Anmeldelse af Bad Gastein

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Rasmus 19/04 2020

Skuffende
Jeg var i Bad Gastain i uge 5, 2020. Det var virkeligt en skuffende oplevelse. Vi havde en helt ny snowboarder med, og det viste sig at være en forfærdelig idé. De fleste af blå pister viste sig i virkeligheden bare at være meget flade smalle transportstykker, hvilket virkeligt ikke er ideelt for en ny snowboarder. Resten af terrænet var heller ikke vildt interessant, men det kan være fordi vi havde vejret imod os. Det eneste der talt op ved destinationen var de guides der var der.

Peter Stefansen 19/04 2020

Temmelig stejlt område
Mange røde pister er nærmere sorte, men uden disse røde hænger området ikke sammen.

Uffe 19/04 2020

Vinterferie uge 7 2020
Vi var tre af sted til Bad Gastein i uge 7 men grundet vejret endte vi de fleste dage i Dorfgastein. Vi fandt dog en perle midt mellem de to byer i angletalll, hvor der er ikke var så mange mennesker, sne bedre, og terrænet bedre for en dreng på 11. Bad Gastein by var super men selve byen bar præg af de mange mennesker og det samme gjorde sig gældende for Dorfgastein. Så hvis man er af sted i uge 7 er der fine muligheder, på trods af 1 mill danskere.

Kenneth 06/01 2020

Apres ski?
Vi er 8 mænd afsted i denne uge (uge 2) og vi valgte BG bl.a på den begrundelse at vi fra særligt skisport.dk kunne læse at der var rigtig god afterski. Ved 1530 tiden tog vi turen på ski ned mod byen og stoppede ved hver hytte/alm vi kom forbi. Men der sker absolut ingenting! Ikke engang musik er der tændt for. En enkelt lillebitte rundhytte havde lidt musik tændt men det var så det. Nå så kom vi helt ned til byen hvor vi regnede med at vi bare kunne klikke skiene af og så tyroler afsted. Men der var intet afterski hverken af høre eller se nogen steder. Vi har så efterfølgende været på “afterski” på silverbullet og lederhosenbar og et andet sted lige ved siden af som skulle være de gode steder.... Men for det første skal man gå et pænt stykke fra pisten for at komme derhen. Dernæst er der ikke meget afterski over hverken stederne eller det musik der bliver spillet. Vi var på “afterski” 3 gange og har endnu ikke hørt et stykke tysk/østrisk apres ski hits endnu. Det var helt normalt pop/rock og sågar Rasmus Seebach der blev spillet som var det skala FM man hørte. Vi snakkede med en guide hernede og han fortalte at der var mest gang i den fra kl 21 til 02 om natten. Så hvis man vil på skiferie for at rende i byen til ud på natten i sin skjorte og opsat hår så er BG sikkert et fint sted. Men hvis du er til rigtig afterski direkte på/fra pisten så kan det bestemt ikke anbefales. Så er Saalbach, st.anton, Ischgl, Sölden og sikkert mange andre steder lang lang bedre!!!

Klaus Lynge 12/02 2019

Ikke for begyndere
I Angertal, er der et fint begynder områder, der rækker til den første og måske anden dag på ski for nybegyndere. Men, der er alt for stort spring til næste sværhedsgrad. De få blå pister er smalle transportveje, ofte med meget stejle skrænter, som gør nybegyndere utrygge.
Klar anbefaling må være: IKKE at tage nybegyndere med til Gasteiner - dalen.

Jens Bjørn 11/02 2017

5 dages skiferie i uge 6
Ankom om søndagen hvor vi fik alle de praktiske ting ordnet.Mandag og tirsdag var der tåget og den nye sne var uprepareret.Først onsdag var pisterne prepareret.Tåge er der ingen der kan gøre noget ved, men når de sælger liftkort med betaling for alle dage er det mindste de kan gøre er at preparere pisterne. De er bare for sløve. Der kommer vi ikke mere.

Søren W 13/03 2016

gode dage..
Har haft 3 gode dage i bad gastein..
Ny sne godt vejr, men det hjælper jo alle steder..:-D
Fine afvekslende pister, selvom vi var blandet flok kunne man fint ha noget ud af samme pister..
Tag mindst en halv dag i sport gastein. Fantastisk område, værd at køre efter selv om det ikk er stort.. Men fede brede pister med go variationer..
Desværre prepper de ikk pister i løbet af dagen, så der bliver kørt op på udsatte steder.. Men man kan altid finde gode steder..
Vi endte med at have Aeroplanstadl som favorit alpehytte. Hyggeligt folk ok mad..
Husk badebukser... Fedt med noget varmt vand med bobler ude i det fri, til ømme skiskrog..

Se profilen for MC
MC 30/12 2015

Bad Gastein
OK Østrigsk charme og hyggelig by, men så heller ikke mere.... Hvis man ikke er til kurbad, så sker der ikke meget. Dårligt sammenhængende område, og problemret er hvis vejret er dårligt, så er der kun at håber på bedre vejr i Bad Hofgastein

Www.powderstore.dk 01/09 2015

Bad Gastein anmeldelse
Som det fremgår, så står Bad Gastein knivskarpt på det meste - blot pånær powder, som der dog kan findes i Sportgastein, men jeg valgte at se bort fra denne, da destinationen er ret ekstern.

Se profilen for Sparre
Sparre 21/02 2013

Fin uge
Nå min lange kommentar røg.... Her er den korte version :)

Fin uge.

Kan ikke genkende den med dårlige pister! Vi havde fine pister fra morgenstunden som jo selvfølgelig blev til bunker de dage der var kommet ny sne.

Boede lidt langt fra pist/lift og busserne var fyldte. Men heldigvos taxa for en 10er :)

Anne 28/12 2012

Skuffende
Sidder lige nu i Bad Gastein, og må nok sige, at området er skuffende. Særligt er præpareringen af pisterne direkte dårlig. Man skal have gode knæ for at løbe her pga. de ujævne psiter. Til middag er det hele pukkelpister og der bliver ikke præpareret i løbet af dagen. De blå pister er smalle og vender for manges vedkommende ud mod stejle skrænter uden hegn. Ville nødigt køre der med et barn.

Byen er uoverskuelig og stejl, så man går ikke mere end højst nødvendigt. Til gengæld kører der ingen busser! En i timen fra hovedpisten. Det er direkte dårligt.

Til trods for at vi bor i en skøn lejlighed, den bedste vi har boet i nogensinde (Sonnenwende) er det det dårligste område jeg har været i, i min 25 årige kariere på ski.

Hvis jeg skal afsted igen bliver det til Italien hvor de kan præparere pister!

Nielsen 02/03 2011

Godt sted for lettere øvede
Er lige komet tilbage fra en uge i Bad Gastein og Bad Gastein er et godt sted hvor det er muligt at kombinere spa/kurbad med ski.
Vi havde det super hyggeligt men ski løbet var nok en smule for avanceret til vores amatør agtige evner (Har 2½ uge på ski)
De røde pister var sjove og udfordrende - og i overtal. De blå pister var der kun 2 af hvor man kunne køre sammenhængende uden at skulle på røde i området Stubnerkogel/Angertal.
Til vores lille pige der var første gang på skiskole manglede vi også en mellemting mellem børnebakkerne i Bad Gastein og Angertal og de lidt smalle blå pister der havde deres stejle stykker. Angertal er klart at foretrække til børn.

Belært af de erfaringer tager vi nok Wagrain næste gang - Men vil helt sikkert gerne tilbage igen når niveauet er højnet - for der er masser af godt skiløb og byen er hyggelig

Bor man i Bad Gastein er det en god ide at bo i umiddelbar nærhed af Stubnerkogel liften. Byen er nemlig præget af store højdeforskelle og har man som jeg ikke tålmodighed til busser får man grande læg muskler. (Det er en god ide at bruge ski/støvle depotet ved liften)

Vi boede på Bärenhoff ca. 150 meter fra liften. Godt hotel med rummelige værelser og gode
pool/sauna facilliteter - men noget kedelig mad - omend den absolut var spiselig
Også et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til for den god placering og de gode facilliteter.

Jan-Soerensen 23/02 2011

Dårlig busservice
Sammenlignet med andre destinationer har Bad Gastein en dårlig busservice. Der er for lang tid mellem busserne, og skal man over længere afstande, skal man også skifte bus undervejs. Der er til gengæld rigtig mange taxa'er, så man får en fornemmelse af, at der eksisterer en aftale mellem bus selskaber og taxa selskaber, om at der ikke skal køre for mange busser, så taxa'erne også kan leve fedt.

Flachi 11/04 2010

unlimited skiing in gastein.....
see the movie: http://www.youtube.com/watch?v=Q5Zhsozp-AY

Frank Jørgensen 20/11 2009

kundekort
Vi plejer at tage til Gasteinertal for at stå på ski - Der er simpelthen alt , også hvis vejret 1 dag eller 2 ikke er skivenligt - Så findes der utallige andre forlystelser. Derfor til alle jer som også skal til Gastein ; I kan med fordel booke opholdssted igennem www.gasteinforscandinavia.com - De tilbyder et fantastisk kundekort med masser af fordele og rabatter. Det har vi gjort denne gang - Go !

Hilsen
Frank

Gysse 02/03 2009

Fed by, men knap så børnvenligt
En superhyggelig og eksklusiv by med masser af stemning. Skiløbet er også dejligt varrieret, men ned til selve byen er det noget begrænset...
Børnevenligheden er også begrænset, når det drejer sig om skiløbet. Begynderområdet er noget af det mindste jeg har set længe - men hvis man tager over til nabodalen, Angerthal, er forholdene HELT i top. Synd at man ikke har gjort lidt mere ud af det i Bad Gastein.
Udover dette "men", så byder Gastein-området på masser af superskiløb og der er både til begynderne og de mere øvede.

Lonnie 16/01 2009

Ikke igen. Men hotel Echo helt super!!
Jeg har lige været i Bad Gastein og jeg havde en SKØN ferie. Vi boede på et lille hotel "bag om byen" med 3 min gang til lift og der var virkelig fedt! Værtsparret var bare så søde og der var hjemmelavet og rigtig god mad og den skønneste udsigt jeg nogensinde har haft fra et hotelværelse! De var super flexible og hjertelige og gav os knus da vi skulle hjem og stod og vinkede efter taxaen. Man følte sig SÅ velkommen!!! Oven i det kostede det kun 46,50 Euro pr person pr nat incl halvpension og det er næsten det halve af de fleste andre hoteller!!!!
Men! Der er kun 1 hovedlift fra selve byen (Stubnerkogel) og en lille stolelift. Man skulle virkelig gå på mange trapper. Jeg har været mange steder, men aldrig hvor jeg har gået så meget i skistøvler! Stubnerkogel kørte på halv kraft meget af den uge jeg var dernede og ingen af de ansatte gjorde noget som helst for at få fyldt kabinerne op = meget,meget lang liftkø... Temmelig utilfredsstillende synes jeg. De var nærrige med deres kunstsne (de gange jeg har været i feks Trysil, har de været super til det) og de prioriterede i dén grad Snow board World cup, så der var græs flere steder i terrænet pga de brugte deres tid og kræfter på at bygge banen op. Jeg har altså stadig betalt fuld pris, så jeg så gerne at de som minimum præparerede og lappede græshuller! Og så er det jo i øvrigt ikke vores skyld at de skal have skiftet Stubnerkogel ud med en ny og bedre lift, så de ikke gider at reparere den gamle (som jo så kørte på halv kraft)
Folk var virkelig uhøflige. Især italienerne og "østerne". Meget ubehagelige synes jeg.
Felsenbad, som skulle være et rigtig godt sted, og faktisk og var det, var slet ikke afslappende og rart, fordi folk råbte og skreg i "Ruhe"området, der var fyldt med børn i saunaområdet, som ellers burde være for voksne, og børn er da fine, men sgu ikke når de tisser i vandet og synes det er skægt at transportere vand fra den ene pool til den anden med munden.... Og folk vadede rundt med store mudrede støvler, der hvor man kun måtte have bare tæer eller badesutter på.Og ingen steder blev reglerne overholdt eller påpeget af de ansatte...Og de gik altså forbi disse ting flere gange vi var der. Desuden blev vi skældt meget truende ud af en Østriger, der mente at vi have taget hans liggestol i saunaområdet.. Det havde vi altså ikke!
Sært sted. Har været i Hopfgarten og der havde jeg slet ikke samme oplevelse, så jeg tror såmænd ikke det er Østrig den er gal med.
Men aldrig, aldrig Bad Gastein igen.
Ærgeligt, når nu hotellet var så fantastisk.

Per-F-Nielsen 11/12 2008

Fantastiske Bad Gastein
Efter at have besøgt Bad Gastein 3 gange i 2008 er vi blevet så imponeret af Bad Gastein og hele området i Gasteinertal. Vi må ved hvert besøg konstatere, at vi ikke har nået at se det vi havde planlagt. Vi finder også hele tiden nye spændende steder som vi planlægger at besøge ved vores næste besøg i Bad gastein.
Vi glæder os specielt til at bo i vores lækre nyindkøbte lejlighed i byen.
Hvis det har jeres interesse kan vores lejlighed ses på: www.alpelejlighed.dk

God tur på jeres næste besøg i Bad Gastein....

Bettina & Per Nielsen
Haus Lothringen
Bad Gastein

Se profilen for Niclas
Niclas 13/11 2008

Fest? Hmm..
De fleste tager til Bad Gastein for at feste i det noget overvurderede natteliv - for pisterne er i hvert fald ikke det der er den store publikumsmagnet.
Nedfarterne er korte, der er mange mennesker på et lille område og generelt er det grødet da området ikke er specielt højt. Nå så er der vidst sagt det der skulle om skiløbet.

Nattelivet er væsentligt bedre end skiløbet - heldigvis!
Dog er der som regel mere knald på after-ski end om aftenen - det kommer selvfølgelig an på hvor og hvornår der er pub-crawl.
Det hele foregår 2-3 steder, der er dog andre barer men ikke med gang i den - de er dog smadder hyggelige.
Priserne er dog meget turistet og det er dyrt.
Hvis man tager afsted for at stå på ski dagen lang eller er den hardcore skiløber med trang til stejle piste og lidt offpiste, så ville jeg ikke tage derned. Er du derimod til lidt middelmådigt skiløb og en god stor øl til after-ski, så er det stedet for dig!

supermulle 03/01 2008

Jul og nytår i Bad Gastein
Har netop haft 11 herlige skidage i Bad Gastein (Sporten, Hofgastein og Dorfgastein) Vejret var vel det man kalder for godt, med høj solskin 9 af dagene, med mindre man står og mangler den sidste ½ meter sne. Den 30 og 31 dec. kom der dog lidt af det hvide fra oven. Sne situation var dogh ikke så kritisk som sidste år omkring nytår, og der var kun et par enkelte lukkede pister. eks. det sidste stykke fra mellemstationen og ned, ved stubnerkogel. Ellers var pisterne til at færdes på. Ude i sporten var der klart den bedste sne og som altid et herligt sted.
Så nu skal ventetiden bare overståes inden det igen går sydpå i uge 9:)

Ole 28/02 2007

Ingen sne i uge 8-07
Er lige kommet hjem efter en forlænget weekendtur til Bad Gastein som blev valgt efter at ha' studeret snemængden herinde på skisport.dk, og lad mig sige at de meldinger kan man ihvertfald ikke stole et dyt på. Der var nada-nix-nothing overhovedet så snart man kom under mellemstationen, og på toppen var der sne så man kunne køre, men ikke uden en del sten. Langt fra den snedybde der herinde hedder 100/150. Så er i advaret :o). Bortset fra det havde vi 3 gode dage da vejret ellers var supergodt til at sidde og hygge sig med nogle Jägertee afbrudt af et par enkelte skiture. Hyggeligt område og hyggelig by og rigtigt fedt hotel (Bellevue) og vi fandt da også et par barer hvor der bestemt var gang i den. Og så fik vi lov at opleve 16 vanvittige skiløbere der kørte freestyle på en bane lavet gennem byen. RedBull Playstreets - vanvittige unge mennesker ;o) http://www.redbull.at/#page=ArticlePage.1169671254313-1259058711

Se profilen for
Øffe 18/01 2007

Er du til off-pist
En anden person på denne side nævnte alle de gode fordele ved FANTASTISKE Badgastein. Desværre blev der ikke skrevet noget om Sportgastein, som jeg herefter med fornøjelse vil dele viden om.

Sportgastein er uovertruffen og klart det bedste i hele domænet, blot du er nogenlunde sikker på dine brædder. Turen op til toppen af bjerget går via en laaaang men meget behagelig 6 pers. kabinelift.

Når først man er på toppen, skinner solen altid (da det er meget højere beliggende end resten af Bad Gastein) og hele verden ligger for dine fødder.

Er du til off-pist, er dette dit Mekka. Især fiffet om turen (til venstre) under liften og en spændende sidelæns tur med 65% fald på begge sider langs klippekantet er at foretrække. Her kan vælges to veje. Bag om hele det store massiv (som ikke mange kender), kræver en kort tur gennem en MEGET stejl slugt, men herefter har du 30 min. ren off-pist i et kæmpe område, hvor der altid er plads til "det første spor".

Tager man til højre efter at være kommet under liftet, og får kantet sig et godt stykke afsted langs kanten, har man paradiset under sig. Stykket er ikke så langt, men til gengæld kan man nyde sine S-sving næste gang man tager op med kabinen.

Til allersidst SKAL lige nævnes, den markerede off-pist tur bag om bjerget. En FANTASTISK tur som vi kun med nød og næppe kan tilbagelægge på under en time. Jeg kan ikke beskrive den - det skal opleves. Et adrenanin-kick med garanti!

God tur til Sportsgastein.

Karina 06/05 2006

Bad Gastein= Alletiders!!
Jeg var i Bad Gastein i uge 11/2006 sammen med min veninde. Vi rejste med Højmark. Og det var bare alletiders!!!
Skal helt klart afsted igen til næste år ;-)

Elskerskiferie 22/03 2006

Badgastein - kedelig by
Jeg var i Badgastein uge 6/06, og forstår ikke rigtig det der med, at det ikke er et sted for nybegyndere. Nybegyndere kan roligt tage til Badgastein. Vi blev hurtigt trætte af Badgastein området og tog istedet til Dorfgastein med skibussen. Det er et dejligt område, men mange hyggelige hytter, hvor der kan gøres pitstop undervejs.
Afterskimæssigt var Badgastein dødsyg (måske var det ugen???). Har været i det meste af Østrig, og sjældent har jeg oplevet så kedelig en by, både bar og spisestedsmæssigt.

Henrik 12/02 2006

Sne, sne og atter sne
Er lige kommet tilbage fra en rigtig fed skiferie i BadGastein! Inden vi ankom havde det været tøvejr i 2 uger, men det kom en masse sne mens vi var dernede. Dermed er det supergodt for dem der skal derned nu.

