Anmeldelse af Branäs

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Palle Rydstrøm 31/08 2015

Børnevenligt ...
Børnevenligt & godt til nybegynder/let øvet ...

Jørgen Berthelsen 26/02 2015

Gensyn med Branæs og så i uge 7 i 2015
Jeg har ikke været der siden uge 10 i 2010 og jeg var noget spændt på, om området kunne holde en hel uge mod de 5-6 gange før, der kun var korte ophold.

Sneen og pisterne var perfekte, det bedste, jeg har oplevet der.

Der er kommet to nye stolelifte til. Den ene langsom og går i stå hele tiden. Træls.

Den nye er hurtig og rimelig stabil og mulighed for single række. Samme har gondolen også fået.
Der var mega med folk, liftkøerne var lange i trængselstimerne, men til at leve med.

Den nye stolelift har løftet område skimæssigt og begrænset liftkøerne. Der er en cafe der og det er godt.

De har udvidet det meget snævre og stadig meget trafikerede stykke ned syd om bjerget og om eftermiddagen var det ikke nogen fornøjelse med meget opkørt sne, der dog heldigvis var frostsne. For mange kørte for hurtigt og uden stor kontrol, med stor risiko for sammenstød.

Vi var flere øvede løbere og ingen af os blev trætte af det lille område Branæs nu engang er. Pisterne også velpræparreret hver morgen.

Vejret var godt, masser af sol og kun lidt vind.

Aftenløb til kl. 19 super og findes ikke bedre. Der blev løbet til kl. 19 hver dag!!
Super sted til børn, vi havde tre(13/11/8) med og de løb utroligt mange timer og med stor begejstring.

Vejen derop fra fra Kbh. er også blevet meget bedre.

Mine ønsker til stedet:

Bedre piste og lift skiltning. Den er meget mangelfuld. Elendig.

De store chikaner ved liftindgangene skal meget hurtigere tilpasses, når køen forsvinder. Træls at skulle igennem de lange forløb.

En ny piste mod syd ned langs den nye stolelift.

Stolelift og udvidelse af Store Amundsbakken.

Stolelift ved Bjørnbakken, der er udvidet og blevet meget bedre.


Randi 08/12 2014

Tips til skileje
Hej skikyndige Branäseksperter. Hvor anbefaler I, at man lejer ski?
Jeg er ude efter et billigere alternativ evt. i Branäs by eller omegn.

Werner Huusfeldt 02/02 2014

Om Branas
Branas, Sveriges bedste familie skisports sted.

Stedet er ikke kæmpe stort, men er perfekt til børnefamilier, der er ski hver eneste dag i sæsonen fra 9:00 til 19:00, mere tid får man ikke andre steder, hverken i Sverige eller andre lande.

Så har de fået udvidet deres mange træk lifter med en stolelift, hvor der før var et knudepunkt, det er nu løst :)

Så skal man jo lige nævne deres gondollift, som giver stedet en ekstra stjerne, det er perfekt at kunne blive transporteret til toppen uden at skulle sidde i vinden og blive kold.

Har selv været der 6 gange med familien, og vi vender helt sikkert tilbage.

Skal lige nævne deres Big air pude, som alle skisport steder burde have, da det giver mulighed for at prøve et stort hop, som man aldrig ville prøve i parken, eller at øve sig til de vilde trick.

Dorthe 06/08 2010

Hyggeligt område, men fæle liftkøer i uge 7.....
Branäs er sådan set et hyggeligt område og meget børnevenligt. Det har tillige den fordel, at det kun er ca 600 km fra Helsingborg, og dermed tæt på Danmark.

Området er ikke særlig stort, hvilket sådan set er ok - jeg kan sagtens køre på den samme piste mange gange. Det største problem (og det er faktisk et stort problem) er, at liftkøerne i uge 7 er uudholdelige. Jeg har stået i kø op til 25 min (og det var ikke fordi liften ikke kørte), hvilket er stærkt utilfredsstillende. Ofte stod jeg op til 10 min!

Det er ærgerligt, da området ellers er hyggeligt og ultra familevenligt (bortset fra liftkøerne). Jeg boede på toppen af Branäs og det var en rigtig flot oplevelse. Jeg kunne godt tage til Branäs igen, men vil ikke gøre det i uge 7/8 før de har fået opgraderet liftsystemet betragteligt.

