Gode skibriller - konturer

Pauline 22/07 2014 14:06

Jeg har store problemer med konturerne hvis solen ikke skinner.

Sidste år købte jeg Adidas skibriller med orange glas - hvor jeg kan skifte glasene. Jeg har primært prøvet de orange glas i forskellige farver, men det er ikke godt.

Nogen der har nogle gode råd, da det tager meget af oplevelsen, da jeg bremser ned og bliver lidt usikker, når jeg ikke kan se ordentligt.
Min familie og venner har ikke de samme problemer som jeg har.

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Jool 02/09 2014 14:12

Sv: Gode skibriller - konturer

løb for nogle år siden med en kvindelig læge som forske i ørenes og hjernen samspil omkring balance, hun gav følgende gode råd som jeg efterfølgende har brugt med en særdeles godt resultat.

når ski terrænet bliver tåget eller der sner, mister vores indre gyro evnen til at kompenser for de fald og ujævnheder der er, derved mister vi evnen til at køre "pænt" på ski. Hendes råd er, find en anden løber foran dig der har skitøj på i en markant farve som kan ses i tågen kikke på denne person så vil de indre gyro stabiliser sig, er der ikke nogen men kun dig og din makker så må i skiftes til at løbe foran i nogle minutter af gangen, hav altid en skriggul vest i lommen og brug den her

Asbjørn Nissen 23/07 2014 10:04

Sv: Gode skibriller - konturer

Ja jeg ville have sagt orange ikke var et dårligt bud, men det bedste er gult det er tilgengæld lidt ubehageligt i manges øjne da de føler det bliver for lyst. Derfor bruger mange orange, da de er lidt mere behagelige for øjnene og bevare store dele af det gule glas egenskaber. Jeg vil anbefale gule glas,MEN uanset hvad er det sværrene at se konturene hvis ikke solen skinner og i snevejr eller tåge er det ikke nemt uanset hvilket glas du benytter.

Pauline 23/07 2014 10:14

Sv: Gode skibriller - konturer

Tusinde tak for dit svar... Jeg vil nok prøve at give de gule et shot så - og ja, de er lysere, men måske er det dét der skal til....

Clemens 23/07 2014 11:20

Sv: Gode skibriller - konturer

Gul eller orange vil være det foretrukne valg - jeg kører med fire iridium de fleste dage men nok mest fordi jeg ikke gider skifte glas (har dog købt et ekstra par goggles med persimon glas. Men ofte bliver det bare fire som jeg bruger)

Men alle bremser når sigtbarheden er minimal helt normal reaktion (den der siger det modsatte lyver eller er tossede)

Der er nogle andre ting som du kan gøre for at hjælpe dig med at se
-køre i kanten af pisten, specielt i Frankrig er de flinke til at have træpinde i siden og det hjælper en lille smule om det går op eller ned
- søge ned hvor der er træer - de hjælper også med at danne et bedre overblik
- "føle" med fødderne, lave flere sving og ikke mindst ret position over skiene. på den måde vil du være mere forberedt på de pukler, bump etc som du ikke kan se og være i stand til at suge dem med lårene og ikke miste balancen

tilsidst se det som en udfordring ikke en hæmsko - det bliver jo bare en anderledes dag på ski - men alle dage på ski er bedre end en dag på arbejde :)

Asbjørn Nissen 23/07 2014 14:39

Sv: Gode skibriller - konturer

Helt rigtigt hvad Clemens skriver angående skovpister det hjælper meget(godt råd), hvad angår pælene, det er vist ikke kun i Frankrig man har disse pæle, men de hjælper altså mest til at se om man er på pisten eller ej(hvilket er meget rart i en snestorm) om det går op og ned hjælper de kun begrænset til i mine øjne.
Clemens det er ikke tænkt som en kritik af det med pælene har også hørt det fra andre heriblandt min tidligere chefskilærer.

Igen det med skovpistene er et godt råd derfor vælg områder, hvor der er skiløb under trægrænsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen