Schladming Dachstein: Melder klar, med en fantastisk snebase

Schladming Dachstein: Melder klar, med en fantastisk snebase

Også i Schladming Dachstein har sneen drysset i rigelige mængder. Alle pister er dækket af tykt lag af natursne og står allerede nu knivskarpt til sæsonen.

Vi var forbi 11. og 12. december og kunne konstatere, at alt spiller som forventet.


Fantastiske pister i Schladming

Schladming Dachstein er vel ret beset et af de bedste pisteskiløbsområder vi kender til. Pisterne er generelt meget brede og overskuelige, altid velpræparerede, ikke ubehageligt eller unødigt stejle, og så bugter de sig naturligt nedover bjergsiderne.


På solskinsdage har du rigtigt mange steder et fantastisk vue til det imponerende Dachstein-massiv. På snevejrsdage har du fordelen af at de de fleste pister bugter sig mellem træerne - dvs. du har læ og du kan ikke se noget. Du har ikke mange “whiteout” dage i Schladming. Da vi var forbi sneede det MEGET tæt på førstedagen. Alligevel havde vi en fin skidag, uden at blive “køresyge”. Træerne giver fine konturerer og gør det muligt at stå på ski i næsten alt slags vejr.

Mange steder med ski/in-out

Schladming Dachstein er et af de skisportssteder i Østrig som giver finest muligheder for ski-in/out. Mange af de hoteller som danske bureauer ligger endog meget tæt på lifter og pister. Og endvidere er der bygget rigtige mange hytter som ligger oppe i terrænet som man også kan bo i.

Optimalt sted til kombinationsferie med både langrend og alpint skiløb

Er I en familie hvor nogen måske foretrækker langrend, mens andre vil alpint. Eller ønsker I dage hvor I skiftevis gør det eller andet. Ja, så er Schladming Dachstein et fremragende bud på den “udfordring”.

Ved Ramsau som ligger lige få km fra Schladming by er der nemlig nogen af Østrigs bedste langrendsmuligheder. Her er samlet set mere end 400 km løjper.

Dachstein gletscheren - nu kun langrend og offpiste

På det imponerende Dachstein massiv du kan se fra langt de fleste steder i Schladming ligger Dachstein gletscheren. Tidligere kunne man stå på sommerski her. Men gletscheren har det ligeså alle øvrige gletschere det svært i disse år. I Schladming har de taget konsekvensen helt at nedtage alle de slæbe- og stolelifte, der var deroppe.

Her ser i vores guide Thomas fra Skischule Hopl

Du kan dog stadig tage derop med den imponerende kabinebane. Enten for at nyde den fantastiske udsigt. Eller også for at køre på de langrendsspor, som ligger deroppe. Er du i Schladming for at køre offpiste og hyrer en guide, vil det også være muligt, at lave et par fantastiske ture heroppe fra. 

Men almindeligt liftbaseret alpint skiløb er desværre ikke længere muligt oppe på gletscheren uden lifte.

Parken er rykket til Planai

Den park som “i gamle dage” lå oppe på gletscheren ligger nu på Planai - den er også meget nemmere at komme til og står allerede nu skarpt. 

Alt i alt - også i Schladming har de haft en intet mindre end fantastisk sæsonstart og de er i den grad klar til sæsonen.

Læs mere om skiferie i Schladming Dachstein her.
Se aktuelle skiferie tilbud til Schladming Dachstein her.

Udgivet af: Thomas Jensen

Rejsebureauer til Schladming
Fakta om Schladming
Skiområdet: 800-2700 m.o.h.
Byen: 745 m.o.h.

152 pister i alt
46 km blå
91 km rød
15 km sort

Lifter: 87 stk. / 89.400 pers/time

Slæbelifter: 65
Tog/baner: 2
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Schladming

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen