Anmeldelse af Szklarska Poreba

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Bjarne Jensen 09/01 2016

Billig skiferie
Vi var der februar 2015. 2 begyndere og 1 med rusten erfaring. Vi havde hjemmefra booket en hotel lige ved liften. 3500 kr for en uge 3 personer. Hotellet hed det samme som bjerget og var rigtig fint til pengene. Luftkort kostede omkring 700 kr for 6 dage pr snude. Heri var der ikke betalt for lysløjpe ski om aftenen som vi gjorde i en dag . Skiskole gav pigerne ca 150 kr for en time med 1-1 undervisning, billigt og guiderne var rigtig gode til at formidle videre, så det gik ikke længe inden at jeg havde en snowboard makker på løjpen. Kæresten fik lidt ødelagt turen af at hun ikke kunne finde nogle leje støvler der ikke nagede, så det blev et projekt at finde inden næste gang. Men hendes datter og jeg. Vi havde nogle Fantastiske dage på løjperne . Sneen var ikke fantastisk, noget isset, men det var jo været. Nogle dage var der en del kø ved den store 6 personers lift og ved nederste station på 2 personers liften. Men som folk skriver - skiområdet er småt nok til en uge, men det kommer også an på de forventninger man har. Pigerne var vilde med det og vi har bestilt rum her til uge 6 2016 også, bare på en anden overnatningssted, da vi ikke kunne finde den anden igen ??? Byen var hyggelig og man spiser meget billigt dernede. Der er ikke langt til Tjekkiet, vi rykkede en dag ud af kalenderen hvor vi tog til liberec og handlede udstyr på kærestens datter - 1900 kr for et komplet snowboard set og vi var inde og høre opera - det kostede den vilde pris af 200 kr for os alle tre i egen lounge. Det kan man ikke få en stol for i dk til 1 person.
Men som sagt, vi kommer igen

Rikke 24/02 2008

Godt for nybegyndere
Hej
Vi var på vores første skiferie i Szklarska Poreba i uge 7. Fire personer (2 voksne og 2 børn på 7 og 3 år), det er et super godt sted at starte, hvis man ikke er bange for udfordringer og ikke problemer med manglende forståelse for fremmedsprog.
Polakker er nogle meget søde og venlige personer, men er ikke særligt villige til at tale hverken tysk eller engelsk, men vi har ikke på noget tidspunkt fået den oplevelse at det var et problem. De skriver bare beløb eller klokkeslet på et stykke papir, hvis de ikke kan forklare sig.
Det er et meget smukt område og hvor er det billigt. Man kan låne ski og støvler til personer i alle størrelser, vi bookede oveni også en personlig træner, da vi som sagt har to små børn og da de hverken taler polsk eller engelsk så kunne vi jo ikke sende dem i skiskole for børn, men det var også billigt. Vi fik en enormt sød polsk kvinde, der talte rigtig pænt engelsk og hun kostede os kun 200.- kr. i timen, vildt billigt. Vi fik lært at stå på ski og ungerne hyggede sig. Rigtig nok var der ikke særlig meget sne nede i byen, men længere oppe i bjergene er der stadig pænt meget sne og der var dejligt og ikke særlig mange mennesker.
Vi boede på et pænt og meget velholdt hotel, hotel Bornit med 4 stjerner: http://www.bornit.interferie.pl/index.php?idj=5, der var dejligt rent og morgenmaden var også pænt. Men aftensmaden var frygteligt, alt har åbenbart dild i på dette hotel :-) Men vi fandt en skøn nystartet italiensk restaurant nede i byen, meget nær hotellet hvor maden var superp. Der var alt hvad man kunne forlange, både til voksne og børn og så var der igen billigt. Et stort festmåltid, steak menu til de voksne, lasagne, pasta eller pizza til ungerne + desserter og drikkevarer vin, vand og sodavand, samt rigtig gode drikkepenge, vil kun komme til at koste jer 400,. kr. Vi er med hotel, mad, ski, træner og diesel til polen kun kommet af med 10.000,- for 5 overnatninger, det er meget billigt. Der er masser at se, en meget smuk gammel kirke, vandfald, som du kan tage op i bjergene at se i hestevogn, der er en større på ca. 20 min fra Szklarske Poreba, hvor der er alle typer butikker. Vi fik 4 par sko med hjem til ungerne til sommer for under 300,- kr. og det er vel og mærke meget pæne sko, ikke discountsko. Så alt i alt et super sted for nybegyndere!!!

