Anmeldelse af St. Johann in Pongau

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Thomas 24/02 2011

Varierende og stort skiområde
I enden af Salzburger Sportswelt, en del af Skiamadé, ligger den mindre by St. Johann im Pongau. Byen er en familieby, hvor bybilledet ikke er præget af vildt natteliv. Hvis dette ønskes ligger den lidt større by Wagrain tæt på. Dog er der oppe på bjerget flere afterski steder som er værd at besøge.
Toppen af skistedet ligger i knap 2000 meters højde. Selvom pisterne ligger på nordsiderne af bjergene skinner solen ofte fra en skyfri himmel. Der er rig mulighed for, på ski, at besøge Wagrain, Flachau, Kleinal, Flachauwinkel og Zauchensee. Sneforholdene er som oftest stabile, og pisterne står skarpt hver morgen. Hvis man ikke er øvet skiløber anbefales det ikke at køre på ski til bunden, men derimod at tage kabineliften til bunden når ens skidag er slut, da de nederste pister, sidst på dagen, er meget opkørte og kan være isede.
Den nye park, Betterpark Alpendorf, (Alpendorf er den by hvorfra kabineliften går fra dalen. Byen er en del af St, Johann) er glimrende. Fire forskellige linjer afhængig af ens niveau gør parken til en sjov oplevelse for alle.
Hvis man søger offpiste og dyb pulversne er St. Johann im Pongau ikke stedet at tage hen. Den smule offpiste der er, er kørt på så mange gange at det er ren is.
Der findes et utal af restaurenter på pisterne, hvor familier i årevis har huseret. Folkene er venlige og mange restaurenter har deres egen ret - deres specialitet.
Konkluderende er St. Johann im Pongau et fantastisk skisportssted med stor variation for både nybegynderen og den øvede.

Martin4700 30/01 2011

Glem det!!!
Hvordan det kan lade sig gøre at sælge en skirejse til St.Johann er mig simpelthen en gåde!? Bevares det er da en flot by som har en del mere at byde på end fx. Wagrain hvor jeg har boet et par gange. Men er det skiløb man er kommet for så er der ikke meget at byde på. En tur med skibussen til alpendorf giver da adgang til en tur til wagrain men hvis man kører bare nogenlunde tager det kun en halv dag tur/retur. Med mindre man kører videre mod Kleinarl eller Flachau men så kan det hurtigt blive langt hjem.
Hvis man vil udforske nogle af de km som liftkortet giver adgang til kræver det enten at man er usædvanlig glad for at køre i bus eller tar bilen. Et kig på pistekortet giver et rigtig godt indtryk af den elendige beliggenhed.
Mit råd: Glem St.Johann hvis det er skiløbet der tæller!

Per N 15/02 2006

Gasthof Reinbachstube.
Vi skal i uge 10/2006 bo på Gasthof Reinbachstube, i St.Johann im Pongau. Kender nogen dette gasthof,og hvordan er det?.

Mie R Nielsson 07/02 2006

Bestemt et besøg værd.
Vi var i St. Johan sidste år, hvor vi valgte at kører selv. - Bus eller fly kan BESTEMT anbefales.

Vi rejste gennem Team Benns, som har været søde og hjælpsomme, langt over forventet. De kan virkelig anbefales. Men vær i god tid. Der er rift om de gode lejligheder.

Et RIGTIG godt begynderområde. Der er mange forskellige muligheder og man bruger ikke længere tid i skilifterne end på bakken. Der er hovedsageligt stolelifte, hvilket er et stort +++!

Vi boede midt i byen, som har det hele. Der er meget for familien, men bestemt også for de unge.
I år tager vi 25 afsted og har valgt at bo i Alpendorf(om ligger meget tæt på), da det er tættere på liften og skiløb til døren.

Uanset om du aldrig har prøvet det før eller er lidt øvet, så er St. Jonhan im pongau BESTEMT et besøg værd. Der er meget andet end kun ski;o)
- Team Benns er et rigtig godt og billigt bud på en rejsearrengør. OGSÅ hvis I er mange!!!

Go fornøjelse;o)

Martin 05/01 2006

Zauchensee
Glem ikke Zauchensee som har lift forbindelse til Flachauwinkl!...Det område er det mest 'højalpine' med gode muligheder for dybsne offpiste (hvis sneen er til det!) Klart det bedste skiområde i Wagrain-Flachau-St. Johann området!

Julie Smidth 13/04 2005

Et meget godt sted
Hej

Er lige vendt hjem fra en super skiferie i St. Johann. Det er min 15 skiferie, men alligevel den klart bedste. Området egner sig til både familier og unge - og byen er meget hyggelig.

Vi rejste med Team Benns og de kan godt anbefales. De var noget billigere de andre bureauer og deres guider var rigtig gode.

De bedste hilsner - Julie

Nikolaj 30/03 2005

Så dejligt et sted
Jeg er lige kommet hjem fra en 6-dages ferie i St.Johann/Pg med tre venner. Vi rejste med Højmark rejser, og er godt tilfreds med dem.
Vi var afsted ret sent på sæsonen (slutningen af marts) og derfor forventede vi ikke optimale vejrforhold, og fik det heller ikke. Dette skyldes også at pistene er ret lavtliggende (650-2200 meter). Det var meget varmt og af og til også regnvejr, som medførte meget tung sne. Altså skal man ikke tage så sent afsted...
Men ser man bort fra det, var selve skiområdet KANON! Der var noget for en hver smag, og det er muligt at besøge nye områder i hele det kæmpe 350 km skiområde hver dag.
Afterski var udmærket, jeg kan især anbefale bar/diskoteket "Tenna" i Alpendorf tæt ved St. Johann.

Alt i alt er St.Johann et fedt sted, som skal opleves. Prøv det!!

Helle Pedersen 19/08 2004

Kanon
Det er et kanon godt sted, skiområdet er enormt, godt både for begynder og øvede, man skal lede længe for at finde sådan et sted.

Chris 18/02 2004

Verdens nr3
Hej allesammen Tjaa der er egentlig ikke så meget at sige udover at det er et suverænt skisportssted virklig virelig suvdrænt hvis man bor i st.johann by så tage en taxi det koster kun 1 euro pr person at tage en taxi og det går meget hurtigere Prøv stedet kan ikke beskrives før det er prøvet JUHUUU...

Anna Christian 13/02 2004

Kanon fedt!
st. Johann im Pongau er et vildt godt sted med gode pister, lifter, alpehytter og hvad der nu ellers hører til. Du kan køre en hel dag fra morgen til eftermiddag uden at køre på de samme pister og så hænger det også sammen med Wagrain...! Der er forhold for alle, begyndere som øvede og skibørnehaver for de mindste og så er der aldrig overfyldt med tourister.
Et godt råd: TAG TIL ST. JOHANN IM PONGAU!!!

Lars Frederiksen 26/01 2004

St. Johann min ven
St. Johann im Pongau er et lækkert sted med fine pister. Terrænet er nemt at finde rundt i og giver gode muligheder for lange ture til Flachau, Wagrain etc.(Dette kan stærkt anbefales. Skibusserne er gratis og ventetiden meget lille, og man får virkelig kørt mange km. skiløb)
Stedet er ikke overendt af mennesker i uge 7, men lidt ventetid ved den første morgenlift undgår man nok ikke.. St. Johann et super sted, ikke kun for far og mor.. Terrænet udmærker sig også til nybegyndere og børn. St. Johann er bestemt et besøg værd.

Jesper Windeløv 01/03 2003

Godt familiested
Vi besøgte St. Johann i uge 8, 2003. Det er et udmærket skisted, men ikke særligt afvekslende i sværhedsgrad. De fleste pister er røde og ikke videre udfordrende for den gode skiløber. Desværre betyder dette ikke, at det er et godt begynder-sted, for der er ikke nogle rigtige "øve-bakker". Desuden ligger det store område ret udstrakt, hvilket gør, at man skal bruge det meste af en dag, hvis man skal fra den ene ende til den anden, og dermed får man altså ikke den store glæde af de mange kilometer pister. Endeligt er det ikke det vildeste after-ski man umiddelbart finder i St. Johann. Dette kan man kompensere for, ved at tage til Wagrain, som området hænger sammen med, hvorefter man så må investere i en taxa tilbage til St. Johann.

Jonas Vestfalen 31/01 2003

Centralt placeret i skiverbund amadé
Hvis du vil på skiekspedition i Skiverbund Amadé og køre rundt til de forskellige steder er Sankt Johann im Pongau et godt sted at bo. Der er et lille lokalt skiområde i Sankt Johann im Pongau med een 2 pers. stolelift som er udmærket at bruge en dags tid hvis man har børn med. For den habile skiløber - ja så har man da også prøvet det!
Der er 5-10 min. kørsel i bil til Alpendorf/Wagrain og ca. 15 min. til Wagrain/Flachau (Flying Mozart) Begge områder er udmærkede med pil opad for familier og "sofa" skiløberen. Men for den habile skiløber er der mere udfordring ved at køre bilen de ca. 25 min til Bad Hofgastein/Badgastein i Gasteinertal hvor der er pister på 7.8 og 7.9 km. længde.
Desuden er der også mulighed for at køre ca. 40 kn. til Schladming eller 20 km. til Flachauwinkel/Zauchensee. Og man kan jo ligesågodt prøve det hele når nu man alligevel har liftkortet til det. Kan man ikke?

Anders Kristensen 15/01 2003

Total iorden skisted
Min holdning til dette sted er at det er et helt suværen sted og stå på ski .De mange gode lifter er helt iorden og der er næsten ikke kø når man skal med op.Osse det er der er mange gode pister og så er der mange gode spise og naturligvis helt suværen afterski
så på en scala fra 1-10 for stedet sku 10

Thomas Nygaard 07/02 2001

Et kanonfedt og Sjovt sted!
St. Johann im Pongau er et sted som mange turister har besøgt.
Der er mange danske ski-og snowboard lærer som er billige.
Stedet hører sammen med Wagrain som også er et godt sted, de to steder ligner meget hinanden og der er ikke mange slæbelifter og det er en stor fordel.

Et sted som alle burde tager hen!

Ole Krøis Jørgensen 23/01 2001

Ultimativt godt sted for alle klasser
Simpelthen et suverænt godt sted, med masser af muligheder både for begyndere samt til eksperterne. Østrigs største skiområde med virkelig gode udfordringer til alle, samt mulighed for gode dagture.

Ole Larsen 14/01 2001

Dejligt sted
Vi er 3-4 familier der nu for 4 sæson har lejet os ind på hotel Sonnhof Alpendorf og har hver gang haft den skønneste vinterferie man kan tænke sig, området er meget stort, og der er lidt for enhver smag.
Det er ikke sidste gang vi er dernede
Ole. Larsen

Peter Hansen 13/01 2001

Fedt sted

St. Johann er et rigtig godt skisportssted, både hvad det angår de mange gode vel preparerede pister, samt den hyggelige østrigske stemning der er til afterski sidst på dagen.

Jacob Brandt 12/09 2000

Tjahhhh, det er vel okay til prisen
Hvis man er begynder og gerne vil til Alperne er St. Johann im Pongau et udmærket sted at starte.

Desværre er det svært at udnytte de 350 km. til trods for gode skibusforbindelser både i St. Johann og Wagrain. Pisterne byder på en vis variation, men de bliver aldrig rigtig stejle. Der er et sted, hvor man kan komme på glatis, men det skyldes primært, at det er en flaskehals, der hurtigt bliver kørt ned og ikke vinklen på bakken.
Det er klassisk Østrigsk skiterræn, men ikke når det er bedst.

Byen byder på lidt af hvert, men bliver aldrig noget hit. Der er de sædvanlige barer og restauranter, men byen skiller sig aldrig ud.

Personligt var turen med Højmark lidt af en skuffelse, men det er billigt, hvorfor den endnu ikke entusiatiske begynder nemt kunne få en god ferie.

Anders Larsen 11/09 2000

Fint sted
St. Johann im Pongau er et godt sted for begyndere og øvede, men er man til de store udfordringer er det nok ikke lige stedet. Der er een krævende piste, men den er meget kort. Der er mange fine nedfarter og der er altid plads (til at falde).

Der er forbindelse til Wagrain, via skiveje, som godt nok til tider er helt vandrette, og nogle gange må man stave op ad bakke. I Wagrain findes "kongebakken" som er en kæmpe bred blå piste, en rigtig "selvtillidspiste". Når man når ned mod byen, og pisten begynder at blive rød, kan man lige tage en tur ind til "Hans på bjerget", en oplevelse man ikke må snydes for. Her er hele familien i gang med madlavning til gæsterne, mens Hans selv går rundt og skåler MED ALLE.

Selve byen St. Johann ligger en smule væk fra Alpendorf, hvor man skal med kabinen op. Hvilket betyder at langt de fleste skal med skibussen, som kan være noget af et mareridt.

Trods alle minuserne, er der langt flere positive ting at sige, og vil der for anbefale denne destination til alle der kan lide at hygge sig, og ikke kigger efter de helt vilde udfordringer