Anmeldelse af Funäsdalen

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Svend Erik 20/02 2007

Godt Sted
Netop hjemvendt fra 8 dage i Ramundberget med Slagelse Skiklub kan jeg kun give stedet min varmeste anbefaling.
Området er ikke stort, men der er altid plads på pisterne og meget korte liftkøer. Og pisterne er tilstrækkelig varierede og udfordrende for alle kategorier af løbere.

Helene 31/03 2006

Det er det bedste sted i Verden!!
Funäsdalen er bare så dejlig og hyggelig, og jeg har været der hvert år siden jeg blev født. Det er skisportsteder både til langrend og alpin, og det er populært, men uden at være totalt overbefolket. Der er aldrig lange køer til lifterne, og det er dejligt. Der er bakker for enhver smag. Der er skønt!

Matti Binderup 16/10 2005

Fint sted!
Jeg var i uge 8, 2005 i Funäsdalen, nærmere betegnet Ramundberget.

Stedet er meget fint, især for øvede, men jeg vil stærkt fraråde folk som skal have deres debut på ski, at tage derop. Enkelte af dem vi havde kom ikke længere end børnebakken, da den nemmeste vej ned er en blå pist, som jeg endda ville mene svarer mere til en rød.

Ellers er stedet fint, der er masser af sne. 161 cm var der da vi var der, og ingen is på pisterne. Stedet er rigtig snesikkert, da alle pisterne er åbnet, fra starten af december (hvilket ikke forekommer ret mange steder), og til ca d. 1. maj, hvor sæsonen slutter. Der er oven i købet ingen liftkøer, da stedet ikke er specielt kendt. Det er nærmest kun svenskerne der kender til stedet.

Én ting jeg synes er lidt ærgeligt, er at ud af de 9 sorte pister som der er, har de lavet 6 af dem til pukkelpist. Godt nok er pukkelpist noget helt særligt for nolge, men i længden bliver det træls.
Der er to funparker deroppe, hvoraf den ene er rimlig hæftig.

Liftsystemerne deroppe er også fint. Selvom der kun er 7 lifter, er det alligevel ikke noget problem. Dog kunne der måske godt være en stolelift mere.

Det skal også lige siges at turen derop er MEGET lang. Bl.a. fordi vi ikke kunne køre op i bjergene, fordi der var så meget is på vejen at bussen gled.. Det forsinkede os ca. 5 timer, så vær foberedt på det. De sidste 50 km inden ankomst, foregår op og ned i forholdsvis store bjerge.

Stedet har en utrolig flot natur, og alle som har stået på langrend deroppe, siger at det er helt fantastisk.
Er man til aftenpist, og natte liv, skal man ikke tage derop. Der er aftenpist på én pist, til kl 19:00 søndag og tirsdag.. Diskoteker og lignende er der heller intet af.

Lige en sidste ting. Varmt tøj. Der kan være utrolig koldt deroppe, og tempaturerne svinger meget fra dag til dag. Vi var en aften nede på -36 grader, og flere dage blev den under -20.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale stedet. Pånær Børnefamilier, og folk som er helt nybegyndere.

Rolf 15/01 2004

Masser af sne.
Stedet har en af sverige bedste Snestatistiker, på niveau med riksgränsen, Snekanoner er nærmest ikke eksisterende da det ikke er nødvedigt, lang sæsson lukker 2 maj, i 2003 var alle pister åbent i uge 18 og masser af sne. Har nu været der 3 gange på et år(U 8,18,52), og der har været gode sneforhold hvergang.

Der er få mennesker, ingen liftkøer og masser af plads, Tändalen er størst og velnok mest familievenligt, men i Ramundberget er der størst udfordring, og gode muligheder for offpist. Man kan få fælles liftkort til alle stederne. 250-300 km længere end til Sælen, men meget bedre skiføre og meget bedre sneforhold. Ikke meget afterski, men der er ok spisesteder.
Se:

http://www.funasdalsfjall.se