En flok på skitur over nytår

Morten 15/07 2013 23:07

Hej Skisport.
Jeg er i god tid og jeg ved det godt, men det er sådan man får de bedste pladser som reelt.

Jeg er ved at prøve at stable en lille skitur på benene med en flok kammerater og kærester. Vi er alle sammen enige om, at det kunne være rigtig fedt at tage afsted efter jul i år 2013 (den 25. eller 26. december eksempelvis) og så være afsted i en uges tid, så man igen skulle hjem den 2./3./4. januar.

Vi er lidt i tvivl om hvor vi skal tage hen, og har derfor hentet lidt priser fra forskellige steder.
Vi har blandt andet kigget på forskellige steder i Norge, som selvfølgelig er billigst. Dog kunne det også være interessant med eksempelvis Østrig (hvis der er sne på det tidspunkt?)

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre hvad i tænker og MEGET gerne nogle erfaringer fra lignende ture eventuelt.
Hvis turen skal gå sydpå kunne en bustur godt have interesse.

Kom endelig med erfaringer og ideer, jeg lytter til alt :).
Vi er ca 10 personer som skal afsted.

På forhånd tak.

Kommentarer:
Der er i alt 18 svar i denne forumtråd.

Michael Sparlund 16/07 2013 06:27

Sv: En flok på skitur over nytår

Hej Morten.
Det er skam ikke dårligt at være i god tid, da udvalget af steder er markant større.
Jeg stod selv for sådan en tur sidste år, hvor vi var 9 personer.

Vi tog til Bad Gastein, hvor der var masser af sne. Så det tror jeg ikke I skal være bekymret over. :)

Dog var jeg meget skuffet over stedet, da det ikke rigtig er "afterski" som vi var vant til, men mere en masse unge, der rendte i byen om natten.
Så selvfølgelig var der gang i den, men bare ikke rigtig på den "rigtige" måde :)

Vi tog bus derned, som tog godt og vel 20 timer fra Kastrup lufthavn.

Håber det hjalp dig lidt på vej, ellers må du sige til. :)

//Sparlund

Morten 18/07 2013 21:57

Sv: En flok på skitur over nytår

Hej Sparlund.
Hvilket selskab kørte i med, og hvad var prisen pr. person, hvis du husker det :)

Det er ikke fordi vi nødvendigvis vil ned og feste hver aften, men vi kunne bare godt tænke os at lave en tur sammen. Prisen skal bare helst holdes nede i et fornuftigt leje :)

Hilsen Morten

Jensen 20/07 2013 01:33

Sv: En flok på skitur over nytår

Morten - mht nytår i Østrig er du alt for sent ud. Mange steder melder udsolgt allerede i april/maj, da nytår er jo højsæson i Østrig. Der er selvfølige steder tilbage, men prisen..! - f.eks Danski har 8 pladser i Hinterglemm fra d. 28.12 til 'kun' Kr. 8,825 pr person med bus.

Michael Sparlund 21/07 2013 20:52

Sv: En flok på skitur over nytår

Jensen, det er da ikke rigtigt overhovedet. Det er bare et spørgsmål om at lede godt nok.

Vi rejste med Slopetrotter, og mener vi kom af med ca. 6000 med bus (liftkort inkluderet)
Afhængig af destination, kan det gøres billigere, men selvfølglig også dyrere :) vi boede i lejligheder.

Morten 21/07 2013 21:52

Sv: En flok på skitur over nytår

Jeg har også ligge kigget på Slopetrotter.dk. Der kunne det lade sig gøre at finde en hytte til 10 personer i Bad Gastein, for ca. 4600,- pr. person, med bus og liftkort inkluderet. En rimelig pris synes jeg faktisk, men stadig dobbelt så dyrt som i Norge ;)

Michael Sparlund 23/07 2013 06:17

Sv: En flok på skitur over nytår

Tror gerne det er dyrere end Norge. Tilgengæld tror jeg I får en bestemt federe tur syd på, kontra nord på.

Jeg skal ikke kunne sige hvordan stemningen er i Norge til nytår, men der var ret godt gang i den i Østrig. :)

Lise Nørskov 23/07 2013 14:18

Sv: En flok på skitur over nytår

Hej!
Tror altså også I vil fortryde at tage til Norge og det kan faktisk gøres stort set lige så billigt syd på! Prøv at tjekke priserne på Snowtrex.dk eller Ski.sunweb.dk der er rejser med kør selv og fly til f.eks Frankrig og Østrig til rimelig fornuftige priser!
Eller send forespørgelser til de enkelte skisportsdestinationer!
Mvh Lise!

Morten 23/07 2013 16:48

Sv: En flok på skitur over nytår

Tak for alle jeres inputs, det hjælper alt sammen.
Fornemmer enighed omkring at drage sydpå i stedet for nordpå, jeg vil helt sikkert lige forsøge at kigge yderligere på det og se om det kan lade sig gøre at finde nogle fornuftige priser. Synes dog det bliver en anelse mere uoverskueligt når vi er så mange (mange penge og mange betingelser)

Michael Sparlund 24/07 2013 06:17

Sv: En flok på skitur over nytår

Hehe - Det er bare at sætte sig ned og søge og søge. Men ja, der er jo også mulighed for at kontakte diverse hoteller/lejligheder på skidestinationerne direkte. Der er mange penge at spare, men gør det selvfølgelig lidt mere "besværligt" :)
Og ja, det bliver ikke nemmere, jo flere man er :)

Pøj Pøj med det :)

Niels Leth-sørensen 25/07 2013 16:50

Sv: En flok på skitur over nytår

Hej Morten

Bus tur sydpå fordre næste at i rejser med et rejseselskab, så er det den vej du skal søge og der er mange muligheder, så er spørgsmål hvor i gerne vil hen i Østrig, hvis det er det i vælger. Nogle kan lide datteren og andre kan .....

I forhold til selv at finde et hotel i Østrig, kan det godt være en udfordring lige nu. Der er rigtig mange stamgæster i perioden over nytår og mange hoteller holder sengene fri til disse og specielt når i rejser som gruppe kan det være vanskeligt lige nu. Hvis i vil arranger selv, skal du vente lidt, eller udnytte nogle kontakter eller anbefalinger fra andre. Eksempelvis vil jeg tror at i i Zell am See kan få værelser på Hotel Lukashansl www.lukashansl.at et fornuftigt hotel,fornuftig pris og med mange værelser, 5 min. med skibus og en gletcher i baghånden. Har selv været der 5 gange. Måske der er andre der kender noget i kan bruge.

Ellers prøv gennem de danske rejseselskaber.

Personligt vil jeg vælge alperne og specielt Østrig.

God fornøjelse

Skihils

Niels Leth

Morten 25/07 2013 21:26

Sv: En flok på skitur over nytår

Hej Niels.

Først og fremmest mange tak for din besked, det kan helt sikkert bruges!

I forhold til hvor i Østrig vi gerne vil hen, har vi ikke de store krav eller præferencer. Mange af os har ikke været i Østrig før, vi vil bare gerne hen hvor der er god chance for sne og hvor prisen er til at overkomme (Nogle af os er på SU). Jeg vil tage et kig på Zell am See og hotellet du nævner :)

Igen, mange tak.

Vh Morten

Jool 26/07 2013 16:32

Sv: En flok på skitur over nytår

hej morten
helt ærlig Morten er man en fattig studerende på SU så er det møj træls at brænde dem af på skitur hvor risikoen for at køerne stadig græsser der hvor sneen skulle være, så glem alt hvor pisterne ligger under 2000 m i uge 52 eller 1, chancen for en kedelig oplevelse er stor, der skal mindst være 80% af pisterne over 2000 m.
De steder hvor disse forhold er tilstede, er alt booket ud, jeg har mit stamsted i Sölden i denne uge og der er man skrevet op i flere år for at få et værelse med pension i uge 52 og 1, her er det til at betale for en almindelig dansker, ellers ender du nemt med at bruge 2 måneders SU på din ferie.
vær lidt kreativ find noget at bo der ligger måske op til 10 km fra hovedliften, der går gratis busser hele tiden, køber du noget i den by hvor hovedliften befinder sig, kan du risikere at bo så langt væk fra hovedliften eller andre lifter at du skal gå længere tid end det tager med bussen, disse kører altid til liften, book et billig fly eller køb billetter hos nogle af skifirmaerne, så kan sådan en tur sagtens laves til en fornuftig pris

Niels Leth-sørensen 31/07 2013 10:33

Sv: En flok på skitur over nytår

Hej Morten (og Jool)

Morten du skal ikke blive nervøs i forhold til skiløb under 2000 meter i alperne i forhold til uge 52/1, sidst der var store udfordringer i forhold til det Jool nævner var tilbage i 2007 hvor vinteren først fik fat sent, omkring uge 5 / 6, men der er meget sjældent. Jeg var i St. Johann i Tirol i uge tre i 2007 og trods det at der næste ingen sne var, enkelte områder var lukket, så fik vi tre gode skidage ud af tre mulige ved at køre til andre områder og vi taler om afstand inden for 10-15 km. Der er uhyre sjældent, hvis det er sket, at alle områder inden for et liftkort samrabejde er lukket pga. sne mangel. Men først og sidste på sæsonen er det helt naturligt at ikke alle pister er åben, men vi taler måske om de sidste 10-15 % som er lukket, eller om 85 til 90 % der er åben. Personligt vil jeg ikke være nervøs for en tur til mange af de områder i Tirol eller Salzburgerland som har meger af deres skiløb under 2000 meter. De plejer at starte sæsonen sidst i november først i december og bliver det sent er det midt i december. Så søg du / I vidre, i skal ikke være nervøse. Jool har ret i at over 2000 meter er der ingen problemer og en gletcher i baghånden hjælper altid (som Zell am See) , men Jool du har ikke ret i at der ofter er problemer under 2000 meter, det er ikke rigtig. Det er sket men der er meget sjældent.

Skihils

Niels Leth

Morten 31/07 2013 10:42

Sv: En flok på skitur over nytår

Tak for jeres inputs begge to, det er altid godt at høre flere forskellige erfaringer.

Jeg sidder faktisk i skrivende stund og kigger på hotellet Lukashansi i Zell am See, som blev nævnt tidligere. Det virker umiddelbart rigtig fornuftigt og til en fair pris.

Jimmy 01/08 2013 19:08

Sv: En flok på skitur over nytår

Så vær sikker på at det ikke er deres hostel I skal bo på længere nede af gaden: Det er et skod sted af rang, og larm døgnet rundt fra skoleklasser.

Jeg oplevede at blive lukket inde på mit værelse i form af et kæmpe skab som møgungerne havde stillet op af min dør i nattens mulm og mørke.

Alle værelserne er ikke som annonceret med balkon, de er små og grimme, man skal gå hen på hotellet for at spise hvis man er på pension, man skal betale ekstra for et netværk som ofte ikke virker, personalet er ikke særligt serviceminded osv osv.

Det ligger i Bruck, hvilket er et ok og lille stille sted, men der er ikke meget natteliv hvis det er det I er ude efter, men taxi til Zell am see er relativt billigt.

Læs de generelle anmeldelser på nettet.

Ann Sofie 03/08 2013 21:32

Sv: En flok på skitur over nytår

Jeg kan også med fordel anbefale Maria Alm, i Salzburgerland. Jeg skal selv ned og være instruktør der. Jeg var der i 2 måneder i år, dog slut januar til start april, men dem jeg boede sammen med sagde at der var rigeligt sne omkring nytår.
Selve byen Maria Alm hælder mod den mindre side, men er rigtigt hyggeligt, hvis man har lyst til after-ski er der også (masser) mulighed for det, og der er skiløb for alle niveauer.

Og ellers hvis du ikke har noget imod at arrangere dele af det selv, kan jeg anbefale clickski.com, det er ski ferier uden guider og hvor man selv arrangerer transporten, til gengæld bliver priserne også holdt lidt mere SU-venlige :)

Morten 03/08 2013 22:14

Sv: En flok på skitur over nytår

Fedt mand, det vil jeg helt sikkert også lige kigge på. Det vælter jo nærmest ind med gode ideer. Tusind tak, endnu en gang! :)

Morten 08/08 2013 09:14

Sv: En flok på skitur over nytår

Jeg har nu fundet to fornuftige hoteller/lejligheder i Zell am See, og kunne godt tænke mig at høre om der tilfældigvis sad en som havde været et eller måske begge steder endda.

Der er tale om:
- Appartement Gschwandtner
- Gästehaus Latini

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen