Anmeldelse af Veysonnaz

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Claus L Jensen 28/02 2012

Slæbelifte overalt
Har været en weekend i Veysonnaz uge 7/8. vejret var fint, folk er meget flinke og sneen var ok, dog lidt tyndslidt nogen steder.
min største anke er at der er alt for mange slæbelifter og kun få stole lifter. Området hænger sammen med 3 andre destinationer (mindst), men det kræver en habil skiløber at nå over vil Verbier som er det største område. hvis ikke du vil køre på sorte pister så er det ikke let at finde en vej.
prisniveauet er tillige højt.

Kit 19/08 2010

Meget er sket de sidste år i Veysonnaz!
Vi er kommet - sommer og vinter - gennem de sidste år i Veysonnaz. Der er investeret rigtigt meget i området, og store dele af det gamle liftsystem er blevet sikftet ud og forbedret. Jeg kan derfor slet ikke genkende kommentarer længere nede på siden om slæbelifte, da der er ny kabinelift på Veysonnazpisten, og det er muligt at ramme stort set allehoved pister i Thyon-området med sofa og kabinelifter (som også er moderniseret de sidste år). Og for børn og nybegyndere er der fine pandekagelifte på de mange børnevenlige pister på Thyon-toppen.

Skal man videre på ski til Siiviez-området skal man kunne både pandekage og T-lifter, men det er muligt på kort tid at nå hele vejen på ski til Verbier/Mont Fort - selv med mindre børn, hvis de har nået rødt niveau på skiskolen, eller kan komme med T-liften mellem knæene. I de store pisteområder på vejen mellem Thyon og Nendaz er rigelig og god sne, som oftes at mindre trafikkeret end hovedområdet i Thyon.

Der er to udmærkede skiskoler i området (Og der tales både enkgelsk og tysk), og Sport and Fun er også Engelsktalende, og har fint program med mountainbikes, klatring og sport i sommersæconen.

Det er rigtigt at byen ikke er super-livlig med megen afterski, men det er for børnefamilier, der foretrækker rimeligt rolige omgivelser - en absolut fordel. Der er fine indkøbsmuligheder i Sion, lige som byens lokale indkøbsmuligheder og restauranter er rimelige. Der er tre lokale købmandsbutikker om vinteren (en holder lukket om sommeren - og en ligger lidt længere nede af bjerget i den gamle bydel), og slagter og bager har et OK (men lidt dyrt) udvalg.

Kort sagt: Som børnefamilie er vi blevet rigtigt glade for vores ferier i Veysonnaz. Vi kunne ikke ønske et bedre sted at holde ski- og højfjeldsferie, og når vi en sjælden gang har valgt at prøve noget andet af, vender vi hurtigt tilbage til vores foretrukne sted i Veysonnaz.

Bo Grøn-iversen 18/08 2010

Skønt ski-feriested
Super ski-destination. Let at køre til (motorvej til 15 km fra byen. Stor kapacitet i liftsystemet (= korte ventetider) og generelt gode store lejligheder. Prisniveau lidt over DK. Lejligheder kan f.eks. lejes gennem vip - mailto:vip@veysonnaz.com.

Karsten 11/02 2010

Slæbe-helvede
Hvis man har højdeskræk er Veysonnaz ideelt. Her er, stort set, ikke andet end slæbelifter. Er det Les 4 vallées der lokker, så er Verbier et meget bedre valg. Priserne er OK - undgå dog det lokale "supermarket". Det er dyrt og uhumsk. Et meget bedre bud, er at tage til Sion og handle der.

Der er absolut ingen afterski i Veysonnaz, så hvis du er til lidt fest og farver skal du helt klart vælge et andet sted.

Alt i alt. Hvis du gerne vil til Schweiz, så vælg et andet sted.

Fam. Aby 01/03 2008

gode pister
Vi (4 voksne og 2 børn) var i Veysonnaz i uge 8 2008.
Vores oplevelse af området var alt i alt positivt.
Der er store mulighed for at stå på nypræparerede pister ( og nysne) den 1. time om morgenen. Området er præget af gode brede løber, og der er masser af plads på dem. Pisterne er dog ikke særlig godt afmærket, hverken med nummer eller farve, som man er forvent med i Østrig. Prisniveauet på mad og drikke ligger på DK-niveau og noget over, hvad man giver i bl.a. Østrig. For helt nybegyndere/børn er forholdene ikke specielt gode, hvis man ikke er på skiskole - der kan vi anbefale at man kører til Sivez, hvor der ligger en perfket piste til nybegyndere.

Mads Kragh 12/12 2007

4 valles.. et fedt skiområde.
4 valles er et fantastisk område, efter at den nye kabinelift er blevet færdig nede fra Veyzonnaz har gjort området mere sammenhængende. har været der nede to gange og har begge gange boet i Thyon 2000, derfra har du et perfekt udgangspunkt til hele området. så hvis i vil prøve at tage til et område, med udfordringer til alle, så tag til 4 valles. et fantastisk område, og i ska bo i thyon 2000, da det båd er billigt, og der er adgang til det hele.

Se profilen for GrooK
GrooK 17/04 2007

Skuffende - men få mennesker :)
Jeg var i Veysonnaz i Påsken (uge 14) 2007.
Det var ikke som forventet.
Her en kort opsummering:

Liftsystem: RINGE! der er kun en stollift i Veysonnaz-området, resten er træklifter som smadrer dine ben omkring klokken 15 hvis du er i god form. (det er værre end man tror)! Desuden var lifterne meget i stykker, det har jeg sku aldrig prøvet før! :O De to sidste dage kunne vi ikke komme over til de andre dale fordi den eneste lift væk fra Veysonnaz var gået i stykker! I TO DAGE!!! Og vi havde betalt en masse penge for liftkort til hele området - det fik vi ikke engang benyttet :(

Afterski: findes ikke i Veysonnaz - OVERHOVEDET (vi fandt en pub med 2 personer udover os, der var bordfodbold, men ellers er det et kæmpe minus hvis ikke man kommer som familie.

Priser: Mad på pisterne kostede mere end forventet, man gav ca. 50kr for en tallerken gullasch hvilket var det billigste. Mad til hvis man ville lave aftensmad selv var vanvittig dyr!

Pisterne: Kanont gode fordi der næsten ingen mennesker var.

Indbyggerne: Absolut ingen kan tale andet end fransk, alt jeg kunne var at tælle til 5 og sige biere hvis det ellers er sådan man staver til øl.. Desuden fik man følelsen af at de var ret reserverede og ikke særligt gæstfri.

Logipriser: Vi havde fået en lejlighed gennem FDM til en rimelig pris, hvad der kom som en overraskelse var at vi selv skulle gøre rent (noget vi aldrig har oplevet i syden før) samt at vi skulle betale for leje af sengetøj og betale turistskat (whatever that is). Altsammen blev en ekstra udgift som vi aldrig havde forventet!

Konklusion:
Bestemt et sted jeg ikke tager til igen.

Jacob 05/12 2005

Slæbehelvedet
hej alle

var i Verbier sidste år, og var på enkelte ekspiditioner til Veysonnaz - men området hænger ganske enkelt for dårligt sammen, og der stort set ikke andet end slæbelifter i Veysonnaz og derfor tager det en krig at komme rundt.

Skal i til de 4 dale kan jeg anbefale Verbier eller alternativt La Tzoumaz, hvor vi boede midt i bakken i et privateget Chalet på 125 m2 - super godt !! 1 lift op, så kan du køre til Verbier direkte.

Hans-Henrik-Juda 23/11 2005

Så er den nye cabine fra Veysonnaz klar!
I sommers var jeg i Veysonnaz på en kort visit i forbindelse med sommerferien. Der var nybygningen af kabinen fra Veysonnaz i fuld gang. Den blev lovet færdig til omkring nytår. Ellers vil jeg sige, at området er rigtig godt - både for begyndere og øvede. Der er en meget velfungerende skiskole for børnene. De øvede kan så tage en tur op på Mount Fort, 3300 meters højde. Turen ned kræver gode ben. Overvej at købe det lille liftkort, hvis I ikke hver dag ønsker at køre over mod Verbier. Et dagskort koster ca. 80 kr. Pisterne over i Verbier er en klasse over Veysonnaz. Ingen tvivl om det, men der er langt der over. Kør evt. over til Sivez og parker der. Der er masser af p-plads og det er gratis. Dagskortet købes ved liftstationen i Sivez. Det tager ca. 20 min. at køre fra Veysonnaz til Sivez. Jeg vender helt sikkert tilbage.

Elisabeth 02/08 2005

Bedst til børn og begyndere
Man bor godt og forholdsvist billigt i Veysonnaz, men det ligger i den "forkerte" ende af det store område "4 valles", der har Verbier som det bærende element.

Hvis man er børnefamilie, eller begynder/letøvet, er det et fint lille område, men er man til mere "sus i skørterne" skal man vælge at bo i Nendaz eller Verbier. Turen fra Veysonnaz over til Nendaz og retur er præget af slæbelifter og transportpister, og tager uforholdsmæssigt meget tid.
På tilbagevejen er man yderligere presset af, at skulle nå den sidste lift op til Veysonnaz.

