Anmeldelse af Lofer

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Rasmus-Skov-Jensen
Rasmus-Skov-Jensen 27/02 2017

Super til børneturen
Familieskiferie giv til Lofer, vi havde en uge med perfekte vejrforhold for børn, høj sol og masser af sne.

Lofer området er rigtig fint til børn/børnefamilier. Man tager de to gondoler op i terrænet og lander centralt i området hvor der er restaurant, øveområde og træfpunkt for skiskolerne. Der er to express stolelifter der går op nedenfor øveområderne, de går i hver sin retning. Mod venstre lander man på en top der giver mulighed for at løbe ned på den anden side af bjerget. Her venter en 3-stols-lift, den er ikke helt moderne, men det er trods alt en stolelift.

Vi havde 6 forrygende skidage i området, og både den store på næsten 5 år og den nye på ski på 2 år, fik nogle fantastiske skioplevelser.

Der er mange danskere... vi rejste i uge 4, og her var der danskere nok til at lave masser af "rent" danske skiskolehold med dansk skiinstruktør. Kunne godt frygte at der i uge 7 er lidt trængsel af danskere.

Vi rejste med Onlineski og boede på Hotel Mühlpointhof. Her var to legerum, "gaming"-area og swimmingpool, det passede hele familien perfekt. Ski-opbevaring ved liften gjorde det ret nemt at gå til og fra liften med den mindste i en klapvogn. Klapvognen fik vi med op i liften, så lillepigen kunne få sin middagslur på bjerget. Det gav mindre transporttid til og fra bakkerne og mere skitid til alle.

Alt i alt, en pris/kvalitetsoplevelse der var helt i top.

Henrik Jensen 15/01 2017

Dejligt sted når man har børn
Vi har været i Lofer 4 gange, og det har stort set været en god oplevelse hver gang. Specielt turen til bunden er hyggelig, selvom der er mange glidestykker.

Restauranten ved mellemstationen er god, og så kan børnene tage trækliften ved siden af, mens de voksne får spist færdig.

Det kan dog anbefales, at tage en dagstur til naboområdet Steinplatte, hvor nedfarterne er nået længere og der er meget mere skiløb. Det er ligesom at rykke en klasse op og giver en fornemmelse af, hvorledes det er på de større skiområder

En Skiglad Dansker 26/07 2016

Lofer - et familie med overraskelser
Sidste år - altså 2015/2016 sæsonen var jeg med familien i Lofer. Det var første tur for vores søn på 6 år, og jeg havde været lidt i tvivl om valg af destination - Østrig var det eneste sikre. Efter "trawling" af nettet tog jeg kontakt til Onlineski, som jeg kun kan anbefale, og efter en behagelig dialog smuttede vi til Lofer i uge 6.
Turen var fantastisk - super børneområde, men faktisk var området også bedre end jeg havde forventet til voksne. Jeg er selv meget erfaren skiløber, og har selv arbejdet indenfor ski turismen, så jeg har set lidt af hvert, men Lofer er fantastisk hyggelig og rummer alt til nybegyndere og børnefamilier. Man skal ikke forvente knaldsorte pister ej heller vildt afterskiliv, byen er nemlig ret stille, men Lofer er hyggelig og området er skimæssigt bedre end jeg havde ventet.

Kan kun anbefales.

Lisbeth Hoxer 03/01 2016

Børnevenlig familie hygge
Vi har nu været i Lofer 2 år i træk med helt små børn 1. År et barn på 5 år og 2. År 2 børn på hhv 6 år og lige fyldt 3 år og vi skal til Lofer igen i år. Min mand er ok skiløber, og jeg har været på skiskole begge år og skal også i år. Vi er i Lofer i uge 11 i år og 2 tidligere år uge 13... Men det er SIDST på sæsonen, men vi kan godt lide at have det hele for os selv... Det er bare et så hyggeligt og skønt sted

