Anmeldelse af Obergurgl / Hochgurgl

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Nicholas 05/11 2019

Højalpint og alsidigt skiområde. Høj kvalitet.
I disse år opruster Obergurgl. I 2018 stod Kirchenkar 2 liften færdig, I 2020 indvies det nye kongrescenter 'Carat', I sommeren 2020 bygges en ny kabinebane der erstatter Rosskarbahn. I 2021 bygges en ny Festkogl kabinebane. Langsigtet ønskes også at opgradere Wurmkogl bahn 1, og Vordere Wurmkogl 1+2. Herudover er Obergurgl by I gang med planer om generel byfornyelse, således byen bevarer den nuværende charme og bliver endnu mere hyggelig.

Jens Munch Christensen 23/02 2011

cruising på ski og meget mere :o)
Vi har stået på ski i alperne i en menneskealder både i Frankrig, Østrig og Schweiz. Der er mange dejlige steder med dejlige mennesker og dejligt skiterræn. I Hochgurgl/Obergurgl har vi fundet det terræn og de mennesker der passer os suverænt bedst. Vi er nået til et punkt i livet hvor vi kan lide det nemt, lækkert og smukt - det får vi til overflod her.

Se profilen for Nicholas-D
Nicholas-D 10/10 2007

Tre nye kabinebaner til 2008.
Til den kommende vinter udskiftes nogle ældre stolelifte med tre nye kabinebaner (8 pers.). Den kolde og ofte vindblæste 'Schermespitze'-lift i Hochgurgl, udskiftes med en ny 2km lang kabinebane (Schermer 3000). Dette mere end halverer tiden i liften, hvilket er super fedt. Desværre er liften ca. 40 højdemeter under toppen af den gamle liftstation, hvor man ikke længere får den fantastiske udsigt over Dolomitterne. Men man kan blot tage skiene på nakken og gå op for at nyde den. Belønningen er et lille 'freeride' stykke ned fra toppen.

De to andre kabinebaner er en kombibane. Der erstatter den gamle 'Gaisberglift' fra centrum af Obergurgl til 'Gaisberg'. Herfra fortsættes liften til toppen af 'Hohe Mut' (2670m), der ud over en helt ny restaurant og udsigtsterrasse, også får en ny rød pist ned af vestsiden af det legendariske bjerg. Fra toppens nordside løber stadig skirute nr. 11, der er stejl, udfordrende og puklet.

Alle disse forbedringer af liftsystemet fordobler skiløbet i forhold til tidsforbrug i liften.

Prøv Obergurgl. En højalpin, snesikker og anderledes skiperle i Ötztal.

Ulrik 24/02 2006

Tag til Obergurgl hvis ...
Har været på forlænget weekend i Obergurgl i uge 2. Destinationen kan varmt anbefales, men man skal dog være bevidst om, at dette sted udskiller sig fra andre destinationer i Østrig.

Skiområdet er helt perfekt med udfordringer til alle. Erfarne skiløbere kender dog området efter et par dage, men så er der gode muligheder for off-pist. Skimæssigt er Obergurgl helt okay, og så ligger det højt og dermed sne sikkert.

Obergurgl udskiller sig dog markant ved at være lidt et "rigmands" område. Dette skal ikke forstås negativt eller som om det er utroligt dyrt. Publikummet er overvejende "lidt" oppe i årene, hvilket sætter sit tydelige præg på byen. Der er næsten ingen børn, og dermed ikke så mange aktiviteter for børn. Afterski-steder skal man nærmest lede efter, og så ligger prisniveauet lige en spids højere end andre steder.

Obergurgl er det perfekte sted hvis man ikke har børn med og hvis man ønsker lidt fred og ro.

Thomas P- Petersen 08/03 2004

Helt ok
Obergurgl og Hochgurgl er helt ok. Der er ikke særlig mange mennesker, så man venter MAX 5 min ved lifterne. Da jeg var der kom der masser af sne og her er området fabelagtigt - masser af muligheder for at køre off-piste, vi havde to dage hvor vi trak nye spor på HVER ENESTE tur, min bedste dag på ski nogensinde...
Pistemæssigt skal man dog ikke forvente de store udfordringer. Der er nogle ok motorvejspister, men kun meget få pister med et fald der kan kaldes sort. Afmærkningen af pisterne er utrolig dårlig, så hvis man ikke kender området skal man passe på med at vove sig ud i dårlig sigt (taler af erfaring).
Er man bare en smule ferm på ski, kan området snildt køres igennem på et par dage. Men er området for lille ligger Sölden kun ca. 30 min.'s kørsel derfra.

Kirsten Valentin Petersen 10/12 2002

Obergurgl er bare kanon
Kan varmt anbefales - utrolig smukt område og smaddergodt skiterræn - der er til både de mindre øvede men sandelig osse til de rutinerede. Byen er bare hyggelig. Et sted, vi vil blive ved med at vende tilbage til.
Vi er to personer, der nok hører til dem, der kan lide at tage det "rimeligt" stille og roligt på skiene, men sidste år var vi på ferie med de unge og krævende, der kan li´ at have fuldt fart på og masser af udfordringer - og ingen havde noget at klage over.

Se profilen for Nicholas-D
Nicholas-D 08/01 2002

En højalpin snesikker perle
De fleste skiløbere stopper op i det nærliggende Sölden i Ötztal uden at ane, hvilke fantastiske skimuligheder der findes blot 15 km og 600 højdemeter længere inde i Ötztal.
Herinde i næsten 2000 meters højde åbnes en højalpin, snehvid og solbeskinnet verden af snetunge fyr- og lærketræer, gletschere, stejle 3000 meter bjerge og et par hyggelige byer.
Skiområdet Gurgl består af tre sammenhængende områder, der tilsammen opleves som noget kompakt dog med et meget effektivt liftsystem. Da skiområdet er stort i forhold til antallet af turister, er der altid god plads, ingen flaskehalse og ventetider - man får meget skiløb for pengene.
I området findes flere hyggelige bjerghytter, der alle ligger på naturskønne steder med de utroligste udsigter.
Skiløbet appelerer mest til den middelgode skiløber. Dog kan Gurgl prale af at have Østalpernes stejleste piste - Hohe Mut, der indbefatter pukler, is, klippeskær og dybsne.
Området har også flere legendariske og billedskønne offpiste ruter som kan nåes med guide.
Der er noget ubeskrivelig over stedet som gør at man vender tilbage!!!

Jeg har været der hvert år siden 1985.