Ischgl - 1. søndag i advent. Bliver ikke bedre. Punktum

Ischgl - 1. søndag i advent. Bliver ikke bedre. Punktum

Jeg sidder og skriver dette med verdens største smil. Hvor fantastisk en sæsonåbning må vi have lov at have?

Vi kan ligeså godt kalde den med det samme. Jeg tror seriøst aldrig, vi har oplevet en bedre og dybere sæsonåbning.

Hop direkte i den dybe sne med videoen her:

Vi ankommer lørdag morgen til Ischgl. Godt møre efter en lang og hård køretur i tæt snevejr siden Kassel bakker. Da det er absolut lavsæson i Ischgl, er vi så heldige, at vores hotelværelse står klar til os allerede fra morgenstunden. Da vejret alligevel er tæt snevejr og whiteout, prioriterer vi lige en time på langs i sengen.

Whiteout? Søg ned i skoven
Efter en sen morgenmad bevæger vi os op i terrænet. Som bekendt er skiløbet i Ischgl meget højt. Hele 90% af skiløbet foregår over 2.000 meter, hvorfor langt det meste også er over trægrænsen.


Ganske som forudset kan vi intet se oppe på toppen, og kombinationen af alt for lidt søvn og whiteout gør os lidt “køresyge”. Vi må ned i skoven og finde nogle konturer at forholde os til.

Ikke mange mennesker - elsker pre-sæson skiløb

Ideelt set ville vi gerne have kørt på liften E3 Bodenalpbahn. Men lifterne E2-E5 var endnu ikke åbne om lørdagen. Men det gjorde ingenting - for der var rigeligt med uberørt sne til at vi kunne ligge og lappe på E1 Paznauer Thayabahn. 


Skiløb i tidlig pre-season … vi må sige det igen og igen. Det ER bare fantastisk at kunne køre pudder uden det mindste pudderstress.

Hvis lørdag var fantastisk, var søndag 1. advent himmelsk

Vejrudsigten for søndag havde sagt høj, sol, hård frost og vindstille… det kombineret med de forrige dages massive snefald, betød den bedst tænkelige skidag overhovedet. Det var en følelsesmæssig ekstase af ren glæde og lykke. 

Det er som om naturen selv har skabt det perfekte lærred af hvid, fluffy sne, der strækker sig så langt øjet kan se. Solen kaster sit bløde lys over landskabet og får sneen til at gnistre som diamanter.


Luften er ren og frisk, og hvert åndedrag føles som en fornyelse af sjælen. Lyden af skiene, der skærer gennem den dybe sne, er som en symfoni af ren fornøjelse. Hvert sving er en dans med tyngdekraften, og det føles som om, du svæver på et flyvende tæppe af blødt puddersne.

Humøret er en blanding af barnlig entusiasme, eventyrlyst og en dyb følelse af tilfredshed. Den bedste skidag meget meget længe. Og vi har altså kun 3. december. Det er historisk skørt!

Vi fik åbnet siderne ned til Samnaun og sjældent har vi hujet og givet hinanden så mange high fives, som vi gjorde 1. advent 2023.

A day to remember!

Den perfekte skidag slutter i Ischgls ny spa-paradis

Spa-paradis er helt sikkert ikke et ord, men det eneste andet ord jeg lige kunne komme på er badeland. Og Silvretta Terme Ischgl er alt andet end det badeland, jeg forbinder med slush-ice, skrigende unger og pommes fritter i for stramme badebukser.


Silvretta Therme Ischgl er nok det lækreste wellness, spa og sauna-setup vi til dato har mødt. Er du til den slags får det vores klareste anbefaling. 100% rendyrket selvforkælelse og lækkerhed.

Tak til Ischgl for de 3 bedste dage man kan forestille sig

Vi bøjer os - Ischgl gjorde det sørme igen. Serverede 3 perfekte og intense dage. Relax if you can :)

Fristet af en tidlig skiferie? Læs mere om skiferie i Ischgl her.

Søg blandt alle skirejsebureauernes skiferie tilbud til Ischgl her.

Udgivet af: Thomas Jensen

Fakta om Ischgl
Skiområdet: 1400-2872 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

66 pister i alt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Slæbelifter: 13
Stolelifter: 25
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Ischgl

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen