Race-Carver

Henrik Gudmand 22/09 2014 19:10

Hej

Jeg kunne godt tænke mig en nummer 2 ski, som gerne skulle være en med fart i. Derfor har jeg kigget lidt på en Volkl Racetiger Speedwall GS. Ville høre om der er nogen der har erfaringer med den ski?
Jeg er omkring 186cm vejer omkring 100kg
Har kigget på en i 170.
Er det for kort eller hvordan?
Har stået i omegnen af 10 uger

Kommentarer:
Der er i alt 13 svar i denne forumtråd.

Asbjørn Nissen 24/09 2014 19:00

Sv: Race-Carver

Jeg vil bestemt ikke anbefale den til dig. Det er selvfølgelig et frit land vi lever i, men det er en stiv fanden. Jeg garanterer at du med 10 ugers erfaring får væsentligt mere ud af at købe en blødere ski. Den kræver at man hele tiden er aktiv med max pres på kanten. Den egner sig til en person som har boet i alperne hele sit liv og kan lide forholdsvis lange sving.

Henrik G 24/09 2014 19:11

Sv: Race-Carver

Hej Asbjoern-Nissen

Jeg er på udkig efter en stiv pisteski, køre Armada TST lige nu, den er super til offpist, men den er ikke helt så god på pisten som jeg ønsker. Derfor skal jeg finde en nr.2 ski. Hvad vil du så anbefale hvis Racetigeren ikke er noget? Jeg er som sagt på udkig efter en stiv ski der er god til lange sving og fart.

Asbjørn Nissen 25/09 2014 09:28

Sv: Race-Carver

Denne ski er i hvert fald bedre, men det er stadig en mega stiv fanden og min personlige/ og skikyndige mening er, at den er for stiv. (Link fjernet, da det ikke virkede længere)
Racetiger RC UVO Red
Jeg vil på alle måder fraråde dig, at købe en stivere ski end mit forslag, som jeg fortsat mener er for stiv, Da det vil ødelægge din teknik og gøre dig til en ringere skiløber ved at have en for stiv ski.

Henrik-g 25/09 2014 10:11

Sv: Race-Carver

Hvis du mener den også er for stiv, hvad ville du så anbefale? Tænker på hvis du heller ikke synes den er alt for god at anbefale?
Har ikke rigtig nogen krav til skiene andet end de skal være være på pisten i korte og brede sving, og stabile ved god fart?

Henrik-g 25/09 2014 10:17

Sv: Race-Carver

*De eneste krav der skal være til skien er at den skal være god i korte/brede sving og stabile ved god fart..

Henrik 25/09 2014 15:10

Sv: Race-Carver

Du kan rolig gå efter Asbjørns anbefalinger. Lad være med at købe en ski der ikke passer til dit niveau. I din sidste post skriver du korte-bredde sving, hvad er det, det er jo umiddelbart lidt modsættende. Men du mener nok korte carvende sving hvor du holder kant. Men hvis du vælger en GS ski som du foreslår så er det jo til lange sving. Til korte sving, skal du have en mere slalom antig ski.

Jeg købte sidste år salomon X-kart 164 som er en slalom. Jeg er både mindre og lettere end dig så du kan måske vælge en lidt længre ski hvis du gerne vil have større sving. Men med en GS ski slår man typisk ikke så mange sving. Korte sving som føres helt ud og dermed godt kan siges at være bredde laves med slalom ski med radius under 15 m vil jeg mene. Og det er det første du skal ikke efter hvilken type ski det skal være. Så kan du finde den konkrete model bagefter. Den ski jeg købte passer fint til mit niveau. Jeg har stået i mange år men er dog ikke så god at jeg kan stå på de rigtige stive. Salomon X-kart er en relativ hurtig ski som dog ikke straffer alle fejl. Noget andet du skal tænke på er bredden. Jo smallere jo mere på piste og du har også nemmer ved at komme på kant med en smal ski.

Henrik G 25/09 2014 16:20

Sv: Race-Carver

Okay så er det en GS ski jeg skal have, da den skal kunne lave lange brede sving med god fart på. Jeg vil jo også helst have en ski der passer mit niveau, det er derfor jeg spørger herinde.

Det er som sagt en nr. 2 ski jeg skal have, og den skal jo være smallere, fordi køre normalt på TST'ere som er en bredere ski, og god til offpist. Kan køre piste, men ikke ligeså godt som en carvingski. Det er kun fordi jeg fik den ski tilbudt billigt, at jeg spurgte på netop den ski. Er åben overfor alle bud, har som sagt ikke andre krav end den skal lave brede sving og stabile ved høj fart.

Henrik 26/09 2014 10:09

Sv: Race-Carver

Om det er GS eller SL eller noget midt i mellem er svært at sige. Du skal være opmærksom på at hvis du køre stækt og rent kant, så kører du altså rigtig stærkt på GS ski. Det vil ikke være muligt at køre sådan på andet end en blå piste ellers vil du helt sikkert være til fare for alt foran dig.

Du kan selvfølgelig godt tvinge en GS rundt i et kortere sving, man kunne jo også godt svinge før man opfandt carvin skien. Men der skred man jo også ud med bagenden.

Jeg vil anbefale dig at prøve ski med forskellige svingradier og også stivheder inden du beslutter dig.

Man skal så heller ikke tro at en slalom ski er lettere, der får du et stort pres på dine ben når du forsøger at holde kant da du her en noget mindre radius og derfor en stor centrifugalkraft.

Henrik 26/09 2014 10:11

Sv: Race-Carver

PS. du skal dog være opmærksom på din vægt, ikke for at skulle vade i den jeg ved jo ikke hvordan du er bygget. Men 100 kg så kan du alt andet lige klare en stivere ski end en lille fyr som mig.

Asbjørn Nissen 27/09 2014 08:17

Sv: Race-Carver

Henrik g prøv lige at se denne film der er noget om bla. Svingradius på ski.
(Link fjernet, da det ikke længere virkede)

Asbjørn Nissen 27/09 2014 08:19

Sv: Race-Carver

Lidt sjovt i begge hedder Henrik.
Klippet er selvfølgelig til Henrik-G

Henrik G 27/09 2014 11:20

Sv: Race-Carver

Hej igen tak for svarene!

Jeg er blevet lidt klogere på hvad jeg skal sigte efter, en ski med en svingradius omkring 20m, og så kan jeg godt vælge en lidt stivere ski. Da jeg er et lidt større menneske. Og det bedste ville selvfølgelig være at prøve nogen før man køber dem, synes bare de er uhyggeligt dyre i skisports stederne?

Henrik G 27/09 2014 11:34

Sv: Race-Carver

Nok helst i mellem 15-20 meter i svingradius, så man stadig har fart, men samtidig kan lave gode sving

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen