Anmeldelse af Winterberg

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Lene Grüner Bertelsen Og Kate Mørk 14/02 2019

4 dage på ski
Meget positiv overrasket af skiområdet.
Gode pister noget for alle både begyndere og øvede. Dejligt med så mange stollifter, det fungerer godt.
Synes bestemt der er mange muligheder for varieret skiløb.
Tænker udfordringen kan være at temperaturen er for høj , men selv en dag med 7 grader kan man finde pister med ok sne, hvis man tager den i skyggen:-)
En meget positiv oplevelse for to kvinder som er vant til både Østrig, Italien, Frankrig, Canada, Norge og Sverige. Nu også Winterberg.

D. Sørensen 29/01 2019

Fedt og billigt begynder område.
Super godt sted for børnefamilier og begynder.
Priserne er meget overkommelige for overnatning, skileje og lift kort.
Lej skiene hjemme fra via hjemmesiden og man sparer 10-15 %
Danske ski lærere og super venligt personale. Billige indkøbs muligheder. LIDL, ALDI osv.
McD og restaurant er også til at betale.
Udfordringerne for de øvede børn og voksne er afprøvet hurtigt. så 2-3 dagepå ski er rigeligt.
Kan anbefale center parcs (ferie center) uden for winterberg. Stort vandland og aktiviteter efter en dag på pisterne.
Så hvis man leder efter et sted at afprøve om skitur er noget for familien. Vil winterberg være vores bedste bud.

Kim 16/08 2017

Skiskole
Hej
Har været I Winterberg flere gange. Synes absolut det er et fint lille område. Særligt for begyndere eller let øvede.

I år har vi nogen i familien som gerne vil på skiskole. Er der nogen som ved, hvilken skiskole som har danske skilærere?

Se profilen for Asbjoern-Nissen
Asbjoern-Nissen 24/04 2017

Bedst hvis man dyrker skihop
Området faldte ikke lige i min smag. Pistene er helt klart for korte og der er lidt for mange mennesker. Især børnebakken er forrygt fyldt med mennesker. Selvom der er 3 slæbelifte må man på regne 20 minnuters liftkø, for at blive trukket 50m JA DET ER MEGET HURTIGERE AT TAGE SKIENE AF OG GÅ!! Hvis man har stået på ski mere end 7 dage kan det bestemt ikke anbefales at tage til Winterberg, medmindre man går meget op i skihop. Der er nogle af de bedste faciliteter for skihop jeg har set. Der er hele 3 store skihop og vi fik set masser af skihops konkurrence de par dage vi var der. Skal hele familien afsted for første gang kunne det dog være udemærket til en 3 dags tur for at finde ud af om skiferie er noget. Liftkortet er meget billigt og det samme gælder for privat undervisning DET KOSTER KUN 30 EURO I TIMEN!!! Normalt koster det 50 eller derover i både Østrig, Frankrig og Italien. Desuden er pistene ikke særlig stejle. De røde piste kan man nemt klare på 2. dagen som begynder hvis man har fået den rigtige undervisning forinden.

Charlotte Andersen 05/03 2017

Havde heldigvis været på ski en gang i denne sæson
Boede på Haus am Rosenweg, Zuschen. Fantastisk service, super fine værelser og hyggelig opholdsrum, hvis man er flere afsted. Hyggelig lille by, med 2 super spisesteder til billige penge. Winterberg: Alt for mange mennesker på et meget lille område. Masser af 4, 6 og 8 stole lifte. Rigtig mange nybegynder på meget korte bakker, så fik ikke rigtig gang i skiløbet, før man igen stod i en lift. Meget dårligt personale der bare sad i lifthusene, istedet for at hjælpe med at få fyldt lifterne, når nu køerne var så lange. Alt for få spisesteder på pisterne i forhold til menneskemængden. Godt område for nybegyndere, hvis ikke menneskemængden stresser en, da korte overskuelige grønne og blå pister.

Flemming Skydsgaard 11/02 2015

park
Er der nogen der ved om der er mulighed for ski i park
Skal have 2 store børn/ unge mennesker på 15-17 år med

Brian Borre Nielsen 10/03 2010

Winterberg eller Willingen
Ville bare lige kommentere at det er mærkeligt at man ikke har nævnt Willingen her - Et andet område lige i nærheden af winterberg. Det er bare større og mere "moderne" Der er f.eks en helt ny kabinelift.

Det kan varmt anbefales såfremt der ligger sne og det gør der lige nu 120 cm!

www.skigebiet-willingen.de

Steen 30/01 2010

Godt sted for begyndere og forlængede weekender
Var afsted i uge 12, 2009, og selvom det var sent på sæsonen, lå temperaturen lige på frysepunktet og snekanonerne kørte på højtryk, så halvdelen af pisterne var åbne om fredagen, og et par stykker mere om lørdagen.

Jeg havde ikke stået på ski i 4 år, men de bløde bakker gjorde at man hurtigt kom ind i rytmen igen, så man var klar til de lidt sjovere.

Pisterne er ikke specielt lange, så selv om man er i dårlig form, kan man snildt stå på ski i 8 timer om dagen, uden at være totalt smadret om aftenen eller dagen efter. Samtidig ligger P-pladserne ude midt i terrænet, så vi havde bilen stående lige op ad pisten, så vi kunne stoppe og tage en bid mad på kanten af bagagerummet.

I de 2 dage vi var der, mødte vi kun 3 andre hold danskere, som havde børn med, og de var rigtig tilfredse, fordi det vavr overskueligt, og børnene fik noget ude af det.
Eneste minus var, at der var mange hollændere med snowboards som ødelagde de kunstige pister i løbet af dagen, så det var om at komme tidligt op. Køer var der intet af ved liftene.

I år tager kæresten og jeg derned i uge 8 og kører fra Sjælland søndag aften og hjem igen torsdag eftermiddag og budgettet for 2 personer er som følger:

Pensionat 3 overnatninger i dobbeltværelse 140€ (Hotel 350€)
Liftkort til 4 dage 2*65€
Skileje til 4 dage 1*55€
Mad 1500 kr
Brændstof 2 tankfulde 1000 kr

Alt i alt 2500 kr/person for 4 dages skiferie alt inklusiv!!

Klaus Ellegaard 13/11 2009

Vi havde en rigtig positiv oplevelse
Skrevet d. 21-01 2009 som indlæg i Jyllands posten

Vi ville have været til Harzen for at stå på ski, i den netop overstået weekend, men vejrudsigten så rigtig dårlig ud! diskussionen gik, skulle vi fra Fyn forcere to broer(1000 kr.), droppe det! eller.... tilfældig søgning på nettet og vi faldt over følgende. Winterberg? Ca. 40 km vest for Kassel?(havde aldrig hørt om det) www.skiliftkarusell.de 100 km mere kørsel en til st. Anderesberg i Harzen! men det så jo godt ud på nettet! kl. 23.00 fredag aften besluttede vi os, kl. 03.30 kørte vi kl. 10.00 var vi fremme og ringede til turist info (tlf. 0049 2981 92500)for overnatnings muligheder, vi fandt et pensionat til 27 Euro. pr. pers. Incl. Morgenmad, ca. 400 m. fra de første lifter. Kl. 11.00 stod vi på ski, vejret var halvskidt! 0 gr. og slud. Men pisterne var super gode!! køerne ved lifterne var Max 5 min, selv om der var masser af tyske og Hollandske weekend turister

med et højeste punkt på 842 meter siger det sigselv, at nedfarterne ikke er som i Alperne! men nedfarterne er faktisk i rigtig god kvalitet, skiftende mellem lette blå til gode røde pister med god hældning. 10 af løjperne er også lysløjper der har åbent fra 18.30 til 22.00 kræver dog ekstra liftkort. Lifterne er til dels T-lifter og2-4 el. 6 stolelifter af nyere dato og dermed med god kapassitet. I Winterberg er der næsten sne garanti, da 60 snekanoner sikkere, at bare det er frostvejr om natten, så er alle løjerne åbne om dagen!

Vi havde vores 6 årig søn med, han skulle lære skiløbets svære kunst! han nød den første1½ dag de lette blå løjper. Da der ikke var kø af betydning og stolelift til at slappe af i, hvor personalet hver gang sænkede farten, således vi kunne nå at få ham sikkert på liften, blev det til rigtigt mange ture og han lærte -blev fortrolig med plov og drejning.

Vi har allerede besluttet at vi næste år skal bruge 5-6 dage i Winterberg, da området ikke er størrer end at børnene kan overskue det, men at vi andre også oplever godt skiløb. At priserne er rigtige fornuftige! Og da vi fra Fyn og Sønderjylland spare broafgift en ½ dags rejse i forhold til såvel Alperne, som de Nordiske områder.

Bevares det er ikke Alperne, men vi nød vores 3 dage 120% og mødte absolut ingen Dansker! men "prøv det!" skrevet af en skiløber som gennem de sidste 20 år har løbet alpint i Norge, Grønland, Canada, Italien og Østrig Så skal du/I lige have pudset formen af eller er budgettet ikke til den store tur. Så vil jeg ikke tøve med at anbefale Winterberg .

mange hilsner "en noget overrasket skiløber"

Kirsten Buhl 25/03 2009

ikke noget for mig
Vi kørte dertil for at stå på ski i en weekend, men det blev til 3 timer på ski.
Området ligger for lavt, der er alt for mange mennesker til de få pister.
Pisterne er korte og området hænger ikke ordentlig sammen.
Kan ikke anbefales, hvis mad har stået på ski i flere år.
Måske udemærket begyndersted, hvis man er indstillet på at ventetiden ved lifterne.