Anmeldelse af Maria Alm

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Mikkel-Skov
Mikkel-Skov 22/08 2018

Godt område
Maria Alm er et fint område med mange danske børnefamilier, på grund af muligheden for dansk skiskole.Der er mange røde og blå pister, og en udmærket (konge) tur på tværs af området. På Aberg bjerget er der desuden nogle gode ski router (Markeret off-piste), som ender ved de blå/røde pister der benyttes af børneskiskolen - Det er smart. OBS: - Vi savnede et par "super gode" restauranter på bjerget.- Der er rigtig mange danskere i Uge 7, og køen ved bunden af Aberg kan være voldsom, når de fleste skiskoler mødes i dalen på samme tid.Vi besøgte Maria Alm i uge 7 2018.

Claus 03/01 2018

Maria Alm er lækkert og undervurderet
Efter mange års pause fra Maria Alm er vi i 2018 vendt tilbage. Og vi må som familie sige at stedet/området er undervurderet. Vi har stået på ski i mange andre områder i både Italien og Østrig men Maria Alm er fuldt på højde med dem alle. Der er mulighed for skiløb på højt niveau for alle og her er som regel meget snesikkert. Mange af pisterne har rigtigt mange højdemeter både de røde og blå. Den blå piste fra top til bund af Aberg er genial. Masser af variation hele vejen ned. Liftsystemet er moderniseret så der stort set ikke er en træklift. Hvis man har mod på det kan der køres kongeruten hen over 5 bjergtoppe frem og tilbage på en dag. Cirka 35 km. Alt i alt et rigtigt lækkert skiområde.

Karin Rask 21/02 2017

Super godt område
Maria Alm er det oplagte valg til skiferien. Både for begyndere, inkl børn - der er en super velfungerende skiskole - men også for dem, der kan lidt mere. Flere sammenhængende bjerge giver mulighed for variation, og hyggelige restauranter ligger drysset rundt i området så der altid er mulighed for lidt godt at spise eller drikke. Vi er kommet i Maria Alm i syv år og synes, at det hele fungerer perfekt. Kan kun anbefale det - men helst ikke til for mange for det er jo faktisk ret skønt at der aldrig er særligt lange liftkøer ????

Morten 01/04 2013

Skuffende
Var i Maria Alm i uge 12. Stedet levede ikke op til forventningerne. Der er ingen børnebakke, hvor små børn (3-4 år) kan øve uden at være i skiskole. De to områder med børnelifter (bånd og tov) er forbeholdt skiskole, så hvis børnene ikke er i skiskole er der ingen steder for dem! Det ene børneområde i Natrun var lukket selvom det var masser af sne. Hvis børnene er selvkørende er det et fint område og formidabelt offpiste-område, da der er så få der kører uden for pisterne.

Kent Bruun Jørgensen 26/01 2011

Godt område med udfordringer til alle
Jeg har sammen med min søn 8 år netop været på en kort skitur til Maria Alm i uge 3. Vi boede på Pension Anny lige ved siden af hovedliften i Maria Alm by.

Det var min søns debut på ski, og han havde en privat skilærer i i alt 5 timer fordelt på de to første skidage (pris ca. 250 euro). Undervisningen var god, og han var allerede efter førstedagen i stand til at køre rundt i en større del af området.

Generelt er Maria Alm et godt sted at tage hen hvis man har mindre børn med, da området ved byen Maria Alm er overskueligt, og området overvejende består af letkørte blå pister.

Er man til de lidt stejlere pister (røde og sorte) er der rig mulighed for at finde disse, da området tilbyder 150 km. pister i alt. Der er mange gode hytter på bjerget, og man skal ikke køre langt for at finde et hyggeligt sted hvor der kan indtages lidt godt til ganen.

Maria Alm er en del af det større skiområde Ski Amade med ca. 800 km pister til rådighed fordelt på en håndfuld selvstændige områder. Er de 150 km. pister i Hoch König området, som Maria Alm er en del af ikke nokfor en, og har man bil med sig, kan kan de øvrige områder let nås inden for ca. ½ times kørsel fra Maria Alm.

Liftkøer oplevede vi ikke, end ikke i weekenden. Og til forskel fra de nordiske distinationer er der gode lange ture fra toppen af bjerget til dalen. Den længste på ca. 6 km.

Er det gode muligheder for livligt afterski man er ude efter er det nok ikke Maria Alm man skal tage vælge, da der umiddelbart ikke var så meget gang i festen på det tidspunkt vi var der i uge 3.

Jeg kan kun anbefale en tur til Maria Alm uanset hvilket niveau en befinder sig på.

Faber 04/03 2010


Skal du afsted med små børn - er dette HELT klart det foretrukne valg. Jeg har selv stået på ski i over 30 (siden jeg var 2,5) og havde nu min søn på 3,5 år med for første gang (noget alle skiglade forældre glæder sig ENORMT tid, men også er lidt spændt på).

Forsøget blev valgt til at være Maria Alm med Højmark. Vi er VIRKRELIG glade for vores valg. Nem tilgængelighed er den primære årsag. Kabinelift op, og en nem stolelift midt på den nemme blå, gjorde transporten for ungerne til en leg. At der samtidig er en perfekt blå helt fra top til helt i bund, som selv helt nye (og små børn) kan køre, er perfekt. De fik VIRKELIG noget for deres liftpenge (som faktisk er gratis for børn).
Gode, hurtige lifter og dejlige pister tæt på børneområdet gjorde, at vi også fik godt gang i skiene.
Højmark var det fuldendte rejsebureau at rejse med, når man har børn. Man kan simpelthen mærke, hvordan guiderne de lever og ånder for de små, og elsker at hygge med dem. Vores unger synes stadig at både Mads og Kamilla er de sejeste voksne i hele verden (uge 6).
Undervisningen var lærerig på en legende let måde og børneafterskien var HELT I TOP.

Vi kommer helt sikkert tilbage næste uge... Martin F. uge 6.

Gammelnok 24/02 2010

Fantastisk familie-hygge ferie
Sikke et område. Efter flere år i norden, var det blevet tid til en tur syd på. Valget faldt på Maria Alm i uge 6/2010. Det har vi ikke fortrudt.
Godt område, god skiskole med danske skilærere og en hyggelig lille by. Hvad mere kan man forlange.
Et område vi ikke vil tøve med at tage til igen til næste år.

Kaj M 20/02 2010


Fantastiske pister i uge 7, selv om det blev tøvejr på den nederste del af bjerget de sidste par dage. Vi nød det alle sammen. Kommer sikkert tilbage næste år, og vi glæder os allerede...

Martin Holm 05/12 2006

Super for børn
Maria Alm er et utroligt godt sted for børnefamilier, og især når man rejser med Højmark. De gør utroligt meget for børn og der er ingen tvivl om at det er børnene der er i focus, og det er tydeligt at se at alle morer sig, også guiderne. Men bare rolig det går ikke op i bleer og sutter det hele.

Jeg er selv en af dem der kræver det maksimale af et område, og selvom Maria Alm ikke udfordrer mig maksimalt er det stadig et godt område, og mth. afterski er der gode muligheder for at gøre dette.

Så har man børn, og er det dem der er i centrum, og vil man være sikker på at de får en god tur, så er Maria Alm med Højmark som rejse arragør

Sofie & Sille 28/08 2006

Afterskiing
Er der nogle, der ved noget omkring afterskiing mulighederne, og bylivet generelt i Maria Alm? Da dette betyder ligeså meget for os, som gode pister =) Vi har været i Bad Gastein nogle gange, og er meget begejstrede for bylivet dér.

Jan I. Nielsen 14/12 2005

Paradis for børne familier
Vi har nu 3 gange besøgt Maria Alm og hver gang med samme gode oplevelse. Det er et klart børne fokuseret ski sports sted, der er nemt at overskue og kun moderat svært. Priserne, vejret og afstanden i bil er langt at foretrække for det kolde Nord. Søde, venlige og hjælpsomme Østrigere.
Dansk skiskole og skibørnehave. Det har været supergodt for vores børn.
Men det er fokuseret på familier og bil er næste nødvendigt. Sværhedsgraden er ikke for høj, så få udfordringer for den gode skiløber.

Henrik 06/10 2005

Henrik
det er den sejeste ferie sted.

Jane Lohave 14/04 2005

Enig
Hej Fam. Madsen

Vi er næsten lige kommet hjem fra Maria Alm og vi har faktisk også været lidt skuffet over området. Nogle bekendte havde anbefalet os det, men jeg tror destinationen er ved at være lidt slidt i det. Mest skuffet er vi over den manglende højlighed som ellers kendetegner Østrig. Er der forresten nogen som kan sige mig, hvor lang tid det tager at køre til Trysil??

:-) Jane Lohave

Jens 13/04 2005

Lidt skuffende
Hejsa

Jeg havde læst om Maria Alm, men efter at have været der med min familie må jeg sige, at det er lidt skuffende. Generelt synes jeg det er for dyrt og kvaliteten på indkvartering og skiområdet står ikke mål med prisen.

Jeg prøver Lofer næste gang, da det skulle være godt.

Venligst Familien Madsen

Thor Petersen 21/10 2003

Maria Alm. Et dejligt lille sted.
Jeg har været i Maria Alm en hel sæson og jo længere jeg var der des bedre syntes jeg om området. Selve ski området er for alle. Der er massere af lette og lidt sværer pister og hvis man har øje for at finde off-piste områder er der virkelig også god mulighed for det. Men det er en god idé at have en med der har været i området i lang tid. For ellers kan de være lidt svære at finde.

Selve byen, Maria Alm, er stille og rolig, men hvis man har lyst til at drikke hjernen ud hver dag er det også ganske let. Specielt kan Dengl Alm anbefales. Det er en lille bar med stor stemning. Specielt om mandagen hvor der er kareoke med Rolland Lanbert. Altid godt!

Jeg glæder mig i hvert fald til at ta' en sæson i Maria Alm igen til vinter.

Michael Heide Sørensen 26/12 2002

Kedeligt idyllisk, men okey
Har nu besøgt en meget idyllisk, men desværre også en meget kedelig by, Marie Alm. Området er relativt okey i størrelse der er pister til okey skiløb specielt for nybegyndere som jeg selv var det første gang for 4 år siden. Men området er usammenhængende. Du kan ikke tage en lift op og så køre ned for at tage en anden op! Det er træls! Dvs at du skal til at gå/køre i bil, for at tage en anden pist hvis ikke det er fordi du vil køre på den samme hele dagen! Afterski, modsat andre steder i Østrig, så aner de ik hvad det er. Eller også så er der bare ikke mennesker nok til at sætte lidt stemning igang. Det at der ikke er mennesker gør dog godt for noget, det betyder at du sjældent står i kø ved pisterne og du får et større område for dig selv! Godt område for famillier med små børn og folk der ikke har været på ski før uden de store forventninger til det! Området vil da også altid have en særlig plads i mit hjete da det var der jeg stod på ski for første gang og befolkningen er altid venlig sindet!

Anders Paaske Christensen 21/02 2001

Børnenes destination
En by hvor der satses utroligt meget på børnene og deres ferie