Anmeldelse af Spindleruv Mlyn

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Poul Bøgelund 20/11 2018

Liftkø
HejVi overvejer at besøge Spindleruv uge 7, vi er 2 voksne og 3 børn. Men hvad med liftkøer og mange på pisterne? Vi er ikke så glade for lange køer og proppede pister.Er der nogen der har erfaringer med området i uge 7?

Karsten Lauridsen 27/10 2017

Lidt SPM info
Vi flyver med Norwegian til Prag 6 herrer, pris pr næse ca 1000 kr, inkl. 20 kg. Bagage, alternativ flyv med Czech airline, vi kører fra Prag med Pragh Airport Transfers Med privat chauffør pris ca 2800 kr retur for 6 personer i Mercedes Víto eller lignede, bestilles på nettet hvor der skrives på dansk. Dør til lufthavn transport. Vi bor på Start Hotel i fem nætter, i gåafstand til centrum ca 1200 kr. Pr næse inkl morgenmad. Når vi skal på ski om morgenen bruger vi taxa til liften enten til SVARTY PETRI eller til MEDVEDIN pris ca 50 kr. Vi lejer ski på hotellet koster 180-450 kr for 4 dage alt efter ski kvalitet, støvler har vi med i bagagen. Området er ikke så stort men har alligevel både lette og lidt sorte løjper, maden i byen er ok, men bestil bord. Øllerne er billige 10-14 kr for en halv liter, der er et par enkelte natklubber men på den populære er priserne også lidt højere, afterski er der ikke meget af men man kan sagtens hygge sig med vennerne, til vinter er det 8 gang vi er der, og i starten var der mere gang i selve byen. Det kan godt anbefalet og vi har kun en gang været ud for at der var lidt sne, men de er gode til at lave kunstsne, lifterne er fra helt nye med varme mm til lifter af lidt ældre dato.

Janne Rothaus Marschall 19/08 2017

sne mængder og lift kø uge 7
Jeg vil gerne høre om folk erfaring fra 2016 og 2017 med sne mængder og lift kø i uge 7 ?
Er der sne nok også på de lette pister i bunden til børn?
Hvordan fungere lifterne?
Er der meget kø ved lifterne?

I. Enemark 10/02 2017

fra Prag til Spindl Mlyn
Der går daglige busser mellem Prag og Vrachlabi, som er byen ca. 15 km fra Spindl Mlyn. Der går også bybusser mellem Vrachlabi og Spindl Mlyn, og man kan tage taxa.Har hørt at det er muligt med tog mellem Prag og Vrachlabi - der skulle være flere skift.

Helene Bagger 23/01 2017

Fra lufthavnen til Spindleruv Mlyn?
Hej, Jeg skal med min søn til Spindlerluv Mlyn i Tjekkiet - vi flyver til Prag, men er der nogen som har erfaring med taxa eller bus derop?

Carsten-Aalling 17/02 2016

Weekendtur
Vi var 4 drenge på weekend tur til Tjekkiet. Det passer perfekt til en forlænget weekend tur. og det koster næsten ikke noget at bo eller købe mad / drikke dernede. Der kan forekomme lidt liftkø.

Bent-ole Østerby 14/02 2014

Super 4 dage på ski
Vi var to voksne og en dreng på 9 år, der var i Spindleruv Mlyn februar 2014.
De havde ikke fået så meget sne i år (meget usædvanligt ifølge de lokale), men der var masser af sne på pisterne og på bjergene. Der er to hovedområder: 1. Areal Svaty Petr og 2. Medvedin.
Svaty Petre har flest muligheder at byde på med to 4-stolslifte, en 2-stols-lift og T-lift. Gode lange blå og røde pister. På toppen, der grænser op til nationalparken, er der rigtig godt muligheder for langrend - vi nåede desværre kun 6-8 km, men man kan tage sig nogle lange ture med flot udsigt på højderyggen.
Medvedin er også et fint område, men desværre kun med én mulighed for at komme op fra dalen. Her er også langrendsmuligheder.
4 dage på ski var passende for os.
Det er gratis at parkere ved skianlæggene, men pas på med parkering i byen - politiet er aktiv!!!
Vi boede på det meget familievenlige Hotel Adam - kun kr. 3000 for 5 nætter med ½-pension. Ikke overdådig mad, men god "hverdags"-mad man blive mæt af. Drikkelse er billig: Et glas hvidvin, et glas rødvin, en pepsi, en flaske Perrier-vand, en kop te, en irsk kaffe, en gin og tonic = 112 D.kr.
På hotellet er pool og mulighed for at tilkøbe sauna, wirlpool og massage.

Dorthe 20/01 2012

marts 2012
Er det ok at forvente godt skivejr i starten af marts måned??

Torben 11/01 2010

Pension anbefales - Meget hyggelig og personlig.
Vi er en familie med voksne og mellemstore børn. Vi kan varmt anbefale en pension beliggende ca. 40 min. kørsel fra Spindleruv Mlyn.Kommer her på 10. år.Vi tager også til Østrig, men vender ofte tilbage for at blive forkælet. Her fåes ophold med ½ pens. for kun 20 € pr. pers. pr. dag. Og man bliver virelig forkælet. Ca 15 sovepladser fordelt på 5 rum. Pensionen ligger i et lille skiområde med flere lifte og der er aftenski. Der er direkte adgang til løjpen. Der er skibus til de store områder. Vi lærte at stå på ski her. Ydeligere info og tlf.nr. sendes gerne på opfordring. Send en mail til:_ tomski2010@hotmail.com

J. P. Christensen 06/01 2010

Pension anbefales - svar ønskes med tlf nr.
Pension anbefales - Meget hyggelig og personlig. - Skrevet den 02/01 2010

Kunne virkelig godt tænke mig at kontakte dette hyggelige sted, så hermed en opfordring
til at sende informationer videre , - vi vil også forkæles - og lære at stå på ski :-) tak

Hans Køpke 24/01 2009

spentrup alpine ski klub.....
det er jo at meget hyggelig sted billig øl ..mad det nu 5 gang at herrer kluben tager afsted sne det jo ikke altid at det er lige godt de sidste par år har det været meget dårlig hotel alpis kkan anbefales

Anders 23/12 2008

Stadig lækkert
Maden er stadig god, hyggen i top vi skal snart derned igen til februar, glæder os meget.

Emil Glahn 05/03 2008

Det nye Sprindelryv Mlyn
Efter at have været i Spindelruv for godt 6 år siden, var nu tilbage i år (2008) i uge 8. Jeg må indrømme at jeg blev slemt skuffet. At sige at Spindleruv er et ski sportssted for alle slags ski løbere, det er langt fra sandheden. Hvis pungen er tømt og man ikke kan overskue og køre de ekstra kilometer til Østrig, så kan man overveje Spindleruv. Priserne er kommet op i et niveau som ligner de billige steder i Østrig. Snegarantien er virkelig ringe og selve byen er meget anderledes en før i tiden. Alt det sjove som vi danskere kom derned for er forsvundet. Billig druk, sjove aftentimer og mødet med andre mennesker er nærmest gået i sig selv. Mit råd til jer; Tag til Østrig - det er der, det virkelig sker.

Per-Nielsen 31/01 2007

Fakta om området, samt vudering.
Spindleruv Mlyn, er nok en af de billigste skisport steder. Priserne er helt perfekte for dem som ønsker at spise ude hver aften, samt få en skarp til halsen i ny og næ.
Pris niveauet, er en af de vigtigste fordele at fremhæve. Området byder på masser forskellige resuaranter, fra de klassiske pizzariaer til stærk mexikansk mad.
Derudover bør nævnes, at skiterrænet ikke er særlig udfordrene, dog et godt begynder sted. For de mere erfarerne skiløbere, er det ikke anbefalelsesværdigt med mindre, med mindre man kan forstå at more sig med den billige alkohol, og hyggen fra vennerslag, uden at det hele drejer sig om selve skisporten.
Nattelivet, kan fint tilfredsstille de fleste, en af de fordele jeg ser i nattelivet i Spindleruv Mlyn, er det ekstrem høje antal af danskere på området, da vi danskere forstår at skabe en god stemning.
Liftsystemet samt kø'erne er dog ikke i top, dette kunne sagtens forbedres, men har man en smule tålmodighed, burde denne bagatel kunne overleves.

Alt i alt en karakter på: 6,8

Dorthe 01/03 2006

Skiferie Spindleruv Mlyn
Vi har nu været i Spindleruv Mlyn 2 gange, både i 2005 og 2006. Begge gange har vi lejet ski hos Harfa Sport, det er hollændere der har det, og fået ski og udstyr der så helt nyt ud. Det kan anbefales. Denne gang gav vi 3000 czk for ski, støvler og hjelme til ungerne på 7 og 10 år for en uge - dvs. det er ca. 750 kr. I 2005 var vi afsted i uge 4, i år i uge 8, og der var selvfølgelig en del flere mennesker i år - midt på dagen, lige før frokost stod vi ca. 30 min i kø ved stoleliften - men kan man køre helt tidligt om morgenen, og mens de andre spiser frokost ca. kl. 13, er køen overkommelig. Vi er nybegyndere og kan ikke holde til at køre så mange ture dagligt, så for os er det fint, og vi tager derned igen næste år. Vi boede på Pension Karolina www.pensionkarolina.cz - billigt sted - og booking via internettet uden om rejsearrangør var uden problemer. Vi fik en lejlighed, og møbler mv. var måske ikke lige sidste nye skrig, men det var fint. Sidste år boede vi på Hotel Domovina med halvpension - det kan ikke anbefales, medmindre man er til Tjekkisk husmandskost (det er vi IKKE). Man spiser udmærket mad mange steder i byen, f.eks. Villa Hubertus, Hotel Harmony Club, Hotel Belmonte, Restaurant Labuznik hvor vi har spist lækker mad, billigt. I 2005 havde vi børnene på skiskole, med danske skilærere, men valgte ikke at gøre det i år.

Vagn Calmar Hansen 14/02 2006

Spindel for børn
Hej

Er selv lige kommet hjem fra Spindel, som er et hyggeligt lille sted med en fin atmosfære. Der er mulighed for at få undervisning af mindre børn samt leje udstyr til disse i byen. Se efter Mascot guider på Igloo bar ved Medvin pisten eller gå ind på deres hjemmeside www.maskot.dk, hvor du kan læse lidt om dem.
Med håb om en god tur.

Carsten 14/02 2006

Små børn i Spindleruv Mlyn - intet problem
Vi var der i 2005. Der findes skiskole for alle aldre og niveauer, dog kun på tjekkisk og engelsk (begrænset ordforråd). Ski og støvler kan lejes - noget af det de udlejer er noget gammelt bras, men bare brok dig så får du noget bedre. Der hvor vi lejede vores ski hvade de en tendens til at udlevere for lange ski, pas på med det, de er svære at styre.

se iøvrigt www.maskot.dk

MVH
Carsten

Michel 03/02 2006

Erfaren bruger af stedet !
er kommet i Spindel som byen bliver kaldt de sidste 14 år! Som tidligere skrevet går udviklingen langsomt, men der er sket meget de sidste 5 år dernede. Priserne er meget billige set med danske øjne.
Området er delt i to områder Svatr Peter og Medvedin, med omkring en km i mellem. Begge områder har 4 Stol lift som ikke er blevet modaniseret de sidste 12 år :) Kapaciteten er meget meget ringe, og i de "dårlige uger" så som uge 8 er der ofte 30 - 45 min kø efter 11:30. Så tidligt afsted og stå så meget muligt om formiddagen indtil sneen er kørt for meget op og der kommer for mange mennesker. De preparer kun om aftenen - dvs pisterne er ikke altid ny prepareret. Svart Peter har desuden to stol lifte ud over den ene 4 stol lift, en to personers ved siden af og en 3 personer som går på den anden side nede fra den store p-plads i starten af byen.
Afterski er der ikke det store af, i forhold til Østrig fx. Men der er god mulighed for at komme i byen på det lokale store diskotek "Disko Dolska" med topløs betjening, strip, pool, spille automater og diverse spil.
Jeg er efterhånden ret øvet på ski, da jeg igennem min fars firma er kommet gratis med til spindel de sidste 15 år, hvilket gør at jeg som expert på ski, aldrig ville vælge spindel som sted, hvis jeg skulle betale. Synes at stedet er ALT for småt med ca 10 store pister i alt og kun 4 lifter med alt for lille kapacitet.
Pisterne er for opkørt efter middag og det myldre med mennesker i høj sæsonnen.
Men til folk der aldrig har prøvet stedet før, kan det anbefales som et godt alternativ til norge/sverige. Priserne er overkommelige, men vær opmærksom på højsæssonen at der kan være RIGTIG mange mennesker.

Randi Andersen 02/02 2006

små børn i spindleruv Mlyn
Hej!

Er der nogen der ved om der er mulighed for skiskole til børn på knap 4 og 5½ år. Vi er næsten helt nybegyndere og har derfor valgt Spinderuv Mlyn som destination. Min mand og jeg føler os ikke godt nok rustet til at lære de små poder at stå på ski. Vi skal afsted i uge 10.
Har de skiudstyr til skostr. 27??

Mvh Randi Andersen, Vallø

Maria 08/01 2006

transport fra prag til spindleruv-mlyn
jeg skal selv flyve til prag og har derfor været i kontakt med to hjælpsomme damer, andrea svarna fra et transport selskab og lenka spackova fra czech tourism info.
De fortæller begge, at man enten kan tage en taxi, der fra prag til spindleruv-mlyn koster ca 120 euro, eller man kan tage en direkte bus fra terminal "Cerny Most" til spindleruv-mlyn. dette tager ca. 3 timer og koster omkring 150 czk eller ca. 5 euro.
Når man ankommer til prags lufthavn, skal man tage bus nr. 100 til terminal/station "Zlicin", det tager ca. 15 min. Fra Zlicin skal man tage metro linie "B" mod "Cerny most" endestationen for denne linie, det tager ca. 40 min. herfra skal man så med den direkte bus fra Cerny most til spindleruv-mlyn, der jo tager 3 timer.
Man kan finde forbindelsen på: www.idos.cz/ConnForm.asp?tt=J&cl=E5
eller kontakt: Czech Tourism.com

Clara Tarp Lydom 07/01 2006

huhej det var sjovt!
Er lige kommet hjem fra Spindleruv Mlyn og vil bare sige at det har været nogle super sjove dage!!! (Taler vidst for samtlige folk fra vores lille rejsegruppe...)

Føler lidt at min krop er kørt ned af en tromle, men det er vidst selvforskyldt efter tre timers aftenski i går aftes. (Det kan anbefales!)

Det er let at lokke sig selv i fordærv når øllene er så billige!

Clara

Olsen 28/12 2005

Transport fra Prag til Spindleruv Mlyn og skileje
Transport fra Prag til Spindleruv Mlyn og skileje

Man kan tag' den lokale bus fra Prag, som gå fra Metro Cerný Most(endestationen) ca. små 3 timer.
Skileje se www.maskot.dk
Hilsen Jesper

Karsten 25/12 2005

Transport fra Prag til Spindleruv Mlyn og skileje
Nogen der ved noget om transport fra Prag. Vi har tænkt os at flyve fra DK til Prag. Hvad koster leje af ski og støvler?

Jan 19/12 2005

Sværhedsgrad
Hej.

Sværhedsgraden kan du se her: http://www.skiarealspindl.cz/sjezd.php?lang=3&ro=1

mvh Jan

Jesper 14/12 2005

Sværhedsgrad
Hej...
Jeg skal til Spindlerúv Mlyn her i uge 7 og ville derfor gerne vide om der er udfordring nok til øvede (2. års) skiløbere?

Emilie 05/12 2005

Transport fra Prag til Spindleruv
Vi er nogle stykker der gerne vil til Spindleruv her til vinter. Vi vil helst flyve derned, da vi ikke lige har en gearet bil til rådighed.

Er der nogen der ved om der er nogle offentlige transport muligheder fra prag lufthavn til Spindleruv?

Brian 28/11 2005

Spindelruv - kælk
Hej !!
Vi er en lille familie på 2 voksne og vores datter på snart 5 år.
Min kone plager mig hvert år om vi ikke skulle prøve at tage på skitur.
INGEN af os har før prøvet at stå på ski.
Vi har ikke lyst til at bruge en formue på det før vi har fundet ud af om det er noget for os.
Spindelruv lyder på alle måder som om det er et godt begynder sted også hvad angår det økonomiske.
Er det ikke korrekt ??
Jeg vil blot høre om de har nogen kælkebakke som jeg kan hygge mig med sammen med vores datter ??

Venlig hilsen

Brian

Ggk 14/11 2005

Bestil Fierien på distinationen.
Vi har haft stor sucess med at bestille skihytter direkte, både i sverige og Østrig. Det er da tåbeligt at bestille ved de Danske rejseselskaber, du får jo ikke mere Service af den grund.
Bestilling direkte på dit rejse mål gør at du kommer i nærkontakt med de lokale indbygger, og de ved hvad de taler om.

Jan 11/11 2005

Til nicolai
Undskyld, men det lyder godt nok som om du er ansat ved maskot, skanrejser eller lignende. Jeg har bare fortalt om mine erfaringer, og de er nu som de er. Jeg vil ikke booke en kør-selv-ferie igennem et dansk rejsebureau og betale mere end 1000 kr ekstra for at de booker hotellet for mig! De er ingen ben i at gøre det på den måde jeg har gjort det. Mht Maskot så dukkede guiderne ikke op, de stod og skændtes om hvem der skulle tage sig af gæsterne og det var generelt kaos. Det var det vores venner har oplevet. Det kan godt være at guider så ikke er det rigtige ord om Skolmax,- men skiskole så. Men vores skiinstruktør var behjælpelig med at fortælle hvor al ting er, og det er ikke noget problem overhovedet at finde rundt dernede. Og hvorfor ikke prøve en lokal guide istedetfor at have danskere til at vise sig rundt/undervise...
Vejret,- ja det kan man jo ikke gøre noget ved. Jeg har haft ok vejr de to gange jeg har været der, og tager afsted igen!!

mvh jan

Nicolaj Wamberg 14/09 2005

Kommentar til Jan
Det giver ikke helt mening, det du skriver. Skolmax er den nationale skiskole, men yder IKKE guideservice. Maskot yder guideservice for alle de danske rejsebureauer og samarbejder med skolmax således at skolmax kan tilbyde dansk skiskole.
Men mht destinationen: kan det være risikabelt at booke via internet hjemmefra. Ved kør-selv kan man med fordel booke via Maskot guide service eller et af rejsebureauerne. Selve byen er hyggelig, men den har kun sjældent skyfri himmel. Alt foregår efter Tjekkisk standard og kan synes lidt primitivt og besværligt, men det tilsvarer prisen og fungerer! Visakort modtages eksempelvis kun ekstremt få steder, så man må have kontanter med hjemmefra idet man kun i banken kan hæve et begrænset beløb pr. dag. Mht byliv er der flere gode steder hvor man ligesom til afterski kan købe øl og lign til urimeligt lave priser!
Pisterne er velegnet til begyndere og øvede og der er mulighed for at løbe på oplyst pist om aftenen. Men man kommer altså til at køre en del på de samme pister (à la Norge/Sverige) Hel pension kan ikke betale sig idet byen har rigtig mange hyggelige og gode restauranter til få penge. I højsæsonen må man dog gå en runde første dag og bestille bor de steder man ønsker at spise, da der hurtigt bliver "alt optaget".
Dejligt sted! God tur!

Lisbeth 08/09 2005

Påsken 2005
Holdt påskeferie (uge 12/2005)i spindleruv mlyn med ca. 2m sne og dejligt solskin, som selvfølgelig gjorde, at det tøede en del, men vi tilrettelagde skiløbet til primært at være om formiddagen, hvor pisterne var fine, og der var god mulighed for at sole sig. Der var ikke kø ved lifterne. Der er mange alternative ting at foretage sig i området bla. fik vi hotellet til at sørge for at booke os til en heldagstur til Prag. Byen er rigtig hyggelig og servicen er generel god. Der er stor forskel på standarden på restauranterne - så prøv jer frem, og tilstræb ophold uden pension. Der er mange gode steder til rimelige priser. Pas på med at efterlade ski mv. i fælles skirum. Vi var udsat for tyveri herfra, da ikke alle huskede at låse efter sig. Rigtig ubehaglig oplevelse, men vi kommer meget gerne igen, og har lært noget at denne første tur.

Ulla Jessen 13/08 2005

Det var dårligt
Hey

Vi var 4 i Spindleruv Mlyn sidste år. Vi ville gerne prøvede noget nyt efter at var kørt træt i Norge og Sverige. Vi faldt over de billige priser til Spindleruv, men blev altså utrolig skuffet. Skiløbet var fornærmende dårlig (gamle udtjente og livsfarlige lifter, dårlig præparende pister og næsten ingen sne). Næsten alt, hvad man kan forlange af en skiferie gik forkert. Så efter at have talt med diverse venner, så skal vi prøve Østrig. Nogen der kan anbefale nogle gode steder for nogle ok skiløbere, som ikke vil betale spidsen af en jetjager?

Hej fra Ulla

Margit 14/03 2005

Bookning af pension hjemmefra
Vi havde i god tid hjemmefra booket to apartments til 10 personer på Pension Rosa, hvilket var blevet bekræftiget fra deres side via mail. Men...... da vi ankom efter at have kørt 12 timer, med 6 trætte men forventningsfulde børn, var der ikke nogen lejligheder til os. De var udlejet til andre. De kom med en dårlig undskyldning om, at de havde skrevet til os to gange uden svar, jeg havde dog udskrevet e-mailkorrespondencen, men disse facts hjalp ikke meget.
Derfor en advarsel til andre, som booker via internet, pas på!! Jeg kan ikke anbefale Pension Rosa og slet ikke deres håndtering af vores situation. Efter kraftig opfordring fra os, kunne den meget ucharmerende pensionsvært formidle en kontakt til en anden pension, havde dog også her givet fejlagtige oplysninger om at vi var 6 personer istedet for 10. Pension Luky var dog mere servicemindede og fandt en lidt kringlet løsning, så vi efter to dage på værelser, fik to lejligheder.
Vi havde en dejlig ski-uge med masser af sne, men er ikke imponerede over Tjekkerne. De vil gerne have indtægter fra turister, men virker, som om det er en fornærmelse mod dem, hvis der skal ydes service.

Jan 14/03 2005

PS
SNakkede med nogen dernede som havde booket maskot guides hjemmefra og rejst med Skanrejser. Der var kun problemer med Maskot og det fungerede ikke overhovedet. Guider dukkede ikke op m.m. De bestilte www.skolmax.cz dernede i stedet for, som er det nationale guidebureau, som jeg også selv har prøvet. Og det fungere bare!! Flinke dygtige guides.
Mvh Jan

Jan 14/03 2005

Spisesteder, sne m.m.
Mht mine erfaringer med spisesteder har jeg kun haft positive oplevelser mht maden. Betjeningen kunne nogen gang være lidt "mobset" men det går jo så bare ud over drikkepengene. Hotel central har et super køkken, og super betjening. Det samme har "Den trkantede" restaurant" på den anden side af floden. Vi fik virkelig lækker mad, lige fra 50 kr for foret+hovedret+2 fadøl til den dyretse ting som var forret+hel hummer+ krokketter+ vin og vand til maden til 250 kr. MUMS.
Sne i marts som jeg tidligere havde lovet at skrive om..... De har ikke haft så meget sne i 16 år, og pt er der imellem 260-330 cm!!! Der plejer som regel at være sne til hen på den anden side af påske. Men det kan variere lidt.
Afterskiing er hvad man gør det til. Der var kommet en ny bar "Silver Rock" Lækkert rustikt sted, hvor der kan danses på bordene og barene. Belmonte nede i byen laver de vildeste drinks hvor der ikke spares på alkohol, pynt eller smag,- 20-30 kr stykket!
Vi har haft den fedeste tur og dukker op i uge 10 næste år igen!!

Mvh Jan

Charlotte 03/03 2005

Spisesteder
Har lige været i spindleruv mlyn og er godt tilfreds. Godt sted for både øvede og begyndere..Efter en hel dag på pisterne var det vigtigt for os at spise godt og hygge os om aftenen. -Vi gik ud i byen for at spise hver aften og blev mange gange skuffede over maden som nogen steder nærmest var uspiselig.. Stederne som rejseguiderne Maskot anbefalede var junk! Vi fandt et billigt og superhyggeligt sted kaldt Bakchus ved Hotel Erika lige i midtbyen. Stedet havde bredt menuudvalg og maden var helt i top. Man må dog påregne at resevere bord, da stedet er lille og alle borderne reseveres hurtigt.Maden er lige så billig som andre steder..

Familien Nissen 26/02 2005

Alletiders familie skisportssted
Efter at have holdt vinterferie i Sverige i en årrække, valgte vi at prøve Spindeleruv Mlyn i uge 8 i år. Stedet er alletiders for familie og kan især anbefales hvis man ønsker at holde udgifterne nede. Fem burger menuer på løjperne koster ca. 125 Dkr i alt. En middag på restuarant for fem koster fra 250 til 400 Dkr i alt. Man bør tage taxi istedet for skibus til og fra hotellerne, da bus servicen er dårlig. En taxi med skibox koster nærmest ingenting, ca 25-40 Dkr fra lifterne til hotel områderne. Løjperne er ikke sammenhængende, hvilket er et minus, dog ikke et stort minus, da man bare vælger et af de to løjpe områder en dag af gangen. Stemningen minder meget om Østrig, med gode lifter samt gode løjper. Centrum af byen findes ikke bedre i Østrig. Der er masser af tilbud af en hver art og ikke mindst pengepung. Vi kommer helt sikkert tilbage igen næste år.

Henriette 19/02 2005

Fedt sted :P
Er netop lige vendt hjem derfra og synes det var alletiders. Der var noget for enhver smag og både udfordringer for såvel begyndere og øvede. Dog var der en masse mennesker i denne uge, så der var derfor en del kø ved lifterne (oftest stolelifterne)men det kan betale sig at tage op til toppen forholdsvis tidligt på dagen og så derved køre rundt deroppe og bruge de forskellige t-lifter. Et lille minus er dog løjperne, de fleste var langt fra preparerede og der lå derfor små pukler af sne rundt omkring på pisterne. Det kan være svært for en nybegynder at køre der. Det var nu mest på de af løjperne, hvor der bliver kørt mest.
Skal i på skiskole vil jeg foreslå Max skischool, deres instruktører er meget gode og de lærer nemt fra sig.
Et andet stort plus er også de billige priser, der går at man kan leve for en del mere.
Men alt i alt er det godt sted og kan ikke nægte at turen går dertil igen næste år.
M.v.h Henriette

Jan 17/02 2005

Sneen i marts
Hey.
Jeg skal nok skrive om sneen i marts når jeg kommer hjem,- skal derned i uge 10. Ellers kan du følge med i vejret dernede på www.skiareal.cz under actual info. Men der skulle være sne hen til påske så vidt jeg husker...

mvh jan

Christine 16/02 2005

Fedt sted!
Vi er lige kommet hjem fra Spindleruv Mlyn og vi er slet ikke færdige med det sted. Det er jo så billigt så man slet ikke drømmer om det, derfor overvejer vi at tage afsted igen allerede i næste måned. Er der nogen som har erfaringer med sneen sidst i marts?

Kappel Vs. Heno. 02/02 2005

Godt sted!
Vi synes helt klart det er et fedt sted, der jo alt hvad hjertet begærer! Altså billige øl, endda meget billige øl, det er jo slaraffenland for øl glade danskere og andre sociale mennesker. Dog skal det tages i betragtning, at i TAXI'erne bruger man livet som indsats når man kører fra sted til sted. Det skal dog siges at, diskotekerne har ekstreme grimme bartendere. De ligner en blanding af en kyklop og en meget brugt østeuropærisk luder, med meget lange og grimme banan patter! Dog falder dette i god smag, ikke Heno? (: dit svin! Det er så fedt dernede og man kan sagtens tage derned og få en kæp i øret mens man står på ski, selvom pisterne ikke er 100% kvalitet! Mvh. Kappel og Heno

Poul Madsen 01/02 2005

Uge 11 - hvordan er sneen ?
Vi er på vej til Spindleruv Mlyn i uge 11 - nogen der ved hvordan sneen plejer at være der ?
Vi har tidligere været i Anton mange gange, hvordan er Spindl sammenlignet ?

Ulla Rasmussen 26/01 2005

Liftkø
Vi var i Spindl for 3.år i træk.
Vi har været meget begejstrede, men i år (25.12-2-1) oplevede vi en liftkø på 20-30 minutter og det ER for lang tid.

Thomas Thrysøe 09/01 2005

Kvadratisk, praktisk, god.
Jeg har lige været i Spindl med kæresten. Vi tog afsted d. 25/12 og kom hjem den 2/1. Vores oplevelse af området er næsten ubetinget godt. Vi rejste derned med Boyford rejser og gav kun 2200,- pr snude. Dette var incl. halvpension. Pensionen (Pension Slavie) vi boede på var overraskende ren og selvom vi egentlig ikke regnede med det helt store på mad-fronten, så blev vi kanon positivt overraskede. Morgenmaden var god, men aftensmaden var helt i top med tre retter af bedste karat.
Vi var begge lidt rustne når det kom til løjperne, så efter at have lejet ski i helt fin stand til foræringspris, meldte vi os til en omgang skiskole i to dage. Det kostede ikke alverden og vores instruktør (fra skolen Skol Max - Martin), var helt fantastisk til at få alle med og var god til at lære fra sig. Jeg var allerede på den røde piste på anden dagen og den sorte dagen derpå, så jeg følte det gik fint fremad.
Nu er jeg jo ikke en garvet hund, men jeg fandt, at pisterne var meget velpræparærede og variationen god. Der fandtes alt fra de virkelig hårde, der kunne alt, til dem der, som os, befandt sig på et mere menneskeligt niveau. Eneste anke var, som nogle har nævnt, at man kunne komme til at vente 20 minutter for at komme med stolelifterne. Men den tid går sku alligevel hurtigt, synes jeg. Ikke det store problem i mine øjne.
Byen er ikke særligt stor. Men den er ganske hygsom og en slentretur i området er bestemt ikke at kimse af. Der er mange gode små spisesteder og et lækkert måltid mad koster sjældent mere end 30-40kroner.
En anden ting, som kan give lidt adspredelse er en tur til Prag. Vi gav sølle 60,- for en billet med de lokale busser t/r. Man skal op tidligt, for det tager lidt over 2timer hver vej, men hvis man ikke har set Prag, kan det klart anbefales.
Skulle nogen have spørgsmål om priser, pension Slavie eller andet godt, så send mig endelig en mail. Så skal jeg gerne forsøge at svare.
Spindleruv Mlyn får vores varmeste anbefaling.

Anders Vedel 06/01 2005

Skiferie uge 8 2004
En tur til Spindleruv Mlyn er bestemt ikke anbefalelsesværdig - i hvert fald ikke i højsæsonen. Jo - det skulle da lige være, hvis man ligefrem elsker at stå og snakke i gigantiske liftkøer.

Der var total kaos, hvor man kunne købe liftkort og total kaos hvor vi lejede udstyr.

Liftsystemer og pisterne er overhovedet ikke udbygget i takt med det stigende antal skiturister. Det betød, at man typisk stod 35-40 minutter i bunden og ventede på at komme på liften til toppen.

Bedre blev situationen ikke, da en slæbelift, som er eneste forbindelse til en større del af pisterne gik i stykker og først var køreklar igen efter 3½ dag.

Til Spindleruv Mlyn's fordel taler, at der er masser af billige hoteller og at prisniveauet på alle leder og kanter er totalt i orden.

Bjarne 04/01 2005

Hmm
vi tog en tur over til spindleruv mlyn på vej til zakopane, og jeg syntes bestemt det er alt for dyrt oppe i skiområdet. om det så er fordi det var juleferie ved jeg ikke, men alt var næsten dobbelt så dyrt som i polen (zakopane). men hvis man er ligeglad med prisen så er det sikkert ok. ( men uden skelen til prisen ville jeg ikke tage til sådan et ski uland)jeg kommer ikke igen men køre diekte til zakopane eller jesna næste gang

Kim 17/12 2004

Lidt oplevelser fra Spindleruv Mlyn
Jeg har nu været på skiferie 7-8 gange sidste år gik turen til Spindleruv Mlyn i uge 4. Det var bestemt en god oplevelse, når man tager priserne i betragtning. Men det er vigtig at bemærke, at det kun er når man tager priserne i betragtning.

Jeg har særligt to ankepunkter mod SPindleruv Mlyn, og der:

1. køerne ved lifterne
2. Den vilde kørsel på pisterne.

ad1) Køerne ved lifterne var ofte lange. Man kunne ofte stå i kø ca. 20. min var hovedlifterne og problemet er at du næsten kun kan bruge hovedlifterne, da der er mangel på kortere lifter som man kan bruge som alternativ, når køerne er lange. Køer på ca. 20 min er lang tid, når man tager i betragtning, at nedkørslen kan gøres på 4-5 min. Jeg håber ikke at køerne i uge 5-6-7-8 er længere end i uge 4.

Ad2) Diciplinen på pisterne er heller ikke for god. Efter min mening er der for mange, som kører for vildt til farer for andre. Diciplinen i Norge og Sverige er meget bedre. Diciplinen Frankrig og Italien er også noget bedre. Personligt ville jeg ikke være tryg ved at sende mindre børn ud på pisterne i Spindleruv Mlyn.

Når alt det er sagt, så havde vi faktisk en god skiferie i Spindleruv Mlyn sidste år. Byen er bestemt hyggelig og jeg vil ikke udelukke, at jeg vender tilbage igen.


Garthstuds 16/12 2004

Kanon valuta for pengene
Jeg var i spindl januar 2004 med en gruppe på 10.
Vi havde bestilt turen gennem Skanrejser og det faktum at bureauet annoncerer i "Kupon Nyhederne", og derudover havde nogle mildt sagt aggressive priser gjorde at jeg egentlig var lidt i tvivl om det var for godt til at være sandt, 4 dage på ski med halvpension for godt 1000.-
Det var det ikke.
Byen var hyggelig, og lignede i høj grad et postkort motiv, hotellet var ok og maden spiselig.
Selv det lejede udstyr var af en rimelig kvalitet.
De 25 km pister var nok til de 4 dage og selvom vi var en gruppe med alt fra nybegyndere til en svensk snowboard autist var terrænet af en sådan beskaffenhed at alle fik noget ud af det.
Det hjalp selvfølgelig at der var masser af sne i de dage vi var der og at vi tog derned med en forventning om en Dogme-skitur.
Tager man derimod til Spindl med forventning om at det hele er så tjekket som Whistler eller Canazei, bliver man nok skuffet.
Men, 4 dage på snowboard, masser af øl, nogle gode aftener i byen, og et ok hotel til under 2900.- pr. mand inklusive skilift, leje af udstyr, mad og skumbananer på færgen er svær at slå.

p.s. glemte jeg at nævne at øllen kostede 7-8 kroner?

Michael Olesen 26/11 2004

Hvordan booker man hotel
Hej jeg vil høre om der nogen der har erfaring med at booke hotel i spindleruv-mlyn helst ved svatr petr, jeg taler ikke tjekkisk .....

Jan 24/11 2004

Links m.m.
www.skiareal.cz Info og web cam fra pister. Også sne info.
Det kan sagtens lade sig gøre at booke ok hoteller direkte hos hotellerne. Flere har hjemmesider, eller i det mindste en email. Bo gerne i midten af byen. Men lidt oppe af bjerget rundt om kan også gå. Så er man tættere på en af lifterne. Der er alt fra ret primitivt (meget billigt) til rigtig godt (fair pris) Mad osv er som alle andre skriver godt og billigt. Der går skibusser runt til de forskellige lifter (gratis). Der er busturer andre steder hen (prag m.v.), kælketur, paragliding, osv. Hvis man er til total after skiing er det nok ikke lige stedet. Og hvis man er super-mega-freestyler-monster-skiløber mangler det også udfordringer.
Øv jer lidt på det tyske inden i tager derned. Engelsk er ikke deres stærke side. Skiskoler m.v. har dog instruktører der kan snakke det.
Det er ikke besværligt at kører derned selv. Find vej igennem en af ruteplanlæggerne på internettet. Over polen er den nemmeste vej, og så er risikoen for kø ved en af de store tjekkiske grænser også mindre.
Og sørg så for at købe alle mulige forskellige tjekkiske øl med hjem. Vi fyrede vores sidste penge af i et supermarked på det, og fik mange dejlige oplevelser ;o)
Mvh Jan

Carsten B. 17/11 2004

Bach - Er der flere pladser ??
Hej, Bach skriver at man bare kan skrive hvis man vil med på turen. Vi er nogle som nok er interesseret. Men hvad er prisen? og har I flere pladser ?

For os lyder det som et godt sted. Vi er en broget flok, både begyndere og meget øvede. De øvede får det måske lidt kedeligt ? eller hva ?

Rask 15/11 2004

Hoteller & pensioner
Hej

Til alle dem, der søger ovenstående kan det nok betale sig at kigge lidt på:

http://www.spindleruv-mlyn.cz/

Lars Winther 19/10 2004

Hotel på stedet??
Hej..

Er der nogen som kender til et godt hotel i Spindleruv Mlyn??
Jeg regner med ca. 1500-2000 pr. person for en uge. Lyder det rimeligt??

Hvor kan man booke hoteller??

Kullmann 18/10 2004

Knap så go sne i uge 12...
Jeg var dernede i år sidst i marts måned... Mht. sneen var der nok af den men heller ikke for meget. Snekvaliteten lod dog noget tilbage at ønske, da den var rimelig "grød"-agtig og tung. Vi fik forklaret at det var fordi det var ret sent på sæsonen (de lukkede for lifterne ugen efter vores besøg). MEn derudover et ganske godt område, og især til prisen...

Henrik Jensen 18/10 2004

Booking
er der nogen der har nogle adresser til booking af hotel. vi er 4 der skal derned vi,kør selv

Per Rasmussen 10/10 2004

Ski ferie i uge 53 ?
vi har været dernede i januar , men vil gerne der ned til nytår, men er der noget sne ???
er der nogle der har prøvet at være der på den tid af året.

Mirka Bendix 13/09 2004

Svar til Elin
hej,
Pension Monika ligger ca.15min fra ski område Medvedin(på ski)og max.10min med bil. Der er parkeringsplads ved Medvedin liften.
Du kan bestille ski på www.maskot.dk og få mere info.
Hilsen Mirka

Kasper 12/09 2004

Stedet.
jeg synes at det er et dårligt ski område. det er ikke særligt stort, løjperne er ikke svære nok. og de er i dårlig stand. området hænger ikke særlig godt sammen, så derfor skal man bruge mange penge på at køre i taxa

Elin 16/08 2004

Leje af skiudstyr og bolig
Hej.
Vi er et par familier der gerne vil på kørselv-ferie til Spindleruv Mlyn i uge 7.
Er der nogen der ved om man kan booke skiudstyr hjemmefra, og i så fald hvordan?
Og er der nogen der har erfaring med at bo på pension Stella + Monica, eller kan anbefale en god centralt beliggende pension.

Kim 19/07 2004

Hvor skal vi bo?
Hej med jer

Jeg har et spørgsmål. Vi er tre personer som skal til Spindelrúv Mlyn i uge 1 og 2 2005. Vi vil gerne bo centralt i byen og gerne billigt. Er der nogen der har et forslag?

Kim 19/07 2004

Hytter
Hej

Jeg spurgte vores guider sidst jeg var dernede om man kunne leje hytter el. lign. men det er ikke så almindeligt dernede som i Frankrig og Østrig. Jeg gad nemlig godt at bo sådan.

Trine 24/06 2004

Hytter el lign.?
Skal afsted vinteren 2004, og vil gerne bo 14 voksne, 2 børn sammen, - evt. i 2 hytter el lign.
Er der nogle, der har gode erfaringer??

Chris 27/03 2004

Stedet
Hejza allesammen. Har næsten lige været der nede. Kan ikke sige andet en at det var ikke sidste gang vi var der nede stedet er helt kanont masser af udfordringer for dem under øvedet og øvedet. stedet er tilpas stort så man ikke bliver træt af det med det samme. Og angående diskoteker så findes der et et ved svaty petry liften, så bare llidt nede af gaden i byen. så ligger der et diskotek der hedder Kamikaze der er gang i den. Der to gamle lifter med ellers er de ligesom i østrig angående lifter. Nogle af bakkerne er ligeså svær som dem i østrig... Så god tur til dem der overvejer eller skal der ned...... :-)

Lars Haagen 15/03 2004

Er der sne i uge 13
Hej allesammen!
Min kæreste og jeg har lige en forlænget weekend og ville gerne ud og stå lidt på ski i år inden sæsonen er slut.

Er der nogen der ved eller har erfaringer med sneen i uge 13?
Vi regner med at køre derned og finde et hotel i nærheden af lifterne, er der nogen der kan anbefale nogle hoteller som opfylder dette og som samtidig er ok?

Rudi Petersen 01/03 2004

Kør-selv til Spindleruv
Har lige været afsted i uge 9. Vi har kørt 2 veje. Via Zittau derned og via polen hjem. Polen er bedst. Regn med 13 timer fra København. Området er OK. Der var for mange mennesker. Hele Holland havde valgt samme uge.
Vi havde en piste lige ved hotellet. Vi kontaktede hotellet direkte via email. Hotellets ½-pension var god. Vi boede og spiste hele ugen på hotellet for 2900kr/person. Ski-lejen i byen var mindre heldig, så tag ski og støvler med hjemmefra. Savner I yderligere info kan I bare skrive.

Thomas Rudbeck 27/02 2004

2 gange i Spindleruv Mlyn på 3 uger
Jeg har lige været dernede for 14 dage siden og var overordnet tilfreds med stedet. Men da det var min første gang på ski har jeg lidt vanskeligt ved at vurdere stedet, pga manglende sammenligningsgrundlag. Det var i hvert fald sjovt at stå på ski.

Jeg er nu i den situation at jeg skal derned igen i næste weekend igen. Men jeg vil gerne høre om der ikke er nogle der ved hvor de der ofte omtalte diskoteker ligger. Det eneste sted vi var, hvor der var lidt stemning´var på Ragstone, men jeg vil ikke kalde det noget diskotek.

Så hvis noget besidder denne information, må de meget gerne dele den med mig, så jeg kan komme ud at danse lidt, eller noget...!

Peter 23/02 2004

Kørselsvejledning til Spindleruv
Vi skal køre turen d. 28/2-2004.
Vha Michelins ruteplanlægger har jeg fundet frem til at følgende må være optimal :
Berlin - Dresden Nord - Bautzen - Løbau - Cvikov - Liberec - Jablonec - Vchlabi - Spindleruv M.

Jacob Petersen 22/02 2004

Alletiders - Lige kommet hjem
hey folkens...

Det hele er fedt, jeg er akkurat lige kommet hjem fra Spindleruv Mlyn og nej hvor jeg savner det. Måske kom jeg lige i høj tiden, så vente tid ved liften var 15 min ca. jeg anbefaler det stærkt. Jeg anbefaler deres ski skole "skol max" jeg lærte det hele på 2 dage. Tag derned med din familie.

Jesper 20/02 2004

Hoteller ???
Hej...
Er der nogen, som kan anbefale et godt hotel så tæt på Svaty Petr - Plan liften som muligt ??
Gerne med et link e.l.

/Jesper

Tine 16/02 2004

Herlig ferie!
Jeg er netop hjemvendt fra Spindleruv Mlyn og havde den skønneste ferie! Det var første gang jeg var afsted, så jeg har ikke rigtigt noget at sammenligne med, men efter min mening var det en herlig by og nogle gode bakker. Der var dog et enkelt problem, og det var at det blæsede en del dernede, så nogle af lifterne blev lukket et par af dagene, hvilket selvfølgelig var meget irriterende, da der så blev en forfærdelig kø ved de åbne lifter.

