Anmeldelse af Åre

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Skijean
Skijean 01/03 2018

Fint sammenhængende område og hyggelig fjeldby
Dejligt stort område i norden. Lækre pister, alt godt til børn og nybegyndere og udfordringer til de øvede. Super hyggelig by og nattoget fra Malmö kører lige til døren. Vi vender altid tilbage på den ene af skiturene om året.

Thomas 11/03 2016

Uge 10 i Åre 2016
Er lige kommet hjem fra 5 skidage i Åre og det har været en fantastisk tur. Turen frem og tilbage foregik med nattog fra Malmö. Et noget slidt tog der havde set bedre dage, men det fungerede og vi kom rimeligt udhvilet frem. Vi boede få meter fra bjergbanen i en god lejlighed til 2400,- (søndag - torsdag), hvilket var absolut godkendt. Der var meget sjældent kø ved lifterne så der blev kørt meget. Ikke alle pister blev ordnet hver dag. Navngivning af pister/lifter i sammenhæng med pistekortet er ikke på niveau med fx. Branäs og Lindvallen, men det fungerer fint alligevel.

Werner Huusfeldt 02/02 2014

Om Åre
Vil starte med at fortælle at vi (11 voksne og 3 børn) var i Åre i uge 2 2014.

Er ikke i tvivl om at Åre er et fedt sted, men ikke på den tid af året, først og fremmest, var der kun ski fra 9:30 til 15:00, altså 5½ time ski om dagen, hvilket er mig lige i underkanten (specielt, når jeg tænker på Branas hvor der hverdag er ski fra 9-19), ok der var en pist der havde åbnet til kl.16:30, men hvis man boede som vi gjorde i Bjørnen, så var mulighederne for at komme hjem, utrolig ringe, var man ikke kørt derover til i bil, kostede det en taxa hjem.

Så var der en transportlift, som træk alle der boede i bjørnen hjem, men problemet med den var at den osse lukkede kl.15, så man skulle forlade pisterne i god tid får at nå hjem, og liftet var på sin vis kun en transport lift, hvorfor lukkede den ikke 15:30, så man kunne køre på ppisterne og tage hjem når disse lukkede (I Hemsedal holder alle deres transportlifter åbent mindst en halv time længere end de almindelige lifter, så man ikke har problemer med at komme hjem) og ikke nok med det, så var den (t-liften) 1100meter lang, hvilket er utrolig langt med børn.

Der var aftenkørsel hver aften fra 18:00-20:00, men det foregik 3 forskellige steder, og selvfølgelig ikke samtidig, så den ene dag skulle man til Åre by, den anden dag til Bjørnen og den tredje dag til Duved. Stedet Duved hang på ingen måde sammen med Åre og Bjørnen, jo man kunne komme dertil med bus, bil eller taxa, men køre på ski dertil, kunne man ikke, at de regner Duved med som en del af Åre, er helt væk, da det er sit helt eget skisport sted.

Jeg var meget skuffet over Åre, som jeg i mange år havde glædet mig til at besøge, måske det ville være bedre at besøge dem i Marts mdr. da januar er for koldt og en ting er sikkerty, man skal ikke bo i Bjørnen, men i Åre by, hvis man vil have noget ud af sin ski ferie.

I januar mdr. er man aldrig sikker på aftenski, da det blæser så tit, at de tit lukker deres lifter.

Og sidst men ikke mindst, der er alt for lang vej at køre i egen bil, når man bor i KBH.

Jon 03/03 2009

Åre rejseguide
Der er rigtig mange gode grunde til at tage til Åre. Jeg har samlet dem her sammen med en masse generelle tips for danskere: http://www.rentalore.com/aareguiden.php

Madam Mim 24/03 2008

Skønt
Vi var i Åre i uge 12 2008. Det var virkelig et skønt sted. Vi har været på ski i 5 lande, og vi syntes at Åre havde lidt af alpernes stejlhed over sig. Selvfølgelig alt efter hvilken piste man vælger. Kan kun anbefales.

Niels 06/02 2007

Åre er blevet dyr - men naturen er fantastisk
Åre er vokset til et gigant skisportssted med nye hoteller og grimme lejlighedskomplekser. Kvaliteten er faldende generelt og priserne forøget. Sverige har afskaffet skat på liftkort - men samtidig er liftkort til en uge steget med 15%. Hvordan hænger det sammen? Skatten forsvinder - og så stiger liftkortet i pris...øh... Åre er blevet en pengemaskine! Man gør alt for omsætningen skyld - man er tilmed begyndt at arrangere bøsseuger (temauge)..

Åres styrke er de mange aktiviteter, mulighederne for sammenhængende skiløb over en strækning på 8 - 10 km. fra Bjørnen i øst til Tegefjäll i Vest. Tager man skibussen, som liftkortet inkluderer, kan man køre til løjperne ved Duved, længst mod vest.

En ting man ikke kan tage fra Åre er hyggen. Vi bor altid i Björnen der er familievenligt med grillhytte, børnelifte, pizzaria, afterski for børn o.s.v.

Man kan flyve til Åre direkte fra København. MEN charmen ved at gå ombord i nattoget i Malmø og vågne næste dag med udstigning direkte ved Åre fjeldby og det mægtige bjerg Åreskutan vil jeg mene er de 16 timer værd.

Åre er omgivet af en vildt flot fjeldnatur. Hold skifri en dag og lej en bil for at se Sveriges største vandfald, en samelandsby eller et smut ind i Bøverdalen i Norge, hvor vejen kantes af store lodrette fjeldvægge. FLOT! En tur med kabinbanen fra Åre centrum de 1200 m. op på fjeldet med en f-a-n-t-a-s-t-i-s-k udsigt over Jämtlandsfjeldene i solskin er en oplevelse.

Et sidste hik: Hold Jer fra Åre centrum om aftenen hvis I er på famileferie. Vælg Bjørnen eller Duved. Åre er fyldt med skibumser - og sent om aftenen fulde unge svenskere der råber og skriger og brækker sig på skift. Den svenske ungdom er fortsat ikke et behageligt i fuld tilstand..

Men rejs til Åre for omgivelserne og hyggens skyld!

Steen 25/01 2007

Svømmehal mm.
Vi er en familie på 4 med to børn på 4 & 6 der skal på skiferie for første gang.

Vi har hørt meget godt om Åre og skal derop i uge 11 ( 2007)
Er der nogen børnefamilier der har nogle gode råd?
Jeg tænker på, kan man gå i svømmehallen?, hvor er der hyggeligt, at spise med børnene osv..
Alle erfaringer modtages gode son dårlige.

Iben 30/09 2005

Ikke dårligt men bestemt heller ikke godt
At påstå at Åre er godt eller dårligt er for unuanceret.Dette er objektiv set ingen af delene. Speciel siden skistar har overtaget stedet er det blevet en pengemaskine, hvor man føler sig lidt som jagtet vildt. Jeg synes det er et middel sted, men kan på ingen måde eller nogen kriterier måle sig med Østrig.

Michael 24/09 2005

Åre er suveræn
Har været meget på ski både østrig, frankrig, norge og sverige(ÅRE) forstår ikke dem der kritisere Åre der er noget for enhver smag... og det med at kvaliteten er dårlig det passer kort og godt ikke... folk er flinke og sikkerheden er i top... Det er ihvertfald ikke det man oplever i f.eks FRANKRIG som i øvrigt er et land med en masse dumme menesker der ik kan tale engelsk eller tysk... Svenskere kan faktisk godt lide os danskere...

Nu siger jeg min ærlige mening ville 10 gange hellere til Åre end til alperne... SÅ DET SAGT...!!!

