Anmeldelse af Vallåsen

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Bente Christensen 10/02 2018

Skiskole?
Hej
Vi er 2 voksne og en dreng på 8, som påtænker en tur til Valåsen!
Er der mulighed for skiskole for os alle? Er det muligt at finde en overnatning, hvis nu vi ønsker en ekstra dag i sneen?
Venligst Bente

Peter Chr. Hansen 09/12 2010

Vallåsen en fed destination for en 1 dags tur
Jeg har sidste år været i vallåsen 5 gange på 1 dags ture. Vi valgte dog at købe vore udstyr og i sær til vores søn på 5 år. udstyret er hurtigt betalt. 350 for skistøvler på tilbud i Stadium. 700 kr. for ski på tilbud og kunne bruge det i 2 år så der skal ikke mange ture til, før det har betalt sig hjem. Jeg har hørt flere der siger at det er svært nu om stunder at leje udstyr tll børn for det er blevet mere og mere almindeligt at man tager på ski ferie som familie igen.

Vores oplevelser med Vallåsen er meget positive og skal faktisk tilbage på en 3 dages tur hen over nytårs aften. Så det bliver bare fedt.

Katarina Gram 08/03 2010

God tur
Vi kom til Vallåsen en tirsdag i uge 9, det var rigtigt dejligt, vi havde booket hjemmefra og da vi kom kl. 09.15 trak vi vore br. til booking-udleveringen, og der var kun 2 numre foran os.

Der var ikke så mange på bakkerne, man kørte bare lige ned til liften og fik plads med det samme.

Det kan kun anbefales at ta' afsted en dag uden for uge 7 + 8.


Rigtigt godt sted for nybegyndere .i

Peter Bruun 17/02 2010

Medbring udstyr hjemmefra
Ankom onsdag kl. 11 og trak straks nummer til udlejningen: 367. De var kommet til nummer 130. En venlig dame gav os nummer 230, og vi fik at vide, at de plejede at klare 100 i timen.

Efter 2 timers venten var de kommet til nummer 180. Så stak vi hovedet ind og spurgte, og fik at vide, at de faktisk ikke havde mere udstyr under str. 42 - så kun voksne mænd kunne få. Den flinke dame forklarede også, at de jo måtte fortsætte med nummersystemet af hensyn til enlige mænd, der skulle leje.

Så måtte familien jo køre hjem igen, og færgebilletten og benzinen var spildt.

De kunne måske godt have sat en seddel op med det samme om at børneudstyr ville løbe tør, så man kunne have sparet ventetiden. De kunne da i det mindste sætte sedlen op, da udstyret *var* væk! Men nej, hvorfor dog gøre sig umage med det?

Desuden var det også en bemærkelsesværdigt langsom betjening: 50 ekspeditioner (de fleste fog familier) på to timer gennem tre luger til de, der ikke havde forudbestilt - der var nogle flere luger til forudbestilte, men det gik ikke mærkbart hurtigere.

Hver ekspedition tog altså 7 minutter. Ved nærmere eftersyn så gik der ofte 4-5 minutter fra nogen kom ud, til næste hold blev lukket ind til samme luge.

Det virkede heller ikke som om det gik hurtigt med den enkelte betjening. Ekspedienterne trissede frem og tilbage og hentede een ting af gangen frem fra baglokalet.

Nummersystemet gjorde tydeligvis, at ekspedienterne ikke havde nogen tilskyndelse til at gennemføre de enkelte udlejninger i en fart, og der var selvfølgelig ingen mulighed for at lave "samlebånd", som andre steder: En henter, en tilpasser ski, en klarer betaling. På den måde kunne det samme antal ekspedienter let have klaret 2-3 familier samtidig.

Hvis man sammenligner med andre destinationer, plejer 3 ekspedienter let kunne klare en hel busfuld på 20-25 minutter.

Men der var ingen tilskyndelse til at få det klaret hurtigt. Der var ingen oplysning om, at man lige så godt kunne tage hjem igen - så de spildte hundreder af menneskers tid.

I det hele taget kunne de have forudset, at de ikke havde udstyr nok, og have købt ind - det skulle jo nok tjene sig hjem, hvis de bare gad lange det over disken.

Til gengæld så det ikke ud til at der var ret mange på pisterne - alle sad og ventede. Der var ingen liftkøer. Så hvor i alverden var alt udstyret henne?

Kirsten Nielsen 16/02 2010

ingen børneski
Hej alle sammen. Kørte i dag 298 km fra Lolland til Vallåsen med 4 børnebørn. Alle var meget spændte, men da vi kom til Vallåsen kl 10 var der ikke flere børneski at leje for dén dag. Hvad hjælper det så de skriver på hjemmesiden, at de har udbygget deres udlejning og købt flere ski og hjelme. Og hvad hjælper det at man vil booke online dagen i forvejen - og deres booking ikke fungerer. Hjem igen med 4 børn der var MEGET KEDE af det. Retur 298 km og betale endnu en færgebillet. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi kører ALDRIG til Vallåsen igen, og alle steder vil vi fortælle hvor dårligt det er. Der stod rigtig mange børnefamilier der var i samme situation som os. Vi forespurgte i udlejningen, om der var mulighed for leje lidt senere, - og dét var der ikke. Kl 10 - 10.30 var alt udlejet. De der havde været der kl 9 stod fortsat i kø for at få skiudstyr.
ØV ØV ØV ØV
Kør ikke derop og skuf Jeres børn når de ikke kan leje ski
Hilsen fra en rigtig sur og "ked af det" Mormor

Se profilen for Bremer
Bremer 28/01 2010

Hverdagstur
Er netop kommet hjem efter en rigtig god tur til Vallåsen.

Min bror og jeg tog afsted på en fridag med vores små drenge, og vi havde en meget positiv oplevelse. Vi ventede 20 min i kø på at få udstyr, men betjeningen ved kassen var meget effektiv.

Det eneste sted, der var liftkø, var ved babyslæbeliften, som ikke er længere, end man kan trække sit barn op på 45 sek. Det er med andre ord spild af penge, som voksen at købe liftkort til babyliften for at kunne køre med sit barn.

Den grønne piste yderst til højre er fin til nybegyndere. Her var ingen kø ved stoleliften og det er rart at kunne slappe helt af i liften, når man slæber rundt på et barn en hel dag.

Der er en udendørs hytte med bålsted/grill, og en fin varmestue, hvor man kan stille sin taske med skiftetøj og sin medbragte madpakke.

Med snebelagte landeveje på den svenske side, og en lidt uheldig timing ved færgen (to gange 20 min's ventetid) brugte vi 2 timer i bil hver vej fra det vestlige København.

Ud fra de andre kommentarer her på siden, kan man vel konkludere, at Vallåsen er et oplagt mål for en hverdagstur, men at det samtidigt bør undgåes i weekender, hvor kapaciteten tilsyneladende ikke kan følge med.

God fornøjelse

Morten Nielsen 23/01 2010

Tag aldrig til Vallåsen i weekenden
Hejsa.

Tag aldrig til derop i weekenden.

Der er alt for mange mennesker på en meget lille skiområde.

Vi måtte vente 1 1/2 time på at få vores ski, som vi havde forbooket på nettet for at spare ventetid. Derudover var der ca 20 minutters ventetid ved hver lift. Det er lang tid at vente for at brue ca 3 minutter på en enkelt nedkørsel.

Var sidste år deroppe på en hverdag og det kan varmt anbefales i stedet.

Karsten-Uschethyef 05/01 2010

Super sted for en aftentur
Jeg er netop hjemvendt fra en af mine mange småture til Valåsen.
Tykt lag sne over alt, og alle piste er åbne.

Fint sted til opvarmning inden årets skitur, sjov med vennerne, eller til en prøvetur for begynderen.
Der er bl.a. en 1200 m lang grøn piste, der er fuldstændig blottet for ubehagelige overraskelser (ingen korte, stejle stykker), hvilket nybegynderen nok vil sætte pris på.
Der er desuden en meget bred, blå piste, samt en kortere rød piste.
Og alle pistene er forbundet med nogle smalle, korte skovpiste, der er sjove at køre på.