Jeg har læst et eller andet sted, at man helst skal tale engelsk til tjekkerne, men det er altså helt forkert. Tror vi mødte max 5 tjekkere, der kunne tale engelsk...så det er altså en fordel at kunne en smule tysk.

Den største fordel ved at tage til Spindleruv Mlyn er nok priserne. ALT er billigt!! Man kan nemt klare sig for ca. 1300 kr. i en uge til mad, drikke, osv. Og deres øl smager vidunderligt :-) Maden er dog ikke lige fantastisk alle steder.

Jeg vil mene at området er for alle - begyndere og øvede. Har læst flere steder at det egner sig bedst til øvede, men jeg er selv nybegynder og klarede mig fint dernede. Dog kunne man godt savne et lille område udelukkende for begyndere.

Det var vist det vigtigste!?Dødsfrøen 16/02 2004

Lorteland!
Alt er dårligt, specielt vejret, liftsystemet og pisterne. Derudover vælter det med dødsmennesker som plover hele vejen ned af pisterne. Afterski og diskoteker er to ikke-eksisterende begreber dernede. Der er et diskotek, hvor omkring 95% af menneskerne er mænd, resten er klamme østeuropæiske strippere!!!
Drop det skodsted og tag et andet sted hen!!!

Lis Jensen 13/02 2004

Scanrejser
Vi er en familie bestående af 2 voksne og 4 børn på 10, 14, 18 (fødselsdag 26.2!) og 19 år. Vi skal bo på Hotel Pramen i uge 9 og rejser med Scanrejser. Det er første gang vi skal på skiferie og er blevet anbefalet dette sted af venner og venners bekendte. Derfor glæder vi os meget.
Jeg har dog et problem med den ene datter der er en stor pige! Kan vi leje skidragt/sæt til hende i str. 46-48 på stedet? Vi andre har mere normale str. og har lånt os frem da vi lige vil se om det er noget for os, før vi investerer i noget.

Allan 08/02 2004

Afterski
Jeg har lige et ? til dem der har været dernede...

Ang. afterski, der det så meget ens med østrig og italien, med højt musik på pisterne og fadøl udenfor osv????

Mvh allan

Michael 05/02 2004

Hotel
Hej
Jeg skal bo på Horni Pramaen, hvordan kommer man nemmest til en lift derfra?
Hvordan er værelserne, vi skal have et familierum til 4 personer?
Hvordan er maden, vi skal derned med halvpension?

Holsner Michael

Tina Vestergaard 04/02 2004

Billige og gode pensioner
Hej jeg har været i spindelruv mlyn og skal absolut tilbage næste år.Jeg vil gerne høre om nogen kender nogle gode pensioner i vrchlabi eller spindelruv mlyn gerne med ½ pension.Knuz Tina

Raunen^ 04/02 2004

..
Til MigSelv:
Der er en ok stor fun-park til både snowboardere og freestylers (og andre naturligvis). Derudover er der det vildeste afterski/natteliv. Ved ikke om du er mand eller kvinde, men der er topløs betjening på det førende diskotek. :D

Vi ses dernede..

Jan 04/02 2004

Snowboard hop
hej

der er så vidt jeg husker en half pipe. Hvor stor-lang den er ved jeg ikke, da jeg ikke var over at kigge på den. Er ikke snowboarder. Ellers er det skiterræn,- uden rails osv.
mvhJan

Migselv 03/02 2004

Hop til ski og snowboard
hej jeg skal der ned i vinterferien og vil gerne vide om der er nogle fede hop, rails eller en halfpipe?

Erik 01/02 2004

Kørevejledning
FDM (fdm.dk) har på deres hjemmeside også en køreguide som viser ruten på kort - og beskriver kørevejledning i antal km. m.m. - og det er på dansk.
Den rute jeg har planlagt går også via Gørlitz og ganske kort ind over Polen.

erik

Jan 30/01 2004

Kør-selv
Hej
På www.viamichelin.com kan du planlægge din rute
Hvis du tager fra odense til spindleruv mlyn, foreslår den en rute som jeg kørte sidste år. Den går kort ind i polen, og et pænt stykke hvor du ikke er på motorvej. Men den er kortere, og så undgår du risikoen for kø ved de store tjekkiske græænser som kan være time-lange. Faktum er at du skal til Berlin og lidt syd for Berlin skal du bestemme om du vil over Dresden eller kører østover til Cottbus, Gölitz og polen. Der er ca 1000 km
mvh jan

Jan 30/01 2004

Kør-selv
Hej
På www.viamichelin.com kan du planlægge din rute
Hvis du tager fra odense til spindleruv mlyn, foreslår den en rute som jeg kørte sidste år. Den går kort ind i polen, og et pænt stykke hvor du ikke er på motorvej. Men den er kortere, og så undgår du risikoen for kø ved de store tjekkiske græænser som kan være time-lange. Faktum er at du skal til Berlin og lidt syd for Berlin skal du bestemme om du vil over Dresden eller kører østover til Cottbus, Gölitz og polen. Der er ca 1000 km
mvh jan

Morten 29/01 2004

Vejret/sportsstedet m.m
Spindleruv Mlyn har sin egen hjemmeside hvor der daglig informeres om sne/vejr rapport hoteller/pension og meget mere, et besøg værd. www.spindleruv-mlyn.cz

Jeg vil gerne prøve kørselv, men mangler en præcis vejbeskrivelse. Er der en der kan hjælpe med den.

Morten

marianne 29/01 2004

Pension som torben anbefaler
Jeg vil gerne have telf.nr. på den pension, Torben anbefaler. Vi er en familie på 4, der skal af sted 1. halvdel af uge 8.
Med venlig hilsen
Marianne

J-e. Christensen 25/01 2004

Lige kommet hjem fra Spindleruv Mlyn
Vi har besøgt dette område for første gang, efter 3 tidliger år i Zell Am See. Ski området og pistene er alle super, med en udmærket sværhedsgrad. Måske er blå mere rød og rød på nogle steder mere sort. Der mangler et direkte område for uøvede. Terrænget er nok lidt for stejlt til uøvede.
Sneen er super, ren pulver på meget fine præparede løjper.
Alt det sidste nye skiudstyr kan lejes til meget fordel agtige priser.
Hoteller er ok, men lad vær med at tage halv pension, vores oplevelse hermed var meget nedslående. Spis ude det er billigt, veltillavet og rigelige portioner.
Vi skal tilbage næste år, igen som kør selv.
Book direkte med hoteller, der kan spares rigtig mange penge frem for gennem rejsebureauer. De scorer kassen på de lokales bekostning.

Charlotte 24/01 2004

Skileje
jeg har hørt en lille fugl synge om, at det er bedst at have købt ski + støvler hjemmefra, for det man kan leje dernede er det være gang møj.. er det rigtigt. for jeg har ikke meget lyst til at spendere i det helt store. herhjemme, hvis det er udmærket dernede.

