Anmeldelse af Saalbach

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
C. Hansen 18/01 2020

Skileje i Saalbach?
Vi skal til Saalbach i uge 7. Vi skal leje ski og støvler til vores 2 børn (10 og 13). De priser jeg er stødt på indtil nu lyder på ca. 80 EUR/person, typisk plejer vi at betale ca. 50 EUR/person.
Er der nogle har erfaringer med billigere steder i Saalbach-området? Vi overnatter i Maierhofen den første nat og derefter tæt på Saalbach.

Jesper-Joergensen 11/09 2019

Super og moderne
Dejligt område hvor alle gamle lifte er skiftet ud med nye kabiner eller stolelifte. Der er ingen træklifter tilbage i hovedområdet og alt er topmoderne
Alt fungerer perfekt og er virkelig super. Byen er enormt hyggelig og hele skiområdet virker bare godt. Du strander aldrig og kan ikke løbe forkert. Du ender altid ved en hovedlift.

JJR 26/03 2018

Saalbach Hinterglemm julen 2017/18
Vi var 8 voksne som boede på Hotel Gungau i julen 2017/18 i Hinterglemm ved siden af Saalbach.
Hel skiområdet er oplagt til at lave ture/udflugter rundt i området da du kører på begge sider af en langt dal. Der er fortrinsvis røde og blå løfper, med et super effektivt liftsystem, mange helt nye lifte - ingen slæbe lifte som vi så. Rigeligt at køre på i en uge, dejlige/hyggelige restauranter med højt niveau ligger overalt i terrænet. Byerne er indrettet så der ingen trafik er i centrum og derfor hyggelige at gå rundt i.
Vi kan finde to ting der trækker ned; der er lidt længere end mange andre steder i Østrig og så ligger området ikke specielt højt, hvilket betyder at der nemt bliver slush ice i bunden. Vi vidste godt dette, men tog afsted udenfor højsæsonen og bestilte 3 dage inden ankomst, så vi var sikker på at der var kulde/sne nok.
Derudover kan vi ikke finde noget at pege fingre af - vi kommer hellere end gerne igen!

Peter 18/02 2016

Super Saalbach
Stort skiområde med masser gode pister. Næsten ingen kø ved lifterne

Bjarne Riis 17/02 2016

Super liftsystem
Meget moderne og veludbygget liftsystem, med beskyttelsesskærm og varme i de fleste stolelifter

Jesper Nielsen 01/09 2015

Afterski "stedet"
Saalbach er et rigtig fint sted, både skisportsmæssigt og afterskimæssigt. At afslutte en dag på ski med store fadøl på Hiterhag alm, er ihvertfald noget man ikke glemmer. Stedet er rigtig flot, og er præget meget af den østrigske skikultur, med flotte omgivelser og en god stemning.

Se profilen for ABC
ABC 10/03 2014

En blegfis
Det skal siges, at jeg nok har været lettere skeptisk inden jeg tog afsted da jeg så at Saalbach bedømmes til at have bedre Afterski end skiløb...Det satte derimod også forventningerne til Afterski'en højt.

Derudover var det den mest solrige uge på sæsonen hidtil, på en sæson hvor Saalbach (o.a. Østrigske destinationer) har været godt udfordret mht manglende sne. Det skal siges, at ud fra de svære forudsætninger klarede de det ok fint.

Jeg har mere end 20 sæsoner bag mig og derfor også en del erfaringer med både Afterski og skiløbet og jeg må indrømme at Saalbach skuffer fælt på både Afterski og Skiløb. Hinterhag, der eftersigende skulle være lig med Mosewirt i St Anton var en bleg og pinlig forestilling, dog ikke forstået at jeg synes Mosewirt er godt Afterski (men dog langt bedre), der foretrækker jeg fx mere Kitzloch, Kuhstahl eller Niki's Stadle i Ischgl eller Rosengarten I Canazei, altså noget mere intimt og hyggeligt. Pisterne er en kedelig omgang - korte og uambitiøse pister uden megen udfordring (kom til at tænke på mine unge år i Sälen), dog kan WM og World cup pisterne i Hinterglim klart anbefales!

Saalbach by er derimod en fin oplevelse, hyggelig gå gade med godt liv.

Børnevenligheden omkring Saalbach by vurderer jeg ikke til at være helt så gode som andre steder, men kører man over i Hinterglim området er der nogle fine børne områder.

For begyndere er det ok, men jeg vil nu anbefale et højre og mere varieret område.

Prisniveau...hmm tror vi slap 4-5€ for en øl og vidst nok 5€ for en kleine fiegling, så er den vidst også betalt...

Summa sumarum..når man som jeg primært kommer for at stå på ski krydret med hyggelig og stemningsfyldt Afterski så vil jeg mene, at man skal køre uden om Saalbach :-)

Claus E 15/11 2012

Fantastiske skioplevelser
Har nu været i Saalbach en del gange og er altid taget hjem med vemod - der er altid for lang tid til næste tur til Saalbach ;-) Kan varmt anbefale området hvor det stort set ikke er nødvendigt at køre med skibus da alle pister ender tæt på centrum.

Svend Hugger Jensen 06/02 2012

Så bliver det ikke bedre!
Lige hjemkommet fra Saalbach
Her er der plads til alle
Super område, after-ski findes ikke bedre
Meget hyggeligt og alle er flinke og imødekomne
Super sted!
mvh
Svend

Glenn Vandkrog 01/03 2011

Hygge og afslapning
Er lige kommet hjem fra en uge I Saalbach, hvilket var det rene hygge, afslapning, oplevelse og udfordring for alle.
Jeg har aldrig tidligere været på sne i Østrig, men fortrukket de franske Alper ... Men jeg er blevet klogere, pisterne og sneen er lige så god/-e. Bjergsceneriet er lige så imponerende, men hyggen og estetikken er bare langt bedre - fuldstændig overdrevet bayersk, med alpestuer/hytter, øl og apfelstrudel. Hvilket kun er super charmerende når man ikke skal leve med det mere end en uge eller to! Trods en lidt snefattig sæson var de endvidere i stand til at dække området virkeligt godt med en hær af snekanoner.

Vi fik at vide at Saalbach var gået hen og blevet et af de dyre steder i Østrig, hvilket det også var men med 1/1 pension bestemmer man jo lidt selv hvor meget "rejseudgifterne" skal vokse!
Kørt og godt, mine anbefalinger er; glem eventuelle principper om hvor det er bedst og gi' det en chance - østriske Saalbach var absolut bekendskabet værd,.

Se profilen for Flyfisher
Flyfisher 05/01 2010

Vi var der sidste år, og skal afsted igen...
Jeg forsøgte med en rejsedagbog dernede fra sidste år, krydret med billeder og video. Se den her: http://www.l-a-r-s-e-n.dk/?p=1136

Vi er så småt begyndt at pakke kufferterne til endnu en tur til dette fantastiske sted! :-)

Martin Tosti 21/01 2009

Kan man stå på ski om aftenen
Hej alle sammen!
Jeg ville høre om der er mulighed for at stå på ski om aftenen i saalbach, da der mange steder står at der er oplyste pister? Jeg har aldrig været der før, men jeg ser utroligt meget fremt til det. Jeg håber på et godt og grundigt svar.

På forhånd tak!

Martin Tosti

Christopher 13/01 2009

Undren
Hvorfor skriver folk små ligegyldige møgoplevelser på 2 linjer, som man ikke kan bruge til noget som helst? Lad os få nogle saglige facts på bordet i stedet for nonsense.

Anders 20/09 2008

Anbefaling af hotel/pensionat tæt på lift
Hej

Kan nogen anbefale et hotel/pensionat i centrum af Saalbach og tæt på lift og børneskiskole?

På forhånd tak.

Anders

Ivar Andersen 16/03 2008

Lifter, løjper, spisesteder og afterskiing perfekt
Vi er en flok ældre drenge som hvert år er på en 4 dages skitur til Saalbach. Liftforholdene forbedres hvert år, og med de forbedringer der bliver i 2006 er der faktisk, ud over børnebakkerne, kun en T-lift tilbage. Der er kun et sted hvor lifterne ikke naturligt hænger sammen, nemlig i Saalbach by. Her er der ca. 200 meter, hvor du skal have skiene på nakken gennem byens hyggelige gader, men det intet problem.

Pisterne er også perfekte. Den bredde boulevard ned mod Leogang er altid en fornøjelse at løbe på. Der er rigtig mange gode røde pister, og der er de virkelig stejle sorte pister ned mod Saalbach og Hinterglemm.

Området kalder sig selv for skicirkus, og dette skal forståes på den måde, at Saalbach-Hinterglemm er manegen, og på alle sider findes pister med publikum.

Ølpriserne svinger mellem 3 og 3,50 euro, og middagsmad ligger mellem 4 og 10 euro. Overalt i området ligger disse hyggelige beværtninger med dejlig musik.

Som så mange andre vil jeg også nævne afterskiing på Hinterhag. Dette er simpelthen stedet.

Jeg ved ikke om vi bare har været heldige, men vejret har gennem alle årene næsten altid været perfekt. Jeg kan kun anbefale stedet - både for nybegyndere som har mange muligheder i Saalbach by, men også for øvede.

