Anmeldelse af Zell am Ziller

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Morten 19/02 2016

Usmart liftsystem, men rigelig off-piste
Der var ofte større køer ved liftene i uge 6 og det virkede som om at hele liftsystemet var lidt underdimensioneret. Dette blev værre af at de var lidt hurtige til at lukke liftene på grund af vind og folk derfor ikke kunne spredes over hele området.
Skibusserne der kører imellem områderne kører uregelmæssigt, ikke ofte nok og man kommer ofte ud for at skulle skifte mellem flere for at komme til sin destination - det anbefales derfor at tage bil eller taxa.

Priserne var til gengæld yderst rimelige og Zillertal tiltrækker derfor en del børnefamilier - hvilket gjorde at der ikke var konkurrence om at køre offpisten op. Vi kørte stadig nye spor på 3. dagen efter snefaldet.

Christina Hansen 17/02 2016

Fantastisk område
Zell am Ziller er en hyggelig by med gode restauranter og mulighed for afterski enten lokalt eller i nabobyen Mayrhofen, hvis festen udvikler sig.
Skiområdet er stort og varieret og med mange muligheder for at udfolde sig - uanset niveau.

Min tur til Zell a. Ziller.
Zell a. Ziller et også et udmærket sted. Der er forbindelse til Gerlosplatten og Kønigsberg. Det er helt sikkert et besøg værd. Bare en tur i Krimllekspressen er en oplevelse. Kan være en kold tur.

Black Lightning 05/03 2006

Vurdering af Zillertal Arena
Har netop været afsted i uge 8 i Zell am Ziller for første gang. Jeg har tidligere været i Livigno et par gange, for sammenligningens skyld.
Det, der først slog mig, var at der i Zillertal Arena (altså lige udenfor byskiltet oppe ved Rosenalm) ikke var rasende mange blå eller sorte pister. Det hører med til historien at jeg var sammen med en der bedst passer til de blå, mens jeg selv er til røde og sorte.
De røde pister her er fine - især hvis man er blandt de første til at komme. Nypræparerede pister er nu helt specielt!
Schnitzlhütte nede ad rød piste nr. 8 er klart anbefalelsesværdig. Her får du en monsterstor wienerschnitzel med pommes og det koster under EUR 10 at spise den!
Et mere varieret område (for sådan nogle som mig) er klart området Horberg/Penken, der ligger lidt længere inde i dalen lidt oven for landsbyen Hippach. Bor man i Zell er det stærkt anbefalelsesværdigt at tage en taxa dertil allerede klokken 08 om morgenen, for så kommer man allerforrest i køen til liften. Klokken 08:20 er der allerede en stor mængde mennesker, der trænges om at komme med.
Oppe i området er der perfekte skiforhold for såvel begyndere som øvede og eksperter. Her finder man bl.a. Østrigs stejleste præparerede sorte piste med optil 78% hældning! Den lyder værre end den er, men tager man det med ro, kommer man også hel ned ad den og fortjener nok en varmende Jagatee når man er vel nede igen. Der er et utal af røde, blå og sorte pister heroppe og tager man den store gondol, der tager optil 150 mennesker i slaget, kan man oppe fra toppen i klart vejr nyde udsigten ind til Hintertuxer gletscheren, der ender oppe i 3250 meters højde, hvorfra man kan stå ned ad gletscheren.

Selve Hintertux gletscheren kan jeg ikke rigtig skrive så meget om, for jeg har kun kørt på den i snestorm og i dårlig sigtbarhed. Et sted, hvor man absolut ikke bør tage hen, hvis ikke vejrmeldingen er perfekt! Det er en dagsrejse derind, hvis man tager bus og tog fra Zell, og taxa derind koster i omegnen af EUR 70-80.

Zell am Ziller er så absolut et besøg værd og jeg kan klart anbefale det. Dog er det knap så anbefalelsesværdigt at tage derned i bus, så hvis du har muligheden, KØR SELV. Der er mange restauranter og gode forretninger. Billa, som ligger inde i centrum af Zell am Ziller klarer de fleste fornødenheder til fornuftige priser. Der er fornylig åbnet en Spar-forretning også, der også kan klare det hele til en meget lav pris. Det betyder da også noget for rejsebudgettet...

Peter Lehm 28/12 2005

Varieret og godt skiløb.
Dalen er med sine mange forskellige ski"byer" ideelt i næsten alt slags vejr. Og som prikken over ièt -
Hintertux - udsigten fåes ikke meget bedre og skiløbet er bestemt ok. Vælg derudover et hotel uden for dalen og kør selv de små 2o km. hver dag, så er der mange penge at spare eller få et 4stjernet hotel til overkommelig pris.
Ps. skal derned for 4. gang på 4 år i januar.

Jesper (ikke Forfatteren) 23/08 2005

Østrig på godt og ondt
Af JESPER MØLLER, BT, artikel fundet på www.bt.dk, dateret d. 3. januar 2004.

Hvis man er til de klassiske østrigske vinterferie-ingredienser som gemütlichkeit, skovpister og livlig afterski, og såfremt faktorer som et megastort skiområde og skiløb til døren betyder mindre, er Zell am Ziller et oplagt feriemål.

Her i den sydøstlige del af Tyrol trives hyggen nemlig i bedste velgående, og et stort antal danske turister vidner om, at det falder i vores smag.

Zell am Ziller er den centrale by i den langstrakte dal Zillertal. Med sine traditionelle tyrolerhuse og smukke kirke er Zell en dejlig lille by, der gennemskæres af floden Ziller. Zell ligger i 580 meters højde og har ca. 3.000 faste indbyggere.

I vinterens højsæson svulmer indbyggertallet op til over 7.000, og Zell har ca. 300.000 turistovernatninger om vinteren. Hele 60 procent af vintergæsterne kommer fra Tyskland, mens de resterende 40 procent primært udgøres af danskere, hollændere, østrigere og schweizere.

Østrig er kendt for sin livlige afterski, og her er Zell bestemt ingen undtagelse. Mange steder i byen er der således højlydt musik og bægerklang sidst på eftermiddagen. Ingen steder overgår den berømte Café Reiter, hvor dalens heftigste afterski kan opleves tre gange om ugen.

Som mange andre østrigske vintersportsbyer har også Zell en kælkebane, der med sine syv km er den længste i Zillertal. Man kan prøve den både om dagen samt om aftenen, hvor den er oplyst. Men pas på - specielt hvis man har gået til den på afterski - for efter sigende kommer der næsten lige så mange til skade på kælk som på ski, selv om væsentlig færre kaster sig ud i denne ofte halsbrækkende disciplin.

Anderledes fredeligt er det at prøve langrend, som der også er mulighed for i Zell, hvor der findes 25 km spor. I snefattige vintre er føret dog ikke altid i top.

Start dagen i Königsleiten
En god dagstur er at tage fra Zell til Gerlos og Königsleiten. Man kan køre på ski hele vejen, både frem og tilbage. Dog skal man forcere en sort piste for at komme fra Gerlos-området til Königsleiten, og selv om den er bred, bliver den hurtigt slidt og er derfor ikke altid i bedste forfatning.

Af samme grund kan det anbefales at køre i bus fra Zell helt ud til Königsleiten om morgenen. Derefter har man god tid til at udforske pisterne i Königsleiten, som uden sammenligning er de bedste i Zillertal Arena, inden turen går tilbage til Zell via Gerlos. Samtidig slipper man for den slidte sorte piste, som man skal ned over, såfremt man kører i den modsatte retning.

Bedre skiløbere må i Königsleiten ikke snyde sig selv for de to sorte pister (nr. 11 og 12), der går fra toppen af Königsleitenspitze i 2.315 meters højde og ned til Falschbach. Begge pister er herligt brede og stejle uden de pukler, som man ellers så ofte oplever på sorte pister.

Det gælder om at holde øje med klokken, når man skal tilbage til Zell, da liftpasserne ikke holder længere åbent end annonceret. Skulle man misse den sidste lift hjem, er det dog ingen katastrofe. Der går gratis bus hjem fra både Gerlos og Königsleiten, omend man let kommer til at vente én til halvanden time.

Og netop buskørsel er en uundgåelig del af at holde skiferie i Zell. I både Gerlos og Königsleiten, der ligger i henholdsvis 1.300 og 1.600 meters højde, kan man køre på ski helt ned til byen, men det samme er desværre ikke tilfældet i Zell. Medmindre man bor helt ude ved liften, skal man med bus de 1,5 km fra centrum ud til gondolliften Achterbahn, der transporterer folk op i terrænet.

Busserne kører ca. hvert 20. minut, og i begyndelsen er de irriterende at være afhængig af - ikke mindst om morgenen. Man vænner sig dog hurtigt til det. Derimod er det en kilde til irritation, at busserne til og fra Gerlos og Königsleiten kører så sjældent.

Til gengæld er der ikke noget at udsætte på de 55 lifte i Zillertal Arena - tværtimod. Når man første gang ser på områdets liftfordeling, kan man ellers godt blive lidt bekymret, idet næsten halvdelen udgøres af gamle træklifte. Men i praksis kan man køre hele Zillertal Arena igennem uden at skulle med en eneste træklift. De findes nemlig hovedsagelig på børne- og begynderbakkerne eller i udkanten af området.

Specielt stoleliftene har man i de senere år gjort meget for at optimere. Flere steder er der blevet bygget store sekspersoners lifte, som er meget komfortable og udstyret med læskærme, som kan trækkes ned i tilfælde af snevejr eller blæst. De nye lifte har også minimeret ventetiderne, og det eneste sted med nævneværdig liftkø er Achterbahn om morgenen.

Flere skiområder
Skipisterne i Zell am Ziller er en del af Zillertal Arena, som består af fem delområder. Heraf hænger de tre store: Zell, Gerlos og Königsleiten - sammen, mens to mindre områder: Gerlosstein og Fürstalm - ikke er forbundet med de øvrige.

Op til denne sæson er området Gerlosplatte/Hochkrimml blevet forbundet med Zillertal Arena, hvilket har bragt det samlede antal pistekilometer op på 155. Det er pænt stort efter østrigsk målestok og mere end rigeligt for begyndere og let øvede, hvorimod bedre skiløbere på en uges ferie måske gerne vil have lidt flere udfordringer.

Det findes der råd for, idet den langstrakte Ziller-dal rummer flere andre skiområder. Fra Zell er det nærliggende at tage på dagsudflugt til enten Mayrhofen eller Kaltenbach, der med henholdsvis 70 og 89 km pister er perfekte til at fylde en skidag ud. Det kræver enten tog, bus eller begge dele at nå dertil, så man må påregne noget transporttid.

For enden af Zillertal finder man Hintertux-gletscheren. Her går skiterrænet op til 3.250 meters højde, og man kan stå på ski hele året på den evige sne. Gletscheren bruges af flere alpine landshold til sommertræning - bl.a. det danske. For de øvrige skiområder i Zillertal er Hintertux-gletscheren bekvem at have som redningsplanke i perioder med sparsomt snefald, omend gletcheren i sådanne tilfælde let bliver temmelig overrendt. Hvis ellers sneen er o.k. i Zillertal Arena, er der ingen grund til at tage den lange tur til Hintertux.

Tilsammen har skiområderne i Zillertal 492 km piste og over 150 lifte. Man kan købe liftkort - med eller uden adgang til Hintertux-gletcheren - til hele dalen under navnet Zillertaler Superskipass. De fleste nøjes dog med et liftkort til Zillertal Arena og køber så et dagskort, såfremt turen går til Mayrhofen eller Kaltenbach.

