Anmeldelse af Stubaital

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Hans 08/05 2007

Snesikkert hvis du vil afsted om foråret
Stubaier Gletscher er et rigtig godt sted til en hurtig skitur sidst på sæsonen når de andre områder er udgået for sne eller lukket. Pisterne er ikke særligt udfordrene, men yderst behagelige cruiserpister. Det var ikke muligt at køre offpiste da jeg var der, da snedækket uden for pisterne var for sparsomt. Liftsystemet er OK, det er muligt at komme rundt i terrænet næsten udelukkende med stolelifter, og så var der sidst i april masser af plads. Det var meget varmt, ca. 25 grader nede i dalen, men i 3000 m højde holdt sneen sig fint. Nærmeste rigtige by er Neustift ca. 20 km væk, og jeg synes stedet egner sig bedst til en kort tur og ikke til en egentlig skiferie med familien.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Torben Hermansen 03/12 2006

Snesikkert - godt og effektivt skiløb
Mine kommentarer går alene på Gletscheren, som ligger for enden af den 25 km lange Stubai-dal. Man bor så i en af de mange småbyer langs vejen ud til gletscheren.
Den store attraktion er efter min mening den ekstremt lange og varierede nedfart fra 3300 m til 1700 m på ialt 14 kms længde. De ti af kilometrene foregår på en såkaldt 'skiroute', som dog ikke er vildere, end at de fleste med lethed kan klare den.
Pisterne i øvrigt er rummelige og varierede, og selv om mange områder byder på langt flere pistekilometre, er der på Stubaigletscheren ingen trælse transportpister, liftkapaciteten er god, så der er mulighed for mange effektive timer på ski.
Naturoplevelsen er helt i top - man er højt oppe og på en gletcher - men det gør også dårligt vejr til en barsk oplevelse.
Offpiste dyrkes en del - men pas på: det er altså på en gletscher, det foregår.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej