Anmeldelse af Idre Fjäll

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Conny & Lars Gardan 19/04 2020

Idre Fjäll igen
Idre Fjäll er en alpin knold med langrendsløjper omkring. Koncentrerer du dig om pisterne og måske udsigten ud over svenske og norske vidder, så får du fint skiløb her. Idre Fjäll har masser af plads til begyndere OG flere sorte pister. Omend korte. Men området fungerer. Der er ok restauranter med alpefølelse, Der er ikke nogen reel by, men et enormt boligområde, hvor du kan vælge mellem alt fra et hotelværelse eller en lejlighed i et større, nybygget hus - over lejligheder i mindre, ens huse - til et helt feriehus med det hele. Og boligerne er utroligt gennemtænkt, så man kan klæde om lige inden for døren, og hente sine ski i skirummet lige ved hoveddøren. Alle boliger har p lige ved døren, men trafikken er næsten ikke eksisterende. Bl.a. fordi det lille ICA supermarked på butikstorvet er inden for 10 minutter gåafstand, hvis man bor allerlængst væk fra centrum. Mange boliger har balkon/terrasse, så man kan nyde solen og udsigten. Vi har været herde seneste to år, 3 generationer i samme bolig.

asar 17/02 2016

Idre når man bare vil løbe på ski.
Jeg mangler en ved ikke rubrik. Jeg aner intet om offpiste og afterski. Jeg synes I trænger til at komme ned på jorden og henvende jer lidt mere til familier og ikke så meget til skibumser. Der er trods alt flest familier og jeg tror ikke, hverken afterski eller offpiste kom ind der.

Pia 17/02 2016

Fantastisk område
Fantastisk område, det hele er på et bjerg, uanset vejr kan du finde sol, godt sne og ikke mindst en hyggelig vaffelbod midt på pisten. Kan varmt anbefales, min familie og jeg har været der 10 gange og turen går dertil næste gang også.

La 08/01 2013

Har været bedre
Jeg synes desværre at der er kommet ekstremt mange mennesker efterhånden, med lange køer til alle lifte.
Jeg har været der hver år fra jeg var 4 til jeg var 15 og igen sidste år. Så stor forandring, man kunne stå i kø en halvt time. jeg husker stedet som et hyggeligt sted hvor alt kørte som det skulle, nu er det et stort kaos og turist fælde for at være ærlig hvilket er utrolig trist.

Jakob 18/02 2011

Godt område
Jeg var i 2010 afsted med min efterskole til Idre Fjäll. det var et rigtig godt område da der jo var mange forskellige niveauer med. der var både til de gode, og øvede, men der var også plads til os som ikke havde prøvet noget som helst før. Ikke kun på ski er det godt, men også indkøbsmulighederne samt underholdning. Et rigtig godt sted som jeg godt kunne finde på at besøge igen:)

Se profilen for ThomasDK
ThomasDK 25/10 2009


Familie sted med gode hytter til gode priser, meget billigere end i Norge.
Ikke så mange lange pister, men godt for begyndere og mindre rutinerede.
Gode parkeringsforhold, og godt sne ryddet.

Se profilen for ThomasDK
ThomasDK 25/10 2009

Jul i idre
Kan kun beklage oplevelsen fra brugeren herunder, men det betyder jo ikke at Idrefjäl lukker i skam og man jævner bjerget. Håber inderligt din svoger bliver ok igen.

Selv havde vi en fantastisk tur deroppe i Julen.

En fed nybygget hytte med udsigt ned over det hele, og uendelig horisont til meget rimelige penge.
Selv oplevede vi yderst god service, samt stor villighed ti at hjælpe.
Dog skal man ikke benytte udbringning service af skiudstyr, da man alligevel sikkert skal ned og bytte støvlerne. Har man egne støvler er det dog fint.
Området er under kraftig udvikling, samt Idre himmelfjäll er under projektering. De har ydermere investeret 20 mill i ekstra vand foryning til kanonerne, så det skal nok blive meget større end det er nu.
Lige ned i byen ligger der 2 supermarkeder med rimelige priser, kronekursen har fjernet evt. turisttillæg. Det er her de lokale handler. Der ligger også et nær supermarked ved receptionen.
Der er alt hvad en familie behøver inden for rækkevidde, især hvis man er i bil.
Et hyggeligt sted der stort set har alt. Masser af SKI ind/ud.

