Anmeldelse af Berchtesgaden

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Vinni Løvvang 15/01 2017

Skiskole - Berchtesgaden
Er der skiskole i Berchtesgaden ?Synes ikke jeg finde info om det

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Berchtesgaden
En af de korteste distancer fra DK hvis du vil til alperne... Super flot natur i Hitlers gamle naturreservat, men ikke meget sammenhæng ml. områderne, og heller ikke specielt godt skiløb for den øvede. Egner sig dog fint som begynder/børneområde, men tjek snemængden hjemmefra!

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Berchtesgaden
En af de korteste distancer fra DK hvis du vil til alperne... Super flot natur i Hitlers gamle naturreservat, men ikke meget sammenhæng ml. områderne, og heller ikke specielt godt skiløb for den øvede. Egner sig dog fint som begynder/børneområde, men tjek snemængden hjemmefra!

Ole Olesen 16/12 2013

S K I L E J E
Er det nødvendigt at reservere ski inden ankomst til Berchtesgaden i uge 7?
Forslag til gode skiudlejningsstedet, hvor pris og kvalitet er fornuftigt?
Bedste skiområde til børn/nybegyndere i berchtesgaden?

Jonna Fruensgaard 06/09 2010

skiexpressen
Er der nogen der ved om man kan tage skiexpressen uden man har bestilt hotel/lejlighed gennem et rejseselskab.?
Vi er to personer der skal til Berchesgaden i uge 7, og kunne godt tænke os at køre med tog.
Hvis ikke dette lykkes har vi to ekstra pladser i bilen.
Jonna Fruensgaard
Nordjylland

Bent Hedelund 25/01 2009

Berchtesgaden/Königssee
Lige hjemkommet fra Berchtesagden et par kommentarer:

Vi havde booket via FDM - Hotel Königssee - all incl. incl. liftkort 2090.- i uge 4. God forplejning, godt værelse og få hundrede meter fra Jenner Bahn. Kan kun anbefales.

Vi prøvede ud over Jenner, der er det bedste område, også Hochschwarzeck, Rossfeld og Götschen.

Hochscwarzeck - her var vi, før der kom en gang ny sne. Man havde ikke gjort noget for at udnytte den sne, der var.

Rossfeld - med kurkortet kører man gratis med busserne. Op til Rossfeld kommer der lidt Maut (1,60 €) på, men så er der en top tur ned til Ober Au - ca. 6 km. Lille, men godt område.

Götschen - lidt af hvert og vel præpareret.

Ingen kø nogen steder.

Vi ville ikke være bange for at tage til Berchtesgaden igen.

Michael 23/12 2008

Uge9-2009
Skal for første gang til brechtesgaden -har ellers været nogle norge og sverige. 4 gange til spindel mlyn i tjekkiet, og det har egentligt være meget godt. Men de sidste 2 år har sneforhold skuffet fælt i tjekkiet. I år tager vi 3 familier til brechtesgaden, med børn og det hele. Det er til dels på grund af prisen, og at der er flere nybegyndere med. Håber at kunne få lidt info om stedet, da det er første gang dernede. Rejser med FDM, med all inclusiv til Hotel Königsee til en pris af 2300 pr. voksen for en hel uge med liftkort og forplejning til alle mand. Så kan det vel ikke gøres billigere, for en kør selv skiferie. God jul til alle.

Anna Ipsen. 05/02 2008

Snekæder.
Vi kører til Berchtesgaden på fredag d.8. februar 2008, og skulle gerne ankomme i god behold lørdag d. 9. Vi har fået sat ny vinterdæk på til anledningen og kører i en Suzuki Grand Vitara, firehjulstrækker. Behøver vi snekæder?
Det ville være dejligt hvis nogen kan svare os på det, og også fortælle lidt om forholdene i øvrigt. Specielt vil vi gerne høre om den sidste del af køreturen, fra motorvejsfrakørsel 115 og frem til Berchtesgaden. Vi kan se på kortet at der er nogle store stigninger Vi glæder os, det er vores første skiferie.

