Anmeldelse af Verbier

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Leif-Richardt 22/02 2017

Kun for øvede
Mine negative oplevelser i Verbier, De 4 Dale i Schweiz.Når man kigger på verbier.ch og finder pistekortet, kan man hurtigt se at området ikke hænger sammen, og jo, det gør det da, hvis man altså tager de gule pister med! Men hvad er de gule pister? Jeg kender sorte, røde og blå (nogen steder også grønne) Er det pister med kunstigt lys? Det ville være nærliggende, bortset fra de højst besynderlige steder de gule pister ligger. Der ville så stadig også have været en farvemarkering på sværhedsgraden!Hvad er de så? Som man ser på kortet er de afgørende for at man kan komme fra Verbier til de øvrige 3 dale og ned fra Mont Gelé! Jeg leder og leder på Verbiers hjemmeside, uden at blive klogere for hvad gult er?Mine 2 store børn og jeg tager glad afsted i uge 7 2017, giver” glad” de 7450 kr. for det store liftkort.De pistekort man så får ved køb af liftkortet, viser endelig en beskrivelse af hvad en gul pist er. Den er IKKE præpareret og den er IKKE kontrolleret, altså på egen hånd. Nu er det så den kedelige sandhed om de gule pister kommer frem i lyset ? Er man ikke temmelig sikker på sine brædder, er man ikke i stand til at udnytte det dyrt købte liftkort! Jo! Hvis man tager nogle gondoler NED ad bjerget, nu har jeg bare aldrig i mine 45 år på mine slalomski, taget på skiferie for at tage lifterne i den ”forkerte” retning! Jeg køber liftkortet for at køre på ski nedad og lift opad ?Vi forhørte os lidt omkring. De gule skulle være farbar, hvis man ikke var begynder, let øvet eller øvet! Meget øvet er vist kravet, dog har vi selv kun været på 2 af dem, den ene var absolut ikke for sjov ?De er ikke ”gule”, men pukler, stejlt, pukler, iset, klipper stikker frem, pukler, rødder stikker frem, smalle steder hvor farten er svær at holde nede. Altså mørkere end sort.Verbier området er dejligt i sig selv, dog er der lukket for højeste bjerg, Mont Fort i 3330m. højde (hvis man nøjes med Verbier liftkortet). Men havde jeg vidst hvordan området hang sammen, ville jeg have valgt et andet sted, eller måske bare det ca. 1000 kr. billigere liftkort til Verbier alene.Jeg skriver dette fordi jeg finder det meget uacceptabelt, at man ikke på Verbier.ch kan læse om de faktiske forhold for hvordan, eller hvad der skal til, for at komme rundt i de 4 dale. Man kunne nemt få den tanke at det er med fuldt overlæg, da det vil skræmme mange, heriblandt undertegnede, hvis jeg havde kendt til fakta inden bestilling af hotel. Havde jeg været afsted alene kunne jeg godt være nået på en lang tur længere væk fra Verbier, end bare til La Thoumaz, men når vi er afsted sammen, er vi sammen.Næste skiferie går til Val d’isere, det hænger nemlig sammen, det gør de 3 dale i Frankrig i øvrigt også. Jeg vidste godt der var dyrt i Schweiz, men troede også det var godt ?Med venlig hilsen Leif Richardt

Julie-LInd-Holm 14/01 2007

Verbier verdens fedeste sted
Verbier er simpelthen verden bedste skisportsted!
Jeg har nu være dernede 12 gange, og jeg glæder mig mere og mere for hver gang jeg skal derned! Det er superfede pister, men det er nok ikke et sted der egner sig specielt godt til begyndere. Kan du til gengæld lide off-piste, så er det lige stedet for dig!!

Ivan Jensen 05/06 2006

Noget dyrt sted
I uge 10 var vi 4 voksne der selv kørte til Verbier, for at få noget sol og godt skiløb. Det er nemt at køre til Verbier, det meste af vejen er på motorvej, ca. 14-15 timer tager det fra København.

Sol var der ikke meget af desværre men godt skiløb og offpist er helt i top.
Fantastisk skiområde for øvede skiløber, området har det hele, pukler, stegle pister, og masser af offpist. Vi kørte offpist i 3 dage uden at køre i samme spor 2 gange, der er ikke mange steder man kan det i alperne.
Området er på ingen måder for nybegynder og børn. Fra hvor man bor, skal tage med bus til lift områderne og det er ikke optimalt.
Verbier er en rigtig flot by med masser af indkøbsmuligheder, barer m.m. men man skal have pengepungen med, Verbier er mindst 20% dyre at leve i end Østrig, Italien dele af Frankrig.

Kurt Lundsgaard 06/03 2003

Vinterferie på 1 klasse.
P.t. ikke muligt at komme med rejseselskab til Verbier. En tur i egen bil tager ca. 15 tim. med ophold. Næsten motorvej til døren. www.Verbier.ch er en god udgangsside
for bestilling af værelser m.m. Der er et stort udbud. Bestilling mulig fra ca. 1 aug. via nettet.
Verbier er international, lidt mondæn uden
at være dyrere end andre store steder. Byen
er bygget i challetstil i 1500 m højde.
Området er utroligt smukt. Udsigt til Matterhorn og Mont Blanch. Pisterne er velpreparerede. Liftsystemet er blevet udbygget. Ingen ventetider af betydning. 350 km pister. Max. højde 3300 m.
Det "store" liftkort koster 306 Sw.F for 6 dg. Store børnerabater. Se www.televerbier.ch Et område der bør prøves.

Henning Thomsen 27/01 2002

Verbier - klasseskiløb
Verbier har det hele - Bare ikke for begyndere. Er du ny på ski, skal du ikke vælge verbier. Der er simpelthen for få områder for begyndere at øve på. Er du øvet - eller ekspert, er det et kanonområde. Masser af røde og sorte pister. Præpareret såvel som naturlige pukler. Liftsystemet fungerer godt, dog er der køer i højsæsonen. Hvis du hører til de let øvede eller bare vil have lidt fred for det hektiske skiløb på Mont Fort, så er Savoleyres området suverænt. Ikke så mange mennesker og nordvendte pister med god sne. Der kan løbes skovskiløb helt ned til La Tzoumaz - En smuk tur.