Allan Frederiksen 21/01 2004

Vejret? så tjek...
Mere specifikke oplysninger om vejret i Tjekkiet findes på www.maskot.dk

Vh

Allan

Poul Olsen 21/01 2004

Sne i Tjekkiet

Der mangler nogle flere oplysninger
om sne & vejr i Tjekkiet.

hilsen Poul

Jan 19/01 2004

Skileje og kørsel
hej
Der er 3-4 større butikker/"kæder" der udlejer ski dernede m.m. Bla. Skolmax, Yellow point, Maskot m.m. det skulle nok være muligt at finde noget ordentligt.
Mht kørsel så har jeg ikke min vejledning mere fra da jeg kørte derned sidste år. men find en rute-planner på nettet og forsøg dig frem. Du skal i hvert fald til berlin og lidt syd på derfra. Så skal du enten vælge motorvejsruten der er lidtt længere og går over Dresden, eller den kortere rute med knap så meget motorvej og 50 km i Polen (ikke noget problem)som går over Cotbuss og Görlitz. Hvis du sætte din mail ind kan jeg sende dig vores rute når jeg har den,- skal afsted igen i år.
mvh jan

Køb af handsker m.m. i Spindleruv Mlyn
Jeg var der sidste år, og skal derhen igen i år. Jeg ved, at det er biligere at købe ski dernede. Jeg fandt et par gode skihandsker dernede til 50 kr, så jeg kan godt anbefale, at man kigger sig for dernede.

Gitte 15/01 2004

Kørsel og skileje
Vi er 9 personer der skal til Spindleruv Mlyn i uge 10-2004. Har du en god kørselsvejledning. Skileje - er der nogle steder der er bedre end andre, jeg tænker på vedligeholdelse/slibning af ski.

Signe 09/01 2004

Info og tlf.nr
Vi er 2, som gerne vil prøve Tjekkiet i år.
Vi er interesseret i den lille pension, som Torben anbefaler.
Vi vil gerne afsted i uge 6.
Hilsen Signe.

Jytte Arnel 09/01 2004

Køb af skitøj og tilbehør??
Hej

Vi skal afsted i uge 13 - og jeg vil høre, om det er muligt - og kan det betale sig at købe godt skiudstyr på stedet - eller anbefales det at medbringe hjemmefra? Jeg tænker på handsker, briller o.lign.

Hilsen en kommende ferierende...

Jytte

Allan 06/01 2004

Snesikkerhed
Jeg vil bare spørge hvor stor snesikkerhed der er i spindleruv Mlym??

Vi er 4 som gerne vil derned i uge 10, altså ca 1/3 men vil gerne være sikre på at der er sne.

PÅ forhånd tak

Allan

Ruben Steffensen 05/01 2004

Indkvartering
Hej Jan
Du skriver i et af dine indlæg, at du har booket igennem et tjekkisk bureau. Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at høre hvilket, også ift at man først betaler når man kommer derned. Har du nogen viden om hvordan snesikkerheden er i uge 9-10.
Ruben_steff@hotmail.com

Jan 28/12 2003

Sne
Der er sne i julen,- ganske vist lidt sent at informerer om. Men ellers er der oplsyninger på http://www.spindleruv-mlyn.cz/
og http://www.skiarealspindl.cz/
mvh jan

Jan 28/12 2003

Kørselv
Til Kim

Det kan fint lade sig gøre at køre selv. Jeg bookede hotellet igennem et tjekkisk rejsebureau. Betalte dem først 3 dage efter ankomst. Ingen problemer. Samme pris som stod på prisskiltet på hotellet. Kan ikke lade sig gøre igennem danske til den pris. Ruten kan du finde på nettet. Ned til berlin, over østtyskland, 50 km igennem polen, og så det sidste stykke i tjekkiet. cirka 12 timer. Vi kørte om natten for at undgå traffikken omkring de store byer. Skileje, skole osv er intet problem i spindlruv mlyn.
mvh jan

Jesper Antonsen 03/12 2003

Er der sne i Julen??
Hey...
Jeg vil bare høre, om der er nogen der ved, hvor sne sikkert Spindleruv Mlyn er i julen/nytår. Jeg syntes det er lidt svært at finde ud af.

Jesper

Kim 22/10 2003

Kør-selv-ferie
Hej
Jeg vil blot høre om nogen har foretaget kør-selv-ferie til Spindleruv Mlyn. Hvad er erfaringerne kan det lade sig gøre ? Har i bestilt ferien gennem et rejsebureau evt. hvilket. Eller har i blot kørt der ned og fundet et hotel ?

Hjalte Spejlborg 21/10 2003

Vildt sted -og billigt
Spindleruv Mlyn er totalt godt skisportsted. Der er foruden begynderbakker også bakker for lidt mere øvede. Da jeg var der sidste år syntes jeg den sorte løjpe ikke just var den sjoveste det var mere den røde.

Olav 01/03 2003

Bare stedet for hele familien.
Efter at ha' taget til Norge et par gange "faldt" vi over en meget billig bustur til Tjekkiet, og vi har holdt ved lige siden. I år var det tiende gang vi var der.
Udviklinger går langsomt dernede, og prisstigningerne har været til at leve med, det er bare meget billigt. Skiterrænet er ok, hvis man ikke har de store ambitioner, er nybegynder eller måske har overstået den første ungdom. Snesikkerheden er stor, vi har i alle ti år haft god sne. Det eneste minus er nok at så mange andre også har fundet ud af stedets fortræffeligheder. Det skal dog nævnes at der ikke er så overfyldt i januar måned

Hans Kr. Kristensen 16/02 2003

Billigt sted, men du bør væbne dig med tålmodighed
Fint skiterræn dog var det ønskeligt med breddere nedfarter, men liftkapaciteten er alt for ringe der skal beregnes mellem 15 - 20 min. ventetid ved brug af samtlige stolelifter i området.
Liftkort, skileje og madbudget kan holdes på et meget rimeligt prisleje.
Ting har det med at forsvinde i området, det gælder ski og bagage, og det kan ske på/ved hotellerne.

Maja 10/01 2002

Kæmpe godt skiområde!
Kanon fedt ski/snowboard-område for hele familien. Hyggelig lille by eneste minus er at taxachaufførende kører voldsomt råddent!! Alt er billigt, sprut, øl, smøger osv. i det hele taget et fedt område både for den øvede der vil have fart og spænding men også for begyndern der tag det roligt!!

+++++ Langt over middel
++++ Over middel
+++ Middel
++ Under middel
+ Langt under middel

Spindleruv Mlyn = ++++

Martin Sachse 30/05 2001

Fedt sted at stå på ski.
Spindleruv Mlyn er det perfekte sted at stå på ski for dem der ikke vil bruge så mange penge.
Der er "gang i den" i byen, øllet er billigt (Tro´ mig, og det samme er sprutten, sidst jeg var der : 22 øl, 5 drinks = 61 dkr.) og det er et ok sted at stå på ski.. faktisk er det større end det lyder.. og til jer der har stået meget på ski.. ja ja her er udfordringer nok.. og til snowboard, hvor de bl.a. står world cup.
Til familier er det også det perfekte sted, da begge områder starter og slutter samme sted.. så man kan rolig ta´ ungerne med..
Ud over alt dette, er det et smukt sted med masser af natur..
Ture som der er mulighed for at komme på...er:
En tur til toppen ( 6 km. ) og du er i Polen, på tilbage vejen kunne du ta´ en kælke tur ned.. eller... du kunne besøge Tjekkiets bedste bryggeri hvor den lokale og landsdækkende øl bliver lavet...eller gå en tur rundt i byen og se de mange butikker.. eller besøge en af de små bjerg bar´e.
Så prøv stedet.. lift systemene er helt ok.. liftkort er utrolig billig og det samme er det for leje af ski...
Af hoteller er "Horal" et kanon sted at opholde sig, men det sammer gælder for de andre hoteller.. så nu håber jeg du vil få en god tur.. og måske ses vi dernede til vinter...