Lars Belstrup 12/08 2009

Elendig sikkerhed...
Elendig sikkerhed og løgnagtig ledelse

Lars Belstrup 06/08 2009

Forfærdeligt sted med løgnagtig ledelse
Hejsa

Vi var i marts 09 3 generationer afsted til Idre Fjäll. Hvis jeg virkelig, virkelig, virkelig havde fjender, så ville jeg anbefale dem at tage derop, til alle andre: HOLD JER LANGT VÆK.

Min svoger fik den tykke stålwire fra en tallerkenlift ned i hovedet, han blev dybt bevidstløs fløjet til Tronsheims Sykehus, hvor han lå i respirator i 5 dage, når de prøvede at vække ham kunne han ikke trække vejret. I dag næsten 5 mdr efter er der stadig meget langt igen, før han kan begynde på arbejde igen.

Dybt traumatisk. Idre Fjälls leder lovede at holde os økonomisk skadesfrie - da vi sad omkring bordet i hytten. Da vi kom hjem og sendte vores bilag og opgørelser op til ham, så ville han give 15.000 Svenske kr. og det kun imod en underskrift fra tilskadekomne om ikke at føre erstatningssag. Og tænk lige over eksempelvis mobil regninger når noget sådant sker, de eksploderer, der skal ringes til forsikringsselskaber, læger, sygehuse, og familie og bekendte hjemmefra skal holdes opdateret...

Så jeg skal aldrig nogensinde på Idre Fjäll igen - de mener ikke, at det er deres skyld, at deres lifter falder ned!!!!!!!! Sørgelig politik, tænk hvis Fårup Sommerland og TIVOLI fralagde sig deres ansvar på deres attraktioner.

Idre er et usselt sted, hvor ledelsen er slette og økonomisk beregnende sølle mennesker

Tager i alligevel derop, så tegn alle de ekstra forsikinger i kan komme til - og sørg for at få ledelsens løfter på skrift, for han kender ikke godt forskel på løgn og sandhed

LARS

Martin-Lauridsen 31/01 2009

Leje ski på Idre fjell, eller i Idre by??
Jeg skal nogen af jer der før har været i Idre. Har I lejet ski på Idre Fjell, eller hos turistkontoret i Idre by?? Turistkontoret er billigst, og så må man overveje om man vil have besværet med turen ned i byen hvis en støvle ikke passer. Men jeg har hørt "rygter" om at turistkontorets ikke er samme standard, og med mindre udvalg. Nogen der har erfaring med det?? Send evt. e-mail til mig med jeres svar.

Thomas Wulff 19/01 2009

Set fra et ungt synsvinkel
Selve stedet Idrefjall er et meget fint sted at stå på ski med bakker i alle niveauer li fra let til meget svær, og det er uden tvivl et godt sted at stå på ski.

Men... Vil man mere end stå på ski så hold dig bare gennerelt væk fra sverige...

1. for satan noget dårligt mad de servere i Idre Fjall, både på deres pizzaria og på deres spisestedder på pisterne

2. et 6cl gammel dank koster 100 Svenske kr

3. JEG GENTAGER F**KING100 KR !!!!!!! OMFG OMFG OMFG OMFG

4. Selv et kæmpe skisportsted som idrefjall lukker deres natklubber kl 02:00...
kl 0200 !!!! WTF??!?!?!?! Det er jo bare ikk normalt? man går sQ da først i byen omkring kl 1 OMFG !!!!

5. og nu bliver det VIRKELIG nedern, men denne gang er det gennerelt i sverige. Hvordan kan en ramme øl koste 30% mere, men kun indeholde 3.5% alkohold... DU DRUKNER FØR DU BLIVER FULD FORHELVEDE DA !!!!!!!!!

6. Hvorfor er svenske piger så flotte når deres fyre alle sammen er så grimme? :S

7. Svensker er forfærdelige at være i lokale med når de er stive, ikke har vi siddet på natklubben i 2 timer før den første skovhugger ville ligge arm, efterfuld af en helt blank svensker der spurgte om jeg solgte kokain.... -.-

Konklution, Idre Fjall er gennialt sted at tage hen med familie eller klassetur, men er du 18+ og du vil på ferie med dine venner, så lyt for guds skyld til det her råd; Hold dig LAAAAAAAAAAAANNNNNGGGGGTTTTTT væk fra Sverige :S

Se profilen for tmoltsendk
tmoltsendk 28/09 2008

Fantastisk sted for øvede skiløbere
Det er begrænset, hvor mange steder jeg har været.. Men jeg har tilgengæld været i Idre de sidste 8 år. Jeg kan simpelthen ikke få nok. Der er et helt fantastisk sted. Specielt, hvis man har en af hytterne, der ligger tæt på pisten.

Uanset, hvor man står henne på bjerget, er det næsten altid muligt at få en god tur ned til bunden, hvor der er en 6-stolslift, der bringer en helt til toppen, hvorfra man har mulighed for at komme lige der hen, hvor man vil.

Skal man finde noget, der er knap så godt ved Idre, så er det nok begynderfaciliteterne, der er noget ringe. Der findes ikke et decideret område, hvor der er plads til at lære skiløbet i sit eget tempo.

Se profilen for SoerenP
SoerenP 14/01 2008

Idre er perfekt
En hel uge i Idre og man synes stadig ikke at man vil hjem. Der er tre forskellige dale og alle pister er repræsenteret i samtlige dale. Altså kan en hel familie tage til den samme dal, tage hver sin pist ned og stadig mødes i bunden - hver gang. Der er en god mængde at hytter der ligger direkte på pisten. Dette sted er helt perfekt til alle familier, da udfordringerne er tilpasset alle niveauer. Det kan klart anbefales

Peter 03/10 2007

Parkering
Vi planlægger en tungt lastet familietur derop. Men vi kan simpelthen ikke finde information på, om man kan parkere bilen ved hytten. Surt at køre 1000km, og så skal slæbe som et dyr igennem sneen når man lander. Hvordan ser det ud på det område, vi påregner en af de store hytter.

lkjensen 11/03 2007

Fantastisk for begyndere
Hej med jer, vores første skiferie gik til Idre Fjäll, og det var helt suverænt, grundet de rigtigt mange grønne pister.

Som begynder kan jeg kun anbefale, at man tager til Idre, specielt, hvis man har børn, idet, der er ski in og ski out. Man kan lige tage hjem til hytten og ordne det fornødne, og så afsted igen.

Ulempen ved Idre er, at der kun er svenske skiskolelærer, og hvis man er ligesom vores familie, så fatter man ikke en bjælde af hvad de siger, vores søn lærte ikke noget af at være på skiskolen.

Bare lige min holdning Tag til Idre, hvis det er din første skiferie.

Lars Kristian Jensen

Anders 26/12 2006

køretid
hej

vi skal til idre i uge 5 2007 vi sejler til oslo, og vil gerne spørge hvor lang til det ca tager at køre,,, vi er i oslo 7.30

anders

Vibeke Broberg Grønhøj 01/03 2006

Besked til Poul
Hej Poul

Vi var i Idre fra d. 4/2 til d. 12/2. Vi tog med færgen til Gøteborg og kørte derefter direkte til Idre.

Vi ankom til Gøteborg 07.15 og vi var i Idre kl. 15.30, men det er de sidste 75 - 100 km. der er rigtige træls, det er faktisk rent is det man køre på, og kan ikke køre mere end 50 km i timen, jo hvis man har pigdæk på så kan man. De andre veje fra Gøteborg til Sälen ( som er der hvor isen begynder ) de var helt farbare. Man kan jo også vælge at køre over norge, men de har vi kun gjort en gang fordi vejene der er fyldte med sne, og det har vi siden hen hørt at de stadigvæk er. Men det er jo så et termperaments spørgsmål hvad man vil.

Ellers kan jeg kun sige at det er 5. år vi har været i Idre og vil blive ved med at komme der.

Vibeke

Paul 28/02 2006

vejen derop.
hej.

jeg skal til Idre fjäll her i uge 11.
jeg ville gerne vide hvor lang tid man skal regne med at det tager og kører derop.
i må gerne svare, hvis man ved det sådan ca.

Jakob Hentze 19/02 2006

Begynder=ja, Øvet=Tjaaa....
Jeg er lige kommet hjem fra Idre Fjäll i morges. Det er anden uge jeg har været deroppe i år. I uge 4 med min og her i uge 7 med ungdomsskole.

Min mening er at Idre Fjäll er godt til en stor gruppe med mange niveauer. Men Idre Fjäll kan godt blive meget kedeligt i længden grundet de alt for korte sorte pister som ikke er specielt udfordrende for en øvet skiløber som jeg selv. Den eneste som kan rive lidt, er Chocken. Men den har ikke været åben hverken i uge 4 eller uge 7.

Ingen tvivl om at Idre Fjäll er et ufatteligt godt og hyggeligt område til en familie med børn på ca. 12 og under, og det er da også muligt at prøve kræfter med deres gode snowboardland hvor hoppene er lavet efter forskellige sværhedsgrader. Grøn, Rød og Sort.

Men hvis i er en gruppe øvede skiløbere så lad vær med at tage til Idre Fjäll. I vil kede jer!