I Zillertal Arena finder man flest røde pistekilometer, selv om oversigtskortet viser lige så mange blå pister. Men da de røde pister generelt er væsentligt længere end de blå, bliver rød klart den overvejende farve, når pistekilometerne lægges sammen. Sorte pister er der enkelte af, omend de ikke er så svære som i f.eks. Frankrig eller Schweiz.

Generelt er pisterne gode og brede, og området har mange skovpister. Udover det hyggelige ved at køre mellem træerne er skovområderne også et godt sted at søge hen, når det sner og blæser. Træerne giver læ, samtidig med at man i dårlig sigtbarhed væsentligt lettere kan se, hvor man kører.

Eneste minus m.h.t. pisterne er den sparsomme præparering i Zell-området. Sammenlignet med Gerlos og Königsleiten gør man ikke nær så meget ud af præpareringen, hvilket er en klar ulempe. I Zell burde man netop gøre meget ud af præpareringen, da der er flere skiløbere end i naboområderne. Følgelig er pisterne i Gerlos og Königsleiten som regel bedre at køre på end de tilsvarende i Zell.

wwwejen til oplevelserne
Flere danske rejsebureauer arrangerer rejser til Zell am Ziller. Bl.a. xxx, der udover de traditionelle pensioner og lejligheder også har det såkaldte all inclusive-koncept på Hotel Tirolerhof. Når først rejsen er betalt, er mad og drikke gratis i tidsrummet 7.30-22 inclusiv morgenmad, frokost, afterski og aftensmad. Man ser sjældent dette koncept på skidestinationer, men det er ganske populært - ikke mindst hos børnefamilier, der slipper for at skulle ud at spise hver aften. Pris for en uge med helpension fra 5.545 kr. og opefter.

Skisæsonen i Zillertal går fra begyndelsen af december til slutningen af april. På grund af Hintertux-gletscheren tilbyder flere af rejsebureauerne snegaranti.

Yderligere oplysninger:
www.zell.at og www.austria-info.dk

Klaus 06/01 2005

Fedt sted.
7-1-2005. ziller er efter min mening et godt sted ,har selv været der et par gange ,men det er lidt misvisende når man ser i katalogerne med alt den sne i byen desuden kan turen op om morgenen være lang pga af kø ,et alternativt til dette kan være og vælge kønigsleiten i den anden ende af liftsystemet der er godt især for familier med børn der kan stå lidt på ski en meget hyggelig bjergby i 1600 meter ,hviket gør at sneen ligger meget længe endnu et pluds er at man stort set alle steder ibyen kan nå liften der er iøvrigt en fin begynderbakke gående hele vejen ned igennem byen ideel til barnligesjæle i alle aldre om eftermiddagen hvis man keder sig iøvrigt også god hvis man har fået mod på snovboard ,meget få mennesker i forhold til den anden side ,hvor man alligevel kan nå over på ca 3 timers god skikøring.

Mikkel 23/02 2004

Et godt skiområde, men megen bustransport
Hej alle

Netop hjemvendt fra Zell Am Ziller (22-02-04) vil jeg godt give min vurdering af by såvel som skiområde til brug for andre som måtte overveje denne destination.

Selve byen ligner mange andre Østriske byer, men mangler et fornuftigt udbud af hyggelige spisesteder og caféer/diskoteker. Afterski slutter alle steder kl. 19.00 hvorefter der absolut ikke sker noget festligt før kl. 21.00. Der er altså kun tilbage at få et bad og lidt mad (ikke den østrigske stemning jeg kender fra tidligere ferier). Om byens diskoteker kan alene siges at disse er mennesketomme de fleste af ugens dage. Alt i alt er byen bestemt ikke for unge/gamle festglade skientusiaster.
Med henblik på skiområdet er det tilgengæld noget helt andet. I Zillertal som består af mange usammenhængende områder er der masser af gode pister. De fleste er røde og ikke som en normal rød i østrig men mere lig de franske. Sorte er der ikke så mange af, men de der er er for det meste super fede (prøv nr. 14 i meyerhofen eller nr. 11 og 12 i Könighsleiten). Vi havde en begynder med på ferien, og det må siges, at der ikke er mange begyndervenlige bakker i området. Dette bør ikke afholde begyndere fra at tage til Zell Am Ziller da man sagtens kan køre røde pister på anden dagen (hvis man altså ikke er alt for pivet). I løbet af den uge vi var i Zillertal fik vi prøvet følgende områder: Zell Arene-Könighsleiten-Gerlos, Meyerhofen-Rastkogel-Egalm, Ahorn, Hintertux gletcher, Kaltenbak (komma betyder at områderne ikke hænger sammen og derfor kræver bus). Zell Arene som tillige omfatter Gerlos og Könighsleiten er et godt område. Meyrhofen som hænger sammen med Egalm og Rastkogel er tillige godt, men har man begrænset tid kan Rastkogel og Egalm godt springes over da området lige ved Meyerhofen er klart det besdte. Ahorn er et lille område ved Meyerhofen hvortil man kan fortsætte i skibussen såfremt der er for stor kø ved kabinen i Meyerhofen. Området er meget lille og giver alene fornøjelse i et par timer. Hintertux gletcher er super fed og hel klart et besøg værd (vælg en god dag med sol, da der ellers kan være ret koldt på toppen). Sidste område vi besøgte var Kaltenbak, hvilket var ok, uden at være noget specielt. Dette område må dog alt andet lige betegnes som værende det beste for begyndere, da alle bakker her er typiske østrigske (rød=blå). Vi klarede ovenstående med de lokale skibusser samt tog og det skal siges at vi brugte megen transporttid. For at være tideligt i skiområderne skal man have en bus eller tog fra Zell Am Ziller banegård kl. ca. 8 om morgenen (Første lokale skibus fra vort hotel kørte kl. 8.20, så vi måtte går til stationen ca. 500 meter). Står man på ski en fuld dag (til ca. 16.30) er man først hejmme i Zell igen kl. ca. 17.30-18.00 og da sidste lokale skibus kører kl. 17.30 kan man sagtens risikere at skulle gå igen (og ja, afterski bliver der jo ikke meget af da de lukker kl. 19).

Alt i alt skal man tage til Zell am Ziller hvis man har nok i det lokale område (ca. 150 km pister) eller hvis man er kør selv gæst med egen bil. Er der tale om unge og festglade mennesker eller blot folk med trang til at nyde nogle gode og hyggelige restaurenter m.m er Zell ikke det rette sted (Meyerhofen så ud til at være langt mere hyggelig og festlig (vurderet på baggrund af hvad jeg så fra bussen).

Mikkel

René Eriksen 08/02 2004

Zell am Ziller
Hej til jer der skal afsted.
Jeg var der nede sammen med min søn på 8 år.
og der var ikke nogle pister vi ikke kunde klare det er et godt område for både begynder og øvet da der er så mange pister at vælge imellem god tur til alle

Cv 28/01 2004

Hintertux
I overskriften fremgår det at man kan stå på ski hele året i Zell am Ziller. Det forholder sig sådan at sæsonen for skiområderne i Zillertal (Dalen) er fra ca. medio dec. til ultimo april. Hintertux G. er rigtigt nok åben hele året. Men der ca. 40 min. kørsel i bil fra Zell. Så hvis man er til sommerski er det klart bedre og finde overnatning i Tuxertal. Her er der en række byer på vej op mod Hintertux. bla. Landersback som er en "rigtig" hyggelig bjergby :-) God fornøjelse.....Hilsen fra en tidligere Zillertal Guide :-)

Jannik Kaas 20/01 2004

Rigtigt godt sted !
Har lige været der og var meget positivt overrasket over de mange muligheder. SUPER flot og stort område og med masser af udfordringer til de flestes behov, både alpint offpiste og for snowboard, dog er der mest for dem der kan lidt i forvejen.
Kæmpe område, derfor nogen transporttid, hvis du skal se ALT. Men der busser kører i hele området.
ABSOLUT et besøg værd - igen :0) Man får virkelig MEGET for pengene.
God tur.