Men nu til oplysningen, der kan være til nytte for de personer, der er trætte af at stå i kø i week-enden:
Tag en fridag, og tag afsted en mandag eller en fredag.
Og vent med at tage hjem til systemet lukker.
Der er ikke et øje efter kl. 15.00, og der er rigtigt sjov at køre rundt i halvmørket på de små skovstykker. Eller i mørket på den røde piste, der selv om den sikkert er lukket om aftenen.
Men den blå piste er fint belyst, og du har som sagt rigtig god plads, og absolut ingen liftkø.

God fornøjelse

Carsten Uschethyef

Helle 25/02 2009

Håbløst
I forbindelse med et ophold i Båstad ville vi tage en enkelt dag på ski i Vallåsen.

Det var fredag i uge 8 - DOH, der tænkte vi os ikke om - det er dér svenskerne også har vinterferie.

Nå, vi fik en p-plads, fik skitøjet og skistøvlerne på og gik op til stedet.

Gik over og købte liftkort, 550 SEK for 2 voksne.

FIk sat dem på tøjet og gik over for at trække et nummer til skiudlejning.

Der stod en guide og fortalte os at der var 2-3 timers ventetid på skiudlejning.

Den stod på nr. 120 og vi havde nr. 370. Dem der havde bestilt hjemmefra havde ca. 100 numre foran sig.

Det var vanvittigt!!

Vi fik os en dyr lærestreg og vendte næsen hjemad igen for vi gad ikke stå og vente 3 timer på at leje ski og derefter dele det lille terræn med 400-500 andre mennesker.

Så vi sparede det det kostede at leje ski :o)


MEDBRING EGNE SKI ELLER TRÆK ET NUMMER TIL SKIUDLEJNINGEN INDEN DU KØBER LIFTKORT må være tippet herfra.

Anders Rohweder 23/02 2009

Rigtig godt begynder/børnested
Hvis man skal snuse til hvad skiferie er for noget får man det ikke tættere og bedre på Danmark.

Vi var afsted to voksne og to børn (3 og 5 år) fra søn til ons. i uge 7.
3 af os havde aldrig stået på ski så hvis det gik op i hat og briller kunne man være hjemme på under 2 timer. Det er jo begrænset hvor længe de små årgange gider sidde i en bil.

Jeg har selv været flere steder i alperne og selvfølgelig kan Vallåsen ikke leve op til den storslåethed og variation der findes der, men jeg synes at det var perfekt som begyndersted til småbørnsfamilien og havde selv masser af hæderligt skiløb.

Vi havde booket liftkort og ski hjemmefra og ventede 30-40 min på vores udstyr der var klargjort. Vi havde også taget alm. ugedage da weekenderne er lettere overrendte.
Børn under 7 år kører iøvrigt gratis i lift hvis de har hjelm på (kan lejes)

Skal man overnatte billigt og godt kan Laholms Vandrehjem 10 km derfra anbefales. Husk at få et Vandrehjemspas med hjemmefra til 70 kr og spar yderligere.

Vi kunne godt have brugt lidt mere sne og frost men det lykkes ok med snekanonerne selvom det var lidt grødis-agtigt sine steder.
Så hjælper det at huske på at Vallåsen ikke ligger mere nordligt end Grenaa i Jylland.

Orker ungerne at køre 200 km mere nord på findes Isaberg der vist skulle være en anelse bedre?!


Kristian 06/01 2009

Fint til en enkelt dag
Var på valåsen en enkelt fredag og syntes det var et ok lille sted. Det er fint til at få pudset teknikken af. Men en dag er nok, da "området" ikke er særlig stort.
Kan anbefale at man selv tager mad med, kantinen er ikke særlig moderne og udbydder ikke det bedste mad, og deres system til at holde styr på hvem der har bestil hvad, er pinligt.
Skileje er også frygtlig langsom så der skal man væbne sig med tålmodighed, har du selv ski så ta dem med.

Se profilen for Niclas
Niclas 13/11 2008

Tørt
Vallåsen er i princippet bare en meget langsom stollift der ikke tager dig særlig højt op.
Et par timers skiløb kan man lige overskue og så er det ellers kedeligt.
Ikke køreturen værd eller prisen på liftkort/caféteria.

Søren 06/03 2006

Godt sted
Havde mine første to dage på brædder overhovedet her i weekenden. Selv om vi havde booket hjemmefra, så måtte vi vente 90 minutter i kø! - det er bare for dårligt.

Vejret var perfekt, vindstille, let frost og solskin. Maks kø vi oplevede ved liften var på 9 minutter, måske lige i overkanten når turen op med liften kun tager 4 minutter!

For en begynder som mig var der mere end nok pister, jeg holdt mig til børnebakken ;) og den ene grønne.

Hvis du skal til vallåsen på endagsudflugt, så sørg for at være der klokken 8 når skiudlejningen åbner - så er du nok rimelig sikke på at få en fuld dags fornøjelse!

Michael Jørgensen 28/02 2006

Vallåsen i weekend er ok.....
Jeg er ret ny på ski, men har været i Vallåsen de sidste 4 weekender i træk.
Utrolig mange mennesker og jeg kan sagtens forstå at folk er frustreret over ventetiden for liftkort og skiudlejning.
MEN.... her er et lille fif.

Gå ind på www.vallasen.se og under webbooking og bestil/betal det udstyr du skal bruge.
I lørdag´s (25 feb.) ankom min datter og jeg kl. 8.15 og da kl. var 8.30 stod vi igen ved bilen med udstyr og liftkort.

Nemmere kan det ikke gøres og ingen panik og frustration kom til udtryk denne weekend :-)

God fornøjelse i Vallåsen

Kenneth Andersen 17/02 2006

Week-end tur nej tak. Hverdag - YES SIR!
Hvis man tager derop i en weekend, og regner med tingene bare kører glidende, så er man naiv. Det er samlingssted for endagsturister, fra primært Danmark, og derfor er der sort af mennesker.

Hvis man vil have en god dag deroppe, så tag fri på en hverdag (uden for vinterferien), så er det rigtig godt. Især hvis det er første gang på ski, eller man lige skal bruge en "opvarmningsdag" til den rigtige skiferie. Men man skal kun tage derop i weekenden hvis man har egne ski med, og formålet er en hyggedag hvor andre aktiviteter også kommer ind i billedet. Ellers er det nærmest spild af tid. Man skal ihvertfald slet ikke have ungerne med i weekenden hvis det er formålet at de skal lære at stå på ski. Det er der alt for meget kø og folk til.

Min erfaring er at ski på hverdag og ski på weekenden på Vallåsen er to helt forskellige ting. Ha' lige det in mende når man kritiserer stedet sønder sammen. Man kan sammenligne det med at handle i Bilka lille juleaften og tirsdag aften midt i april.

Zenia 16/02 2006

2 timer i kø
Ja der er meget lange køer. Vi var i køen 2 timer så da vi endelig skulle på ski stod vi at frøs. Ellers synes jeg det er et ok sted til at prøve at stå på ski på.

Jens 08/02 2006

skiudlejning
I week-enderne er der lange køer både ved skiudlejning - kortkøb og lifter.
Prøv hvis det kan lade sig gøre en hverdag - så er der masser af plads og korte køer.

Jens 08/02 2006

Vallåsen
Hej

Vallåsen og Sydalpint er ikke det samme. Sydalpin ligger 5-6km fra Vallåsen og hedder Kungsbygget. Anlægget er noget mindre end Vallåsen - så det er rigtig godt for børnefamilier. Desuden er der tilknyttet en stor skøjtebane.

Bo Pedersen 07/02 2006

Er Vallåsen og Sydalpint samme sted???
Er Vallåsen og Sydalpint samme sted???