Du kan få inspiration med videoer, billeder og beskrivelser på vores hjemmeside www.alpedrengene.dk

PS Der er også 1 minuts video fra Hinterhagalm

Noller 24/02 2008

Sneen smelter :-(
Skal til Saalbach i uge 10, og de stigende temperaturer og faldet i snedyben ser bekymrende ud.
Er der nogen der har beretninger om pisternes tilstand p.t.?

Peter Sommer 25/01 2008

Sikker ski ferie.
Ja hvis man ikke kan lide byen og omegn, så er det ens egen skyld. Saalbach er et sikkert ski hit, der er masser af børne aktiveter med mulighed for et godt ski løb. Der er ikke de store bjerge som i frankrig. Men masser af kilometer at løbe, bare turen til Leogang og hjem igen tager tre til fire timer. Vil man offpiste så løb mod Viehofen og besøg Hecte hytten på halvvejen. En tur mod Hinterglemm kan også anbefales. Ønskes en badetur er svømmehallen i Hinterglemm sagen, der køres sauna temaer OSV. Afterski er Castello hos Casper, aftenspise er feelsensteak hos Hotel Peter. Jeg er så heldig at eje en lejlighed lidt uden for byen. Den er købt af kærlighed til området og beboerne i byen.

Min tur til Saalbach.
Saalbach i forbindelse med Hinterglem og Leogang er et udmærket skiområde. Hyggeligt og med rimelige udfordringer. Gode spisesteder i Saalbach.

Thomas 16/01 2008

Nysne i Saalbach YES.
Var i Saalbach sidste år sidst på sæsonen og kom lige et par dage før der kom et rigtig powderdump. Så fra grønne bakker på de sydvendte pister ned mod byen og 20 graders varme til frostvejr og fed dybsne i løbet af et par dage var fedt.
Er der sne til det er skiområdet noget af det bedste i østrig, så ærgerligt byen ikke ligger i 1500 meter og med samme højdeforskel. Liftsystemet er godt, næsten ingen træklifter og rimelig nye lifter. Pisterne har god sværhedsgrad , hvor schattberg og den side af byen mener jeg er sværest og det flader ud jo længere man kommer imod leogang. dog ikke på nogen måder negativt, mere for at sige der er noget for de fleste! En lækker detalje er at mange lifter kører fra bund til toppen, hvorved man får mulighed for lange ture uden hele tiden at skulle med lift igen.

Fam Møller 27/12 2007

Julehygge i Saalbach
Vi er netop hjemkommen fra en pragtfuld juleskiferie.
Saalbach var pyntet i sne og lys. Skiområdet hænger godt sammen som det også fremgår
af skisport.dk´s artikel. Forholdene var her i julen 07 perfekte - masser af sol og sne og ingen liftkøer. Vi mødte kun en anden dansk famile - mærkeligt at skifolket hellere vil hode jul
i danmark i gråvejr frem for i en skøn julepyntet østrisk bjergby. Saalbach giver vi topkarakter hele vejen rundt. Det er muligt at byen og området ikke er så skønt når det bliver højsæson. 2 juledag begyndte tilstrømningen. Det er tilsyneladende mere populært at holde nytår på ski frem for jul på ski.

Henrik Jensen 24/09 2007

Børnevenligt for mindre børn
Vi påtænker, at skiferien '08 skal gå til Saalbach. Vi er 2 par med 2 børn i aldren 3-4 år.
Er området børnevenligt for denne aldersgruppe?
Er der mulighed for, at børnene kan komme på skiskole? Hvis det er tilfældet, er der så stadigvæk mulighed for at få danske skiinstruktører?
Er der nogen som har kendskab til gode ferielejligheder? Vores krav er 2 stk. 2-værelses lejligheder eller 1 lejlighed med min. 3 værelser.

Kathrine 23/08 2007

Skibums i Saalbach
Vi er 3 piger som gerne vil til Saalbach som skibumser.. Men da vi aldrig har været i Saalbach vil vi gerne høre om andre skibumsers erfaringer med stedet? Samtidig vil vi gerne have nogle fif til hvordan vi skaffer et job og et sted at bo? Og ellers bare hvad der er væsentligt at vide når man gerne vil til Saalbach som skibums..

Familien Andreasen 05/06 2007

Vælg ALDRIG hotel Neuhaus- skrækkeligt hotel
ADVARSEL!
Skal du og din familie til Saalbach så vælg ALDRIG hotel Nuehaus i hovedgaden. Det er et forfærdeligt sted. Personalet er undertrykte, du får IKKE det du blir lover, maden er elendig, og ejer´ne er pengegriske idioter. Da vi blev tvunget til at flytte fik vi alligevel en stævning fra deres advokat da vi kom hjem til Danmark.HOLD JER LANGT VÆK...

Søren Kaagaard 11/05 2006

Super Saalbach !
Var i Saalbach i uge 5 2006, en hel uge med solskin hvilket kun gjorde mit indtryk af Saalbch endnu bedre.. Sneen var helt i top, da det havde sneet ugen inden og uge 4 havde været en kold uge så der var en perfekt løst tæppe af sne øverst og snedybden var da også faktiastiske( for Saalbach) 170cm på toppen og mere end en meter i byen.. Saalbach en meget kompakt by uden nævneværdigt højdeforskel, en lang gågade hvor folk vandrer de ca 200 meter mellem 2 skilifte. Hotellerne ligger så her og på sidevejene, men der er også udemærkede hoteller langs flodvejen hvor der så bare er nogle minuters gang ind til skilifterne. Der er 3 hovedlifter ned til Sallabach og hele skicirkuset er totalt sammenhængende.. Oven over Kirken og torvet ligger et plateau med "Danskerbakken". Dette område er rigtig godt til begyndere og børn og fordelen er at det ligger 50 meter fra centrum og det samtidigt er fuldt sammenhængende med resten af området. Det kan anbefales at tage en af stolelilftene op på toppen og så sørge for at stoppe på "toenhalveren" En lidt halvgemt rigtig hyggelig hytte hvor man kan få de faktastiske Stiegl halvlitter øl til bare 2,5 Euro (18,75 kr.) og samtidig sidde i solen og nyde udsigten ud over bjergene.. super Saaæbach :-) På vej ned til Saalbach kan man så holde til højre og besøge den legendariske Hinterhag Alm. Et sted med rigtig Østrigs musik og godt proppet. Man skal bare åbne døren så falder der 3 personer ud og så er der plads til jer... Skal opleves ! For foden af Danskerbakken kan man så stoppe på Bayers Alm (som er det naturlige samlingspunkt) og få en glühwein. (Deres Jägertee er ikke god). Her var der forresten et forrygende live orkester udendørs og der var fakrisk livemusik uden dørs hver dag i Sallbach hele ugen, og virkelig gode bands.. Kan varmt anbefales.. Skiterrænet ligger på det over gennemsnitlige af de jeg har prøvet i Østrig og Frankring,, der er noget for en hver, men Val T. bliver det dog aldrig rent skimæssigt, men tilgængæld så er byen måske 20 gange så fed.. Der er et utal af barer i Sallbach, men prøv jer selv frem, men man kan fremhæve Castello, og Ötzi bar, og så er der nok omtrent 50 barer i terrænet.. Priserne i Saalbach ligger klart i den høje ende(uden dog at blive forrykte) men som alt andet så får man hvad man betaler for ! og selv om øl og mad enkelte steder måske er ½ Euro dyrere så burde det ikke vælte skibudgettet. Af hoteller kan finde enkelte til 2000,- i døgnet men også almindelige og vi fandt da et til under 200,- med en rigtig god morgenmad inkl. beliggende rigtig godt centralt..!Alt i alt en super uge i Sallabach det er helt bestemt ikke sidste gang..

Kafka 10/04 2006

Saalbach er fantastisk!
Saalbach er et uforglemmeligt sted! Virkelig gode pister, flot natur, noget af det bedste liftsystem jeg har oplevet og gasthof lederegutl var ret fedt sted at bo. Værten var flink, og kunne altid servere de fantastiske østrigske øl.

Jeg kan varmt anbefale Saalbach, det er ikke sidste gang jeg er der...

Sarah 23/03 2006

Kærlighed ved første blik
Første gang jeg satte mine ben i Saaalbach var jeg solgt, og har været det lige siden...
Saalbach har det hele... pister der lever op til stort set alles forventninger..
Liftsystemer der hænger perfekt sammen, og så er der tilpas med spisesteder på alle pisterne så hvis man går helt kold pga. udmattelse er der rig mulighed for at få lidt til ganen samt maven..
Byen er fantastisk charmerende både om dagen og om aftenen..
Og når lifterne så småt begynder at stå stille om eftermiddagen starter den helt store afterski runde hvis man er til det og fortsætter til langt ud på natten...
Jeg bør også lige nævne "Peters" det er et kanont spisested der ligger lige i centrum. Det er lidt dyrt men helt klart en oplevelse værdig, stedet har eksisteret de sidste 25 år og det er Peter selv der suser rundt og underholder med diverse sjove ting..
Ja jeg vender ihvertfald tilbage år efter år.. Var afsted i uge 4 2006 og skal afsted her igen i uge 13.. Har allerede sommerfugle i maven... Men sådan er det jo når man er forelsket... smiler

Sonja Pedersen 20/12 2005

Billige skirejser
Kan meddele at jeg har rejst med Hjerting Ski Rejser-www.hjertingskirejser.dk til Saalbach, hvor jeg ved de har været i 10 år. Derfor synes jeg det er mærkeligt, at de ikke eksisterer i jeres bureauer over Saalbach. Kan oplyse, at de har billigere rejser end de fleste andre bureauer og på gode pensioner.