Arne Schmidt 27/02 2003

Sensituationen i zell
Efter 14 dage med sol fra en skyfri himmel og temp. lige omkring 0, er der efterhånden mangel på sne - i hvert fald under Rosenalm (ca 1800 m).
Fx. er det ved at være umuligt at tage pisterne ned til mellemstationen uden at ødelægge skiene.
Over Rosenalm er pisterne gode og sneen fin.
Tilsvarende er gældende i Gerlos, Mayerhofen og Kaltenbach.
Vh
Arne Schmidt

Morten Gammelgaard 10/02 2003

Valg af skiskole i zell am ziller
Som østrigsk uddandet skilære, og nu også far. Vil jeg gerne give de som måtte have behov for/ lyst til at komme på skiskole et par råd med på vejen.
I Zell findes der to forskellige skiskoler: Schishule Pro Zell, og Schishule Lechner. Jeg har været ansat som skilære på begge skiskoler, og kender derfor systemerne indefra. Min oplevelse er at Pro Zell tilbyder de bedste forhold og de sjoveste oplevelser, og dette egentligt ligegyldigt om der er tale om voksen eller børne afdelingen. Prozell ligger meget vægt på at det skal være sjovt at stå på ski, og opleves derfor som en skiskole med en meget afslappet stil. Når jeg har talt med kunder/ gæster fra begge skoler, og spurgt hvordan de har oplevet at gå på skiskole, har de generelt været tilfredse. Men det er tydeligt at Pro Zell gæsterne virkede gladere!
Jeg prøver at forholde mig upartisk, men der er ingen tvivl om at jeg meget gerne vil anbefale Pro Zell til Danskere der står over for at skulle vælge skiskole. Prozell har altid danske instruktører, og har du børn der skal passes/lære, så er de danske piger ved Prozell langt at foretrække frem for hvad Lechner kan tilbyde.
Ofte har rejsebureauerne aftaler med skolerne, så måske vil din guide fortælle dig noget andet. Men fra en som selv har arbejdet begge steder skal der ikke hærske nogen tvivl. Vælg Pro Zell hvis du vil ha den bedste oplevelse !

Mvh.
Morten

Jan Krøll 05/02 2003

Langrend zell am ziller
jeg var i zillertal i uge 5 og der var sne i dalen. Der var flere langrendsløjper. Bla. mellem byerne Zell og Mayerhofen. I selve zell er der også 2 mindre løjper.

Sønne 28/12 2002

Helt raket skisports sted
Zell am Ziller er nok et af de bedste steder i østrig. Der er et hav af gode pister både for øvede, begynnere og for børn. deres lift system et meget moderne vilket betyedr mindre kø og og du spiller mindre tid på at sidde i liften. Der er et kanon liv i byen når lifterne lukker, masser af fede steder med afterskiing. der er gode muligheder for at hanle i byen, og priserne er ikke rat høje. Så pak skiene og se at komme af sted, det bliver en raket tur.

Sofie 08/01 2002

Total i orden feriesmag smag smag..
Zell aa Ziller er klart en af de besdte steder jeg har været til tider, jeg synes det er nogle gode pister da der er rigtig mange røde, det er en god ting at tempoet er lidt højere. Zell am Ziller er en god by at tage på afterskiing i, når pisterne er lukket. Gode diskoteker, hyggelige pubber og fed stemning, og ikke mindst lækre skilærere!
Prøv det!

carsten sørensen 07/01 2002

Børnevenligt
Zillertal Arena er yderst børnevenligt, da mange af pisterne ender samme sted ( Rosenalm ). God børneskiskole med danske lærere ( Lechner )