Det er et kæmpeområde. Badgastein og BadHofgastein er ikke for nybegyndere. De blå pister er transportløjper og mange af de røde pister er mørkerøde. Pist 11 er god at begynde med. Ellers er Dorfgastein eller Sportgastein supergode også for nybegyndere. Dejlige brede boulevarder, stejle hæng og gode offpist muligheder ;)

(En lille advarsel: hvis man har sine egne ski med skal man tage gondolliften ned fra mittelstation i Badgastein da man ellers kan få ødelagt skisålen).

Afterskimulighederne er gode, Hæggblomst og Silverbullet kan anbefales. Hvor de lidt ældre nok vil foretrække silverbullet. På cafeen Mine er der internettilgang for dem der vil se skivejret på f.eks. snow-forecast.com

Felsen-Thermen har nogle varme bassenger udenfor hvor man kan ligge og se pisterne i 34 graders varmt vand. 3 timer koster 16,50 euro, badekåpe kan lejes til 3,50 euro. I anden etage er der felles nudistområde. Den bedste sauna er på toppen, 3 etage, med små bassenger lige udenfor.

For telemark er Sportgastein og Dorfgastein de bedste områder. Specielt pga offpist mulighederne. Der er næsten ikke hoppmuligheder, og Graukogel nåede vi ikke at besøge selvom dette visstnok er et oversæt område pga dets lille størrelse.

God tur!

Torsten Rasmussen 07/02 2006

Vejvisning!!!
Ja selvfølgelig vil jeg skrive hvor det ligger!!! Hvis jeg bare kan huske det; man blev jo lidt hurtigt grebet af stemningen.

Når men ”Cafe Mine” ligger på samme side som ski shoppen First Descent (jeg har for øvrigt kun gode erfaringer med denne ski udlejning). Hvis man står med ryggen mod Shell skal man gå 3 eller 4 butikker til venstre så har man Cafe Mine. SUPER FEDT STED!

Silver Bullet som vi fandt utroligt underholdende ligger hvis man går ud af Cafe Mine, ryggen mod First Descent og holder til venstre ned af en stejl bakke (den stejle bakke kan jeg da huske), lige overfor diskotek Gatz og en resturan som hedder et eller andet med ”hof….”

God fornøjelse og fed stemning!!!

Nanna Mortensen 25/01 2006

Afterskiing i Badgastein
Jeg har været i Badgastein to gange nu og skal derned igen iår. Jeg har flere gange hørt om deres "fantastiske natteliv", men jeg har ikke rigtigt oplevet alle de barer som der bliver omtalt. Hvis du ved hvor de ligger er du velkommen til at skrive :)

Rasmus 24/01 2006

??
Hey jeg ville lige höre om der er nogle der ved noget om hvordan nattelivet er der nede..? vi er nogle gutter der overvejer at tag der ned..! bare om der nogle sted hvor man bare hänge lidt ud eller det bare er tyroler tälte alt sammen?

pä forehänd tak..
Rasmus

Torsten Rasmussen 24/01 2006

Perfekt!!!!

Kommer lige dernede fra…

Superfedt område! Det er nu anden gang jeg besøger det. Første gang var der dog ikke helt så meget sne som denne gang. Det er virkeligt et område med mange udfordringer.

Hvad ang. Sportsgastein er dette klart min favorit, jeg er dog lidt ked af, at de har fjernet den ”officielle offpist” fra kortet. Dette har resulteret i, at der ikke længere bliver holdt opsyn med offpisten samt sprængt for laviner. Jeg holdte mig væk, tror ikke, at det er den bedste rute at køre som dansker uden en bjergged.