Oliver Bejder 13/12 2005

Ski og afterski
Hej.... vi er en gruppe unge der skal af sted til Saalbach den 28 dec. 2005....Håber det bliver fedt, har stået på ski hele mit liv og har prøvet et utal af destinationer. Saalbach og Livigno er de bedste, syntes jeg.... Men siger man afterski siger man Saalbach, Den for fuld skrue når man er i Saalbach...det der er så fedt i saalbach er afterskien og løjperne...for det meste godt sne. Nogle sange som altid buldrer løs fra afterski stederne er...HERMES HOUSE BAND - LIVE IS LIFE og WOLFGANG PETRY - WAHNSIHNN samt REX GILDO - FIESTA MEXICANA...hør dem de for en i ski humør.

Hey You 20/10 2005

Total fedt
elsker denne by for fed er min mening den har alt... håber bad gastein er lige så god...

Bo-Rudgaard 05/06 2005

Lejlighed
Vi er 8 drenge der planlægger at tage til Saalbach i uge 2 2006 og vil høre om der er nogen der kan anbefale et pensionat, lejlighed eller.... Enten med plads til 8 eller 2 x 4.
Samt alt andet som kunne være spændende at vide om området, afterski, natteliv..
Vi plejer at være i Frankrig, men vil pøve noget nyt.

Jørn Fischer 19/02 2005

Masser af sne i uge 5. 2005
Saalbach blev dækket af et par meter sne i uge 5, og det ser ud til at det sner igen. Det betød, at vi kun havde 2 - 3 "rigtige" skidage, men her bestod lokaliteten sin prøve. Pisterne er rigtig gode, og byen er spændende med masser af muligheder for shopping og afterski. Et lille råd: Brug ikke for meget tid på Hinterhag Alm. Hvis man ikke vil stå op som sild i en tønde skal man ha' bestilt bord flere dage i forvejen. Nå, der er heldigvis masser af alternativer, så man behøver bestemt ikke kede sig. Vi er en flok ivrige skiløbere, der har været afsted 1 - 2 uger de sidste mange år, og der er blandt os bred enighed om, at Saalbach også er stedet næste år.

Søren Julius 05/02 2005

AFTENSKI er mulig i Hinterglemm
Lige hjemkommet fra 10 fantastiske dage i Hinterglemm, kan jeg frisk fra fad bekræfte, at der er aften ski på belyste pister i Hinterglemm. Reiterkogel har åben tirsdage fra 18 - 22, og ved Unterschwarzach liften (bag ved Hotel Egger) er der aftenski hver aften. Dette kan bl. a. ses på hjemmesiden for Saalbach på

http://www.saalbach.at/webcam.htmwebcam

Der er fantastisk gode sneforhold nu, så rigtig god fornøjelse

Morten 04/02 2005

Afterski i verdensklasse
Jeg har været vidt omkring overalt i alperne, og netop i Saalbach findes det vildeste og bedste afterski vil jeg mene. Og det skyldes naturligvis Hinterhagen (Hinterhag Alm). Det bliver ikke bedre afterski end der. Med ægte østrigske tyroler live bands og støvledans på bordene. Og det er ganske underholdende (og måske en smule farligt) når man skal stå på ski ned ad børnebakken efter 4-5 timer på Hinterhagen. Helt sikkert en super fed oplevelse!! Et MUST for afterski entusiaster.

René 04/02 2005

Re: aftenski
Nej der er ikke aftenski i Saalbach!

Carsten Laursen 24/01 2005

AfteNski!!
Jeg tror I har misforstået mig, jeg har godt hørt om Hinterhag Alm... Men det jeg spurgte om var AFTENSKI, altså ski om aftenen... !

Niels Hygom 21/01 2005

Afterski i Saalbach
Hej Carsten...
Hvis det er afterskiing du leder efter i Saalbach. Så er det Hinterhag Alm der er stedt... det ligger lige på børnebakken... starter kl.16.00 og tag ikke fejl, hvis du kommer kl.15.50... det starter kl.16.00... Men det opdager du jo nok... god fornøjelse... og vær beredt på at danse på et par borde eller to...

Martin 20/01 2005

Der er masser af Afterski!
Med store afterski- erfaringer fra østrig Italien og Frankrig, vil jeg bestemt konkludere at man næppe finder bedre afterski end i netop Saalbach "samt ichgl og st. Anton". Mulighederne er uanede, og alle steder findes en stemning, der får selv ældre gennerationer til danse på bordene. Priserne er også ok, 5,5 Euro for 1 liter øl finder man nogle steder, hvilket bestemt ikke er galt.

