Anmeldelse af Kleinwalsertal

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Se profilen for Lisa-Holm-Elgaard
Lisa-Holm-Elgaard 20/01 2012

Uge 6 2011
Vi havde bestilt en uge med Clickski og boede på hotel Traube med ½ pension i byen Riezlern. Ganske tæt på lifte. Området er et rigtig godt område, både for let øvede og de mere erfarne. Vi fik masser af udfordringer og høj sol hele ugen. Dog var det alt alt for varmt, og sneen smeltede i løbet af ugen.
Vi fik afprøvet Kanzelwand/Fellhorn, Hirschegg, Oberstdorf områderne og var rigtig godt tilfredse. Masser af lifte, ingen kø overhovedet, hyggelige små restauranter på løjperne og ikke mindst fandt vi en super god skiskole til vores 2 drenge på 6 år, som nød det i stor stil, selvom de kun havde øvet sig på få tyske ord.
Hotellet var super fint (dog var vores værelse for lille til 4 personer), maden så rigelig og rigtig god kvalitet. Værter og personale helt i top.
Turen tog ca. 12 timer fra Viborg og ingen kø eller problemer undervejs.
Alt i alt en super skøn tur, et kanon sted og vi vender tilbage i 2012 i uge 5 :-) også med Clickski.

Cecilie Rømler 26/03 2008

Kan varmt anbefales!
Hej!

Har lige været afsted på en 5 dages kør selv tur til Kleinwalsertal i Østrig, hvor vi havde købt rejsen gennem www.Clickski.com - iøvrigt et godt bureau, der var meget behjælpelige! Vi boede på Hotel Riezler Hof, der ligger midt i byen. Hotellet er 4 stjernet, med dansk ejer, lækre værelser, - der ikke oser af "tung østrigsk interiør", super lækker ½ pension med stor morgenbuffet og 3 retters menu hver aften! Restauranten er med i Michelin Guiden 2008. Rar og venlig betjening. Alt i alt perfekt og rimeligt billigt! Vi betalte 2500,- pr.person og det i en højsæson.
Kleinwalsertal dækker over 3 kommuner; Riezlern (byen hvor vi boede), Mittelberg og Baad.
Derudover er området delt ind i 3 primære skiområder; Fellhorn/Kanzelwand, Nebelhorn og Walmendingerhorn. Fra Riezlern havde vi direkte adgang til Fellhorn/Kanzelwand, hvor vi tog gondolliften op og derfra havde adgang til flere pister. Dette område er dog for mere øvede skiløbere. Tager man bussen fra byen (10 min ca) kan man kører mod Ifen, der er et rigtig godt område for begyndere med brede løjper og ture igennem skoven. Udover Ifen brugte vi også meget tid i det områder der hedder Heuberg - også et godt begynder område. Nebelhorn og Walmendingerhorn nåede vi ikke.
Områderne er som sådan gode, men overordnet syntes jeg der mangler tydeligere skiltning på løjperne. Det kan godt virke som om man ikke helt er gearet til turister, men mere til de lokale, der allerede kender området. Det er ikke noget stort problem, bare noget man skal være opmærksom på. Derudover skal man være opmærksom på, at der kan forekomme steder hvor man skal "stage" lidt, for at komme fra område til område, men det vænner man sig til jo flere gange man kører turen og dermed kender pisten.
Sneen var perfekt og der faldt ikke mindre end 50 cm, imens vi var der. Der var ikke store køer ved lifterne, ligesom der heller ikke var overfyldt på pisterne.
Alt i alt et rigtigt dejligt sted, for dem der har brug for et overskueligt sted, der ikke virker overrendt af turister og hvor afterski ikke er den primære prioritet, men hygge og atmosfære er! Perfekt for børnefamilien eller dem der vil tage det stille og roligt! Desuden ligger Kleinwalsertal kun 7 min inde i Østrig og det tager små 12 - 13 timer at komme dertil fra Fredericia og det er da også værd at tænke på!
God tur!

Poul Bøgelund 13/02 2006

Hyggeligt og godt
Vi, 4 personer besøgte stedet uge 6, da jeg i Jyllandsposten sidste år havde læst om stedet. Vi boede ca. 50 meter fra nærmeste piste, i en lejlighed på ca. 50 m3 til en pris på ca. 3.500 kr. Skiområdet er ok, og består af 3 områder der ikke er sammenhængende, men hver især gode med varierende udfordringer. Lifterne er i 2 af områderne af lidt ældre datoer, derfor lidt langsomme, men da der ikke var mange mennesker oplevede vi ikke liftkøer. De 3 byer i dalen er alle hyggelige, med meget Østrisk atsmosfære. Fra Midtjylland er der ca. 1200 km. til Kleinwalsertal, turen derned varede små 12 timer, hver vej, ingen optræk til kø el.
Alt i alt et godt hyggeligt sted, med pister i den lettere ende af skalaen. Vi har i alt været afsted på ski 8 gange, og fandt udfordringerne ok. For børne familier må det være et rigtig godt sted, da områderne er let overskuelige, og området har mange gode børne/begynder områder.
Vi så ikke andre Danskere hele ugen, så indtil videre er området ikke blevet opdaget af os endnu.