Peter-Aggerholm 07/10 2009

Et godt sted at lære...
Et godt sted at lære skiløbets svære kunst, gode begynderforhold, hvor man altid kan finde en bakke der er lidt sværere end den man lige har mestret, hvilket er godt for børn / begyndere.
Efter min mening en fejl med alle de tallerken lifte, lav kapacitet, og hårde ved benene.
Fint med en gondol, men hvis det blæser er den eneste mulighed for at komme til toppen væk, så hedder det bus rundt om bjerget, ikke smart.
Faldhøjden er respektable 415 meter, klart i den bedre ende af de Svenske destinationer, og pisterne er ikke mbare lige ned af bjerget (lindvallen) hvilket i mine øjne også er et plus

Nicolai 25/02 2008

Hvordan er der i Branäs nu?
Hejsa derude....

Jeg skal til Branäs her om 2 dage, er der nogen som tidligere har kørt til Branäs selv, som ved hvor lang tid det tager?

Er der derudover nogen som kan svare mig på, hvordan situationen ser ud i Branäs mht sne på pister og vejret, da jeg ikke rigtig stoler på de forskellige vejrudsigter..

Hilsen

Nicolai

Se profilen for Tomas-M
Tomas-M 16/02 2008

Branas 3 dage uge 7
3 gode dage med en hel del sne tilgengel var maden på stedet ikke meget at skrive hjem om..
pisterne var gode men ikke ret lange og det havde desværre regnet lidt før vi kom og så skiftet til frost hvilket gjorde at der lå is under de første 30 cm sne ellers udemærkede pister
liftsystemet er tilgengel noget jeg syntes de halter lidt med jeg ville juble over at kunne se nogle stolelifte hvilket jeg iværtfald ikke fandt en eneste af..

vi kørte med østerlindet hvilket jeg klart kan anbefale en udemærket bus og en chufør som var meget klar til at lytte efter hvordan at vi gerne ville bringes ud til skicentert og tilbage igen
vi boede på vamlandsporten som er et ok hotel men ikke noget udover det sedvanlige men udemærket til at sove og spise på og så bare på pisten resten af dagen..'

så klart et sted der kan anbefales til nybegyndere og lettere øvede og andre som bare skal varme formen op inden turen går til Østrig eller andre støre steder..

Se profilen for Tomas-M
Tomas-M 16/02 2008

Branas 3 dage uge 7
har lige været 3 dage i branas men en del sne desværre havde det regnet lidt inden vi kom og så slået over i frost så under de første 30 cm sne gemte der sig et lag is som gjorde det en lidt svæt bare at køre da man skulle kigge lidt efter is også..

hotellet vamlansporten som vi boede på var udemærket ikke noget specelt men kunne bruges til det man skulle ( spise og sove ) tilgengel var det lidt øv at skulle ud i bussen og køre 30 km hver dag for at komme frem og tilbage mellem skicentert og hotellet.. ¨

men klart et sted som kan anbefales hvis man skal en tur op og varme op inden den store tur til østrig eller man bare skal lære det helt fra bunden men hvis man er meget erfaren og er til de lange og stejle pister så er det nok ikke lige branas man skal til...

Michael 16/02 2008

Branäs er ok!
Er lige kommet hjem fra Branäs, efter 3 dage på ski.
Jeg er en særdeles erfaren skiløber med ca. 20 år på ski. Har rejst de fleste steder i Østrig, et par steder i Frankrig og Italien, et hav af steder i Norge og Sverige.
Udnyttelsen af skiterrenget er godt, der er skiløb for de fleste - den røde s-piste der løber fra toppen er super med et par små fald rundt i svingene. Den sorte var desværre lukket, igen.
Dogparken er ok, med 3 gode hop, 2 med hang, samt et stort hop med ca. 4 meter hang, 4 forskellige rails i bunden.
Der er dog ingen halfpipe. Skiercrossbanen var lukket, men den så da ok ud, dog ikke med det store fald.
Spisemuligheder er ok, men ikke noget at skrive om. Der er en enkelt skibutik samt lille supermarked, og det er det.
Men som fammiliested er det et ok center at starte med. Vi boede på Varmländsporten - dejlige værelser, ok morgenmad og frygtelig aftensmad - ikke spiseligt - ville ikke servere det for en hund. Og desuden er de ca. 30 km. til hotellet trælse.
Men, en anbefaling af stedet hvis det ikke er de store nedfarter man søger.
Mvh. Michael.