Se profilen for Steff-B
Steff-B 19/01 2005

Afterski!
Hej Carsten, jeg tror roligt du kan regne med at der er afterski i Saalbach.
Det er flere gange blevet kåret til et af Østrigs suverænt bedste afterski steder, helt på højde med St. Anton.
Så personligt ser jeg frem til Saalbach i uge 6, og nu er sneen også kommet så vidt jeg kan se.....

Carsten Laursen 18/01 2005

Er der aftenski i Saalbach ?
Er der nogen som kunne oplyse mig om der er aftenski i Saalbach området, jeg har været inde på webcams, og der er der lys på pisterne, så strejfede det mig, om der måske var aftenski der, skiv venligst til mig...

Mvh

Carsten Laursen

Eileen Lanzky Otto 04/01 2005

Superb Saalbach
Saalbach styrer...
Jeg har været der 2 gange i år!!!
Det er SÅ godt et sted. Masser af blå og røde pister.
Go liftkapacitet. Kanon afterskiing..
Gourmetmad de fleste steder..
Jo,det kan varmt anbefales..

Jonas 23/03 2004

Hejsa - Overvejer Salbach
Hejsa folkens - har aldrig været i Salbach, så det er nok lidt for dårligt at jeg skriver her :( Gør det nu alligevel ;)
Har hørt godt om stedet fra resten af min familie og overvejer det som destination med mine kammerater.... Jeg tænkte bare på om nogen af de personer der har været dernede, ku oplyse mig om priserne på øl og spiritus dernede, både på barer samt diskoteker? Det ville virkelig være en stor hjælp... Tak.
(I er velkomne til at skrive til min email...) :)

Andreas 07/01 2004

Saalbach... super sted
Er lige kommet hjem fra en fantastisk ski ferie i saalbach. Jeg var afsted i julen, men alligevel var alle pister åbne og der var god sne... Saalbach har et dejlig udsnit af pister og der er mange af dem. Så Saalbach er helt sikkert et besøg værd, det er et fantastisk sted...!

Mj 03/01 2004

Saalbach holder 100!
jeg har været i saalbach på ski fem år i træk, og skal efter en afstikker til les menuires i 2003 til saalbach påny i 04. Det er et godtsted at lære at stå på ski, da der er gode brede blå pister. desuden er skilærerne gode og børnebakken, center for skiskolerne, ligger tre skridt fra midtbyen... De sorte pister er desuden så stejle at man får ondt i maven... Det er en fordel hvis man som jeg elsker "lodrette" pister. som en anden bruger sagde er der mange der kører stærkt, og især på de blå pister synes jeg, og det skal jeg da ikke lægge skjul på at jeg også gør...
AFTERSKI:
saalbach har verdens bedste afterski, intet mindre. og æren skal ene og alene tilskrives det fantastiske Hinterhag!

Helle Krog 02/01 2004

Vi valgte forkert...
Saalbach er med sikkerhed et super sted, hvis man vil party'e hele natten og næste dag stå ned af pisterne med 100 km i timen og hovedet under armen - lige forbi børn og begyndere på de blå løjper ...

Sådan er vi ikke i vores familie, og det var således en stor fejltagelse at tro, at Saalbach var noget for os. Vi har aldrig været et sted, hvor der blev kørt så hurtigt på løjper, der var bestemt for hyggelige familieudflugter - om det var dårlige manerer, tankeløshed eller Grühwein ved jeg ikke. Men det gør begyndere og andre, der ønkser det mere fredelige tempo yderligere nervøse på vej ned ad bakken. Det er uforståeligt, at de der vil køre vildt, ikke kan vælge nogle af de løjper, der er bedre egnet til det, og som giver dem de udfordringer de har brug for.

Selve skiterrænet syntes vi i bund og grund var OK, men det irriterede os, at der ikke var den store forskel på blå og røde løjper. Vi var sammen med nogle meget garvede skiløbere, der har været omkring på mange destinationer, og de gav os ret i, at der flere steder ikke var den store forskel - nogle steder var de blå løjper for svære til sin kategori, andre steder var de røde for lette...

Sanne Nielsen 11/12 2003

Pension Eder lige så godt som hjemme
Mig og min familie og nogle venner holder efterårsferie i Saalbach på Pension Eder hvor vi er ude at vandrer og har gjort det i mange år det er barer alletiders.Og i uge 3 tager vi så igen til Pension Eder for at blive opvartet i vores skiferie som jeg synes er barer et alletiders skisted for alle størrelser. Da vi var afsted i uge 3 i år havde vi nogle rigtige skitosser med som var med for første gang i Saalbach og de var også vildt begejstrede for Saalbach Hinterglem og har igen meldt sig til vores årlige skitur

Jørgen Sørensen 23/11 2003

Kanon - Saalbach
Da vi nu for 14 gang skal til Saalbach på skiferie, vil jeg her fortælle hvad der gør at vi altid glæder os til og komme til Saalbach på Skiferie.

