Anmeldelse af Zakopane

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Anders Christoffersen 19/02 2007

Zakopane et skisports sted? ha ha ha ha
For Polakkerne selv er Zakopane et helt fantastisk sted, både skisports mæssigt og som by.
Jeg vil dog ikke gå så langt som at kalde Zakopane for et skisportssted, at der er et par lifter og nogle pister spredt ud over fem små "områder" betyder jo ikke at man kan kalde det for et desideret skisportsted.
Jeg har boet i Krakow i fem måneder som erasmus studerende og i sidste weekend var forventingerne store da der foran os lå en weekend på ski i Zakopane, troede vi.

Lørdag morgen startede vi dagen fint med at leje ski og støvler til ca. 80 kr per dag (ok billigt) og noget ok udstyr, men herfra begyndte det så at gå drastigt nedaf bakke(og ikke på ski), for de næste 3½ !!!!!!!!!!!! time tilbragte vi i en liftkø ved Kasprowy, eftersigende det bedste sted i Zakopane, (heldagskort til området 200 kr. OG HUSK AT KØBE BILLETERNE INDEN I KOMMER, enten ved jeres hotel eller turist informationen for ellers er det om bag i køen, kortet giver ret til én tur op med kabineliften, og ubegrænsede ture med de to stolelifte området består af), man kan også købe "sortbørs billetter" neden for trappen, men det er ikke tilrådeligt.
Søndag ville vi så prøve lykken i "området" neden for gågaden i Zakopane, men der var kun en piste på 300m åben, på grund af for lidt sne.
Alt i alt stod vi på ski i 2 timer hele den weekend!!!!!!
At det er en hyggelig by kan vi ikke være uenige om, men det er lidt surt at tage på skiferie til Zakopane for uanset hvor hyggelig byen er så kan det ikke gøre op for det tabte skiløb.

Bjarne 04/01 2005

Stadig rigtigt billig
her i juleferien var jeg igen i zakopane.
sneen var noget dårligt og værelsespriserne en del opskruede (190 dkr for 2 personer pr dag). men jeg forhørte mig om priserne i uge 7 og der kunne vi på stedet få et to personers rum for 100 dkr pr dag).
lad være med at bestille hotel eller rum hjemme fra hos en dansk turoperatør. der er rigeligt og meget billigere at booke direkte hos polakkerne eller vente til man er der nede. om juleferien skal der siges at der er lige vel rigeligt med folk på pisterne, dog var der kun 4 områder der var åbnet pga sneforholdene. liftkort koster i år 130 dkr for en dag, og på nogle af bakkerne køber man 10 turs kort.
vi havde frost om natten og regn om dagen så behøver jeg vist ikke sige mere. byen er dejlig og det er meget billigt stadigt. dog skal man ikke købe skiudstyr i juleferie men vente til senere på sæssongen.

Bjarne 09/11 2004

Fest og farver men ikke stedet man tilbringer en h
vi var her i uge 7 2004 og det var ok. små skiområder det var lidt trælst bakkerne er lidt korte. men ok nogle dage. lad udstyret blive hjemme for her skal der handles. jeg købte nye rossignol boots (sikkert kopi men de er total fede) til 1/3 af prisen der hjemme. jeg havde lige købt en ekstra board hjemme til over 3000 og glanede på en magen til til 780 dkr omregnet. surt. overnatning fik vi til 80 dkr for 2 personer men så er standarten også der efter.
hvis man køre selv kan man tage videre til jasna efter nogle dage, vi brugte 2 1/2 time derover. og så begynder det at ligne noget der er til at holde ud.
priser generelt 1/2 l fadøl 7 dkr på disko. overnatning 100 dkr for dobbelt værelse i privat logi
liftkort ca 80 dkr pr dag (til et område)
middag/aftensmad 10 til 45 kr alt efter menu
(kan dog fåes meget dyrere hvis det ønskes)
det skal siges at liftkort i jasna hvis man tager derover er dobbelt pris men der er så lige så mange km piste som der er i zakopane ialt

Frederik Holst 18/02 2004

Ja ja så har man da prøvet det.
jeg har været i zakopane, og det er da udmærket hvis man skal på afterski, for man kan drikke sig stiv for en 20'er. Men hvis man er helt vild med at stå på ski, er det nok ikke lige det bedste. Der er 5 skiområder, som hver er privatejet, så derfor skal man købe point til hver område, og det er nogen gange pænt træls. Kø ved lifterne er der kun meget af om eftermiddagen, så det er ikke så slemt. Hvis man er den helt store offpist løber, så er der ca. 14 km. til rådighed. Og når man kører til Polen, skal man være forberet på nogen fandens elendige veje, som ikke er blevet lavet siden, 1 verdenskrig. Men Zakopane er dog meget billig, og der er masser af spændende ting man kan købe på strøget, som er mega billigt.