Peter Skovbon 01/04 2006

Branäs for begyndere
Branäs er et fremragende sted til en kort tur for begyndere, idet de fleste piste er flade, og betjente med knaplifte.
Talentfulde begyndere vil måske i løbet af et par dage kunne køre på de 2 røde piste, og tage en smagsprøve på de sorte.

Hvad der er godt for begyndere, kan være en skidt for øvede skiløbede.
Disse vil plages af antikverede knaplifte (selv om de er næsten nye), korte nedfarter, og lange køer. Der er for få røde piste, og de sorte er for korte (og flade!) Øvede skiløbere bør tage andre steder hen på week-endturen; f.eks. Hafjell. Med mindre turens motiv er at lære kæresten at stå på ski!
I så fald er området perfekt med varieret skiløb, hyggelig kaffestue med god udsigt, og flinke svenskere.

Vær dog opmærksom på, at dette indlæg er skrevet i april 2006, og at området løbende udvides. Jeg håber dog, at ambitionerne rækker længere end til knap- og T-lifte, som er et særligt nordisk fænomen.
Alpe-destinationerne erstatter knap- og T-lifte (slæbelifte)med stolelifte, og de fleste steder finder du kun få af disse slæbelifte!

Kaare Petersen 20/03 2006

Branæs er ok.
Også jeg har været i Branæs med min søn (på 8)og stå på ski(uge 8), og jeg har svært ved at genkende den forrige forfatters bemærkninger om Branæs (bortset fra bemærkningerne om tyveriforsikringer, som formentlig er ramt lige på kornet).

Hvis man forventer flere dages varieret skiløb, så skal man jo ikke tage til Branæs, det kan man jo konstatere blot ved et hurtigt blik på pistekortet.

Branæs hænger ganske udmærket sammen. Der er kabinelift til toppen, og selv i uge 8, var der ikke nævneværdig kø. Turen op er hurtig, og for den uerfarne løber er det muligt at tage kabinen op, og køre ppå den anden side af bjerget, hvor alle pister er blå, for så at tage kabinen ned igen.

På vores sidste dag kørte kabineliften ikke, pga. blæst på toppen. Det er selvfølgelig brandirriterende, men et sikkerhedsmæssigt spørgsmål, som man er nødt til at acceptere. I stedet var der sat busser ind. Herudover er der tallerkenlifter + en enkelt t-lift. De fleste pister er blå, og den eneste udfordring til de mere øvede er storbacken + et par mindre sorte lifter.

Alt i alt er området særdeles velegnet netop til en 3-4 dages tur, og særlig hvis man har ungerne med for 1. eller 2. gang.

Servicen på stedet er i orden uden at være prangende, og priserne er - set i lyset af den svenske krones kurs ikke urimelige. Branæs anbefales hermed.

Bomand 14/03 2006

Kedelige Branäs
Er lige hjemkommet fra et 3-dages ophold i Branäs sammen med min 13-årige søn. Området er frygteligt lille - efter 2 timer havde vi gennemkørt hele området og prøvet samtlige lifte. Branäs har kun en (1) kabine lift, (som var lukket den første dag) masser af træklifte - og ingen stolelifte.....! Efter 2 dage er man MEGET træt af at stå i endeløse køer og vente og så stå op af alle pisterne (i træklifterne)...!
Sønnen skulle leje støvler og ski, hvilket var fornuftigt, rent prismæssigt, og ekspeditionen var venlig og hurtig.

Forsikring - måske snyd !
Alle steder vi kom, var der store skilte der på dansk og svensk meddelte os at der for tiden var mange tyverier af udlejningsski - men vi kunne, for sek. 70,00 købe en forsikring der dækkede et evt. tyveri ! En lokal borger fortalte os, at tyverierne ikke var sande - men at skisportsstedet havde fået en ny indtægtskilde som de tjente guld på....! Vurder selv - vi hoppede ikke på den !

Skiområdet hænger ikke sammen. For at kunne komme til "toppen" af skiområdet skal man i "dalen" og have kabinen op igen. Træklifterne kører kun til "toppen" på den ene side af bjerget.

Næsten billiger i sydeuropa.
Vi har regnet ud, at når færgen, benzinen, hytten og måltiderne er betalt, er det næsten billigere at tage til østrig, endda med fly !
Ønsker man at være i et skiområde i flere dage, bør man nok køre lidt længere op i Sverige, eller vende næsen mod syd !