Hvad byen ang. så finder jeg den rigtig hyggelig med mange muligheder for at få stillet sine behov for såvel resturan, bar og natklub besøg. Jeg må dog tilføje at jeg finder det super fedt, at der i år er åbnet en Café ved navn Mine. Her er der mulighed for, at have en fed afterski, med godt personale, gang i den og med mulighed for at snakke samme om dagens hændelser. Perfekt!

Torsten Rasmussen

Janne Og Katrine 23/08 2005

Bedste ferie
Vi var på gruppetur til Bad gastein i 2004.. Det var den bedste tur nogensinde, vi tror ikke der er nogen distination der kan slå dette sted..
Det kan dog ikk anbefales at besøge de varme kilder, da man kommer til at møde gamle tissemænd:(
Nattelivet er helt i top, pub-crawling kan helt klart anbefales!!
Området er perfekt, masser af udfordring:)Husk at komme rundt og se hele området!!

Så alt i alt, TAG TIL BAD GASTEIN!!

Søren Jensen 20/08 2005

Fedt sted..!
Jeg har været i Bad Gastein et par gange, og synes helt sikkert stedet kan anbefales! i særlig høj grad for det yngre skipublikum...
Især skiområdet fra Angertal til hofgastein er næsten altid godt.
Byen er meget hyggelig og den scandinaviske bar Hägblomms, samt det berømte felsentherm er også med til at gøre stedet meget anbefalelsesværdigt!

Ulrik Eriksen 17/03 2005

Glimrende område
Besøgte stedet uge 10 2005 sammen med 13 årig datter. Vi har stået på ski i mange år og fandt området både spændende og udfordrende. Bestemt egnet for den let til øvede skiløber. Ikke velegnet for nybegyndere. På alle områder et pragtfuldt sted. Nyd termalbadene efter en lang dag. Stedet kan anbefales og vi kommer helt sikkert igen. Mvh. Ulrik Eriksen/Dronninglund.

Iver 02/03 2005

Ok, men...
BadGastein uge 9 -tjaaaa, fin sne, næsten ingen liftkø, ikke velegnet til begynder, forholds-vist "rødt" terræn med både boulevardpister og skovløjper. Nederste pister mod byen iset.

Byen er ikke "østrisk" med bjælkehytter osv, men uoverskuelig, og bakket, så de iforvejen ømme skiben får ekstra motion. Skibusserne er strengt nødvendige pga byens niveauforskelle, men gør det hele en anelse mere besværligt.

Afterski rykker på Silverbullet-baren , men ellers ikke. Hvis man søger vild afterski kan BadGastein ikke anbefales.

Den 8 km lange H1 pist fra Hohe Scharte er verdensklasse, simpelthen fedt. Østrigs længste ?
Den pist trækker klart op i vurderingen, så BadGastein kan stemples "Godkendt", men heller ikke mere.

Morten Bentsen 06/02 2005

Udmærket sted - Lej ikke ski ved First Descent
Vi havde en glimrende skitur til Bad Gastein sidste år med Højmark. Hotellet vi boede på var rigtig godt, og der var absolut ikke noget at klage over det. Kurhaus Scheider kan varmt anbefales. Vi rejste med Højmark som havde godt styr på det hele. Deres guider var alle meget flinke og hjælpsomme.

Men vi kan dog ikke anbefale folk at bestille skileje igennem Højmark. De lejede dem ved First Descent, hvor vi har meget dårlige erfaringer. Da vi hentede skiene spurgte vi dem om der var forsikring på skiene hvis det skulle gå galt, dette mente de der var. Jeg har selv været på skiferie 19 gange uden at ødelægge noget udstyr, men spurgte for en sikkerheds skyld.

Da vi 3 dage efter stod derinde med en brækket ski var sagen en ganske anden. Der var ikke nogen forsikring alligevel så vi måtte betale 100 euro i erstatning. Dette var vi desværre nød til da vi selvfølgelig ville stå på ski igen.