gert uth 18/02 2008

Billigt
Har lige været afsted med min 15 årige datter i 5 dage. Vi boede på Hotel Szrenicowy Dwór (http://www.hotel-hermes.pl/en/index.php) som var af særdeles god standard med et helt fantastisk morgenbord. Hotellets restaurant er nok en af de dyreste i området men sammenligner med danske priser stadig latterligt billigt...vi gav knap 1800 DKK for 4 overnatninger inkl. morgenmad - Hotellet ligger midt inde i byen med ca. 1 km til pisteområdet og i gå-afstand til restaurenter og barer.

Skiområdet var desværre lidt snefattigt, da vi var der, og man skal forberede sig på, at den første skikø ved bunden af pisten er lidt lang - det tager ca. 15 minutter - det var til gengæld den eneste kø der var. Men det gælder om at holde sig til, for kø-kultur var nærmest ikke eksisterende. Området var fint nok, men man har set det hele på et par dage - der er et par gode røde piste og en enkelt sort, som desværre ikke tager mere end 5-6 minutter at forcere, men den er til genglæld stedets måske bedste piste. Vi fik ikke prøvet at stå på ski om aftenen, og det virkede heller ikke som om det var noget ret mange benyttede sig af.

Man vil nok have svært ved at få en hel uge til at gå i Szlklarska, men så kan man jo bare smutte en tur til Tjekkiet og prøve lidt dér (15 minutters kørsel). Det mest attraktive er priserne - vi gav 450 DKK for at leje ski, støvler og stave til to personer i 5 dage, og da jeg havde glemt mine skibukser måtte jeg punge ud med 400 kr. for et par skibukser som i DK ville koste det tredobbelte. Skulle vi afsted i en uge ville jeg dog nok vælge et område længere sydpå med mange flere pister og så svede lidt mere på prisen. Men til en forlæmnget weekend er stedet perfekt.

Afterskiing opfattede vi nærmest som ikke-eksisterende. Skiområdet var tømt næsten omgående hver dag, når lifterne lukkede og det var svært at finde ud af, hvor man skulle gå hen om aftenen, hvis man var lidt i partyhumør. Til gengæld er der masser af enormt billige restauranter - og man skal virkelig være ekstravagant for at bringe en menu op i nærheden af 100 DKK...

Dorthe 04/02 2008

Szklarska og Østeuropa Rejser
Netop kommet hjem fra forlænget weekend i Szklarska med Østeuropa Rejser.

Først om rejsebureaet - vi havde ingen problemer - oplysningerne og vores billetter kom hurtigt. Det virker som en lille, meget travlt rejsebureau. Alt klappede også på stedet, så jeg har kun positivt at sige om Østeuropa Rejser.

Skiområdet er ikke stort, men der er dog både blå, gode lange røde og en enkelt sort piste, så man kan godt lade sig udfordre. 2 ud af de 3 dage vi var der, var øverste pistesystem dog lukket pga. blæst. Det virker til at dette sker ofte.
Dag 3 var vi i stedet i Harrachov i Tjekkiet - igen et relativt lille skisted med et par røde, et par blå og en enkelt sort.

Vi er glade og tilfredse, og har fået noget godt skiløb, men 3 dage var en passende periode at tilbringe i området.

Allan Baden 20/02 2006

Super skønt - igen!
Kan kun varmt anbefale dette sted. Jeg var sammen med min kone og to børn afsted for andet år i træk og vi har nydt det. Det billigt, der er altid masser af sne og pisterne er super gode. Folk er rare og hjælpsomme og det er et særdeles børnevenligt sted. En anden god ting er at de ligger tæt på grænsen til Tjekkiet og man kan prøve mange skisportssteder på samme ferie. Vi kørte ca. 15 til Harrachov i Tjekkiet som er et skønt skisportssted med noget kortere køer end i Szklarska Poreba. Vi er klar til at tage turen derned igen næste år.

