Anmeldelse af Flachau

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Anette Hansen 23/02 2016

Super dejligt område for folk på alle niveauer!
Som de lokale siger: "Immer gutes schnee im Flachau!" Vi har været der mange gange efterhånden og vi er aldrig skuffede :-)

Lad jer ikke skræmme af de mange røde pister - de fleste af dem oppe i terrænnet er meget brede og ret flade røde bakker, som selv skiskolerne ret hurtigt tager deres nybegyndere ud på. De nederste røde pister er noget stejlere, men alle lifter har mulighed for (og er vant til) at transportere folk ned i dalen igen fra de højereliggende pister, så det er intet problem. "Rigtige" blå pister er der dog nok lidt mangel på, hvis man bevæger sig uden for de mange børnebakker, men med de flade røde og et par blå transportpister, så klarer de fleste sig fint.

Mange danskere har "opdaget" området på det seneste (som efter min mening er meget bedre og større en det ellers så populære Wagrain, som Flachau hænger sammen med), så der er efterhånden rigtig mange danskere på ferie dernede og jeg har også hørt flere skilærere dernede snakke dansk. Et godt tip er at gå uden om rejsebureauerne og bestille hytten direkte hos de lokale - så sparer man noget på prisen. Man kan finde mails og hjemmesider på de forskellige private hytter inde på www.Flachau.at

(bemærk at min bedømmelse af off-piste forhold er "forkert" da jeg intet aner om off-piste i området, men den mulighed var der ikke)

Se profilen for Claus-Madsen
Claus-Madsen 01/09 2015

Perfekt til familien
Jeg har været i Flachau nok 6-7 gange tror jeg. Da det var vores families Go-To-Place i Østrig. Vi har (næsten) altid boet ved en sød dame, der udlejede lejligheder ca. 3 min i bil væk fra Space Jet 1, start området hvor foden af bjerget er.

Ski området:
Flachau hænger rigtig godt sammen med Wagrain, især med den nye gondol link G-link, som kom for 2 år siden ca. Liftsystemet fungere upåklageligt, og der er varme i mange af stolelifterne. Rent piste mæssigt, er der fine store brede pister at lege på, hvor du kan få nogle rigtig gode turer. Du kan sagtens bruge en og mere til bare i Flachau. Dog nu hvor G-link er kommet, kan du lave nogle fede dagsturer over til Alpendorf, hvor du står på ski gennem Wagrain(skiområdet). Den tur kan mixes hver dag, så du kører på mange forskellige pister.

Hvis du bare kører på ski i Flachau og sneen er iorden, så prøv lige en dag, at give den alt hvad dine ben kan trække ned af både Rote 8'er og Flying Mozart. 2 SUPER fede turer hvor du har skov på begge sider, og bare fokusere på dit næste sving! Ønsker du at være PRO for en dag, så smid skiene ned af på Herman Maier Verdensmesterskabs bakken, hvor han vandt guld!

Området er børnevenligt, da der er flere store børnebakker og brede pister, det samme gælder hvis du er nybegynder, så kan du sagtens starte her!

Andre områder:
Udover at området (NU) hænger sammen med Wagrain, så får du altså et liftkort, der dækker hele Ski Amade. Det giver dig altså hele Salzburger Sportwelt (Flachau området) hvor du hurtigt i bil 20 min kan køre til Zauchensee som også er et fantastisk skiområde! Det ligger en lille smule højere, og her kan sagtens bruges flere dage. Gider du ikke køre så langt, så tag til FlachauWinkel hvor du kan køre på bjerge på begge sider. I højre side ligger en af Østrigs bedste funparks Flachauwinkl Absolut Park, hvor de har bygget en indendørs skatebord bane/ramper i bunden! Hold op det fedt hvis du kan lide funparks og chill. På venstreside af flachauwinkel, kan du faktisk også kører på ski hele vejen til Zauchensee, så slipper du for at tage bilen dertil, og kan istedet bare køre de 10 min fra Flachau til Flachauwinkl.

På dit Skiamade liftkort har du også mulighed for, hvis du gider køre så langt:
Schladming, hvor der er gletsjer. Du kan køre til Bad Gastein og Sport Gastein. Alt i alt 760 kilometer pister BUM!

Spisesteder:
Der er så hyggeligt i både Flachau, Flachauwinkl, Wagrain, Zauchensee, Bad Gastein osv. Alle områder har hyggelige spisesteder og sjove stops på pisterne. I Flachau by, er der fin mulig for at tage ud og spise og tage i byen!

Byen:
Selve byen er fin, du kan få god mad og drikke dig fuld på club hvis du vil det.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale hele omårdet, da der er mange muligheder, og mange sjove tiltag til børn og unge, bla. findes der en ny slags snowpark i Wagrain, samt mulighed for at køre slalom mod dine venner, eller bare få målt din tophastighed!

Skønt område!

Se profilen for Asbjoern-Nissen
Asbjoern-Nissen 27/12 2008

Bedst til størstedelen af danskerene
Destinationen er som skabt til kør selv skiferie. Byen ligger lige ud til motervejen som kører videre ned til Italien. De fleste som er kørt til Gardersøen på sommer ferie har været mindre end 5 km fra Flachau. Selvom byen ligger så tæt ved motervejen er der dog ingen støj derfra.Zauchensee

Skiløbet ligger godt til størstedelen af alle danske ferie skiløbere. Området består hovedsageligt af lette røde og blå piste. Derfor passer det rigtig godt til let øvede og øvede skiløbere.
På bjerg siden ned mod Flachau er der næsten altid sol, mens der på bjergsiden ned mod Wagrain næsten altid er skygge. Dette gør at man får mulighed for på varme dage at køre på god sne ned mod Wagrain og på koldere dage får muliheden for at køre med noget mere lys på Flachau siden.
Ulemben ved Flachau er at der mangler nogle sorte piste. Der er kun en og den er meget kort, samtidigt med den ligger, så den er lidt besværligt at komme til. "Den er ikke turen værd".
I stedet bør man tage sine ski og køre til Flachauwinkl og derfra køre til Zauchensee, på ski.
Man er nød til at tage en lille traktor tur for at komme derover, men det er turen værd og ens liftkort gælder også til Zauchensee og traktor turen er gratis.
Skiløbet i Zauchensee er fantastisk og hvis folk siger de ikke kan finde hårde udfordringer nok her er det pral!
I Flachau er der også bygget en stor ny Fun park som især dem med hang til ekstrem skiløb kan nyde godt af.
Skiområdet er det område i Østrig der har flest skikanoner og der burde derfor altid være rimeligt med sne, men natursneen har det med at smelte hurtigt og derfor kan sneen virke lidt kunstig og det kan være det nogle mennesker på siden mener med de manglede sne.
Byen er meget hyggelig og lidt specielt udformet. Afterskiing bør foregå på Hofstadl der ligger lige neden for Wm pisten hvor der fra tid til anden bliver kørt world cup. Stemningen på Hofstadl er altid helt i top fra kl. 16 til 20 hver eftermiddag.
Hvis man er i Flachau og ikke har været på Hofstadl en enkelt eftermiddag frarøver man sig en stor oplevelse. Hvis man er træt af at gå på trapper kan man også tage ruchebanen ned i stedet.
Alle der kan lide at stå på ski og elsker ægte Østrigs charme bør tage til Flachau for det er en Perle.

Snowborad Boy 23/08 2008

natteliv
Heey, jeg skal vist til Flachau med familien og nogle venner, og jeg tænkte bare om der er nogle fede nat clubber eller caféer hvis man vil i byen om aftenen? Bare hvis de gamle blir for kedelige og vi andre kan gå ud :)

Louise 20/02 2006

perfekt... igen og igen
Hej..
Jeg har været på ski første gang i Flachau og fik en super god uge, så året efter måtte min familie opleve det og vi har været afsted siden.. Vi er inkvarteret i private lejligheder. Super dejligt og tæt på pisterne. Jeg vil smadder gerne til Østrig til vinter igen.. jeg er færdig med HF og overvejer kraftigt et halvt år i Østrig.. gerne Flachau eller deromkring.. måske som skilærer?! nogen der kender nogen kontakter, så kontakt mig endelig..

Jonas Vestfalen 31/01 2003

Herman maier´s hjemby
Hvordan fanden er Herman Maier dog blevet sådan en sublim skiløber af at løbe på de pister???? Det er jo næsten helt fladt.
Flachau/Wagrain er et godt familieområde med gode, flade og brede pister under trægrænsen, masser af stolelifte og små hyggelige steder med servering placeret rundhåndet ud over området. Er du til off, pukkel eller sorte pister - hold dig langt væk. Er du til carving, motorvejs og familie kørsel samt after-ski kan området næsten ikke findes bedre "mit der ganzen Österreichen gemûchligheit"
Er du til fræs og til at prøve noget nyt hver dag? Tag bilen med. Find selv en god og billig (25-40 € pr. døgn m. ½ pension) centralt placeret pension i feks. Sankt Johan im Pongau og udforsk hele Skiverbund Amadé. Ca. køretider fra Sankt Johan im Pongau: Schladming 35-40 min. Wagrain/Flachau 12 min. Alpendorf/Wagrain 4 min. Bad Hofgastein/Badgastein 25 min. Det kan anbefales og er ganske sjovt. For den habile skiløber er der nemlig ikke udfordring nok i det enkelte skiområde!

Mette 20/12 2002

Fedt sted!
Her er der god mulighed for at køre på ski, lige meget dit niveau. Området er stort og sammenhængende med mange andre byer/bjerge,-hvilket give mulighed for heldags skiture til andre byer og nye, spændende terræner. Jeg har selv været i Flachau nu 9 gange, og har altid været tilfreds. De seneste år er liftsystemer blev renoveret og udskiftet, hvilket betyder at dette nu er helt i TOP!!! Jeg mener at der kun er en slæde lift tilbage, -klart et plus. Til snowboardere er en half-pipe, dog ikke med tilhørende lift... For alle er der fede after-skiing steder. Et sted skal dog nævnes, -Dampfkessel!!! Og et andet sted kan du få kørt øl med en minilift op til dit bord, her er der også rutschebane ved siden af trappen, til de berusede (dem som ik er i stand til at benytte trapperne...)
Sneen er dog bedst om formiddagen, -her er den faktisk helt formidabel, -men blir dog over middag mere og mere grødet, pga af den skønne sol. Sådan er det i hvert fald i uge 7...
Alt i alt: Værd at besøge.

carl 18/02 2002

Kommentar
Der er ikke meget sne på pisterne. Dårligst i bunden af løjperne. Deraf lang ventetid ved lifterne op til 3/4 time.Der er fine muligheder for afterski i bunden af løjperne. God ting med de gratis skibusser.

Anders Eriksen 18/12 2000

Et besøg værd!
Flachau er en del af Salzburgerland, som med sine 350 km pister er på størrelse med selv de store steder i Frankrig. Det som gør Flachau specielt er, at den østrigske hygge stadig eksisterer. Overalt hvor man kommer bliver man modtaget positivt. Løjperne er altid klare til at blive indtaget af skiløbere hver morgen og liftsystemet er effektivt. Flachau er sammenhængende med Wagrain, som nok er det "kendte" sted for danskere. Men skiløbet, synes jeg, er bedre i Flachau - og de to andre dale, Flachauwinkel og Zauchensee. Hvis Du, som læser dette, er en med trang til rabiat off-piste skiløb og helikopter -så lad være med at tage til Flachau. Det er ikke 90 graders "LE MUR" som præger området. Dog er der en World Cup piste i Zauchensee som er værd at prøve. Nu har jeg besøgt Flachau i 6 år og vender tilbage hvert år. Alene det, at der ligger så mange restauranter rundt om på løjperne gør stedet perfekt. Dertil ligger en del Salzburgerland under trægrænsen som betyder, at der er masser af træer til at pryde området. Eneste minus er jo bare, som så mange andre steder i Østrig, er man kan være uheldig med sneen. Men, de fleste ved jo også, at steder i Frankrig skal have langt mere sne for at dække klipperne. Det skal Salzburger Land ikke.
Hvis man ønsker det, er der masser af Afterski. Endda også oppe på bjerget hvis man ønsker det. Til sidst vil jeg lede opmærksomheden over på at der mulighed for at stå på ski om aftenen hvis man vil. Der er nemlig oplyste pister - hvilket faktisk er en fed ting.
Derfor - Flachau - bestemt et besøg værd.

Jakob 24/10 2000

Snemangel
Flachau er et rigtig godt skiområde til børnefamilier. Området er stort og pisterne er dejlig brede med varierende sværheds grad, dog kan rigtig gode løbere finde det kedeligt. Men der er et stort problem der er for lidt sne.