Der er utrolig hyggeligt, masser af løjper der hænger sammen og hyggelige kroer jævnt sprædt over hele området, alle man møder er i godt humør og der er mange muligheder for skiløb på alle nivuer, så alle kan deltage her - man kan nemt på en dag løb ud på den ene side af bjerget og hjem på den anden side af bjerget, hvor man ikke har brugt den samme lift mere end en gang. Vi har haft mange nye skiløber med til Saalbach og de blive ved med at komme til Saalbach p.g.a charmen og hyggen her - det er vores sted.
Ønsker i oplysninger om Saalbach/Hintergemm er i altid velkomnende på jobis@lafnet.dk vi kommer der både sommer og vinter.
Jørgen Sørensen

Jakob Sp 25/03 2003

Hvorfor ik..
Kommentar til Saalbach:
Helt fantastisk sted, med masser af gang i den.... det er et alt for sjovt sted at stå på ski, og afterski/nattelivet er helt perfekt, skal opleves...
Priserne er rimelige, men man skal dog regne med at det er dyrt at gå på afterski, især hvis man finder det Østrigske øl smagfuldt...

Kaspar Damm Larsen 23/02 2003

Fedt sted - men ikke for de mest kræsne!
Der er en ting der er yderst vigtig når man tager til Saalbach, og det er at man ikke skal være alt for kræsen med hvad man løber på. Hvis man derimod tager afsted for at hygge sig med sit skiløb, afterski og (uundgåelige) tømmermænd, så er Saalbach et godt sted (og herligt tæt på Danmark - 21 timer, og det var fra Sjælland over Fyn & Jylland).

Det er sagt før, og det skal understreges: De pister der vender mod syd får problemer efter et par dage uden sne. Og dem der vender mod nord er som at løbe på en skøjtebane - ren is. Men ok, det gør jo bare udfordringen så meget større.

Har man sagt Afterski, så må man også sige Hinterhag Alm. Men vær der i god tid! Afterski/Apres-ski starter klokken 16, men der er som regel fyldt op klokken 15. Et tip her: Højmark har kontakter på Hinterhag, og de er som regel i stand til at få bordene på den øvre etage en gang om ugen. Når festen så kører, så står den på Bier, bier og livemusik af den fede slags. Ca. 16.50 begynder de fleste at rykke nednunder på dansegulvet, til den traditionelle "Hertzeltanz" hvor nogen afsindigt grimme pandebånd bliver kastet ud til tonerne af afsindig romantisk musik. Der er sport i at fange et af de her pandebånd, så dansegulvet er, naturligvis, proppet til bristepunktet.

.. og ja, jeg fik et af dem :D

Rune 13/02 2003

All season liftcard
hej allesammen
hvis der er nogle skibumser eller andre der skal til Saalbach/Hinterglemm så drop en mail, hvis du er interreseret i et billigt liftkort!
mvh. rune

Daniel 05/01 2003

For vildt disco og gode pister
det er for vildt så meget gang der kan være i byen om aften eter 8 det var 8/9 gang jeg var på ski har vlre 4 gang i hovden i norge som er et lille sted
2 gange i rauris som ogse er et lille sted men begge gode
og så denne gang i sallbach der var kun et par pister åbne da det var jul 02 men der var så ik så mange mensker og det var fedt og stå på ski der er noget for all vil jeg sige håber vi ses for jeg skal derned igen

Peter 02/01 2003

Saalbach = hinterhag
Jeg har været i Saalbach/Hinterglemm 4 gange, og som udgangspunkt kan det siges at man ikke skal tage til saalbach for at få kanont skiløb.
Byen ligger i så lav en højde at man oftest vil opleve at sneen er utrolig grødet i store dele af området fordi det er for varmt, og jeg har selv oplevet at hele sydsiden af dalen var lukket fordi der absolut intet sne var, dvs det bare var grønne marker... Ydermere er det ikke usandsynligt at nedbøren falder i form af REGN og det er altså ik det fede når man er på skiferie...
Men ca. hvert 3. år kan man også være heldig at der er masser sne og minusgrader, og så er terrænet faktisk ok, dog meget præget af de mange forbindelsespister som der er en, der tidligere har nævnt. I det hele taget bærer terrænet meget præg af at være usamhængende og man kommer ofte ud for at skulle have skiene af for at gå et stykke gennem byen for at komme videre...

Når denne kritik af skiterrænet har lydt, skal det selvfølgelig også med at Saalbach er en charmerende østrigsk by med et udmærket natteliv. Men det altoverskyggende ved Saalbach er HINTERHAG! Afterskiingen her er den ultimative afterskiing, og den fås ganske enkelt ikke lignende andre steder... Den skal simpelthen opleves! Netop af denne grund er der mange unge grupper (incl mig selv sidste år) der tager til saalbach hvert år...

Dette var min mening, og efter at have været på skiferie 17 gange, mener jeg, at have et ok sammenligningsgrundlag!

Anders Schou 28/12 2002

Saalbach-- det fedeste sted jeg har været!
Jeg kan kun anbefale Saalbach-Hinterglemm på det kraftigste. Jeg har selv været i bl.a. Valmorel, Avoriaz, Zell am Ziller, Wagrain, Sölden, Ichgl, Val d´isere, fisch, idræ fjell, livigno og saalbach er stadig det bedste sted. Vejret var perfekt, sol fra en skyfri himmel i 6 dage og de 2 sidste en også en smule sol. sneen var også perfekt.

Sanne Franzen 02/09 2002

Saalbach det bedst og det sjoveste
JEG ER NY PÅ SKI,MEN HAR VÆET I SAALBACH 2 GANGE
DET ER DET SJOVEST JEG HAR VÆERT MED TIL, OG JEG ER IKKE HELT UNG. JEG HAR HAFT MIN DATTER MED PÅ 7ÅR DET
GIK BARE GODT. SELV OM HUN BLEV SYG OG MÅTTE PÅ SYGHUSET DER NEDE, DET VAR EN GOD BEHANDLING UDEN LIGE.

DERS AFTER SKI ER ITOP HINTERHAG DET SKAL PRØVES
SELV OMMAN ER 30 40 50 ÅR, DET ER EN OPLEVELSE UDEN LIGE

nicolai 03/03 2002

For hele familien...
det er et OK sted og ham der, der siger: tag aldrig til Saalbach han kan ikke stå på ski eller så er han bare for dum...

Lars Tono 15/02 2001

Tag aldrig til Saalbach
Hej Alle.
Skulle lige fange jeres opmærksomhed, med vores besynderlige overskrift. Men dog, den er ikke helt ved siden af, tværtimod! Vi sidder her, tre fyre, på vores pensionat, her i Saalbach hovedgade, Hotel Peter, kanon sted forresten, www.hotel-peter.at, og skriver lidt behjælpelig infomation til ski-entusiaster.
Terrænet er usammenhængende, og man bruger alt for meget tid på transport løjper.
Dette er specielt ikke stedet hvor de kræsne løbere, og folk med hang til udfordringer, kommer. Vi har på 2 dage kørt, 90% af pisterne igennem, og de sidste 10% manglede kun fordi de var lukket p.g.a. sne mangel.
Men derimod mangler byen intet med hensyn til den sædvanlige Østrigske charme, og afterski.

Med venlig hilsen
Peter, Martin og Lars

Thomas O. 12/02 2001

Feeedt sted...
Hej Allesammen

Just hjemkommet efter en uge i Saalbach, vil jeg hermed komme med mine anbefalinger om netop dette sted.

Specielt vil jeg anbefale alle danskere, svenskere, nordmænd mv. en Afterski-bar der hedder Castello, og som ligger centralt i Saalbach - Her køre det "rigtig stærkt": Live-music, Flügerl, bier und so waiter.....
Desuden er der rigtig mange hyggelige steder i terræn'et.

Eneste minus i sidste uge var at vi "løb" ind i en varmefront, med en masse "benbrækker-sne" til følge, men vores gruppe klarede os trods alt hjem uden gips, krykker mv. mv.

Mange hilsner
Thomas

Leif Lindersgaard 14/01 2001

Saalbach-Hinterglem, et super skiområde.
Sammen med venner har min kone og jeg gennem 8 år besøgt Saalbach-Hinterglemm. Vi har boet i mindre pensioner og på hoteller. Både pensioner og hoteller er af fin standard. Men selvfølgelig svingende i pris. Det er muligt at bo med halvpension fra ATS 450 - 750 pr dag. Området er meget anvendeligt med sit brede udvalg af pister. Der er noget for såvel nybegynderen som den øvede. Typisk østrigsk, så er der mange små "listige" hytter at besøge på turene. Stemningen er god på såvel pister og i hytter som til afterskiiing i byerne. Prisniveauet finder vi også rimeligt. På grund af områdets lave beliggenhed (ca. 1000 m), så er der af og til problemer med snemængderne. Det er hovedsagelig de sydvendte sider der mangler sne. Det har dog altid været muligt at stå på ski i forårsmånederne.