Mette 19/02 2006

Perfekt balance..!
Jeg er lige kommet hjem fra en fantastisk uge i Idre Fjäll. Jeg var ikke en særligt god skiløber inden jeg kom til Idre Fjäll, men i løbet af mine 3 dage på skiskole og på deres virkeligt begyndervenlige pister, er jeg blevet mere sikker og god!

Det kan virkelig VARMT anbefales at tage til Idre Fjäll, især med hensyn til skiskole, hvis man er begynder eller måske bare trænger til at få pudset stilen af, så er der mulighed for det, fordi der er 4 forskellige niveauer på skiskole. grøn,blå,rød og sort. derudover er der mulighed for at få lidt mere skræddersyet kurser. Det er simpelthen SÅ godt.

Pisterne er virkeligt gode.. selvom de ikke er særligt gode til at præperer dem, men de er stadigt gode.. lige fra børnebakker til Choken(nordens stejleste)

Dette er stedet hvis du vil lærer at stå på ski! Det har alt! Der er altid nogle til at hjælpe en ved lifterne hvis det er. Pister; Lange og korte grønne, nogle meget flade andre mindre grønne.. Deres skilærer og ski opdeling er super! Helt klart perfekt!

Jeg vil gerne lige sige at der også er mange muligheder hvis du er en erfarnen skiløber. For pisterne og lifterne hænger godt sammen..

Lifterne er også rigtigt gode, især deres nye 6-stole lift, selvom køen er lang, så går det virkelig stærk!

Vælg Idre Fjäll hvis i ønsker en fantastisk skirejse!

Godfornøjelse ;)

Matti Binderup 16/10 2005

Idre fjäll på godt og ondt!
Idre Fjäll er et herligt sted.. Det ligger ca. 600 km fra Göteborg, ca. 150 km nord for området Sälen.. Jeg har været på Idre Fjäll 3 gange. Pisterne er godt fordelt, nordbackerne, østbackerne, og så dem der ligger rundt omkring! Der er lige fra små børnebakker, til nordens stejleste, ved navn "choken".
Der er omkring 40 pister. Der er gode muligheder, uanset niveau.

De har en rimelig stor snowboardpark, med half pipe, store "hop", m.m. Off-pist mulighederne er også okay!

De gange jeg har været der, har der været omkring 70 cm sne, så der er heller ikke noget i vejen der. Stemningen er god, hytterne er gode, og menneskerne er flinke!

Men det med at få prepareret pisterne, er de ikke altid så gode til, Sneen ligger tit i dynger, og der er tit meget is på pisterne (Mest nordbackerne), hvilket er ret træls!

Liftsystemet er heller ikke helt i top, endda stolelofterne, står man i kø 10 minutter, og så tager det et kvarter at komme op, og derefter kan man være nede igen på 3 minutter!
Det skal så også lige siges at de har fået en kanon god 6-stolslift.
Midt på dagen er der tit rimelig meget liftkø.


Men alt i alt, er det et dejligt sted, Og jeg kan stærkt anbefale Idre, både for familier, skolerejser, m.m.

Sebastian Rosendal 07/02 2005

Board
Nu har jeg stået på board i et stykke tid.
Jeg skal til idre og prøve deres park.
Så hvis der er nogle der skal til idre i uge 7 kan i jo lige skrive... MSN: sebberboy@hotmail.com
Email: sebastian.rosendal@postkasse.net

Helle Mathiesen_larsen 17/12 2004

Pragtfuldt skisted

vi har nu i 4 vintre i træk taget til idrefjall, med vores 4 børn, og ingen af os 6 kunne finde på at tage andre steder hen på skferie.
Tro mig hvis du og din familie skal have en dejlig skiferie, er der kun et sted man kan tage hen og det er til idrefjall.

Hanne Simonsen 20/02 2004

Juleferie i idre
Det var første gang vi skulle på skiferie. Idrefjell var perfekt for os som familie. Det er rigtig gode begynderbakker, både for store og små.
Der var en hyggelig atmosfære i skiområdet.
Vi kan kun anbefale Idrefjell.
En super dejlig tur, som vi gentager til næste jul.

Sebastian Dawe 22/01 2004

Idre på 9 år.
Idre fjall er et degligt sted at komme tilbage til og der er mange deglige pister som sagtens kan underholde dig i en uge eller to. Der er masser og deglige børneunderholning og er man en øved skier vil man ogse blive underhold. Man kan både bo i hytterne ved fjællet men vis man gerne vil hygge kan man bo i selve byen idre bau hvor der er et degligt vandrehjem, som hedder Jonsgården, det er der vi altid bor med nogle venner.
hvis du bliver træt af at stå på ski kan man sætte sig i en af de mange hytter hvor man kan stege pølser
i det hele taget kan man stå på ski og hygge sig.