Jan Nygaard 04/02 2006

Skiudejning stinker!
Er netop returneret til Danmark efter den mest skuffende udflugt nogensinde. Stod i kø til skiudlejning i over 2 timer uden mulighed for at få hverken vådt eller tørt. På det tidspunkt var der udsigt til mindst ½ times yderligere venten, og vi gav op!. Ungerne vrælede og de voksne skændtes. Godt råd: Sørg for at tage ski med hjemmefra.

Brumme 28/01 2006

Godt sted til begyndere
torsdag den. 26/1.
Første gang på ski/sne ferie..
Som begynder på snowboard er der er rigtigt godt sted at komme.. Alle er rigtig flinke og forstående.

Kan varmt anbefale stedet til en endags-tur.

Jens 26/01 2006

Der er stadig masser af sne
Vi var deroppe i week-enden, og der er fortsat sne nok til alle.
I week-ends er der tæt på at være "udsolgt".
Prøv en hverdag, så er der masser af plads at røre sig på.

Joakim 15/01 2006

Vallåsen
Vallåsen er et idielt sted. To stolelifter, både en expresslift og en lidt langsommere lift. Jeg har taget tid på den langsomme lift og den tager præcis 5 min, og det kan man sgu ikke klage over. Pisterne er meget gode, dog lidt isede men det er okay, når man tænker på at det ligger så tæt på vores land, med vores dårlige vintervejr. Vallåsen egner sig kun til 1-dagsture.
Vallåsen har som beskrevet i en anden kommentar en utrolig god snow-fun-park.

Jeg var deroppe i lørdags, d. 14 jan, og der er masser af sne.

Enjoy ;)

Dorte 14/12 2005

Findes der en kælkebakke
Er der nogen der ved om der findes en kælkebakke på Valåsen, hvor små børn kan køre på bobslæde med deres forældre, eller er det det kun til skiløbere?

Adam Monrad 06/12 2005

Snowpark
Udover at være et begyndersted, så kan man vel kalde Vallåsen for den danske freestyle scenes homebase.
Der er en funpark som finasieres af danske midler

Mario 28/03 2005

Ok. men dyrt....
iår har jeg været på vallåsen 4 gange, da det ikke er så langt væk fra kbh. det giver mulighed for at forbedre teknikken, og hvis man er til fart, er den nederste del af bakken fin til at forbedre balancen. med et par racing ski kan man uden problemer når de 80 km i timen. leje af udstyr er derimod ikke specielt billigt.

Ann-sophie 27/02 2005

Vallåsen for begyndere
Vallåsen er fin til en 1-dags tur, men med de få løjper der er, bliver det svært at finde nye udfordringer efter et par gange med liften! samtidig tager det længere tid med liften end det tager at komme ned! men god til en 1-dags tur for begyndere!

Steve 16/08 2004

Udmærket, men lang kø for udlejning.
Vallåsen er det bedste sted i sydsverige og ligger ca. kun 1 times kørsel fra Helsingborg. Priserne på liftkortet er dog udsædvanligt dyrt i forhold til hvad man får for prisen. Det er ca. samme pris som for et af de store skisportssteder i andre dele af europa.

Bakken er udmærket, men har man først været i f.eks. Frankrig, Østrig eller Norge, føles dette kun som en børnebakke. Man skal dog være indstillet på at det tager ca. 15 min at køre op på toppen af bjerget og ca. 2-5 minutter at kører ned igen, hvis man er øvet.

Jeg anbefaler dog dette som et godt begyndersted, da der kun er 3 nedkørsler plus en børnebakke der ikke er noget at råbe hurra for med mindre man er under 3 års alderen.
Posetivt kan man sige at man kan lave det til en endagstur eller en weekendtur. Men HUSK! at have ski med hjemmefra da det ellers vil være en spildt kørsel, grundet den lange, lange ventekø på udlejnings materiellet.

Mads Søby 07/02 2004

Vallåsen er det bedste sted i Sydsverige
Vallåsen er et suverent godt sted hvor man både som nybegynder og øvet kan få masser af udfordringer. Jeg anser mig selv for øvet og den på røde løjpe (som bliver sort til sidst, syntes jeg) er der en lille pukkelpist i midten. Man skal komme 7:55 så skal man ikke stå i så lang kø til skilejen (skiene er carving og er smadder gode)Så er jeg klar til at suse ned af løjperne klokken 9:00. Jeg havde liftkort fra kl.9:00 til 15:00. Man kan godt mærke at stoleliften er gammel, for når stolen kommer giver den et ordenlig smæk i bagdelen men ellers var alt godt. Ved 13-13:30 tiden kom der mange mennesker og liftkørene blev lange men det kunne overkommes, det tog ca.10 minutter at komme igemmen og klokken 15:00 gik det hjem af. God skitur

Jan 01/02 2004

Godt begyndersted - men lej udstyr hjemmefra
Meget godt begyndersted og hyggelig atmosfære. Det er dog surt at stå små 3 timer i kø for at leje ski og støvler. Så medbring udstyr hjemmefra.

Julie Møller 26/01 2004

Perfekt til en-dagsture!
Vållasen er ikke det største område, når man er vant til Alperne, men til en-dagsture er stedet perfekt. Det ligger i kørevenlig afstand fra Danmark, og på 12 timer, kan man nemt køre derop, stå på ski i 5-6 timer for så at køre hjem igen! Prøv det.. Det er en god opvarmning til den endelige skiferie i Alperne.

Erik Vilhelmsen 04/09 2003

Sidste dag d. 23. marts!
Den 23. marts 2003 var sidste dag hvor skianlægget var åbent for sæson 2002/2003. Denne herlige solrige søndag blev et pragtfuldt første besøg på Vallåsen. Vi kørte fra Espergærde kl. 07:30 og steg på liften kl. 09:00. Vel og mærket efter at have lejet ski. De 2 foregående nætter havde der været -5 °C, og den kunstige sne var fint præpareret. Stedet levede op til vore forventninger: tæt på, ikke stort men ok til at få fornemmelsen af skiløb og 6 timers liftkortet er rigeligt. Vi kommer helt sikkert igen!

Bo Bech 22/02 2003

Lej hjemmefra
Genialt sted for endagstur spec. for børn og uerfarne men:
1 time i kø for skileje i uge 7 og
3 timer i uge 8 hele dagen igennem, lej hjemmefra.

John Larsen 13/02 2003

En kedelig oplevelse
Vi havde jo virkelg glædet os - så efter 300 km. når vi frem, ved middagstid - og sørme om der ikke er flere støvler tilbage i str. 43 og op efter. ægerligt meget ægerligt - vi havde jo håbet at vi kunne leje udstyr deroppe. Gudskelov kan man jo altid køre til stranden og være sikker på at der er vand...........god tur

Lotte Kalland 08/02 2003

Herlig dag på ski
Vi har lige været en tur på Vallåsen og det var bare herligt - og billigt. En endags overfart med HH færgerne fra Helsingør koster 225,- og liftkort fra kl 9:00 til 15:00 koster ca. 100,- Dkr. Liften er en 4-personers stolelift, hvilket er herligt, så man kan bruge energien på selve skiløbet.
Området har ikke de helt vilde udfordringer, men er kanon til begyndere og til lige at varme op og få afpudset stilen inden turen går til alperne.
En god ide er dog at se på vejrmeldingen, da der er klart bedst føre i frostvejr. Vi havde selv drikkevare og madkurv med og der er en fin varmestur, hvor man kan have sine pakkenelliker stående og spise m.m.

Fredrik Milde 29/08 2002

108 km fra rådhuspladsen
Nyhed
I sæsonen 2002-2003 vil Vallåsen have bygget et nyt attraktivt hop- og fun-område for skiløbere og snowboardere. Skishoppen vil blive bygget om - så der bliver plads til mere udstyr og ekspeditionen kan foregå kvikkere.