Jesper Hornstrup 01/03 2006

Kanon børneområde
Vi har lige hele familien afsted i uge 8/2006, og kan kun anbefale området - specielt for børn.
Vi boede i hytterne Bæveren som ligger lige ved hovedliften. Området er ikke det største, men de er i fuld gang med udvidelse af området og lifterne.
Skiskolerne er rigtig gode og blot efter 3 dage kan nybegynderne stå på ski.

Bjørn Christensen 23/01 2006

Mangel på service...
Har lige været afsted i uge 3. Stortset alt var lukket, og pisterne var i meget dårlig stand. Vi havde i realiteten kun 2 pister at vælge imellem...

Bente Baunegård 02/01 2006

Kabinelift
Der er en rigtig god kabinelist i Branäs

Se profilen for KAH
KAH 31/10 2005

På ski i Branäs i uge 3.
Vi skal 8 personer afsted til Branäs på ski i uge 3. er der nogle som har gode/ dårlige erfaringer med denne uge vejr messigt eller med stedet generalt.

Esben 05/01 2005

Det gode område til en weekend-tur!!
Jeg var i Branäs i januar 2004, og jeg skal afsted igen om 14 dage. Området er lille men rigtig kanon til en weekend-tur, også for de øvede; da Storbacken er rigtig god at køre hurtigt og "vildt" på. Vi var samtidig enormt heldige med vejret og skiføret sidste år, hvilket selvfølgelig bare gjorde turen endnu federe. -Branäs kan varmt anbefales!!
VH Esben.

Hans 14/12 2004

God tur!
Branæs er et godt sted for begyndere og egner sig også godt for øvede, der ikke lige gider at tage til Frankrig eller noget i den dur. Storbacken er uden tvivl det helt store trækplaster. Man får helt tankerne hen på mini-Alperne. Ellers er de andre pister ret korte og man er hurtigt nede igen. Kedeligt, men tåleligt hvis det drejer sig om en weekendtur

Marie Bak 26/10 2004

Storbacken i Branäs!
Jeg har prøvet Storbacken i Branäs. Efter min mening er den mørkerød i starten, så kommer der et lyserødt stykke, og til sidst er den bare rød. Jeg var heller ikke så rutineret en skiløber da jeg var i Branäs. Jeg syntes at bakken så meget svær ud, da jeg stod på toppen, men da jeg tog mig sammen til at køre, var det overhovedet ikke slemt, måske fordi der kommer et mere fladt stykke lige efter det stejle.

Steffen Zeiner 07/03 2004

Begynderstedet
det er et godt sted for begyndere der er smadder hyggeligt og nogle goder pister og et godt begynder-område.. perfekt til begyndere...

Tina 06/02 2004

Dårlig børneskiskole
Her i uge 5 var jeg i Branäs sammen med min kæreste, hans datter på 7, hendes kusine på 7 og 2 venner. De to piger blev tilmeldt et 2 dags skiskolehold, hvor de kørte en time hver dag. Dette var en ret dyr fornøjelse, hvis man sammenligner med andre svenske steder, der normalt også tilbuder 1½ kørsel per dag. Hvis man regner time prisen ud, koster en times undervisning på Branäs 187,50 kr samlignet med eks. Sälen der tager 108,- per time.
Den første dag var pigerne ikke sønderligt begejstret da vi hentet dem og den anden dag gik det op for os hvorfor. For da vi kommet til mødestedet, kommer hele holdet kørende op med liften, de kører hen til samlingsstedet og der er det at vi kikker på uret, der er stadig 12 minutter tilbage af undervisningen, men læreren giver børnene deres diplomer og afslutter dagens lektion der.
Da vi efterfølgende snakker med pigerne, kan vi regne ud at de faktisk kun har kørt det der svarer til 35 minutter per dag.
Min kæreste snakker med dem der står for skiskolen og som et plaster på såret, vil de betalt (hele)portoen for det fællesbillede vi kunne købe for 30 kr. Ja, de er meget gavmilde på Branäs.
Et par dage efter hjemkomsten modtager vi billede, der forresten er en lidt kedelig udskrift fra en pinter.
Alt i alt kan man kun sige at det var en skuffende oplevelse for både os og for pigerne. Vi har tidligere haft min kærestes datter i svenske skiskolen og aldrig har vi følt os så snydt som på Branäs.

Niels Toftegaard 02/02 2004

En god oplevelse
Godt skiområde der godt kan bruges af alle, men der er desværre alt for mange tallerkenlifte i området. Der er kun en gondollift og en T-lift, resten er tallerkenlifte. Det bliver man træt af i længden.