Mvh. Ipsnerne.

Casper Ibsen 26/11 2007

info om berchtesgaden
Jeg er selv ansat som guide i Team Benns og kunne se der var nogle spørgsmål herinde om berhtesgaden, hvor jeg skal tilbringe sæsonen, så først undskyld et lidt forsinket svar, men der skulle forhåbentligt være masser af sne i julen.

Kan give jer en snemelding på at der i øjeblikket ligger 70 cm sne på toppen, men der desværre ligger 0 i byen. vi skal dog ikke mere tilbage en for uge siden hvor der lå 30 i byen og 100 i toppen. men alt dette kan følges nærmere her på skisport.dk mere præcist http://skisport.dk/snevejr/tyskland/. Her bliver der også dagligt uploadet et billede fra et webcam, så man kan se det med egne øjne.

Turen derned er lidt mere besværlig hvis du ikke er til lange ture, men jeg ved at ca 12 km væk ligger Salzbourg, hvor det er muligt at flyve til, med hensyn til tog, har jeg undersøgt at toget, SKILØBEREN, kører fra Danmark, diverse steder, exmpl kbh. og går til Wörgl i Østrig, der ligger knap 100 km fra Berchtesgaden, det er muligt at der foreligger nærmere stationer, men det har jeg ikke undersøgt yderligere. Ved fra mit eget firma at vi kun har kør- selv gæster dertil.

Mvh
Casper Ibsen
Csibsen@gmail.com

Holger O Andersen 23/11 2007

Er der SNE ? Intet svar Hallo er der nogen hjemme?
Er der SNE ? Intet svar Hallo er der nogen hjemme?Samtlige indlæg gentager sig selv og forbigår turistens fornemmelse for sne mærkværdigt konsekvent.Det svarer til en badeferie
med mangeartede beskrivelser af strand,sand palmer,osv men uden vand,hav,bølger.

Sanne 09/09 2007

Sne i julen
Vi er en nybegynder familie der vil prøve at holde juleferie som skiferie - uden at det koster en bondegård (4 voksne - 3 børn). Vi dur ikke til at køre langt i bil, så det skal enten være med færge, bus eller tog. Vi har fået et godt tilbud på en skiferie i Berchtesgaden i julen på Samlet pris for 4 voksen og 3 børn i to værelser: kr. 11.192,- inkl. liftkort i 6 dage og all inklusive. -uden transport!

Men jeg har lige et par spørgsmål og håber nogen af jer kan hjælpe med et svar:
Er der nogen der har været i Berchtesgaden i julen. Er der mon sne nok på det tidspunkt?
Er der nogen der har prøvet at komme dertil med tog og var det meget problematisk uden egen bil?

Helle Bendesen 25/01 2007

Godt familiested
Hej alle

Jeg kan varmt anbefale Berchtesgaden til familier. Men tag afsted i egen bil - husk vinterdæk og snekæder!!!

Gode områder som byder på forskellige oplevelser.

Jenner er området for de øvede, og her er det lovligt at køre offpist!!! Lige til orientering så er det altså fedt - hvis der altså er sne nok til det.

Götchen er en blanding, her kan hele familien få en god dag, selvom de øvede nok vil kede sig lidt efter et par timer.

Rossfeld/Oberau er for de let øvede og evt. for de øvede, især hvis de kører en tur over forbi Zinken, som er lidt mere krævende. I Oberau er der en selvstændig begynderlift, hvor også skiskolen holder til. Rossfeld som ligger på toppen er et godt og overskueligt skiområde hvor også de kun let øvede kan være med. Og fra Rossfeld og ned til Oberau er der en kanon skitur. Ulempen er selvfølgelig at man så må med bus op igen, eller have en aftale om at blive afhentet i bunden.

Ang. skiskole kan siges at instruktørerne som udgangspunkt kun taler tysk og lidt engelsk, men dem som underviser børn forsøger at tilegne sig lidt dansk, og de er rigtig gode til børnene også selvom der kan være nogle sprogproblemer. Jeg ved at de meget gerne vil have danske instruktører, så er der nogen som er intereserede er det bare om at melde sig. Men det er ligesom om at når de unge mennesker hører at det er beliggende i Tyskland så ryger interessen - rigtig ærgeligt, for det er et godt område, og det eneste de mangler er danske instruktører, men de gør et forsøg, og kan nogle udtryk og de tager gerne imod undervisning i sprog!

Jan Brinch 06/12 2006

Billig og god skiferie...???? Berchtesgaden er sva
Hej Skisport.

Jeg er meget enig i endestående kommentar vedr. Berchtesgaden. Håber det er i orden Kent at jeg tillader mig at flytte denne fra forum og til "din mening" om Berchtesgaden.

Mvh
Jan Brinch

------------------------------------------------------------------------------------------
Hej Skisport forum.

Jeg ville lige give folk der søger en billig skiferie som familier og begyndere.

Vi var sidste vinter i Berchtesgaden i uge 7 i sydtyskland, efter vi flere år har været i Norge/Sverige.

Jeg skal være ærlig at sige at skiferie i tyskland afskrækkede mig lidt i starten men jeg blev utrolig positivt overrasket. Det er jo bjerge i stedet for "bakker" som vi var vant til og priserne er jo utrolig billige.

Vi rejste med Onlineski.dk og var meget tilfredse men der er masser af andre på markedet også der tilbyder Berchtesgaden. Vores familie med 2 voksne og 2 unger kom af med kun 8000,- for All Inclusive samt 6 dages liftkort og skileje.

Jeg fandt lige denne beskrivelse af Berchtesgaden på nettet:

Byen
I Berchtesgaden bor der ca. 20.000 indbyggere med opland. Mange af dem arbejder til dagligt med turisme for form af de ”næsten alle sammen” har deres eget hus med en eller flere ferielejligheder i. Højsæsonen er om sommeren og i modsætning til Østrig og Norge er vintersport og gæster fra Danmark noget nyt.

Selve byen er utrolig hyggelig og bestemt et besøg værd en eftermiddag hvor benene er ømme. Der findes mange små hyggelige restauranter, butikker, cafeer med mere. Ud over dette findes der et større badeland og en skøjtehal hvor hele familien kan hygge sig.

Skiløbet
Skiområdet består af 6 mindre anlæg med over 50 km pister. 50 km pister lyder måske ikke af så meget hvis man kigger til Østrig. I området er der flest blå og røde pister og et par sorte nedfarter.

Men i Berchtesgaden hvor pisterne er fordelt over 6 områder betyder dette at der meget sjældent er lift køer og man får fornemmelsen af at man kommer til et nyt område hver dag, da områder ikke hænger sammen.
Man vil på denne måde heller ikke føle man kun køre op og ned af de samme 2 pister hele ferien.

Er man til langrend findes der også her gode muligheder for nogle flotte løjper og naturoplevelser.
Mere end 75 km præparerede langrends løjper ligger og venter på Jer.

Skiområdet
Obersalzberg er et rigtig godt sted til den første dag hvor de mindst krævende løjper ligger. Løjperne ligger på solsiden af bjerget og der er 4 træklifter og 4 nedfarter 3 blå og en rød så der nok til en dag. Her er ganske enkelt det perfekte skiområde for begyndere eller folk der har været af sted et par gange før til Norge eller Sverige.

Götschen vil være et super sted for de lidt bedre skiløber der ønsker at få hjertet til at slå noget hurtigere. Her findes en god lang blå ”skovtur” samt en stejl rød løjpe som de professionelle kvinder bruger det årlige Super G løb som afholdes hvert år i Januar. Under stolelifter findes der ligeledes en sort nedfart som er for de øvede skiløber og som har modet.

Hochschwartzeck er et skiparadis for både små og store. Der findes de del blå nedfarter gennem skoven og for de mere øvede er der røde nedfarter. Der er ligeledes en lille kælkebakke hvor de helt små kan hygge sig. Gode parkeringsmuligheder.

Jenner området er for de lidt mere rutinerede, hvor de længste nedfarter også findes. Flere steder i området er der desuden gode afmærkede langrendsløjper. I bunden af Jennerbahn er der også et stort børneområde som er utrolig godt for helt nybegyndere. Der er en træklift og 2 små transportbånd hvor alle kan være med. Og de øvede kan nyde Jennerbahns udfordringer mens resten af familien står lige neden for løjpen hvor frokosten kan indtages i hyggelige bjælkerestauranter.

Rossfeld/Zinken er uden tvivl det familieområde som er mest snesikkert i Berchtesgaden. Fire lifter trækker dig op til gode skipister og der findes også en separat snowboardpiste samt mulighed for boardercross og funpark.
Heroppefra er der en utrolig flot udsigt over hele Berchtesgaden opland og man kan se helt til Salzburg.
Det kan klart anbefales at stille bilen i Oberau og så oppe på bussen op til toppen af Rossfeld (bus er ikke inkluderet i liftkortet) og nyde den lange nedfart tilbage til bilen om eftermiddagen. Fra Rossfeld er der mulighed for at stå på ski til Zinken som er beliggende lige på den anden side af Østrigske grænse. Her findes en stolelift og en del røde nedfarter. Disse 2 områder giver et par rigtig gode dage på ski.


Liftkortet der udleveres er et Key Card som er forsynet med en chip, hvilken betyder du ikke skal have det op af lommen hver gang du skal igennem en lift men blot have det på dig i venstre side af dit tøj. På liftkortet er der ”pant” og denne pant udgør 5 € pr liftkort. Disse bliver refunderet ved aflevering af liftkortet på afrejsedagen.

Liftkortet fungerer som et dags liftkort til 1 enkelt skiområde. Man kan derfor ikke stå i 2 forskellige områder pr. dag. Liftkortet er personligt og må ikke overdrages til andre. Misbrug straffes!

De 6 områder liftkortet gælder til er: Jennerbahn, Obersalzberg, Götschen, Rossfeld, Zinken, Hochschwartzeck

SKISKOLE: I Berchtesgaden er der flere skiskoler der tilbyder diverse kurser - Alt fra 1 times privatundervisning til flere dages kurser

ALT I ALT: Berchtesgaden er billigt og vi havde en god skiferie. Dog er der små minusser ved det:
Der findes ingen skibus
Ældre lifter
Man skal køre 2-10 min hver dag for at kommer til de forskellige områder.

Men dette betyder jo ingenting når man ser priserne.

Ser frem til at høre andres erfaringer med Berchtesgaden og håber andre er enige med mig.

Mvh.

Kent Nielsen
Århus

Kim 23/03 2006

Søger information om Berchtesgaden
Hej
Jeg sørger lidt hjælp vedr. information Berchtesgaden. Min kæreste og jeg har været på skiferie flere gange. Jeg har været afsted 10 gange og min kæreste 3 gange. De sidste 3-4 år har vi været enten i Sverige eller Tjekkiet.

Næste år skal vi have min søster og hendes mand og to drenge på 12 og 15 år med på skiferie. Det er første gang de skal afsted.

Derfor vil jeg meget gerne sikre mig, at det bliver en god ferie. Vi overvejer at tage til Berchtesgaden. Men hvordan er snesikkerheden i området. Kan man med stor sikkerhed regne med god sne i februar ? Jeg kan ikke selv finde nogle snestatistikker for området.

Er det et godt og hyggeligt sted at tage på familietur med 4 nybegyndere ?

Endelig kunne jeg godt tænke mig at høre, om nogen kan anbefale en lejelighed/hytte til 6 personer, som ligger tæt ved lifterne i enten Jenner eller Zinken.

Endelig vil jeg høre om nogen kan give et link til turistinformationen i Berchtsgaden.

Med venlig hilsen
Kim

Olga 02/03 2006

Berchtesgaden u. 7 i egen bil
Vi har været i Berchtesgaden med ClickSki i uge 7. Vi kørte i egen bil og boede på Pension Sonnenkopfl i Oberau.

Skiområder: Der findes 6 skiområder i Berchtesgarden, hvor vi besøgte 4 af dem.
Jenner er den bedste, der er bakker til både voksne og børn i forskellige sværhedsgrader. Fantastisk udsigt fra toppen! Hurtige lift. Næsten ingen kø. Parkering er mod betaling.(Husk Kurkarte giver rabat!)
Zinken er, efter vores mening næstbedste. Meget hyggeligt sted med spændende brede bakker og hop. Hellere ikke så meget kø ved liftene (max. 2 min). Gratis parkering 50 m fra liften.
Gotchen har vi kun besøgt en gang. Den var ok, men en smule kedelig i forhold til Zinken. Men det er selvfølgeligt smag og behag.
Obersalzberg skal du kun besøge hvis det er din første gang på ski og du er ikke så sporty som sådan. MEGET flade bakker, 4-5 stk. slæbelift som man bruger mere tid på end på selve nedfarten. Sikkert et godt sted for helt små børn.
Rossfeld har vi kun kørt forbi, men der skal efter sigende være en rigtig god nedfart helt ned til Oberau. Ulempen er, at man skal tage betalingsskibus for at komme op på toppen igen (der hvor bilen står:)).Skiudlejning: Min kæreste og min søn skulle leje ski på stedet og vi brugte et lille udlejningssted i Oberau, tæt på vores hotel. Skiudstyr var generelt af en ældre dato og ringe kvalitet. Desuden var der ikke skistave til alle allerede ved middagen på udlejningsdagen. Jeg vil anbefale at medbringe eget udstyr....

Mad og hotel: Vi boede som sagt i Oberau som ligger mellem Berchtesgaden og Rossfeld skiområde. Et mindre hotel med 1/2 pension (Pension Sonnekopfl). Maden var rigtig god, og vi fik rigeligt både til morgenmad og til aftensmad. Der var ikke nogle aktivitetsmuligheder på hotellet, men vi havde TV på værelset og nogle spil hjemmefra så vi kedede os ikke :)) Selve værelset var fantastisk! Med en kanon udsigt over bjerge, balkon, masser af plads, godt badeværelse og daglig rengøring.

Udover skiløb, kan badelandet i Berchtesgaden varmt anbefales. Den ligger ved siden af Skøjtehallen og begge steder kan godt nås på en aften. Badelandet er ikke helt billig ( 2 voksne + 1 barn 10 år ca. 220 kr. for 4 timer), men er en rigtig god oplevelse med forskellige dampbad, varmegrotte, opvarmet udendørs afdeling, rutchebane med animationer og sjove effekter (hit hos børn!).

Alt i alt var vi mere end tilfreds med stedet. Serviceniveuaet, mad, skiområdet er det samme som tilsvarende mellemstor sted i Østrig, blot til polsk pris ( vi har været på ski i Polen et par gange og Tyskland er laaangt bedre).

Flemming 16/02 2006

Godt område - Dårlige busser
Vi har netop været i Berchtesgaden.
Generelt er de enkelte områder gode (dem vi besøgte), men busforbindelserne rundt til de enkelte områder kunne sagtens gøres meget bedre.
Der er almindelige busser, som ikke kører så tit men efter køreplan og så er der enkelte skibusser, som måske/måske ikke har en køreplan og som ikke kører til alle områder.
Skiskolen er kun tysktalende, men vores søn var med alligevel og instruktøreren (Moni) var rigtig god til børnene.
Skiudlejningen gav god service.
Området kan sagtens anbefales til andre med børn, men umiddelbart vil jeg mene, at det skal være i egen bil.

Klavs Jensen 01/02 2006

Skileje- Berchtesgaden
Der ligger en udemærket skileje butik midt i byen,du kan spørge om adr. når I alligevel skal hente Jeres skipas. Det skal I hente på turistkontoret, som ligger lige over for banegården, det er nemt at finde. Da vi selv var i bil derned kender jeg desværre ikke til skibusserne, udover at jeg ved der kører en der hedder Rosfeldt bussen. Men I kan godt glæde Jer,det er at dejligt område, der hver især byder på godt skiløb for alle. Hvis I er nybegyndere kan jeg anbefale Obersalzburg,er I hajer er det på Jenner - http://www.jennerbahn.de/willkommen.asp
og Götchen - http://www.goetschen.com/ der har mest at byde på.

Kent Sloth 20/01 2006

Skiskole
Hej. Jeg planlægger ferie i berchtesgaden med min 5 årige datter. Hvordan er skiskoler i området / er der skandinaviske instruktører

Anja Jeppesen 18/01 2006

Skileje, Berchtesgaden
Hej

Vi er en familie på 4, der skal til Berchtesgaden i uge 8 2006. Jeg vil gerne høre, om der er nogen, der kan anbefale skiudlejningssteder, da jeg ikke rigtig har fået svar på de steder, jeg har søgt.

Jeg vil også gerne høre, om der er yderligere kommentarer til deres skibusser (eller er det almindelige busser), når vi skal fra et sted til et andet.

På forhånd tak.

Mvh
Anja Jeppesen

Søren Højgaard 22/03 2005

Godt til prisen
Berchtesgaden er en hyggelig by, som ikke er særlig turistpræget.
Vi var der i uge 9 hvor der var masser af sne og sol, men også temmelig koldt.
Mange gode butikker og hyggelige gader.
Restauranter og værtshuse/discoteker kan jeg ikke udtale mig om.
vi skulle have boet på Hotel Post med fuldpension/drikkevarer, men blev flyttet ca 3 km uden for byen (til Stangass)hvor vi til gengæld fik nogle kæmpe værelser som var af fin kvalitet. Maden på hotellet var rimelig, men frokosten som var en tør "brötschen" og et æble var ikke noget at skrive hjem om.
For at komme på ski, skulle vi køre mellem 3-8 km, og egen bil var helt klart at foretrække. (Husk snekæder - der er STEJLT nogle steder). Det er intet problem at komme til at parkere ved de enkelte områder.
Jenner - spændende, men med kø i dalen - ikke for børn. Parkering mod betaling - husk "Kurkort" giver rabat.

Götschen - godt for både børn og voksne - bla en rød piste som blev brugt til kvindernes FIS slalom i januar. Ingen liftkøer, men lidt langsomme lifter.
Her brugte vi det meste af vores tid, da der var noget for alle aldre/niveauer.

Ramsau - delt i to mindre områder. Ingen liftkøer. Den ene side god for begyndere/børn, den anden side med stolelift, lidt stejlere men også ok for børn.

Derudover var der et par områder mere, som vi ikke kom til.

Prisniveauet var rimeligt (noget billigere end Ischgl)
både på mad og drikkevarer.

Selve rejsen var rimelig billig - 2 voksne & 2 børn med fuldpension, drikkevarer, liftkort til 6 dage og skileje - ca 8100 dkr ialt - hertil kommer så turen i egen bil.

Generelt oplevede vi bayerne som venlige og høflige mennesker, meget hjælpsomme og serviceminded (især ved lifterne hvor man sagtens kan sende børnene alene afsted)

Alt i alt kan Berchtesgaden anbefales til en familietur.

Jean Andersen 22/02 2005

Dejligt sted for begyndere og øvede.
Absolut hyggelig by med mange butikker og restauranter, men kun et værtshus.
Der er 5 forskellige skiområder rundt om byen, og der skal køres ca. 15 minutter pr. sted. Der kører busser, men brug egen bil.
Gode steder til de lidt rutinerede: Götschen med nedfarter op til 2600 m, men som har langsomme lifte. Jenner med nedfarter op til 5600 m og hurtige lifter.
Liftkort til områderne ca. kr. 800,- for en uge. Skileje voksen ca. kr. 500,-.
Det er billigere at bo og spise end i f.eks. Østrig.
Vi boede på hotel Post med fuldpension incl. drikkevarer. Udmærket sted. Det kostede ca. kr. 11.000,- for 3 voksne og 1 barn i et stort værelse.