Allan Mikkelsen 02/01 2004

Også godt på Board
sidste år i idre var der ikke noget at klage over, og trods alle de nye forbedringer der er kommet kan jeg kun glæde mig, nu står jeg selv på snowboard og kan derfor tllade mig at sige at deres boardpark er bedre end de parker jeg har besøgt i st.johan og valthorens...
1 halfpipe,1 quarterpipe,2 rails, 1 funboks og bigair og masse af hop til alle og egen lift, så hvad mere kan man forlange.
Hvis der er nogen boardere der skal til idre i uge 11 kan de jo bare lige smide en mail, Allabom@ofir.dk

Patrick 08/02 2003

Idre er ok.
Idre er en ok destination. Stedet er meget børnevenligt, og også et rigtigt godt sted for begyndere. Men er man en erfaren skiløber, er det et meget lille sted, men der er stadig udfordringer for selv den mest erfarende skiløber. Nordens stejleste bakke, ligger blandt andet i Idre, og det er noget af en udfordring. Jeg har været der 4 år i træk, og mener stadig at der er nye oplevelser hvert år. Jeg vil anbefale, Idre som en god destination, lige meget hvor god man er til at stå på ski.

Mikael Svendsen 20/10 2002

Min egen bedømmelse af idre fjäll
Idre fjäll er et rigtigt godt skisted hvor man kan udfolde sig i alle sværhedsgrader og der er muligheder for snowbord, snescooter og f.eks. en tur i den store dejlige pool hvis man ikke lige vil stå på ski hele dagen. Efter lifterne lukker er der mange muligheder for afterskiing det kan måske være en tur på klatrevæggen eller et spil pool elller en tur i baren og måske et spil bowling hvis man har lyst til det. Hytterne er af høj standard og ligger godt ud til løjperne eller lige ved en lift så der er hele tiden noget at lave, om aftenen kan man jo også se lidt fjernsyn på idre fjäll´s ejen fjernsynskanal.

Mathias 07/10 2002

Idre fjäll
Rigtig godt for begyndere og familien. Det var der jeg lærte at stå på ski, og det blev et stamsted for familien 5 år i træk... Jeg kan stadigvæk huske hvordan jeg susede ned af Tunnelen og kørte lige ned at den der store røde i midten :)

Til øvede er der bl.a. Chocken som er den stejleste pist i Nordeuropa, men Idre er ikke det man skal vælge hvis man vil have sorte over hele linien. Og du skal heller ikke vælge Idre hvis du går meget op i afterskiing... Vil du alt det der skal turen formentelig gå sydpå.

Off-Piste er idre ikke særlige gode til - her vil jeg anbefale at spendere de 7000-8000 kroner ekstra til at tager over til USA, til Salt Lake City. Der er sneen übergod og herlig til stejle pister og off-piste.

Thomas Bruun 13/01 2001

Familietur!
Idre Fjäll er den perfekte destination for familie som ikke har så meget erfaring inden for ski. Det er det perfekte sted at lære sin børn at stå på ski. Idre Fjäll er dog ikke specielt godt for øvede skiløbere da pisterne er MEGET korte og fordi pisterne ikke er særlig svære. Jeg vil faktisk sige at en øvet skiløber vil kede sig efter en dag!

mikael 11/01 2001

Idre er børne- og begynder-venligt...
Et overskueligt område som er super børnevenligt, både mht. skiløb og -undervisning, og også mht, at tilbyde alternativer (svømmehal, spil, boldeland, kælkeudlejning). Det er også ret økonomisk overkommeligt, bla. fordi små børn (indtil 8 år) kører gratis i lift og forældre kan dele et liftkort. Har man børn med, som skal gå til skiskolen, kan det anbefales, at bo i selve byen. Det sparer en del (kold) transport.

Begyndervenligt er det, fordi alle pister er jævne og velpræparerede og ikke længere end, at man altid kan se enden på dem. Jeg ville egentlig gerne have stået der i min begynderkarierre, i stedet for på de opkørte alpe-pister.

Mht. afterskiing: Tag det HELE med hjemmefra.

Af andre gode ting:
Altid god sne og aldrig alpe-sjask.
Oslobåden. Det er genialt, at kunne sejle om natten og nøjes med at køre 3 - 4 timer til destinationen Lørdag formiddag men det koster!