Anmeldelse af Kaltenbach

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Tina 19/04 2020

Kaltenbach HochZillertal
Kaltenbach/HochZillertal i Tirol er et rigtigt godt skisted for hele familien. Der er mange blå og røde pister i flere sværhedsgrader. Der er også sorte pister, freeride og freeski muligheder for de øvede! For de fleste familier er der nok af pister i Kaltenbach til at alle kan have det sjovt. En begynder kan starte på næsten flade pister og næste niveau kan langsomt tilvænnes, på de mange blå pister. Inden for nærmeste område er der lige vel masser af mere udfordrende røde og sorte pister samt nemt tilkommeligt freeride terrain. Fra Kaltenbach kan de øvede skiere også tage den røde (ofte iset) piste over til Hoch Fügen eller evt tage BestConnection gondolen derover. Hvis der ikke er nok pister til at underholde familien en hel uge så kan man også køre en tur til nærliggende skiområder med sit Zillertaler Superskipass! Kaltenbach har også 3 gode ski skoler - dog tales der hovedsalig tysk, hollandsk og engelsk.

Morten 18/01 2017

Østrigs Alanya
Kaltenbach er en udemærket destination hvis man er til Alanya, Sunny Beach, Lalandia osv.... Men der findes mange langt langt federe skiområder i Alperne. Kaltenbach har satset på masseturisme og det ses og mærkes. Der er investeret enormt i liftkapasiteten, men pisterne følger ikke med, så der opstår mange flaskehalse med ulideligt stor trafik. især i de populære uger. Byen er ret charmeforladt sammenlignet med de "rigtige" alpebyer som Gerlos, Königsleiten, Salbach/ Hintergelm, St.Anton osv. blot for at nævne nogle. Der er ikke noget galt med Kaltenbach ( og Zell iøvrigt ), men du har ikke prøvet et fedt område hvis du syntes Zillertal er lykken... Men.... bevars der findes "perler" i Zillertal også. Yderst i dalen ligger Hoch-Fügen ( ikke at forveksle med Fügen ) og her er der plads på pisterne, god off-piste, og meget smukt. Kører man fra Zell am Ziller imod Gerlos, kommer man forbi et lille område "Heinsenberg/ Gerlosstein", iøvrigt også her hvor den lange kælkebane ligger..... dette område er meget meget charmerende og altid næsten helt mennesketomt.... prøv det en enkelt dag... det vil du ikke fortryde. Men ellers mener jeg som sagt at Zillertal er masseturismens himmel.... Men ok... er man til det, er det jo også ok. Der findes bare så mange langt federe områder til samme pris.
NB: Jeg har boet i Zillertal, og jeg har været skilære i både Kaltenbach og Zell am Ziller ( og andre steder også ). Jeg er kommet i dalen siden 1980´erne og mener derfor jeg har lidt belæg for at bedømme området :-) Endvidere har jeg stået på ski mange andre steder i Østrig, samt Norge, Sverige, Italien, Frankrig og USA. Så jeg har lidt at sammenligne med.

Se profilen for Claus-Madsen
Claus-Madsen 01/09 2015

Fint skiområde med mange muligheder
Jeg har været på sæson i Kaltembach og kender området super godt. Læs meget mere om stedet her, hvor jeg har svaret nederst i debatten. http://www.skisport.dk/forum/zell-am-ziller-hvordan-er-det/

Lykke Boa 02/03 2010

Glæder os til at komme tilbage
Yeh, nu skal vi snart tilbage til Kaltenbach :-) Vi elsker det pga. den gode guideservice i Århus Skirejser og drengene på 7 og 9 er begejstrede for den dansktalende skiskole.

Jacob 19/02 2007

Ok for familien
Har lige tilbragt uge 7 dernede og stedet er ok. ikke som de store steder vi kender i solden og saalbach, s´ Anton, men et udemærket familiested. Selv kunne jeg nå at kører i hele området på en dag, hvilken også er rart når man er en familien der skal mødet til frokost.
Til gengæld vil jeg sige at det mangler bredde på skiskolens begynderbakker og det klumper alt for meget sammen. Så press på dernede og får lukket t-liften kun til skiskolen, det ville hjælpe meget.

Tine 14/02 2007

Kaltenbach er et godt sted at starte
Kaltenbach er et skiområde med rigtig mange på skiskole, både børn og voksne. Derfor føler man sig ikke dum som voksen nybgynder. Alle de andre ser også dumme ud. Til gengæld lærer man at stå på ski på en god måde.

De fleste pister er meget brede. Ofte røde i den ene side og blå i den anden. Så kan alle være med.
Pisterne er rigtig gode og der er mange lange nedfarter. Der kunne måske mangle et serveringssted på vej mod Hochfügen.

Der er nu 2 gondoler op i terrænet. Det gør, at der nu ikke er lang kø, men der er stadig skubben m.m. fordi der ikke er et indslusingsystem som f.eks i forlystelsesparker.
Pisterne er rigtig gode og der er mange lange nedfarter. Der kunne måske mangle et serveringssted på vej mod Hochfügen.

I februar er her rigtig mange mennesker på pisterne og det er et minus.
For danskere er beliggenheden god, når man kører selv. Det er jo næsten fo enden af den tyske motorvej.

Hans 17/02 2004

Et godt allround område
Kaltenbach, uge 7, 2004: Det var en uge med masser af snevejr og kun lidt sol. Området er ganske alsidigt, med muligheder for såvel skiløbere som snowboardere og begyndere og øvede. De rigtige eksperter vil dog mangle udfordringer, selv om der er OK off-piste muligheder.
Selv om der kun er 5 stolelifter kan man faktisk komme rundt i hele terrænet ved hjælp af dem og behæver ikke tage træklifter. Når området fra næste sæson bliver forbundet med Hochfügen (32 km ekstra pister) bliver det for alvor interessant. Skal man indvende noget må det være at pistepræparering stort set ikke fandt sted om dagen på trods af kraftigt snevejr, og derved blev mange af pisterne godt ujævne op ad dagen, samtidig med at sigtbarheden var dårlig.

Det er klart at man ikke kan præparere fuldt ud under sådanne omstændigheder, men lidt havde været bedre end ingenting.

Kaltenbach og de to nærvedliggende landsbyer Ried og Stumm er stille men hyggelige, og særdeles velegnede til børnefamilier, hvad rigtig mange danskere har fundet ud af!

Johanne Leth Nielsen 26/11 2003

Undgå Kaltenbach uden egen bil.
Zillertal har nogle enormt fede enestående skiområder, men områderne hænger ret dårligt sammen. Man skal med et lille, langsomt tog nede i dalen fra sted til sted, og det tager sin tid! Fra togstationerne skal man med skibusser videre til de lifter, der går helt ned i byerne (typisk en i hver by). Disse skibusser har ikke særlig mange afgange (en i timen morgen og aften og ellers en hver anden time), så det er ret svært, at få det til at passe sammen.

Man kan ikke bo oppe i terrænet. Vi boede i Kaltenbach, i de bedste lejligheder jeg i øvrigt nogensinde har oplevet på en skiferie, og det havde været perfekt, hvis vi havde været i bil, for så kunne vi have kørt rundt fra sted til sted. Men vi var afhængige af at nå skibusserne, som nogle eftermiddage slet ikke kom eller var så overfyldte, at vi ikke kunne komme med. Så måtte vi vente en time på den næste eller tage en taxa hjem til lejligheden. Så kør derned i bil!

Jonas Vestfalen 22/01 2003

Tilforladeligt - godt til begyndere og let øvede!
Kaltenbach er et typisk skiområde for Zillertalregionen. Det er muligt med skiløb for både begyndere og de mere øvede skiløbere, men desværre er Kaltebach præget af lidt for mange T-lifter, og ved dårligt vejr og lukning af hovedlifterne bliver området meget begrænset. Kaltenbach er absolut bedst når det er muligt at løbe helt ned i dalen, det er desværre bare lidt for sjældent. Men et ideelt sted for familier med børn som er begyndt at løbe alene da området er til at overskue!