Anmeldelse af Vail

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Sophie Hendriksen 03/11 2016

Vail og børn
Glemte at tilføje at Vail (og Nordamerika generelt) er det allerbedste med børn. Service, service og service alle steder.

Skiområder dedikerte familier/begyndere (Slow zones), hvor man får klippet sit liftkort (og nej du kan ikke købe et nyt) hvis du ikke overholder reglerne. Der er personale, som sørger for reglerne bliver overholdt. "Go fast - loose your pass" som de skriver.

Små børneland med hop, træer at køre rundt om mm.

Sophie Hendriksen 03/11 2016

Det bliver ikke bedre... eller dyrere :-)
Vær beredt på at finde den store tegnedreng frem, hvis du påtænker en tur til Vail. Til gengæld er der høj kvalitet hele vejen rundt, så selvom det er mange penge får man noget for dem. På mange måder er det en anderledes oplevelse at være på ski i Nordamerika. Skiområdet er indhegnet, og så er det umiddelbart "safe" at køre på alt hvad der befinder sig her indenfor, og du er garanteret at blive samlet op hvis du kommer til skade. Kører du til gengæld udenfor hegnet er det både ulovligt og hamrende dyrt selv at betale for en helikopter. Man tæller altså ikke helt pister/pistekm. som vi kender det fra Europa. Området i Vail er rigtig stort og fordelt på tre bjergsider:

Front side er primært pister på europæisk facon, Back Bowl (bagsiden af Front side) er i princippet bare en bjergside med fire lifter. Så kører du hvor du har lyst. Arealet er kæmpestort, så man kan køre fresh tracks selv efter frokost. Der bliver prepareret én rute ned, og resten er der frit løb på. Tredje side er Blue Sky Basin, som er en flot oplevelse bl.a. fordi det ligger uden for lands lov og ret. Så husk der er langt hjem til byen herfra :-) Det er ikke lifterne der har "lukketid" men området. Dvs. de lukker for nedkørsel på et bestemt tidspunkt og så sørger de for at alle kommer op og hjem. Super måde at gøre det på, så man ikke står fem lifter hjemmefra og ikke kan komme med.

Trægrænsen er høj, så masser af muligheder for at køre mellem både gran- og birketræer. Husk også lige at bemærke højden både på byens beliggenhed og skiområdet! Det hele ser lidt blødt og dejligt ud så man kan blive snydt, særligt hvis man flyver direkte ind fra flade Danmark. Ca. 30 % af alle besøgene får Mountain Sickness (højdesyge), som kan være livsfarligt. Man skal ikke joke med alle butikkerne sælger luft på dåse. Jeg blev selv syg og det kostede ca. 2.500 USD, så husk også rejseforsikringen. Til gengæld premium lægebehandling.

God service ved alle lifter - dvs. folk til at hjælpe med skiene mm. HUSK også i USA står man pænt i kø i rækker og skubber ikke.

Spis minimum én gang på The 10th restaurant. Smid din oppakning og skistøvler i garderoben, hop i et par bløde sutsko og få en skifrokost uden lige. På toiletterne er der (naturligvis) solcreme, hårbørbørster, hårtørrer mm., så man kan se pæn ud på pisterne ;-)

Det er dyrt at bo i Vail, så regn med minimum 300 USD pr. overnatning. Det bliver meget meget hurtigt 500. Personligt kan jeg meget varmt anbefale både The Sebastian og Sonnenalp. Restauranterne er også i den høje ende. En pastaret koster hurtigt 25 USD og et standard glas vin 15 USD. Og så er man et billigt sted. Der findes sindssygt gode steakhouses og gourmet, men det koster selvfølgelig også. Intet - INTET - er billigt i Vail.

Husk også lige det er lidt anderledes at købe liftkort med meget varierende priser alt efter hvilket kort du ender med. Det er DYRT at købe i vinduet når du ankommer. Det kan hurtigt betale sig at købe et EpicPass. En uge koster i 2016/2017 649 USD ved køb af EpicPass. Køber du i vinduet er det ca. 900 USD. EpicPass bliver dog kun solgt i efteråret og har gradueret pris alt efter hvor sent på sæsonen (køb tidligt spar mange penge).

Det kan også anbefales at tage en tur med Vail Powderguides på catski. Super, super fed oplevelse og fantastiske guider. Frokost er inkl. og spises i et telt med brændeovn og der er masser af vand og snacks hele turen. De kører kun, når man er garanteret fresh tracks og du låner ski af dem som er meget nemme at køre på. Man når ca. 10-12 ture alt efter hvor gode/hurtige folk er. Det er ikke nødvendigt med lavinegrej, men alle får dog en bipper. Jeg mistænkte dem for, at det var til hvis nogen blev væk :-)

Skriv endelig hvis du vil ha' hjælp til en tur til USA, vi har været der et par gange efterhånden.