Mvh. Allan

Helge Schmidt 10/01 2006

Komentar til 3 indlæg fra beg. Januar 06
Jeg kan ikke nikke genkendende til de 3indlæg,men hvis man vil være negativ så pyt. At man ikke kan få en Taxa nytårsdag for 10 Zl. burde være indlysende.At man ikke kan se at der bliver skiftet chauffør i Køge siger jo lidt om klagerne,hvis det bliver bestilt afrejse fra pisterne til andet tidspunkt er det vel rimeligt man selv betaler.Kurserne på Zl.er atter steget og vil sikkert blive ved.Hvis man vælger Polen fra,så er der sikkert ingen der bliver kede af det.læs resten af kommentarerne kan i se at der er mange gode oplevelser, at man ikke kan skrue Polen op på samme standard som Dk. er indlysende men prøv at betragte Polakkerne som ligesindede. Polakkerne er forøvrigt alle tosprogede hvad man ikke kan sige om os Danskere. Forøvrigt er Polens valgsprog stadigt. Noch ist Polen nicht verloren.

Betina Schjødt 04/01 2006

Besværlig ski i Polen
Efter endt nytårsskitur med familien 2voksnen og 4 børn
til Szklarka poreba vil vi godt advare andre om hvor besværligt det er at stå på ski i polen og komme med bus dertil. løjperne i området er som sådan okay der er bare ikke særlig mange skiløber på løjperne da alle står i kø op til 1 time ikke så fedt
liftkort for 5 dage koster 269 polske ca 550 dkr.men man får heller ikke noget for pengene .Shutterbusser findes ikke i Polen en minibus kørte fra hotellet kl.8.30 og retur kl 17 .Hvis man ønsker at komme hjem inden er det med taxi 60 dkr .Busturen til Polen er ikke som skrevet i
kataloget dagskørsel nærmer døgnkørelse det tog os 19 timer at køre fra østjylland til polen men det tog også 9 timer at ramme den Tyske grænse .Der er også kun en Chauffør på bussen .Hvis der skal gives karaktertil ski i Polen bliver det et lille 3 tal.

Lene 03/01 2006

Første og sidste gang i polen.
Jeg var i juleferien på ferie med min familie i Szklarska Poreba for at stå på ski..vi var forberedte på at standarten ikke ville kunne leve op til det vi tidligere havde oplevet i Norge og Østrig, så vi troede egentligt kun vi kunne blive positivt overraskede.
Det blev vi ikke!!!

Alt går overraskende langsomt i Polen... det er tydeligt at mærke at de stadigt er påvirket af tidligere kommunistisk tankegang. De er utroligt inefiktive og kan skabe en kø hvor som helst. Deres "grej" er slidt helt ned, hvad enten det drejer sig om skilifte eller køkken redskaber i et cafeteria. De er nødt til at lukke stole lifterne hvis det blæser og har ikke på forhånd tænkt på at rigge slæbelifterne til, så de i det mindste kan køre.. det var faktisk som om det kom bag på dem at det var blevet vinter. Desuden oplevede vi også, at liften lukkede, når ham der passede den skulle på wc. (lifterne er ligner utroligt meget dem de holdt op med at bruge i Norge for flere år siden)

Polen er sikkert et fint sted at stå på ski, hvis man aldrig har oplevet Norge eller Østrig, men for vores vedkommende var det føste og sidste gang i Polen.

Tina Christiansen 29/03 2005

Godt og billigt.
Vi er 2 familier med 5 børn (5 mdr-13 år.) som lige er kommer hjem fra skiferie i Szklarska Poreba. Vi var der nede i uge 13(påsken)og havde det fineste solskin at stå på ski i. Stoleliftene virkede fint og der var absolut ikke nogen kø ved liftene hele ugen, bort set fra om søndagen hvor polakkerne selv står på ski.

