er det)
Onsdag: Picnic.
Torsdag: Afrejseinfo samt lejlighedsrunde ved spisetid.
Fredag: Planlægning af transferdag og kommende uge.

Alt i alt giver det skitid: Søndag og Mandag med gæster. ½ tirsdag hele torsdag og ½ fredag, medmindre man vælger at bruge sin tid på noget andet :-).

Henrik Palmgreen 10/10 2014 14:29

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Erfaring på ski er underordnet som guide. Du skal være opmærksom på, at nogle rejseselskaber ikke vil have, at deres guider står på snowboard, når de kører pistevisning med gæster. Og for mit vedkommende, så bestod 90% eller mere af mit skiløb sammen med gæster.

Morten Lillelund 20/09 2014 11:34

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Tak for dit gode svar! Det lyder supergodt, og virkelig noget info jeg godt kunne bruge, da der ikke er mulighed for at jeg vil drikke min tid væk.

Dog vil jeg gerne lige høre hvad "picnic" er, og hvorfor man ikke står på ski der..?

Og i forhold til afterski... Kan du beskrive det lidt bedre? "Dog er det kun en guide der behøver at være der." - Er det om lørdagen, eller hver dag? Og hvor lang tid tager det? Jeg er overhovedet ikke interesseret i at feste hver dag... Alt drejer sig om at komme ud og stå på ski/snowboard :)

Rasmus Alenkær-jørgensen 20/09 2014 13:05

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Aftrski er hver dag. Det er typisk 1,5-2 timer fra 16:30 hvor guiden opholder sig på den bar det er annonceret at der er afterski på. Det handler ikke om at guiden nødvendigvis skal drikke sig fuld, men vedkommende skal være der og svare på spørgsmål og være social med gæsterne. Nogen uger har man nogen meget sociale gæster der forventer at man sætter sig og drikker øl med dem, og andre gange er man blot til rådighed for spørgsmål og henvendelser fra gæster der skal bruge hjælp til noget. Typisk er det bordreservationer på restauranter eller at få fat i en skilærer osv. Man står ikke på ski til en picnic da en picnic er en "skovtur" i det hvide hvor guiden graver et bord, dækker op med mad og drikke og pakker det hele sammen bag efter og hiver resterne med ned ad bjerget igen. Dagen førs eftermiddag går typisk med at handle og forberede maden. Det er både hårdt og tidskrævende arbejde, men det bliver kun afholdt de uger hvor der er solgt billetter nok til afterski, og det er lagtfra hver uge.

Morten Lillelund 20/10 2014 20:32

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Hmm, okay. Tak for svaret! :)
Har du nogle konkrete firmaer der har det sådan? Har du selv erfaret det? Er det så nok bare at være "ok" til ski tror du?

At det kun var 10% skiløb alene, var det noget du selv var grunden til? Havde du god mulighed for mere...? Og hvordan var skiløbet så med gæsterne? Sjovt og udfordrende, eller langsomt og kedeligt?

Pernille Hansen 02/09 2014 09:05

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Hej Morten
Det er ikke vigtigt hvor meget du har stået, når du søger som skiguide. Det er vigtigt, at du har sans for planlægning, er pligtopfyldende, udfører dine opgaver med stor præcision og er klar til at yde en god service.
Når du står på ski med dine gæster skal du være i stand til at køre rundt på alle pister, men som oftest kører man ikke ret stærkt eller svært på en pistevisning - det handler mere om at vise området og socialt samvær. Og hvis du ikke er den bedste på pisterne, er der sikkert en kollega, der kan klare det hurtigste hold.
Jeg har ikke oplevet danske rejsebureauer, hvor man ikke kan få lov at køre pistevisning på snowboard, så du skal bare søge en masse, når tid er.

Du skriver meget om park, hop osv. Vær opmærksom på, at det ikke er meget tid du har i parken, når du arbejder som guide. Alt er selvfølgelig et spørgsmål om prioritering på de dage, du kan stå selv, men hvis din ambition er at blive god i parken, kan det være, du skal søge job som hotelpersonale på et af de danske hoteller. Her kan du stå på board med dine venner, når du har fri fra arbejde.
Nortlander, Danski og Langley har egne hoteller i alperne.

Jool 02/09 2014 11:24

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Hej Morten

jeg var for nogle år siden på en skisafarie i Østrig hvor vi løb i forskellige områder hver dag, rundvisningen i området blev ledet af firmaet lokale guider, nogle var gode andre var direkte ringe meeeen de kunne alle stå på ski, den 4 dag kom vi til en lille område som mest henvender sig til familier med børn, her kørte den lokale guide også en tur med os, han var ikke så skrap på ski, direkte adspurgt om hans erfaring, fortalte han os at da han ankom til Østrig ugen før havde han aldrig stået på ski før, men en lokal skilære havde fået opgaven at lære ham at stå på ski i løbet af nogle få dage, og det var faktisk lykkes ham rimeligt, men nu kommer guldkornet i min historie, denne nye guide havde nemlig en servicegen som overstrålede alle andre guider som jeg har mødt tidligere, han forstod nemlig at det var kunden der skulle være i centrum, ikke ham, forstår man at arbejde som guid efter denne sætning "du skal behandle alle som kunder" så kan man overleve alle situationer, langt de fleste guider jeg har mødt sætter sig selv i centrum, og mener at kunderne er under dem i ski hierarkiet. her finder du også en af mange begrundelser for at folk selv arranger der skiferie, kort sagt man gider ikke betale penge til et firma for at blive behandlet som det rene l....

Morten Lillelund 02/09 2014 17:57

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

Okay, tak! Jeg er ikke i tvivl om at jeg vil køre hurtigt, det er da det jeg helst vil :) Også glad for at høre du ikke mener det er noget problem hvis jeg snowboarder!

Jeg regner ikke med at køre mest i park. Kun lidt for sjov i ny og næ! Jeg overvejede også tjener eller anden form for sevice, men jeg tænkte at jeg ville komme til at ståmere på ski/snowboard som guide... Og det er det eneste der betyder noget for mig. Men jeg vil ikke have et job jeg synes er kedeligt (Fek.s tjener)


Jool, tak for svaret! Godt at høre det ikke er nødvendigt med erfaring! Jeg er meget serviceminded, så jeg (ikke for at lyde for selvglad) TROR selv jeg bliver meget god til det med andre! Har en god pædagogisk side, og er også snaksalig :) MEN, bare for at høre... Hvordan fik de dårlige guides alt til at handle om dem? Har du et konkret eksempel fek.s? :)

Brian Lund 02/09 2014 19:41

Sv: Hvor erfaring skal man være som skiguide?

De skiguider vi snakkede med da vi var af sted med Nortlander kørte kun piste fremvisning en gang i ugen... Det var også ofte kun den ene gang om ugen de havde ordentlig tid til at stå på ski! De stod også på ski nogle af de andre dage, men så var det et par timer tidligt morgen eller sidst på eftermiddagen. - Det var i hvert fald langt fra sikkert at de kom ud og stå hver dag!

Resten af tiden gik med planlægning, at arrangere ture og ting og sager, eller passe telefonen hvis kunderne skulle ringe.

Så man skal være skiguide MINDT lige så meget fordi man godt kan lide at have med mennesker at gøre og fordi man er serviceminded!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen