Anmeldelse af Scheffau

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Gitte Quitzau 22/02 2010

ADVARSEL om LEITENHOF
Esbjerg /Ribe Ungdomsskole er lige hjemvendt fra vores årlige skitur. Vi var i år booket ind på LEITENHOF i Sheffau - hvilket skulle vise sig at være det værste skod sted. Vi havde en gruppe på ca 50 elever, som hver havde betalt ca 4200,- dkkr for turen. På stedet var også en sjællandsk gruppe på ca 50 elever samt en gruppe fra Helle/Varde af samme størrelse. Til disse 150 msk var der 9 brusere - uden forhæng og varmt vand - og 5 toiletter til rådighed! For at rumme alle disse msk var der lagt madrasser på gulvene på de allerede små proppede værelser - et værelse bestod af 16!!!!! sovepladser. Tør slet ikke tænke på brandfaren i dennne træfælde. Flere køjesenge braste sammen under vægten af en kuffert, andre var samlet med gaffatape. Stedet var generelt nedslidt og beskidt, der var bla. et gammelt hvepsebo og cigaretskodder proppet ned i håndvaskene, som også var utætte. Da vi gjorde opmærksom på manglende toiletpapir, fik vi en vred besked tilbage om " at de fandme ikke var der til at servicere os i døgnets 24 timer". Det ene drengeværelse fik aldrig varme på og heller ikke en nøgle til deres 6 personers værelse med ét skab.

Ejeren af stedet - en meget glat fyr - Manfred, ejer også et luksus hotel, som ligger som nabo til denne lade - og det er pudsigt nok de luksus hytter, der dukker op, når man søger på nettet. Manfred lovede bod og bedring ugen igennem, men intet skete - jo han bød på en snaps og flyttede sit personale ud, så der blev plads til en af vores ledere, flot gjort!

Jeg kan blive ved at remse klagepunkter op, men I har vist fanget pointen ikk`?!

Vores tur blev reddet af, at ungerne var så fantastiske til at tage det hele oppefra og ned, fodi de var opsat på, at det skulle blive en fed tur - og det gjorde det - men LEITENHOF gjorde, hvad de kunne for at smadre det.

Sheffau er et fantastisk skisted, og vi vender gerne tilbage, men vi bor hellere i igloer end hos Manfred igen. Badevandet har alligevel samme temperatur!

I må simpelthen ikke byde jer selv eller andre at bo dette sted

Ida 25/02 2009

Giver ret i advarsel.
Vi er en gruppe på 20 unge mennesker der kom hjem fra Scheffau i søndags.
Vi boede også på Leitenhof og kan på ingen måde anbefale stedet.

Vi ankom kl. 6 om morgenen og var heldigvis blevet ringet op af guiderne et par dage forinden som, havde spurgt om vi ønskede morgenmad.

Men vi oplevede hurtigt problemer da vi ankom.

Da vi havde fået morgenmad og skiftede til skitøj gik vi sammen med guiderne ned mod skilejen, som gerne skulle have både ski, støvler og liftkort klar til os.
Vi var allerede dernede kl. 8 om morgenen og tænkte, at nu fik vi rig mulighed for at stå på ski hele dagen.
Ski og støvler osv. fungerede fint og det gik hurtigt, men da vi så skulle til at have vores liftkort var de ikke klar.
Guiderne gav hele tiden en "mand "skylden for det og sagde at systemet var gået ned. Vi ventede og ventede og ventede og fik hele tiden, at vide at nu gik der kun 15 min.
De 15 min. blev i mellem tiden til ca. to timer, hvor vi alle 20 som i forvejen var meget trætte og udmattede oven på busturen lå henslængt rundt om i butikken.

Jeg undre mig over at liftkortene ikke lå klar til os som lovet, hvorfor var de ikke ordnet dagen forinden? istedet for at vi skal starte ud med to timers ventetid.

Da vi så havde haft en dag på ski og kom udmattende hjem for at få vores værelser kl. 16, var der igen problemer.
Hotellet/pensionen eller hvad man vil kalde det var over-booket. Så det 2 pers. værelse vi havde bestilt var allerede lejet ud. Så de to der skulle bo på det værelse blev indkvarteret på en anden pension -hvilket vi mener er med til, at splitte os som ellers tog afsted som gruppe. Jeg kan læse mig til, at dette ikke er første gang det er sket -undre mig over at Højmark gentagende gange vil være det bekendt.

Derudover var der hele tre personer der fik stjålet deres ski og først midt på ugen fik vi besked om at vi bare kunne ha' lavet en forsikring imod dette i skibutikke. Men ingen havde informeret os om dette.
Skiene blev dog fundet igen i løbet af ugen -og det endte da også med, at vi slæbte både ski og støvler op på vores ellers meget små værelser da skiskuret var ekstremt kaotisk med 150 par ski.

Vi kan heller ikke anbefale maden på hotellet, vi valgte bl.a Leitehof pga. fuldpension men må indrømme at vi var ret skuffet.
Man kan ikke ligefrem kalde den en nærende kost og nej grøntsager eller andet form for grønt fandt man ingen steder.
Vi valgte derfor hverdag, at spise os et varmt måltid på toppen af bjerget surt at burge penge på da man havde forventede, at man kunne leve af den fuldepension.

Første dag da vi skulle i bad lå der cola dåser, slikpapir og en masse hår, ikke et sted man havde lyst til at gå i bad. Derudover manglede der lys på det ene toilet da ejeren sparede på det... hmm...

Nå men heldigvis havde vi det hyggeligt sammen og skisportsstedet var super godt :)

Så vil ikke anbefale Leitehof, men skisportsstedet er lækkert.
Så højmark find en anden pension men behold destinationen.

Hilsen Ida og de resterende 19 i gruppen.

Peter 21/02 2009

Advarsel ... det kan blive FOR billigt!!
Inden jeg kommer nærmere ind på min advarsel vil jeg starte med en anbefaling

ANBEFALING
Scheffau er en del af "Skiwelt"-skiområdet ...... og det er bare super fedt.
Gode og varierede pister, gode lifter hvor man sjældent støder på køer ... og så er det en hel del billigere end i f.eks. Frankrig.

SKISHOP I SCEHFFAU
I selve landsbyen Scheffau er der en god skishop, men en fin betjening ... og så er deres ski / snowboards meget billigere end dem man kan leje ved selve gondolen op til "første" bjerg (Brandstadl) - De har vist ikke noget website med shoppen hedder Alpin Laden Center

.... nå men nu til min advarsel:

ADVARSEL

LEITENHOF
Beklageligvis er jeg ikke den eneste der har været "gæst" på Leitenhof i Scheffau .... magen til skodsted skal man lede længe efter.

Jeg kan se her på siden at der er flere med lignende erfaringer som mine .... og de går endda år tilbage ... hviket virkelig undre .... hvorfor sætter Højmark-rejser deres ellers gode ry på spil ved at tilbyde et sådan sted??

Nå men "Pension Leitenhof" er stedet hvor man, som gruppe kan bo ret billigt .... og da det var det vi ville så var det det sted vi valgte. Og nej vi forventede IKKE 4 stjernet luksus

Faktisk så er de oplevelser som "Mette" skriver om herunder så lig mine at man skulle tro at det var løgn.

Hvordan kan man overbooke på den måde som det sker på Leitenhof ??
Hvordan kan man servere SÅ ringe mad .... tre retters menu ??? Det er sku en joke!!

Virkeligt lækkert at der IKKE er håndvaske på toiletterne ved siden af Leitenhofs bar "Musefælden" ... mums !
Toiletterne ved "restaurenten" på Leitenhof HAR en håndvask, men ingen sæbe ... og når man så venligt spørger om der ikke kunne komme det, så får man at vide at "Manfred" (ejeren) ikke gider bruge penge på den slags ..... ?????
Guf ..... og oplagt mulighed for dårligmave (hvis man ikke får det af den elendige mad).

Ejeren har også et luksushotel (Chalet Hotel am Leitenhof) som ligger umiddelbart ved siden af (gad vide om det er deres daggamle rester som vi fik serveret??) - der skulle der efter sigende ikke være nogen smalle steder.

En lille minibus til at transportere gæsterne fra Leitenhof til Scheffaus centrum var/er alt for lidt
Efter hvad guiderne sagde var der 170 gæster på stedet .... ikke noget under at der var probelmer med at vi alle kunne få plads på selve pensionen.
Faktisk var jeg så heldig at blive indkvarteret et stykke nede af bjerget på et bed & breakfast, hvor kvaliteten var helt fin. Der var mange (af dem der rent faktisk boede på Leitenhof) der var jaloux ... og det kan jeg godt forstå for værelserne på Leitenhof var helt slidt ned og virkelig "low".
MEN ... hvor fedt er det egentlig at blive indkvarteret 5-10 minutters gang fra der hvor de andre bor - og især når man er med som voksen og har ansvar for en masse børn og unge??

Som sagt så er "Mettes" indlæg fyld med oplevelser der meget ligner mine ... så husk at læse den også!!!

Kære Højmark
Drop den destination, hvis I ikke kan holde styr på kvaliteten/ejeren!!!!

Hilsen Bo

Mette 15/02 2009

Det værste nogensinde!
Jeg er netop i dag kommet hjem fra Scheffau. Vi var en stor gruppe som havde valgt at rejse med Højmark Rejser hvilket vi ALDRIG skulle have gjort! Vi havde booket os ind på vandrerhjemmet eller hotellet: Leitenhof. Dette skule vi aldrig have gjort. Uden vores gode humør ville dét hotel samt guiderne fra Højmark fuldstændig have ødelagt turen.

Her vil jeg blot nævne nogle af de ting som absolut IKKE var til fredsstillende. Først vil jeg gøre opmærksom på at vi udemærket var klar over at det ikke var en 4-stjernet hotel som vi havde booket os ind på og derfor ville servicen ikke være at forvente derefter. Derfor ville det være acceptabelt hvis det ikke var helt i top.

1. Hotellet var fuldstændig overbooket. Vi havde reserveret pladser til alle 47 personer men alligevel manglede der 3 pladser. Dette problem blev på mit værelse løst med en skummadras på gulvet. Da vi efter flere gange havde beklaget os over dette til guiderne fik vi at vide at vi kunne få refunderet nogle penge. Alt i alt: 50 kr. Vi snakkede med personalet i baren der efterfølgende fortalte os at dette ofte skete men Højmark har åbenbart ikk valgt at tage hånd om problemet.

2. På nogle af værelserne kunne vinduerne ikke lukkes ordentlig og det dryppede ned fra tage hvilket resulterede I at de 9 personer på værelset blev halvsyge.

3. Der var i alt 3 bade til alle de kvindelige gæster. (Egentlig var der fem men to af dem virkede ikke) Ikke nok med det var ikke varmt vand.

4. Hjemme fra havde vi fået at vide at var ekstremt vigtigt at vi delte personerne ud på værelserne således at der ikke ville opstå en kaotisk situation når vi kom derned. Men heller ikke dette var der styr på. Det endte med at de værelser som vi havde fået oplyst ikke eksisterede og skulle efter en udmattende dag på ski på ny fordele værelserne, som viste sig ikke at have nok pladser.

5. Da vi så endelig kom på på værelset var der intet lys. Hmm. Det klagede vi også over og heldigvis efter 4 timer fik da lyset fikset.

6. Selve Højmarks planlægning af turen var heller ikke optimal. Det var meningen at vi skulle ankomme vil hotellet kl. 9-10 stykker om morgenen. Men vi var der uheldvis allerede kl 6. Minibussen som kører fra Scheffau by opad bjerget til Leitenhof kunne ikke køre op og derfor måtte alle bære bagagen opad bjerget. Morgenmad var der intet af, da det skulle have været bestilt hjemmefra, hvilket overhovedet ikke ville have været aktuelt hvis vi var ankommet til den planlagte tid. Men da vi endelig nåede op til Leitenhof var det første vi hørte en guide som skreg af hos hvor vi skulle smide vores bagage.

7. Der er fuldpension på Leitenhof. Heller ikk dette var noget at råbe hurra for. Vi så kun spor af grønsager i suppen. Et typisk aftensmads måltid bestod af en suppe uden smag, hovedret: pasta i olie, sovs udensmag og to klumper fedt/kød. Til dessert: flødebolle. Morgenmaden og middagsmaden bestod begge af lyse boller plus pålæg, hvilket var fint nok.

