Anmeldelse af Wagrain

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Henrik Petersen 29/02 2020

Alt for mange mennesker
Efter min uge 9 i Wagrain, vil jeg sige "alt for mange mennesker" til nogle gamle og langsomme lifte, som resulterede i alt for lange liftkøer, generelt mellem 10 og 20 minutter. Det har jeg aldrig oplevet før, andre stedet.

Jakob Jensen 13/02 2019

For mange mennesker
Generelt er Wagrain et lækkert og hyggeligt skiområde, hvor der er noget for alle. Vi har dog oplevet at området har fået for mange besøgende (uge 5) hvilket resulterer i lange køer ved lifterne. De mange mennesker gør at det ikke bliver særlig sjovt eller børnevenligt. Samtidig er skiskolerne på toppen af en bakke, hvor der er forholdsvis få steder at øve og reelt kun et sted at spise for begyndere. De mange mennesker presser også skiskolerne som har svært ved at få tingene til at fungere. Når det er sagt er Wagrain utrolig hyggeligt og folk er meget flinke. Wasserwelt er et godt sted at få en pause fra ski.

Anders 28/12 2018

Gebyr på kortbetaling
Jeg har hørt, at spisestederne på pisterne i Wagrain pålægger et ret stort gebyr, hvis man betaler med kort - er der nogen der ved om det er rigtigt?

Michael Olsen 06/12 2018

Jul i Wagrain
Hej Christian, jeg holdte selv jul i Wagrain 2017 og boede på Kogelalm sammen med familien. Hyggeligt og en dejlig oplevelse. Byen er ikke så stor men hyggelig og flot pyntet op til jul. Østrigerne er katolske så der afholdes en masse julekoncerter m.v. I kirkerne. I dagene op til jul 21, 22, 23 og 24 er pisterne meget tomme men alt er åben. I dagene efter altså 25,25, 27 kommer der rigtig mange tysker og østriger på bakkerne da de har fri i disse dage. Tror din hustru hurtigt bliver træt af byen, den er nemlig ikke så stor og der er heller ikke så mange butikker. Men en anden mulighed er at hun bevæger sig lidt rundt på pister i Flauhau, her er der nogle hyggelige caféer. God tur og jul. Du er velkommen til at skrive til mo@it4us.dk hvis du er interesseret i flere detaljer, har været i wagrain 5 gange så jeg kender området. I år kører jeg til Schladming med familien d. 27/12 og holder nyår dernede. Michael

Christian Nielsen 15/11 2018

Wagrain uden ski
Vi skal til Wagrain til jul.
Af forskellige årsager skal min kone ikke stå på ski.
Hvordan er forholdene i byen om dagen?
Kan man finde på noget af lave?

Se profilen for Steff-B
Steff-B 20/12 2016

Meget børnevenlig
Hvis man tager Graffenberg liften til toppen, er der en begynder børnebakke og en fin blå lige hvor du står af liften....

Lars Hellmann 04/10 2016

Familie let øvet
Hej Vi er en familie der overvejer Wagrain til vores næste ski ferie.MEN det ser for mig ud som om man skal langt op på bjerget for at finde blå pister?er det helt forkert?

Jens Andersen 17/02 2016

Wagrain vi kender!
Wagrain er et område som mange danskere kender!
Ski området er plastret til med sne kanoner, hvilket betyder at de altid har sne, vi var så heldige at der kom masser af helt fin ny sne, da vi var der i uge 5.
Offpiste kørte vi ikke rigtigt, det var ikke nødvendigt da der på pisten var masser af pulver sne. Det var lavet så smart, at der var et par striber helt almindelig piste, og i siderne var der dybere pulversne. Himlen!

Alperne er hyggelige i Østrig, der er masser af små hytter, med god mad og rigtig hygge stemning.
Der er også rimeligt priser i alle hytterne, men vær opmærksom på at de kun tager imod kontanter.

Vi rejste med Team Benns ski, og boede på et af deres hoteller (Kirchboden). Rigtigt fint hotel.
Vi brugte busserne til liften om morgenen, og kørte næsten hele vejen hjem om aftenen.

Per Lassen 17/02 2016

Wagrain gennem 10 år
Rimeligt nemt ski terræn med rigtig god skiskole (Wagrain ski- und snowbordschule) med gode danske lærere.
Østrigerne er særdeles venlige og hyggelige at gæste

Se profilen for Schlapnase
Schlapnase 17/02 2016

En destination hvor man kommer igen
Jeg har været I Wagrain adskillelige gange, og gør det helt sikkert igen.
Et super velfungerende piste og lift system.
Der er mulighed for indkvartering i både den dyre og billige ende.
Hvad enten det er kør-selv, bus eller fly, arrangeret eller "på egen hånd".
Masser af udfordring, både for nybegyndere og erfarne.

Morten Nielsen 01/09 2015

Liftkapacitet i top - også i højsæsonen.
Vil lige smide en kommentar til alle jer, der har øjnene på Wagrain i den kommende sæson.

Vi var i Wagrain i uge 52 sidste år, sammen med RIGTIG mange andre :-). Jeg skal blankt erkende at jeg havde frygtet det lidt, og havde også forberedt familien på en god gang liftkø.
Jeg har været en del i Wagrain for år tilbage, da jeg arbejdede i nabobyen St. Johann, så mine bange anelser var primært på nogle af de "flaskehalse", jeg erfaringsmæssigt har oplevet, når man skal lidt rundt i terrænnet.

Jeg må dog kippe med flaget og anerkende at de udbygninger der har været af liftsystemet over de sidste 10 år fungerer fantastisk. Kapaciteten er ganske enkelt øget markant, og selvom der ofte stod mange ved liften, så gør det altså bare en forskel at trækhejs er skiftet ud med alt fra 4 - 6 - 8 personers stolelifte... Tiden i liftkøen var derfor yderst acceptabel taget i betragtning af hvor mange mennesker der var i terrænnet.

Budskabet er således at man sagtens kan besøge St. Johann, Wagrain, Flachau osv, også i højsæsonen. Selvfølgelig kører man ikke bare lige til liften, men der er der forhåbentlig heller ikke nogen der forventer :-)... LIftkøen er til gengæld hurtigt ekspederet..

God tur.. !!

Blot til inspiration

Maria 23/12 2013

Skiferie Wagrain uge 12
Jeg skal på skiferie i uge 12 i Wagrain med med mine børn. Jeg er lidt bekymret for, om der er sne på det tidspunkt? Er der nogen, der har været afsted så sent på sæsonen, og hvad er jeres erfaringer?

Glade skihilsner
Maria

Morten K. Andreaen 27/12 2012

Wagrain - også svar til Malle (10.2012)
Først mit input til Malle og den kritiske artikel om Wagrain:
Jeg er helt vild med afslutningen på artiklen, hvor forfatteren godt er klar over, at han lægger sig ud med den danske befolkning, som om det var Kongehuset, der stod for skud :-)
Men han har efter min mening fat i nogle pointer, som selv den mest fanatiske Wagrain-tilhænger ikke kan modargumentere. Nogle punkter kan være vigtige, andre kan være "ligegyldige"; det handler jo om, hvem du er og hvilken slags "ski" du leder efter.

Jeg har med familie og venner været i Wagrian 6-8 gange (tæller ikke længere), hvor vi bl.a. har søgt den enestående østrigske charme, der ligger tæt på danske værdier om hygge og afslapning. Vi "gearede op" fra et lille sted (Lofer - se også anmeldelse dér), fordi ungerne var klar til mere udfordring og konerne gerne ville være med. Vi har værdsat at køre sammen alle sammen med de fordele og ulemper, det giver. Wagrain var i den overgang kæmpestort i omfang, og der et par år eller tre før vi havde overblik over hele området. Det var en fed detalje hvert år at "opdage" nye hjørne med fine pister. Alt i alt en rigtig godt sted, der passer til dansk køreafstand og som kan dække alle skiløberes niveuaer.

De kritiske punkter fra artiklen kan jeg godt følge. Man skal bare gøre sig selv én ting meget klart: Wagrain skal ikke sammenlignes med Frankrig eller Italien. Østrig er Østrig på godt og ondt. Det er korrekt, at pisterne ligger lavt (det er jo et geografisk faktum), og der har også i "min tid" været uger, hvor temperaturen har været lav og dermed "presset" de nederste dele af pisterne og kørt sneen sammen længere oppe. Til gengæld har ungerne været med hele dagen, fordi det ikke var koldt for fingre og tæer ... hvad er man til? Vi tog afsted tidligt og 'racede' frem til frokost, som vi spiste udenfor i solen med kaffe i liggestolene. Så kan det godt være, at dagen sluttede lidt tidligere, men slap vi også skader og kø på den sidste nedfart. Ja, du skal transportere dig mellem de store lifter, der til gengæld kan vise dig en masse sjove hjørne af Wagrain. Vi har alle dage valgt vores egen bil som "bus" (kan man selvfølgelig ikke, hvis man er på bustur), fordi kø i koldt vejr med bus og børn ikke duer. Derfor er dette kritikpunkt ikke vigtigt for mig, der ikke behøver at have liften uden døren (kunne være fedt, men ikke vigtigt).

Så - er du afsted med familie og venner (og ikke på herreski), så er Wagrain super på godt og ondt. Skal du geare ét gear mere og blive i Østrig, så anbefaler jeg Iscgl eller Sölden.

Go' ski!!!

Morten

Pia Elkhøj Bundgaard 26/02 2011

Super!
Vi var 12 pers. i Wagrain i uge 6. Vi er faktisk alle på et forskelligt ski trin. Men det er et super område til alle fra helt nybegynder til halv "proffer". Deres skiskoler er dog ikke så godt organiseret, så vi lavede bare vores egen efter vi havde prøvet deres. Det er et område vi helt sikkert også skal til næste år...

Se profilen for Henrik-Haue
Henrik-Haue 23/02 2011

Fed uge 7 i Wagrain.
Havde en rigtig god tur til byen, Havde min søn med for anden gang, og datteren med for første gang. De var begge to på skiskole, hvor jeg havde tilmedldt dem hele ugen, men trods nogle rigtige dygtige ski instr. var det kun nødvendig at de var der i 3 dage, Boede på et rigtigt godt hotel, Grafenwird i centrum af byen med super god service.

Alt i alt kakrakter på 10.

Se profilen for Irene
Irene 05/03 2010

uge 8 2010
4 voksne, 2 børn.
Boede på Alpina, Wagrain. -
Dejligt hotel, rigtig god mad og service, dejligt tæt på lift - forbindelse til Flying Mozart liften.
Mange gæster ifht størrelse af pool, damp-bad og sauna.
Sparsom shopping muligheder i byen.

ALT for mange / lange køer v Grafenberg tirsdag d. 23. Vi tog `hjem´ til Flachau.
Ved mellemstationen v/ `Flying Mozart´, `Rote 8er´ og den gule `Achter Jet´ er der `Single-ride´kø - DEJLIGT.

Ingen / sparsom kø, meget effektivt lift-system
Skiltning i terrænet kunne være bedre
Svært at regne ud hvor mange km. man har kørt
Nærmest ski-område er ikke stort nok for den øvede. Bus eller egen bil nødvendig

Kommer vi tilbage til Sportwelt Amadé ?
Ja, helt klart, gerne til Flachau eller Kleinarl

Se profilen for Pauline
Pauline 22/10 2009

Tjae....
Områderne hænger ikke sammen. Man kan vælge at stå på det ene eller det andet bjerg, men skifter man mening skal man hele vejen ned og op igen.
Det bliver meget ensformigt i løbet af ugen..Pisterne er ikke specielt velpræparerede. Efter 2-3 timer er de kørt op med kæmpe bunker. Efter frokost (uge 8 i 2009) var der dømt softice og ekstremt tungt skiløb. Er man heldig kan man løbe i bund men tungt og sjappet.
Hvis man ikke er til at stå på ski i næsten bikini og softice skal man ikke vælge Wagrain. VI var 2 voksne og 2 børn på 10 og 13 afsted, alle gode skiløbere. Og vi kommer der ikke igen.

Ditte 18/09 2009

hvor skal man bo Wagrain/Flachau?
Hej vi er en familie på 4 2 voksne og 2 børn på 4 og 7 år, der skal på skal på skiferie til Wagrain. Err der nogen som har boet i lejlighederne Landhaus Rustika i Wagrain og kan det anbefales??
Og er der nogen som har boet i Flachau på hotel Siegelhub, og kan det anbefales ??

Christoffer 16/03 2009

Wagrain
Wagrain er let at komme til med bil. Jeg synes, at det er et rigitg godt begynderområde med masser af velpræperede blå pister. Hvad angår snesikkerhed, er det ikke det bedste da toppen kun ligger 2029 meter over havet.

Carsten Gow 06/07 2008

Transport
Super lækkert sted!

Ville lige hører dem, der ikke kører i bil, om hvordan de så kommer derned?

Morten Stig Andersen 07/03 2007

God, ikke nødvendigvis bedste skileje i Wagrain?
Hej

Selvom jeg har været der for 5-6 år siden, vil jeg høre om der er nogle der kan hjælpe mig med god (ikke kun billig) skileje, hvor vi evt. kan forbooke hjemmefra.
Mvh
Morten

NB. Husker Wagrain som et stort sammenhængende sted, så undre mig over andre mener noget andet, måske fordi det ikke hænger særlift godt sammen hvis der er for lidt sne.

Se profilen for Flemming-Hoejsted
Flemming-Hoejsted 13/02 2007

Badeland
For de der ikke kun står på ski er der et OK badeland i Wagrain, men......
Hygiejnen er ikke den bedste. Halvdårlige bade-/omklædningsforhold og MANGE vasker sig ikke før de hopper i vandet!

Ann 15/01 2007

SNE i Wagrain??
Hvordan er sneen i wagrain?? Er det noget sjap sne at køre i???

Iversen 22/03 2006

Wagrain for alle
Wagrain rummer alt. Plads til både nybegyndere og børn - her er flere afskærmede børneområder / afskærmede skibørnehaver. Men den mere erfarne løber kan nu også få udfordringer med stejle røde og sorte pister med pukler, selvom andre indlæg her på siden mener det modsatte. Men ok, specielt sort er området ikke. Masser af mulighed for offpiste.
Mange hyggelige bjælkehytter og ikke industrikøkkener som man møder andre steder. Og den østrigske gemytlichkeit mærker man tydeligt overalt man kommer frem, i skubussen, restauranter osv - østrigerne i Wagrain er venlige og vil virkelig behandle deres gæster godt.
Og igen, selvom andre mener det modsatte, så er der absolut også basis for en fest i Wagrain.
Kuhstall er topklasse afterski fra 16 til ca kl.21 eller hvor længe folk nu gider feste, for her er det gæsterne der bestemmer hvornår festen lukkes ned. Kuhstall byder på østrigske slagere og dans på borde og stole. Hvis ikke man kan lide afterski på Kuhstall er der sgu noget galt.
Point kan også anbefales - foreksempel mandag aften hvor alle danske bureauer har træf med karaokeaften. Stemningen er her, som på Kuhstall helt vild.
Omkring skibusser, så er det korrekt om man skal køre lidt indimmellem, men aldrig så meget at det bliver generende, og de enkelt områder er hver især store nok til et par dages skiløb, uden man kommer til at stå på de samme pister hele tiden. Så en enkelt morgen/hjemtur i skibussen overlever de fleste nok.
Vi ses i Wagrain !.

Naestved 30/01 2006

Mening om Wagrein
Netop hjemkommet efter årets vinterferie til denne by. Alt i alt en rigtig god ferie, med det bedste skivejr der findes med frost og høj sol. Så det kan der ikke klages over.

Pisterne på den side af bjerget der vender mod Flachau og Die Rote 8'er var klart de bedste. Sneen var meget bedre end de øvrige steder.

Desværre er områderne ikke ret godt sammenhængende så vil man rundt og se noget er det med alt for meget bus og bil. Skal hilse og sige at busserne er meget fyldte - men meget flinke chauffører. Så vi fik mange ture op og ned af de samme gode pister og ikke lange ture - men heldigvis var pisterne i orden.

Her i uge 4 var der allerede lange køer ved knudepunkter. Må være meget værre i uge 7+8. Men det jo betingelserne på dette sted.

Byen en hyggelig og især kan en restaurant med et dansk navn anbefales. Hyggelig - god betjening og rigtig god mad.

Alt i alt en god ferie på et godt sted, som desværre ikke rigtig hænger sammen.

Se profilen for
Janus 27/01 2006

Ikke sammenhægene, for meget bus
har lige været i wagrain og boede tæt på grafenberg.
skal man virkelig udnytte ski området skal man køre i bus hele tiden. man bliver hurtigt træt at de ensformige røde pister og vil jo derfor gerne videre til næste bjerg,og så skal man køre med bus igen... desværre... pisterne er ellers godt præpererede, og mange gode røde, men for lidt sorte.

Anne-dorthe Rasmussen 24/09 2005

Super
jeg vil bare sige at der er for fedt at væer der.
Pisterne er da heldt vildt. Det er godt at man kan løbe en heldt dag men så også at se en masse end det samme.
Det er også rat at man kan komme ned på point og købe kako og ander sager. det er også dejlig at der er så børne venlig suber.
En ting til som er godt det er at man kan hele tiden føle vejet og hvordan pister er kanko.

Venlig hilsen Laura og Anne-Dorthe

Heidi 15/03 2005

Wagrain er perfekt for børnefamilierne.
Det er 7 år siden jeg sidst var på ski, jeg har fået 2 drenge i mellem tiden, de skulle prøve at stå på ski for første gang.
Vi valgte bevidst hotel Alpenhotel Edelweis, fordi vi havde fået af vide det var rigtig dejligt hotel, det levede helt og fuldt ud op til vores forventninger.
Det er et ungtpar med 3 børn der har det, de er helt bevidst omkring børn og deres specielle behov som maden osv...
Hotellet ligger lige ved børnebakken, og skiskolensstart bare det er jo i sig selv dejligt, det er det hele vær prøv det.

Nicolaj Sejerskilde 07/03 2005

Wagrain - er da OK.... (men intet paradis)
Hej Alle.

Netop hjemvendt fra skiferie i Wagrain, får i lige vores mening om stedet.

Vi har stået mange forskellige steder, og må nok betgnes som bedre skiløbere.

Vi syntes ikke området er godt sammenhængende, -men hvis man kan leve med at køre en dag et sted, og så næste dage tage bussen et nyt sted hen, så er det fint fint.

vi syntes området er perfekt til nybegynder, og børnefámilier. pga. mange brede bløde pister, og mange danske skilærere. -derimod skal mere erfarne skiløbere nok kikke efter nogle større udfordringer, end Wagrain kan byde på.

Der ligger mange mindre "hytter" i alle områder, hvilket tiltaler os, mere end "kæmpe restauranter" som ses i andre områder.

Afterski: er ikke noget at skrive hjem om!!! gab gab.

Total set:
Hvis man er en typisk dansk familie, som ikke har stået det store på ski før, er Wagrain det perfekte sted.

Hvis man derimod søger udfordringer til sine ski,-eller Afterski (med gang i) så går vores anbefanliger ikke til Wagrain.

Slut:
Vi havde en god og billig uge i wagrain.Louisa 01/03 2005

Wagrain ér og bliver det bedste sted!
Har arbejdet som skilærer nogle år i træk i Wagrain for R. Huber, og kan kun anbefale stedet.
Både for børn - skiskolen - og for de voksne, der jo har mulighed for, uden dårlig samvittighed, at stå på ski uden børnene.

Ja - stedet er ikke Val Thorens med gymnasiestemning og barer på hvert gadehjørne... Men er man vokset fra dét stadie, er det bare om at komme afsted. Vil nu ikke lige påstå, at nattelivet mangler noget i Wagrain!!! En god fest kan man jo altid holde - stedet er i og for sig underordnet...men men...tenderne på ex. Point er ikke bare alletiders - de er FESTLIGE!!! Og nogle af de sjoveste timer i mit liv, har jeg spenderet i Wagrain!

Mine kolleger på skiskolen var alle år kanon - og jeg savner dem i dén grad. Ikke bare de andre danskere, men alle - hollændere, østrigere, englændere m.fl. og det østrigske folk er imødekommende og utroligt venlige.
Var det ikke for min uddannelse, var jeg flyttet til Østrig! Wagrain kan ikke bare anbefales om vinteren, men bestemt også om sommeren!

Et år uden skiferie i Wagrain er temmeligt hårdt:0( Man bliver jo hurtigt et vanemenneske!!

Kan KUN anbefale stedet.

Mette 10/02 2005

Wagrain her gir vi den Vollgas og hygger på dansk
Wagrain er stedet for jer allesmmen unge som gamle.

Jeg selv har været i Wagrain lere gange både som gæst og som del af det arbejdende folk. Denne by er ideel for alle danskere som elsker hygge og et fint skiløb til alle og jeg mener alle niveauer.

Mulighederne er mange, i skal ikke være bange for at rive en dag ud af kalenderen og stige på den halv proppede bus mod Klein Arl, det er hele turen værd. I Klein Arl er skiløbet fint og varieret (inkl. fun park til de interesserede. Her er der fine muligheder for en heldagstur til Flachauwinkel og Zauchensee hvor hele banden kan være med og få sig et grin og noget ægte dansk/østrigsk hygge og det er vel ikke det værste i denne verden ;)

Og til jer unge som er på vej herned med mor og far el. med de andre rødder - FRYGT EJ... Der er masser af gang i den om natten også selv om rygterne her på siden siger lidt det modsatte, man skal bare vide hvor tingene sker... Så her er en hvor og hvornår guide...

KUHSTALL (forneden af Flying Mozart): her finder du et af de aller bedste afterski-steder, der er altid øl og div. spændende ting i hanerne - og her lægger du janteloven uden for sammen med dine ski/board.

HARD TROG Alm (forneden af Flying Mozart): denne bar er en cocktail af en ægte Hard Rock café med det hele mikset med en ordentlig omgang østrigsk lune - hvad kan jeg sige andet end PROST (på dk. = SKÅL) og når du så bliver sulten efter en hård dag på ski finder du lækker lækker mad li i baglokalet - Mmm...

POINT (forenden af Grafenberg liften/ ved parkeringspadsen): Point er til fo alle, en ægte stor og dejlig bjælkehytte hvor tjernerne/bartenderne kender dit navn inden ugen er omme. Der er kun at sige alletiders afterski, alletiders mad og fænomenalt natteliv med DJ's, livemusik og karaoke. Mandag er den helt store Karaoke-dag på POint og alle fra nær og fjern er samlet, hvis i rejser med et selskab har de alle hver deres spareribs aften i forbindelse med karaoke. Jeg vil love at alle i alderen 5-95 vil få det sjovt - for her er nemlig plads til alle og stemningen er særdeles god. Onsdag og fredag byder på herlig dans med livemusik for alles øregange, så fat danseskoene og den tørstige gane og kom afsted.
De øvrige dage i ugen er der også fest og farver og i kan slet ikke holde jer væk, når først i har pøvet det.

TENNE (ligger midt i Wagrain - i kan ikke undgå at se det): Tenne er et diskotek, som blandt mange danskere har ry for at være et sted hvor skoletaskerne stilles i entréen, men fortvivl ikke det eneste der ligger i entréen er dårligt humør og jenteloven som heller ike her får lov til at komme ind. Mange af gæsterne her er de lokale unge som altid er friske på en dans og snak. Torsdag er her karaoke-dag, lidt mere afslappet end på Point (der er ingen scene), lørdag og søndag er der GOGO-dancers og ja tøser af og til er det ikke kun drengene der skal savle, for de Østrigske mandlige hug gæster også Tenne ;) Så lad fordomme og sure miner blive i Danmark og kom.

BØRNENE er jo selvfølgeligt heller ikke glemt, for er der nogen bedre end dem til at feste og ha det sjovt -I don't think so. Tirsdag eftermiddag holder POINT og Wagrain Schishule sammen et arrangement på point også kaldet BØRNEDISKO -hephey, her skal du slæbe dine forældre med hen li efter skiløbet stopper og så skal der danses og drikkes sodavand i lange baner, alle skilærerne er der sammen med Grafenberg Dino og vil sammen med ungerne lave en masse spass.

De kære mænd skal vi heller ikke glemme, når i mangler verdens bedste Bøf til at putte i den sulte mave er California stedet, her er hygge og atmosfære og Steaks i lange baner. Men her er ikke meget plads så det er en god idé at bestille bord hvis man er nogle stykker.

Dette var så en lille guide fra en af de semilokale ;)

Du er velkommen til at stille et spm. hvis der er noget du er i tvivl om, ellers prøv www.wagrain.at el www.wagrain.nu

Viel spass, wir sehen uns im Wagrain.

Anders 10/11 2004

Venner og skisport
Sejt sted, mange muligheder for at udfolde sig, men skal man der ned, så sørg for at tage nogen med, der også holder af at løbe på de samme baner, som en selv.

Det er nok bedst for de lidt mere øvede.

Wagrain for de fleste.
Vi, en familie bestående af 2 voksene og 2 børn, har flere gange været med Højmark på skiferie, det var vi også i uge 4, da vi var i Wagrain.
Vores niveau er spredt, hvor begge børn er meget rutineret, ( læs: ikke bange ) hvilket gør at deres løb ikke begrænses af sorte eller off pister, vi "gamle", lader som om at vi nyder udsigten ned af pisterne, så vi ikke fremstår som totale ski-sinker.
Her er Wagrain stedet for os, med brede pister, som ofte levner skiløberen valget mellem udfordring eller "nyde udsigten" på de knap så stejle pister.

Vi tager på ski 1 gang om året, og nyder det lige meget hver gang, derfor er det vigtigt at vi ikke forgøjler os at vi er bedre end vi er.

Vores ferie skal ikke begrænses af at vi konstant skal udfordre vores evner, men tillade at vi med det samme kommer på ski, og når vi har fundet rytmen efter 1 - 2 dage, har valget om vi vil "nyde udsigten" eller i et astadigt tempo forsøge at indhente vores børn på de mere udfordrende pister.

Wagrain har pister for de fleste, og lift driften afvikles uden lange køer, der er mange listige steder hvor vi kan tanke selvtiden op, med cacao eller øl.
Byen Wagrain, er til at overskue, og af en størrelse der gør at hyggen og charmen ikke bliver ødelagt af kommerciel skisport.
Wagrain har den "bredde" som de fleste familier søger,
og så er den krydret med Østrisk gæstfrihed.

Per Holm Pedersen 29/01 2004

Wagrain godt sted for alle
Vi har været i Wagrain i flere omgange og boet såvel i lejlighed for pensionat. Vores oplevelse er, at Wagrain er et godt sted for næsten alle sværhedsgrader, det være sig nybegyndere som øvede - jeg evdgår dog, at meget øvede måske kan føle for lidt udfordring men det opvejes synes jeg af den gode stemning der er i hele området. Hjælpsomhed og gæstfrihed er det der præger Wagrain.

Vi rejser til Wagrain iår igen og glæder os til en god skioplevelse både som øvede og nybegynder.

Thomas Hardahl 25/01 2004

Wagrain/Sportwelt Armadé
Hej til alle skiløberne !!

Området Sportwelt Armade er et ganske dejligt og fornuftigt sted at tage hen på skiferie.
Jeg har selv været i området 3 gange og skal der ned for 4 gang i år.
Det er anden gang jeg er med mine forældre der nede. De høre til den del af den danske befolkning der altid har taget nord på til Norge og Sverige, da de har sat hygge i højsædet. Desuden har de været af den opfattelse, som mange andre dansker, at syd på kun er for eksperterne, de unge og at man bor i små kosteskabe.
Dette er ikke sandt, jo det findes MEN hyggen til familien og børnebakkerne findes også.
Derfor kan jeg kun anbefale WAGRAIN området som startstedet hvis man vil prøve at tage syd på. Østrig i sig selv er et sted hvor hyggen sættes i højsædet, derudover er der mere sol end nord på. WAGRAIN området har pister til alle niveauer, det skal dog siges at, vil man gerne køre dybsne og mere ekstremt er dette område ikke noget supersted, men der er stadig et stor og meget godt område.
Så wagrain er et sted hvor man kan tage hen som familie eller ung, der er både hygge, fest og et godt skiområde.
Det er som sagt ikke et mekka for ekstrem ski. Nattelivet er ok, men ikke supert, så hvis dette ønskes vil jeg istedt anbefale et sted så som Val'disere.