Men kommer man til området, og er man en rimelig god skiløber, med nerverne i orden, må man ikke snyde sig selv for off-piste turen ned fra Verbier-området til Nendaz....

Martin Olsen 18/07 2005

Knapt så godt...
Min vurdering af Veysonnaz er ikke så god som andres. Faktisk vurderer jeg det til at være det dårligste område vi har besøgt. Især "udmærker" lifterne sig ved at være temmelig gamle og med mange træklifter. Dog er der planer om at udskifte det ældgamle æg op fra byen til sæsonen 2005/6. Desuden er pisterne oppe på bjerget forholdsvis korte og for mange af dem er tranportpister.

Andreas 27/03 2005

Det fedeste sted!!!
ET RIGTIG FEDT STED.... Det bedste sted jeg nogensinde har været et sted for alle både nybegyndere,middelløbere og de garvede.Der er sorte,røde og blå pister, der er godt nok ikke nogle grønne men der er begynderbakker. Hyggelig by med restauranter og mange hoteller/ferielejligheder.Vi boede selv i en lidt lille lejlighed.Men det var fint når man tager på skiferie for at se det store område som der er(4vallées)et sted man skal prøve

Flemming 10/09 2004

Super område
Vi var 2 familier i Veysonnaz en uge i 8 personers lejlighed, kanon beliggende lige ved liften, med stor terrasse med flot udsigt. Nærområdet er rigtigt fint med flere rigtig gode røde pister, men også mange fine blå (også et par til småbørn) og en enkelt sort, kort sagt godt terræn for alle.
Bevæger man sig ud i det "store" område, De 4 Dale, er det næsten ubegrænset. Vi tog selv en heldagstur til Mont Fort toppen, med en meget udfordrende tur ned til Tortin igen (krævende, men flot og spændende), derefter op igen og en tur rundt om Mont Gelé og tilbage til Veysonnaz igen. Tog en hel dag, og mange kræfter, men fantastisk skiløb var det, og så har vi kun set en brøkdel af hele området!
(Har bestilt ferie dernede til næste år!)

John Pedersen 12/11 2001

Så godt kan det også være - hardcore for hele fam
Veysonnaz ligger ved Sion i Schweiz og udmærker sig ved 4 ting: 1) skiløbet er for alle - med pister fra "moster-Oda-grønne" til "Peter-total-lige-ned-ad-bjerget" grader. 2) Man kan køre on- og off-piste hele dagen efter eget valg. 3) Liftkort er billigt når man er flere og familier kan få rigtig, rigtig god rabat. 4) Højden (fra 2300 - 3300 moh) gør at der altid er sne.

Området ligger på kanten af et af verdens allerbedste skiområder (og dyreste): Området Verbier, hvor der er skilifter i et omfang der er helt utroligt. Verbier kan nås ved at løbe på ski i ca. ½ time - blå, røde og også en enkelt sort hvis det ønskes - herlig tur som IKKE er en ren transport.

I Veysonnaz-området ligger der også rigtig gode pister og bl.a. en Olympisk Løjpe, som bare SKAL køres. Området er "¤ valles" og meget velbeskrevet på hjemmesiderne.

FDM (kender ikke andre) har gode rabatter først i januar med 2 uger for 1 uges pris og 7 dage for 5 dages pris.

Tue Juelsbo 04/02 2001

Utroligt..
Det bedste sted jeg nogensinde har stået på ski. Lange velpræparerede pister og god mulighed for lange ture rundt i området. Jeg selv startede en dag om morgenen og kom hjem om eftermiddagen, efter at have kørt via bjergveje til to andre bjerge. I alt 60-70 km på en dag... Der findes nybegynder piste men det er helt klart beregnet til folk der har prøvet det mindst en gang. Snowboardfolket har store muligheder for at udfolde sig i den store park og på de mange offpiste med nysne. Langrendfolket skal nok vælge et andet sted. Der kan køres hele/flere dage(n) uden at køre den sammen pist.
Smuk udsigt!
Meeeeen...
Det er ikke billigt! Maden ligger lidt over restaurant-niveau i pris og drinks koster ca. det samme.
Man hopper på et skitog,(Skiekspressen) der går gennem hele Jylland. Her får man sin egen kabine med mad bragt i små kurve. Mens landskabet suser forbi foreligger muligheden for at få en drink i venners/families selskab i barvognen. Om morgenen bliver man transporteret i busser op til Veysonnaz.
Alt i alt en god rejse, men der skal nok medbringes ekstra varmt tøj, da temp. ikke altid er høj oppe i bjergene.
Tue Juelsbo