Michael Beck 22/09 2005

Åre er et kanon alternativ til alperne
Jeg undres over de negative opkast jeg ser her på siden.... hvad gik galt. Eftewr at have set flere skisportsteder end de fleste med mere end 350 uger på ski kan jeg kun anbefale Åre som et hyggeligt alternativ til alperne, priserne på mad og drikke er stadig billigere end i alperne og norge og der er fest hver aften hvis man vil det. er man til familieferie er det også muligt jeg kørte rundt med et par af instruktørerne og de havde tjek på børneskiskolen. Både på pisterne og i offpisten fandt jeg udfordrende skiløb til alle niveauer. Stemningen var nærmest som i Italien jeg kan på det varmeste anbefale Åre til ALLE.

Marianne 09/08 2005

Åre er virkelig blevet dårlig...
Hej

Jeg vil give Marie ret i hendes kritik af Åre. Jeg har oplevet, hvordan stedet er blevet dårligere og dårligere, men samtidig steget i pris, igennem de seneste år. Dem der synes Åre bare er STEDET, har åbenbart ikke prøvet andre områder. Jeg har oplevet en tendens til, at alle de store områder i Norge og Sverige er blevet alt for dyre og at kvaliteten bare ikke er i orden. Jeg har hørt, at det skyldes, at et firma som hedder Skistar har overtaget mange af områderne og bare har skruet priserne helt vild i vejret, mens de er ligeglade med kvaliteten. Mit råd er, at man skal tage til Østrig i stedet for, da det både er billigere, bedre og betydelig hyggeligere.

Venlige hilsener - Marianne

Jesper 06/08 2005

Fed ferie
vi var flere alders grupper og vi kan kun sige godt om åre.
vi kedede os ikke,det er umuligt i åre.
ska der op igen snart.

Marie Pedersen 05/08 2005

Åre er så skuffende
Hello

Ja, som min overskrift antyder så synes jeg at Åre er den største skuffelse jeg har oplevet. Der er simpelhen ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet, men de har været god til at markedsføre sig. Jeg vil dog hellere blive hjemme fra ferie end tage til Åre igen...

Nogen der har et forslag til en god familiedestination?

:o) Marie

Michael Andersen 31/01 2005

kanon åre
Har været i Åre i uge3 2005,kan kun sige godt om stedet,boede i åre bjørnen,det er godt for børn og begyndere.pisterne gode.dog kunne der godt være flere stolelifte.
god tur vh Michael Andersen

Isabella Helgogaard 22/12 2004

Helt fantastisk!!!
Åre er efter min mening helt fantastisk...
der er både plads til de helt nye på pisten og til dem der vil have fart under skiene... området er også dejligt stort,faktisk er der 4 mindre områder, der alle har noget forskeligt at byde på. Åre Björnen er mest for børn og åre by mest for de lidt mere erfarende skiløbere...I Duved og Tagefläll har jeg aldrig rigtig været så det vil jeg ikke udtale mig om. men Åre er helt klart min FAVORIT!!!

Tina 28/09 2004

Er der for koldt og mørkt i Åre?
Hvordan er der vejrmæssigt i januar og februar? er det bedre at vente til senre i sæsonen?

Per 06/03 2003

Åre er fantastisk for begyndere og øvede
Vi har netop været i Åre i uge 7. Området er velorganiseret og virkelig godt for både børn, begyndere og dem, der ønsker udfordrimger. Vi boede i Björnen Vargen. Her var der ca. 100 m til skiskole og liften, der bragte os ud i området var også ca. 100 meter væk. Vi har tidligere været i Branäs(1 år), Lindvallen (2 år) og Tandådalen/Hundfjället (5 år). Det var første år i Åre og det bliver ikke sidste. Tænk at man kan komme afsted med tog(liggevogn)fra Malmö, transferbus, ophold og liftkort for 3450 kr. for en voksen i uge 7.

Annikken Vigebo 04/02 2003

100 % kanon gøy
Min beste vinterferie noen gang.....løypene var kanon bra, afterskiien var bare konge.......leiligheten var bra, vi bodde midt i suppa. "Løypa" sluttet ved bakdøra....Åre må bare oppleves.