Hilsen Thomas

Jesper Løkke 05/12 2003

Gode pister
Sidste uge i februar 2003 var jeg for 2. gang i Wagrain og det fortrød jeg absolut ikke. Det skal først siges, at Wagrain er fortrinsvis et familiested så er det festerne du går efter skal du nok vælge et andet sted. Er det imidlertid for at stå på ski som det primære, er det et godt valg. Vi var så heldige, at den uge vi var i Wagrain, strålede solen fra en skyfri himmmel og sneføret var som fløde - på den gode måde. Fra morgen til aften, fra top til bund var sneen perfekt. Selve pisterne er meget varierede fra de helt smalle skovstier til de brede '5 spors motorveje'. Her er plads til rolig hygge ski men absolut også med skiene samlet, knæene bøjede og fuld fart frem. Du skal dog passe på snowboardere da de ofte ikke er klar over deres egne begrænsninger. Oplevede flere grove styrt, hvor de var indblandet. Og så er der jo lige den Østriske hygge. Den finder man ikke andre steder. Overalt kan du finde steder langs pisterne og få deres Glühwein, Kaisersmann og Jägertee. Hygge ER halvdelen af fornøjelsen ved at stå på ski i Østrig.
Hvad angår skiinstruktører er der rigtig mange danskere i Wagrain. En fordel for dem, der har det svært med enten tysk eller engelsk. De er dygtige, tålmodige og proffessionelle. Skiskole anbefales stærkt - selv til øvede. Næste år går turen til Canazei i Italien for vi skal jo prøve noget nyt. Jeg ved dog jeg nok vil komme til at savne Østrig og det er ikke sidste gang jeg kommer der.
God ferie.

Mvh.
Jesper Løkke

Peter 21/03 2003

Varieret wagrain
Jeg har nu arbejdet en saeson som skilaerer her nede og kan berette om en saeson unden meget sne, men masser af hygge. Einkier er blevet renoveret og hedder nu Kühberg Alm! hyggelig, men surt personale som kun taenker penge!
Point - super sted, stedet hvor det sker! med karaoke hver mandag og live musik onsdag og fradag er stemningen sikret!
Haar Trog alias Hard Rock har sk... god mad og en god stemning!
Kuhstall - er det bedste om eftermiddagen, men stemningen forsvinder naar folk tager hjem for at spise, allerede omkring 6 tiden! Kuhstall er kendt for sine laekre bartendere.... YES!
California bar - det bedste spisested i verden, har de bedste og stoerste steaks! samt det bedste drinks kort i Oestrig! musikken er daempet og stemningen er hyggelig og saa taler Claudia og Helmut begge engelsk
det var det!

Peter

Sten Falkenberg 28/01 2003

15 cm på toppen
Juleferien 2002 gik til wagrain. Der var to grunde. Den ene var at det er let selv at køre dertil og den anden at vi tidligere havde været her, og området tiltalte os.
Det blev en uge med grøn jul i byen og meget lidt sne på toppen, men til trods for ca 15 cm på toppen lykkes det at stå på ski 3-4 timer hver formiddag på de få åbne pister. Imponerende at disse pister kunne holdes i rimelig stand hele ugen til trods for manglende sne og ingen mulighed for brug af snekanoner. Dog skal siges af de lidt mørkere pister ikke var gode ved skiene. Ikke den bedste skiferie men det var tidligt på sæsonnen og wagrain er ikke verdens højest beliggende område så alt i alt ok Hvis området siger 40-50 cm behøver man altså ikke frygte for pisternes kvalitet.

Steen 26/12 2002

Et stille sted!
Wagrain er ikke et sted med meget nattenliv.Man da godt finde nogle steder med gang i den, men ikke mange. Et godt sted til at lærer at stå på ski og med mulighed for en masse udfordring.

Per Lind 11/03 2002

Afterski for voksne
Det er rigtigt hvad Karin Vang skriver om Wagrain´s afterski og aften. Der findes faktisk ikke rigtigt noget for "voksne", der ønsker at tilbringe en afslappet aften i byen. Det er faktisk et generelt problem. Det er som om at det eneste saliggørende er at tiltrække unge mennesker og andre med hang til discoteker og larmende musik. Det med stille musik og hygge, er der ikke rigtig penge i, desværre. Det gør, at os, der ikke føler sig tiltrukket at "tæppebanker" musik, må holde os hjemme om aftenen, eller finde en anden destination - hvis de findes!
Det kunne være rart, hvis rejsearrangørerne kunne henlede opmærksomheden på, at ikke alle ønsker høj musik og disco, men hyggelige "Bierstuber mit gemütlichkeit".
Selv hotellerne kan ikke finde ud af det mere. Skal de have noget, er det også "larm og ballade".

Karin Vang 27/02 2002

Afterski-seniorer
Jeg savner et afterski-sted for voksne, hvor man også kan droppe ind i løbet af aftenen efter det veltrængte brusebad. Point og Einkehr kan gå til afterski, men musikken er ofte rædselsfuld - dels for høj, så man ikke kan føre en fornuftig samtale, og dels for disco-medley-agtig. Vi voksne - ægtepar (uden børn på slæb) og singler kunne ønske os et sted med måske 60-70'er musik og lidt "kleinspeisen", så det er muligt at blive hængende eller komme igen efter aftensmaden for et par glühwein eller tre og en lille svingom.

Morten Teilmann Knudsen 09/01 2002

Wagrain - Godt familiested
Wagrain er et familiested. Det er godt for børn og voksne, men for dem der er meget øvede er det lidt for børnevenligt.
Wagrain er godt sammen bygget med de andre byer i skiområdet - Salzburger Sportwelt Amadé, så familien kan køre på to forskelige steder med variabelt sværhedsgrad.
Der er mange blå og røde pister. Men ved mange af de pister der er for sværre til små børn er der lavet en anden vej så man kan mødes ved samme lift.

jens corfitzen 02/01 2002

Wagrain det er bare kanon
Wagrain er uden tvivl det bedste børne og begynderområde i Europa. De har absolut den bedste skiskole, både for børn og voksne. Små ting som, at børnene starter ½-time før de voksne, så man i ro og mag kan aflevere guldklumpen, og for små 60 Dkr om dagen tager skilæreren holdet med ned i dalen hvor de får mad og hygge, at skilæreren ved hvor de voksne er, hvis de er på skiskole osv. afslutnings løbet for børnene er en stor begivenhed og ikke mindst præmieuddelingen på Point.
Vi kan på det bedste anbefale Wagrain, vi var selv nybegyndere for 3 år siden, men vi kommer igen også i år.
Wagrain har en god hjemme side, www.wagrain.at hvor det er muligt at finde og booke privat indkvartering, se vejret etc.

Søren Kaagaard Olsen 11/01 2001

Natteliv i Wagrain
Nattelivet i Wagrain er modsat andre destinationer hovedsagligt samlet omkring Point, som ligger ved foden af Grafenberg. Her er der både mulighed for afterski og senere dækkes op til mad og senere spilles igen høj musik.
De gange jeg har været der(uge 3 og 5) har der været propfuldt af mennesker(og stedet er STORT !!!). Der er en umiskendelig lugt af Jägertee og Cola-rum og stemningen er helt i top.
Eneste minus er at der normalt er børnedag en enkelt dag om ugen, hvilket umuligør afterski denne dag. Alternativet er da Haar Trog som ligger neden for Mozart liften, her er mulighed inden/udendørs after ski. Et rigtigt godt alternativ er mellemstationen på Mozart, hvor der bliver spillet kanon høj musik og man kan sidde udendørs badet i solskin og nyde en kold pilsner. Guiderne's deltagelse og humør er dog et vigtigt element når man skal skabe en stemning - her er en stor tak til guiderne Kasper og Kenneth fra Højmark Rejser. Servus !!!

Claus L. Petersen 19/11 2000

Meget børnevenlig
Wagrain området er utroligt børnevenlig, både med hensyn til skiløb/pister, men især kan den lokale skiskole fremhæves, som er leveringsdygtig i danske skilærere til de mindste.

Hans Bjerrum 07/11 2000

Prøv også Zauchensee
Wagrain er ganske rigtigt et dejligt område. Det gælder specielt området over mod Flachau, med masse af gode cruiserpister for begyndere og øvede. Jeg kan kraftigt anbefale at tage turen til Flachau om morgenen, og så derfra tage skibussen (gratis) til Flachauwinkl, der er koblet sammen med Zauchensee området. Området omkring Zauchensee er højere beliggende og pisterne er sine steder ganske udfordrende. Et fint sted som overses af mange.

Anders K. 04/10 2000

Wagrain har da lidt natteliv
Jeg kan med glæde give Kim ret næsten alt hvad han siger om Wagrain. Men med hensyn til nattelivet må jeg lige give min mening om nattelivet i Wagrain. Wagrain har et udmærket natteliv i forhold til at det er en "famillieby" jeg kan da nævne de første 3 steder der ihvertfald har åbent til klokken sent. Jeg gør det dog ikke da jeg ikke ved om det er tilladt her på siden. I øvrigt kan jeg sige at Anton aus Tirol som vi alle kender kommer og spiller i Wagrain i løbet af vinteren. Jeg har haft udemærkede oplevelser med Wagrains natteliv og håber på at få mange flere i år 2001 også.

Kim Hass 07/09 2000

God destination
Wagrain er efter min mening perfekt til nybegyndere og let øvede. Pisterne er brede og godt preparede. Jeg var afsted i 99 i uge 3 hvor der ikke var mange turister og lokale hvilket medførte at der stort set ingen kø var. Der er hyggeligt i Wagrain og mange gode spisesteder på bjerget. Træerne på pisterne, pister med tidstagning, venlige mennesker, gode restaurenter i byen og meget mere er med til at skabe hyggen som man ikke finder på steder som Val Thorens.

Der er absolut ingen natteliv og fest i gaden. Wagrain er stedet for at stå på ski og intet andet. Området er desværre ikke 100% sammenhængende men skibussen klarer problemet.

Kan varmt anbefales.

Kim