Gitte 23/01 2004

Storbacken i Branäs
Jeg skal snart til Branäs, men jeg er ikke så rutineret, så jeg er lidt i tvivl om jeg kan klare Storbacken. Kan nogen oplyse mig om den
er lyserød eller mørkerød ?

Helle 06/01 2004

Det' da finno!
Jeg synes Branäs er et godt sted, jeg har været der 2 år i træk og skal afsted dertil i uge 7 igen - og jeg glæder mig helt vildt. Jeg elsker at stå på ski og er også godt til det, men er bare en kylling, og er lidt bange for de store pister, men jeg tror det kommer i år. Jeg har været afsted med min klub begge gange, og var sammen med 30-40 andre unge mennesker, så derfor er det nok godtnok til mig. Men jeg skal da indrømme, jeg glæder mig til at opleve Østrig og Trysil og de der steder!

PS. Sidst jeg var afsted, var Martin Bryggman deroppe... Det var grineren! Han er bare så hot!

Men tag til Branäs og nyd en dejlig uge i sneen, netop som jeg har tænkt mig!

MANGE HILSNER EN FRISK SKI'ER!!!

03/09 2003

Kedelige pister
Jeg var i Barnas sidste år på en weekendtur, og dt var nok den længste og kedeligste tur jeg har været på. Der var kun den ene piste der gik fra top til bund der var lidt sjov ved at køre på, men når du kan komme i bund på 3 min, og skal bruge 5 min på at komme op med kabinen, kan en weekend godt blive lang. Og der er ikke andet man kan lave i byen. Men for begyndere er det et ok område vil jeg tro, men er du bare lidt rutineret skal du finde et andet sted.

Rudi Pedersen 02/03 2003

Nu er det prøvet
Netop hjemvendt fra en kanon uge i Branâs. Vi har nu været der 2 år i træk. Sidste år i uge 3, det var en flad fornemmelse. Kun halvdelen af pisterne åben, sjap og is mange steder. Men i år (uge 8) var det KANON. Høj sol fra morgen til aften. Alle pister åbne, og super betjening alle steder. Tendens til kø på toppen af fjelden. For lidt liftkapasitet til 3 pister. Ellers et suveræn begynder/familie sted, men næste år går turen sydover til lidt større udfordringer

Jacob 14/02 2003

Totalt fedt sted
det er et total cool sted Branås og der mange dejlige piger så det er et godt sted for så nogle som mig!

Jonas Sørensen 05/03 2002

Fedeste skisted i verden:-)
Hejsa..
Jeg er ung gut på 15 år der lige er kommet hjem fra Branäs..
Jeg har aldrig været på skiferie før, så jeg har svært ved at samenligne det med andre steder.. Men ALLE dem jeg var der sammen med var enige om at området er kanont..
Hvis man er til "off pist" er stedet nok cremen af toppen på kransekagen.. Deres røde lifter var perfekte.. Stejle fald og lange glidestykker..
Så dem der påstår at Branäs er kedeligt, skal nok lige tænke en ekstra gang før de udtaler sig om noget..

Branäs er et kanont sted og deres lifter kører uden nogen form for køer overhoved...

Så hvis man er træt af at vente ved gondolen alle andre steder er Branäs kanont..

Mvh Den glade nybegynder

Michael joes Sørensen 28/02 2002

Min første skiferie
Jeg har lige været i Branäs på min første skiferie, og jeg må sige at mig og min familie nød det i fulde drag, der er simpelthen skønt, et dejligt område med masser af udfordringer.
Perfekt for børn og voksne.

Mvh
En tilfreds bruger

Rene Kjær 01/11 2001

Super hyggeligt sted
Vi har været i Branäs 5 gange. Området er perfekt for os danskere. Vi bor i Gestis, hvor der findes køkken osv. Vi tager afsted igen i år

Malene Lund 16/09 2000

Ikke de store udfordringer
Branäs er et udmærket sted for begyndere, som er på ski for første gang, og destinationen er nok mest ideel til en weekendstur, som i hvert fald Østerlindet Rejser står for, men er man til de vilde vover, er denne destination overhovedet ikke udfordrende.
Vi har været deroppe 3 år i træk, og ingen af årene har nogen af de to sorte pister været åbne.
Men de har tilgengæld nogle søde og dygtige skilærer.