Mette 23/04 2015

erfaringer
Hej
Er der nogle erfaringer med Lofer fra ski-sæson 2014/2015???
Overvejer stærkt Lofer eller Maria alm til vores første skiferie- kan det anbefales????
Min mand er nybegynder og vi har 2 børn med på 5 og 8 år som også er nybegyndere: Jeg har stået på ski nogle år men det er vigtigst de får en god oplevelse på første skiferie:-)
Er lidt bekymret om der er sne nok i Lofer og Maria alm- hva siger i???
Mvh Mette

Flachi 11/04 2010

see the movie - Skiresort-test
see the movie: http://www.youtube.com/watch?v=yjkufzpvNNA

Anette 05/08 2008

Overnatning i Lofer
Hejsa.
Er der mon nogen der kender Pension Herta i Lofer?
Hilsen Anette

Morten H. Mathiesen 18/02 2008

Super fin oplevelse
Har lige været i Lofer i uge 7, 2 familier med 5 børn fra 4 til 13 år, og synes det har været en super fin oplevelse.
Jeg kan ikke genkende manglen på lidt større børn i uge 7, hvor jeg synes der var rigeligt i alle størrelser - men ja, måske allerflest fra 5 til 10, hvilket er helt almindeligt på de lidt mindre steder.
Vejret var fantastisk helt frem til fredag, og sneforholdene højt i terrænet virkelig gode. Under 1000 meter var det for varmt, og kunssneen blev til den traditionelle blanding af grød og is.
På toppen ved stoleliftene var det imidlertid fantastisk og vi fandt egentlig rigeligt med forskelligt skikøb i dette område.
Jeg synes bestemt ikke, som sidste anmelder skriver, at det er fair at sige, at de blå pister er røde og de røde sorte. Farverne er nok givet udfra at alle er bredde, og selv på blå pister vil der være dele der rent faktisk hælder lidt. Et par af de røde var noget stejle, men omvendt absolut ikke puklede. Generelt er der gode muligheder for at løbe både varieret og ikke alt for kort på hver tur.
Måske er den tidligere vurdering præget af at tidligere erfaring er fra Sverige, hvor man nok er lidt huritgere til at sætte rød og, navnlig, sort farve på pisterne!? Jeg synes at farverne stemte godt overens med tidligere oplevelser flere steder i Østrig.
Endvidere var ventetiderne både på kabinelifter, stolelifter og slæbelifter nærmest minimale i forhold til rigtig mange andre steder i uge 7. Der var ligeledes generelt rigtig god plads på pisterne - på nær som tildligere beskrevet på turen ned til dalen. Denne var i det hele taget ikke nogen stor oplevelse. Den bestod af en masse smal skovvej og 4 bakker. Generelt vil jeg ikke anbefale turen til begyndere. Hvis man insisterer, så tag den første kabinelift ned til mellemstationen og løb derfra - det er noget nemmere.
Byen er super hyggelig og ikke så stor. Rigtig smuk alpeidyl.
Vi boede på Pension Egger, hvilket var fint, og tæt på liften. Aftensmaden i vores halvpension skulle indtages på Hotel St. Hubertus, og i modsætning til forrige anmelder, så synes vi absolut IKKE det var ok. Magen til skodmad skal man lede længe efter, og vi var ret enige om, at det var laangt under normal østrigsk standard.
Mht til kør-selv delen, så er det gode man kan sige, at der er motorvej næsten hele vejen, og de sidste små 40 kílometer er på en hovedvej, som også fører til bl.a. Zell am See. Denne holdes stort set altid ryddet - men er også ekstremt trafikeret.
Den bedste løsning i de travle uger er at køre tidligt fredag morgen, helt derned og booke en ekstra nat. Giver også en ekstra skidag.
Vi kørte hjem kl. 7 lørdag morgen, og dette er nok det seneste afgangstidspunkt, hvis man vil slippe for løbende køproblemer hele vejen op til et pænt stykke nord for München.
På vej ned forlod vi Ingolstadt lørdag kl. 10 og brugte inkl. frokostpause 6,5 timer på de sidste 236 km - heraf 2 t 45 min på de sidste 40 kilometer, så det var helt sikkert IKKE det rigtige tidspunkt. Derimod fik vi fredagsløsningen, som beskrevet ovenfor, anbefalet af flere.
Vi havde alle igennem Sturm skiskole, hvoraf den mindste havde dansk instruktør, og alle uden undtagelse havde en fremragende oplevelse i skiskolen, så den kan anbefales. I øvrigt var lejeudstyret fra samme sted også i den bedre ende af skalaen.

Alt i alt et rigtig fint familiested, som kan anbefales til alle som ikke har krav om 75 km forskellige pister om dagen, men som ønsker et velfungerende liftsystem og god plads på pisterne.

Claus L Jensen 10/02 2008

Lofer på godt og ondt
Vi er en familie på 2 voksne og 2 drenge på 12 år.
sidste år var vi i Klappen (Sverige) som totalt nybegyndere hvor vi havde en rigtigt god uge. I år blev vi fristet af Team Benns hvor børn op til og med 12 kun koster 198 kr. vi var der i uge 6.
Først lidt om vores kør selv tur. Turen gik uproblematisk indtil vi ramte Munchen omkring middag lørdag. der var lange bilkøer. vi forlod motorvejen og kørte igennem smukke landsbyer de sidste ca. 150 km. vi fik så senere at vide af Team Benns folk på stedet at det var et helt normalt problem.
hjemturen havde stort set samme problem., dog med endnu stører køer sydpå. (det var så uge 7)
vi boede på Hotel Hubertus med halvpension. værelserne var fine og maden var i orden. der er ca 5 min gang til den første lift, men man kan mod 5 eur/døgn opbevare ski og støvler ved liften.
selve byen Lofer er hyggelig og så er der ikke så meget mere at sige her.

Team Benns sælger mente at området var perfekt til os og at vores børn ikke var for "gamle"
i forhold til at 12 år var aldersgrænsen. Vi oplevede dog at vores børn var klart ældst på hotellet og også på pisterne. Heldigvis havde de hinanden for det var ikke så nemt at finde nogen jævnaldrende at hygge sig med. Jeg vil sige at 8 -9 år er en god alder til Lofer. De aktiviteter Team benns arrangerer er kun for yngre børn.
Skiterænnet var mest opbygget af blå og røde pister, som i sverige nok ville blive karakteriseret som blå til sorte. Som begynder kunne man nemt blive fristet af de blå streger på piste kortet, men men blev ret hurtigt mødt af meget røde steder på de blå pister.(ej oplyst på pistekortet) Desuden var de røde områder blevet til pukkelpister i løbet af kort tid da en del andre nybegyndere tilsyneladende også var blevet overrasket.
Desuden reklamere de med en 7 km lang nedkørsel, men at kalde denne nedkørsel for en piste vil nok være en overdrivelse, 70 % af nedkøslen må karakteriseres som en vej på 3 meter bredde og overbefolket.
Det er ikke et sted vi vil tage hen igen og slet ikke i uge 6-7 eller 8 der er højsæsson og klart for mange folk i området.
På trods af dette har vi haft en kanon tur med meget skiløb og godt vejr.

Henrik 28/01 2006

Lofer - Østrigsk hygge i særklasse
I februar år 2005 besøgte familien og jeg Lofer for 5. gang. Hver gang får man mange gode og nye oplevelser, og specielt hyggen får man ikke ret mange andre steder.
Byen er lille, men meget hyggelig og stress er ikke noget byen kender til. Skiterrænet er heller ikke så stort igen (46 km.), og dog bemærker man aldrig, at man får for lidt skiløb for pengene. Man kan dog køre lidt træt i det, hvis man har været der for tit. Men når man først er vendt tilbage til den østrigske perle, glemmer man næsten, at man allerede har været over hele skiterrænet, for man kan ikke for nok af Lofer.
Det hele ligger foran én igen og "skidt pyt" med, at man har prøvet pisten flere gange, for det er altså også nogle rigtig gode pister, og så har man jo en nedfart på hele 7 km. fra Loferer Alm og ned til Lofer by hvilket altså er suveræn.

Skiterrænet passer bedst til letøvede og til begyndere, da der ikke er så mange sorte pister, og det trækker en smule ned på karakteren, men alligevel(og jeg siger det igen) er det altså suveræn.

For nogle år tilbage begyndte Højmark Rejser også at få øjnene op for den lille østrigske perle, og sidenhen har man næsten altid kunne høre én eller flere danske stemmer rundt omkring i byen eller oppe i terrænet, så man føler sig absolut ikke alene som dansker, hvilket jeg godt kan lide. Dog skal der heller ikke være for mange, og det har man absolut ikke fornemmelsen af i Lofer.

Familien og jeg har altid i vinterperioden indlogeret os på det meget hyggelige hotel Salzburger Hof, som er utrolig børnevenligt.
Her laves der tung og rigtig god traditionel østrigsk mad(også børnemenuer), næsten altid med 3 retter, som er inkluderet i prisen, hvis man altså har indlogeret sig på hotellet.
Der er hyggelige værelser, og specielt for børnene er der lavet et hyggeligt rum helt oppe i toppen af bygningen med diverse ting og lejetøj.
Der kører hver morgen et skitog direkte fra hotellet og ind til skiliften. som fører én op til "Mittelstation".
Der er sauna, bordtennis faciliteter og et skirum nede i bygningens kælder.
Og der er flere danskere på hotellet, som rejser via Højmark Rejser, så derved føler man sig heller ikke alene på hotellet.
Alt i alt et rigtig dejligt hotel som stærkt anbefales(liftkort er også inkluderet i prisen på hotellet).

Hvis man dog ikke ønsker at være på netop dette hotel, er der også de to gode hoteller Dax og Hubertus, som Højmark Rejser også har indlogeret sig på.

Hvis man vil søge uden om danskerne, er der også hotellerne Neuwirt, som ligger 100 meter fra skiliften inde i byen, Das Braü, Färbinger Mühlpointhof som dog ikke tilbyder pension, og Gasthof Bad Hochmoos som ligger i nabobyen St. Martin ca. 1-2 km. fra Lofer centrum.

Lofer ligger rigtig godt for "kør-selv" familier med børn, da den kun befinder ca. 30 km. fra den tysk-østrigske grænse, og hvis man en dag vil holde en pause fra skiene, kan man tage til Salzburg, som også kun befinder sig ca. 30 kilometer fra byen.


Jeg håber, at denne kommentar vil få dig til at overveje nøje, om din næste skiferie skal gå til Lofer, for dette er altså en sand østrigsk vinterperle.

Hilsen Henrik

Kasper 27/01 2006

Godt skiterræn
Lofer er en skøn by, med kanon afterski, og godt skiløb. terrænet er godt og variende, selvom det kan køres igennem på en formiddag. liftkø er der kun i bunden, når man skal med gondolerne op i terræn. et godt begynder sted og familie sted.

Morten K. Andreaen 25/12 2005

Lofer - et godt (men lille) sted for alle.
Vi har i de seneste to år (2004+2005) været i Lofer som to familier lieligt fordelt med voksne og unge piger og drenge.

Lofer er småt, men ungerne (6-11 år) får hurtigt overblik, og kan dermed benytte de bløde nedfarter på egen hånd.

Det er ikke det hidsige terræn for voksne - slet ikke! Men hvis du skal "investere" i børn og voksne, der er på vej frem i skiudvikling, er Lofer absolut perfekt. Og tag et smut omkring Højmark Rejser - der har begge år være rigtig fine priser til en god kvalitet for børnefamilier.

PS! Vi drager nu videre efter 4 "investeringsår" i ungerne, og "geare op": Uge 7 2006 byder på Wagrain.

Morten K. Andreasen

Mads Johansen 09/01 2005

Lofer - Ja Tak
Er netop vendt tilbage fra en uge i Lofer, hvilket jeg stærkt kan anbefale. Måske ikke for den øvede skiløber, der er der alt for lidt og for korte pister at stå på. Men for børnefamilien eller andre festglade mennesker.
Der finders en helt masse dejlige danske skiguider og lærere hvis humør er helt i top og afterskien dernede er en klasse for sig selv. Højmarks guider er super og skischule H

Louisa Pihl 24/12 2004

Hjem til lofer
Ja, så er tiden ved at være inde til at vende tilbage til lofer.

jeg var i lofer sidste år som skilærer og fik æren af at lærer en masse dejlige børn at stå på ski. Nu glæder jeg mig meget til at se jer allesammen igen og håber at der også kommer en masse nye børn og leger med os.
Vi ses i sneen.
Hilsen louisa (hende den SKØRE.)

Hans-jørgen Christensen 05/03 2004

Lofer.........grubhof på godt og ondt
At Grubhof skulle være specielt godt til kør selv folket, vil jeg ikke mene, da man skal parkere sin bil ca 250 meter fra indgangen til lejligheden.Man kan dog få lov til at læsse sin oppakning af ved indgangen, men bilen kommer hurtigt til at holde i vejen for andre bilister med samme problem.

Jeg har nu forstået hvorfor der ikke var billeder fra lejlighederne på nettet.Pladsen var meget trang.En stue med seng + sovesofa til små børn ( ikke velegnet til børn over 150 cm )

Parkering i byen var det totale kaos..hver dag når man endelig fik en plads var der langt at gå til liften. Forbindelsen til Grubhof fungerede ikke særligt godt.For lang tid mellem afgangene, derfor
trods alt bedst med egen bil.

Lang liftkø i uge 9. (30 til 60 min)

Sammenhængen mellem de få lifter var elendig, man skulle tro at det var en fitness træner der havde anlagt lifsystemet, da man som hovedregel skal gå op ad til næsten alle lifter.Stolelifter var meget savnet, især når man har små børn med.Den eneste stollift lå længst væk, man skulle bla. op med en lang træklift for at komme der op.

Et godt råd kunne være, hvis man har eget udstyr med..
Lej en depotplads i byen, for der er godt nok plads til ski i kælderen på Grubhof, men ingen varme til skistøvlerne.

Og så det posetive---Beliggenheden er rigtig flot
Dejlig svømmebassin med flot udsigt.
God aftensmad på slottet.
Højmarks Guider var rigtig søde trods de dårlige betingelser Og lavede nogle gode arrangementer for børnene, der blev forelskede i Skibavianen.
Stor ros til skilærerne, der virkelig er kompetente.

Børnene havde en rigtig god ferie...men...men Lofer

vi kan snakkes ved når nogle af træklifterne er blevet erstattet af stolelifter og parkeringsforholdene ved liften er udvidet.

Steen Rasmussen 10/02 2003

Vinterferie lofer februar 2003
Lofer er et hyggeligt, men ikke særligt stort terræn. Det kan gennemløbes på en formiddag. I godt vejr er der et udmærket område at løbe i ( især med børn), men pistvedligeholdelsen er ikke for god. Især i snevejr står pistmaskinerne stort set stille, hvorfor det er unødvendigt svært at løbe.
Lifterne er rimeligt gode, bortset fra at nogle af slæbelifterne er svære at bruge for børn (f.eks. må skiskolen for børn ikke komme i den ene). Disse slæbelifte er desværre centrale i området.
Skitog køre fint i byen, men køre f.eks ikke til Grubhof,hvor der kun er spredt dækning af skibusser (for langt at gå). Grubhof, hvor vi boede er ikke noget at råbe hurra for (bortset fra dejligt svømmebassin). Højmark rejser putter her en familie på 4 i en en-værelset "lejlighed" (står i Grubhof´s brochure til 3 pers. lejl.); dette er meget småt.

Alt i alt er Lofer et lille og godt skisportsted, men ikke helt gearet til det store rykind.

Jeppe Jepsen 23/08 2002

Vinterferie i lofer
Lofer er en rigtig hyggelig by, og alle bakkerne er super. da jeg kun er 13 år, har jeg ikke haft mulighed for at være der særlig mange gange, men af de 10 gange jeg har været der, er der kun 2 gange hvor der har været en lille smule sne mangel, men man kunne sagtens stå på ski. faktisk kommer jeg igen i år 2003.
Så hvis i leder efter et familie venligt, og udfordrene skisport område, så er Lofer et godt sted at tage hen.