Maden og drikkevarene er billige og hotellet vi boede på "Hotel Las" var bare super godt. Vi var 5 personer og vi betalte 3667 kr. for 7 nætter med halv pension.( stor morgen buffet og 3 retter med saft/juice om aftenen.) Hotellet har både swimmingpool, sauna, dampbad og spabad samt fitnescenter.

Skileje er billig vi betalte 700 kr. for ski til 2 voksne og 2 børn i 4 dage. Liftkort er også billig ca. 311 kr. for 3 dage/voksen. Børn til og med 6 år kører gratis.

Kan varmt anbefales og vi kommer helt sikkert igen.

Lise 19/03 2005

Et godt alternativ til Isaberg!
I stedet for at holde skiweekend i Isaberg, Sverige, er det et rigtig godt alternativ at tage til Szlarska Poreba.

Szlarska Poreba ikke er særlig stor og egner sig derfor rigtig godt til en forlænget weekend. Der er super billigt og sneforholdene er gode (uge 6). Der er en del kø ved liften i bunden, men hvis man kun er der i to-tre dage når man ikke at blive synderligt irriteret.

Det gode er, at selv de fineste hoteller er forholdsvis billige for en dansk pengepung. Til gengæld må man tage sig til takke med 'husmandskost', og man kan risikere at få kål med dressing i sin bøfsanwich.

Sidst men ikke minst skal man passe godt på sine ski, for der løber en del tyveknægte rundt. Men det gør der jo alle steder!

Henrik 25/02 2005

Blandet fornøjelse
Pisterne er fine og et par af dem endda 4,5 km. Den største ulempe som totalt overskygger det ellers så fine område er at der kun er en 2 pers. lift fra bunden til midt og fra midten og til toppen kun en der virkede mens vi var der i uge 8. Der er meget lange køer. Hvis området fik flere lifter vil det blive meget attraktivt, men med kun en lift vil jeg kun give et 5 tal på en 13 skala.
Indkvartering på Hotel Las var perfekt og priserne ca. en trediedel/halvdelen af hvad vi er vant til afhængig af hvad man er til.

Erik 20/02 2005

Polen - hmmm
Var i Szklarska Poreba i uge 7 og vil mene at der både er fordele og ulemper ved dette sted.
Den største fordel er prisen, alt er ca 1/2 pris i forhold til andre skisportssteder. Vi gav 960 kr for 2 personers snowboardleje i 5 dage, burger og cola 16 kr, desuden er pisterne også ganske fine.
Ulemper - der var alt for lang kø, 45 min ikke helt unormalt, specielt hvis det øvre område var lukket. Så skal alle gæster køre på samme pist - meget skidt. Denne ventid kan meget nemt ødelægge en del af oplevelsen eftersom man kan risikere at bruge mere tid på at vente i kø end på det egentlige skiløb.

Jesper 31/12 2004

Udmærket sted
Der er udemærkede pister, og priserne er jo i bund.
Det er et perfekt sted hvis man er første gang på ski, men for en lidt mere rutineret er området meget lille, specielt hvis man skal være der en uge.

Christian 01/02 2004

Masser af sne!
Et godt og billigt skisportsted- liftkort koster ca. 400 kr for 5 dage, dog en del kø ved den nederste stolelift.
Der er nogle gode lange pister- specielt en rød pist på 4,4 km.
På vores tur var der masser af sne, der lå over 1,5 meter.
Alt i alt et godt billigt alternativ...

Claus Meyer 30/01 2004

Billigt og rimeligt godt
Skiterrænnet er ok, med vekslende sværhedsgrader,
lifterne er ok, men stor kø må påregnes.
Tit er den øverste lift ikke åben, officielt p.g.a. tåge eller vind, men om eftermiddagen hvor polakkerne kommer åbnes den selv om vejret ikke er ændret.
Vedligehold af pister halter lidt.Priserne er meget billige i liftområdet, eks. kæmpe burger med fritter og salat knap 20 kr.Jægerte eller grog 7 kr.
alt ialt et rimeligt alternativ. Langrend er ekstremt godt.