Desuden var informationerne fra guiderne var utrolig sparsommelige og hvis der var et arrangement om aftenen fik det først at vide til aftensmad som var færdig kl. otte. Da arrangementet allerede startede kl. 21:00 kunne man nærmest ikke nå det.

Men efter at vi havde klaget til guiderne(hvilket de andre gæster også gjorde) var det eneste argument: "Sådan har det været på Leitenhof de sidste 10 år..." Derfor er mit spørgsmål så: Hvorfor søren så ikke gøre noget ved problemet?

Hilsen Mette

Martin Rk 03/01 2009

Fantastisk område
Fantastsk område med massere af muligheder for skiløere på alle niveauer. Idet at der er forbindelse til så stort et område (mere end 250km pister) bliver man "aldrig" træt af det, og kan gå på opdagelse og at finde nye pister i lang tid - kan anbefales på det aller kraftigeste.

Scheffau er et godt sted at have sit udgangspunt til "SkiWelt", da der er både røde og blå pister der kan føre skiløberene ned til pakeringsområdet/gondol-lift ved Scheffau, så alle kan være med hvis Scheffau er udgangspunktet for skituren.

Jonas W.a 18/02 2008

Oplevelse af Scheffau/Leitenhoff/Skiwelt
Hej alle..

Vi var 19 gamle efterskolegutter alene afsted i uge 7 2008, og vi oplevede at Leitenhoff som et okay sted med en fed bar og nogle fine guider fra Hojmark.

Vores formål med turen var Druk, ski og mandehørm, og til det formål var Leitenhoff et fint sted, da vi var ligeglade med de små værelser, og den kun lige tilfredsstillende aftensmad.

Ang. Manfred fandt jeg ham personligt fin nok. Han har flere hoteller og må derfor være streng overfor gæsterne på leitenhoff, da disse ofte er unge og i store grupper. Han fortalte pænt til rygerne at han kun ville se rygning på stedet som var beregnet til det, da rygerne ikke gjorde det.
Vi oplevede ham dog ret ophidset, da et par stykker fra vores flok blev meget fulde og larmede meget udenfor hotellet, de vækkede dermed både Mandfred og gæster på hans andre hoteller - Jeg mener at dette også er en forståelig måde at reagerer på.

Omkring skiområdet "Skivelt" var det et fantatisk område, og vi havde masser af sol. Det er særdeles sammenhængende og trods dets storhed er ret nemt at finde rundt i, hvis ellers vejret er godt.

Henrik Løvschall 05/02 2008

advarsel til alle
Som forstander på Idrætshøjskolen i Århus vil jeg give en kort og præcis kommentar til Leitenhof fra uge 5 2008.
Manfred havde endnu engang lavet overbooking (det skete også ugen efter da vores skilinje blev på stedet)
Vi fik beskeden en uge før. Vi blev indkvarteret sammen med Brejninggård Efterskole, som havde 110 elever. Derfor blev vores gruppe på 110 delt på 4 forskellige steder samt 50 på Leitenhof i 4 dage med overbooking. Det betød spisning i 4 hold med start kl. 17 - sidste hold start kl 20. Alle 220 elever var afhængig af transport fra kirken hvor skibussen havde sidste stop op til Leitenhof 1½ km med 2 små minibusser. Forstil hvor mange problemer det gav med logistikken. Vore elever skulle køre op for at spise og senere retur.
Brejninggård var naturligvis ikke begejstret da de hørte at en idrætshøjskole ankom, men jeg tror vi sammen fandt en fornuftig afvikling af dette, da vore elever havde forbud mod spiritus udover da vi fejrede EM sejren (vi stoppede festen kl 01.00) Men det var Brejninggård og vores fortjeneste. Manfred havde ingen forståelse for at dette var et problem ligesom han menet at ved at indkvartere os på dyrere steder havde rådet bod på hans overbooking. Vi tager altså afsted for at være sammen i bedste danske højskoleånd.
Værelser var indrettet med min. 2 senge for meget på alle værelser. Varmt vand til 30 - 40 personer selvom det var lovet forbedret efter klager sidste år. Alle resourcer føres over i de nye bygningerog Manfred har ingen kommunikation med hans Gasthof personale - der udgøres af travle køkkenfolk. De kæmper deres bedste, men maden var utilstrækkelig og total uden grøntsager og salat. En aften med 50 g fabrikspaneret Lunch Meat var toppen. Da jeg bad om ekstra var der kun promfritter tilbage. Hver morgen var der kun hvidt brød som også skulle bruges til madpakken.
Jeg kunne blive ved. Jeg ligger inde med 4 sider med beskrivelse af dette mareridt.
Vi rejser ikke mere med Leverreisen, der selv siger at de stopper samarbejdet og undrer mig over at Højmark som seriøs udbyder benytter Leitenhof.

Jens 26/01 2006

Useriøst
Jeg ved ikke, hvad belæg du har for din påstand om at det er et godt sted, for det lader til du aldrig har været der. Efter ejeren fik udbygget hotellet er han komplet ligeglad med skolebørnen for de virker ikke fine nok. Vi fik serveret det mad, som ikke blev spist på hotellet! Desuden har vi hørt om en gruppe, som på vej til Østrig fik en opringning, at han alligevel ikke havde plads til dem. Jeg har lavet et indlæg til vores fagblad "Folkeskolen", så ikke andre skal opleve det samme som os.

Jens

Peter 09/01 2006

Svar til Jens om Leitenhof
Manfred er en meget venlig mand, men han forstår også at tjene penge. Leitenhof er meget slidt, men til gengæld får du vel næppe noget så billigt. Hvis du vil have mere luksus kan du på i hans hytter http://www.leitenhof-chalets.com/ eller på hotellet.
Jeg skal bo på Leitenhof for 3. år i træk og synes at det er perfekt til prisen. Gode madrasser og mad ad libitum. Hvad mere kan man forlange?

Kasper 06/01 2006

Udmærket SKIOMRÅDE! men ikke BY!
Har været i Scheffau 2 gange. Kan godt lide skiområdet, men selve byen; Scheffau er virkelig skod. Det er en meget lille by, hvor der er en Spar Butik, 1 pizzaria'er(noget i den stil), tror ik engang der er noget discotek.. så er der en kirke og sådan lidt :p og så er der det "populære" pension Leitenhof :D og den "søde" ejer manfred .. *gg*, har set flere her på siden beskrive ham som metal syg, haha! , syntes personligt han er god nok, men da der jo udelukkende kun er unge mennesker på hans pension, så er det vel iorden at være lidt skrap :p .. ved selvf. ikke hvad i andre har oplevet med ham? jeg har ik oplevet andet end a han kan blive ret gal hvis man larmer og hvis man går ud på isen på hans pool *gg*
Når men tilbage til området, da det jo vel er det vigtigeste ;) det er et rigtig hyggeligt og godt område, med alle mulige forskellige pister :) Scheffau høre under Wilderkaiser, som er ØStrig's største sammenhængende skiområde, hvilket må siges a være en bonus :D men jeg vil sige hvis man skal til Wilderkaiser skiområdet, så skal man ik vælge at bo i Scheffau, eller det kan man godt! men det er virkelig en meget kedelig by ;(

Jens 14/12 2005

Dårligt....
Hej

Jeg forstår ikke at nogen med god samvittighed kan skrive noget godt om hverken Scheffau eller Leitenhof. Ejeren af Leitenhof er mental syg i ordets kliniske forstand og man beder om problemer, hvis man bor der. Jeg er underviser på en efterskole og vi kommer der aldrig igen og vil fraråde alle andre til at følge samme eksempel - det er ganske enkelt uforsvarligt, når man har ansvaret for elevernes helbred.

Venligst Jens

Karina 07/12 2005

Det er meegaa fedt!!
Området kunne ikke være bedre.. og Manfred er en knag!! Hilsen Karina..

Se profilen for Simon
Simon 21/09 2005

Det er super!!!
Jeg har stået i Skiwelt 10-11 gange, og det har altid været godt, der er mange gode muligheder for at tage på nogle gode ture rundt i det meget store område. Jeg har aldrig taget skuffet fra dette område.
Vi har boet i nogle lejligheder tæt ved Oberndof, og kørt til Scheffau, det er en god køre tur og det er nok ikke det optimale. Vi har også boet i Kelchsau, som også er en del af området, men det kan ikke anbefales at bo der ude, der er langt at køre ind til Scheffau. Derimod kan det anbefales at tage ud til dette lille område og stå. Det har nogle rigtig gode pister, lifterne er dog ikke gode. I denne del er der mange lokal. En halv dag på ski i denne lille ”perle” er rigtig sjovt, og så er du en af de få turister.
I år skal vi bo i Scheffau.
Alt i alt er området super!!!

Susanne B 07/08 2005

Så dårligt
Davs

Vi var en skoleklasse, som rejste til Scheffau og boede på Pension Leitenhof. Ejeren var direkte uforskammet og uligevægtig og ødelagde totalt vores skitur. Det er sidste gang vi vælger Scheffau, som bære præg af at være udslidt og alt, alt for dyrt i forhold til kvaliteten.

Håber der er nogen andre der kan bruge min mail til noget ;o) Susanne

Julie Smidth 17/06 2005

Øv hvor skuffende
Hejsa

Jeg ved ikke, hvem det er skrevet kommentarerne og beskrivelsen til dette sted, men det er simpelhen det dårligste jeg har prøvet....øv, jeg ødelagde min ferie på et dårligt sted og med en vært, som var mental forstyrret!

Kærligst Julie

Over middel
jeg har u år været afsted til det store område skiwelt. hvor vi boede i Scheffau.
det er et helt kanon sted.
da vi var der var det ikke det bedste vejr. og det gjorde måske lidt at man ikke fik det bedste indtryk af stedet. for det er jo altid sjovest når det er KAISER WETTER.
byen er ikke noget specielt og er derfor ikke et sted du skal tage til hvis du vil feste.
skiløbet er rigtigt godt og specielt når sneen lige er faldet..

men alt i alt er det et sted jeg godt kan anbefale :)

Rasmus Dalberg Jørgensen 28/12 2003

Fedt område
genialt familieområde, hvor man kan køre på "tur" i flere timer uden at køre på den samme piste 2 gange. offpistemuligheder er rimelige. pisterne er godt præpereret. eneste minus er at den eneste hoppark på områdets 250km. pister en at der kun er én hoppark og den ligger i den anden ende af området, hvis man bor i scheffau, og man er nødt til at tage en bus for at komme dertil (hopparken). Sceffau i sig selv er en rolig by med en lokal SPAR købmand der sælger daglivarer til normale priser.

David Stray Jørgensen 20/02 2003

Gamle ski og støvler
Pas på når i lejer udstyr Standard udstyr er 10-12 år gamle støvler salomon med bagindstigning, samtidig med at skiene ikke er carving. Beder man om Carving får man stadigvæk dårlige støvler.
Det er i forbindelse med skileje hos Leitenhof.
Specificer at i vil have støvler med spænder og carvingsi. I grupper skal i holde øje med at alle får det.

Anita Sørnesen 06/02 2003

Meget fed
hej jeg hedder anita jeg synes det var ret fedt at være i scheffau jeg var der sammen med handelsskolen jeg går på. der var meget grønt den uge vi var der men det var i 2002 hvor der ikke var meget sne alle steder... jeg skal afsted igen i år så jeg må da have kunnet lide det..... det er stort hvis man vil se det hele men der er også så alle ny begynder kan stå helt ned af et bjerg.... når men det var lige kort om scheffau....
knus anita

Ruben Steffensen 16/12 2002

Scheffau -østrigs mest sammenhængende område
Jeg vil lige komme med en kommentar vedr. Scheffau som er en del af skiwelt-wilderkaiser.
Jeg har de sidste 5 år stået på ski i området Wilderkaiser og boet i Scheffau og kan varmt anbefale stedet. Stedets helt store force er at det er meget sammenhængende og at man kan stå i bund til syv byer, hvilket gør at man fårlængere skiløb uden at skulle køre med liften hele tiden.