2 dage senere stod vi der igen. Nu havde min ven brækket hans ene ski. Hans ski og mine første var ens, og de havde dermed stadig et helt sæt ski, men det mente de ikke kunne bruges. Men vi skulle betale 100 euro igen. Da vi sidste dag kom og afleverede skiene kunne vi se vores ski alligevel var sat sammen til et sæt igen.

Ekspedienten var en meget provokerende svensker ved navn Patrik.

På hjemturen var der desværre et problem med bussen vi skulle med. Der var åbenbart ikke sovepladser nok til alle, så min ven måtte desværre sove på gulvet. Buschaufføren var utrolig ligeglad med det, da han ikke mente det var hans problem.

Selve skistedet er et herligt sted, uden kø problemer ved hejsene, hvilket næsten kan redde en hel ferie i sig selv.

Byens kurbad kan varmt anbefales, men boykot First Descent.

Jesper 31/12 2004

Kanon sted
Det er et rigtig fedt sted, mange pister og et stort område, man ikke bare kører igennem på en uge.

Der er masser forskellige piste, så der er noget for enhver...

Afterski er i top, der er mange bar, pubber, diskoer og lign.

Så et perfekt sted for unge.

Kim D 27/12 2004

Østrisk hygge og godt skiløb
Badgastein er bestemt et besøg værd, også i kraft at byens status om kurby. Det er ikke det ideæle sted for børnefamilier, men det er også det eneste. Stedet sportsgastein som ligger 15 minutters kørsel fra badgastein holder hundered pister overkommelige og udsigten fantastisk.

Lars Bisgaard 02/11 2004

Fantastisk skiområde
jeg har været der flere gang, og der er bakker til alle,og vil man noget mere er der busser som kører hele tiden til andre områder tæt på hvor der er sort løjber,
og har man været for meget på ski eller afterski er der muliheder for at komme i de varme kilder udendøres
30 grader varm super .god fornøjelse

Lise 02/08 2004

Okay, men kun 1 gang
Jeg var i Bad Gastein sidste år..
Det var en super fed uge, de har den fedeste piste der er 14 km og rød!! total fedt!
Men efter 7 dage er området virkelig kørt igennem tykt og tyndt, så det er ikke et sted jeg vile tage hen igen

Thies 17/03 2004

Skide Fedt
Bad Gastein er det fedeste sted jeg har været! kan kun gi det fuld point!

Niels 27/02 2004

Pisse godt sted!
PISSE godt sted!!!......

Det er fjere gang vi skal der ned...
og vi tar afsted i dagKanon sted for alle

Axel 17/02 2004

Badgastein OK
Jeg kan godt forstå Martins frustration over busdriften. Jeg er også lige hjemvendt fra Badgastein, men belært af sidste år hvor vi var med bus til Schladming, var vi i år kørt i egen bil. Vi oplevede derfor ikke at det var et problem at komme rundt mellem de forskellige liftsystemer. Det blæste meget, så skiløbet var meget begrænset, men da føret var nær perfekt med masser af sne, betød det ikke så meget. Kun en dag skulle vi bruge bussen og det endte med at vi måtte bruge 180 kr for at nå tilbage og hente børnene fra skiskole. Jeg fandt området godt for familien, men for småt hvis der virkelig skal "fræses" km.

Jens Toft 16/02 2004

Måske Badgastein igen......
Netop hjemvendt fra 1 uge i Gastein området, må jeg stille og roligt konstatere at området ikke lever op til det jeg forventer ved et "Top10" skiområde.
Selv om at vejret var imod "piste personalet" havde jeg klart opfattelsen af at de ikke var tilstede - kun få pister blev bearbejdet og gjort nogenlunde at stå på ski på.

Nattelivet holdt "ferie" - eller var bare svært at finde. Lidt surt når man har en flok unge mennesker med - der forventer lidt gang i den.

Jeg er lidt skuffet over området og Badgastein ikke det område jeg vælger at tage til lige med det samme -der er flere områder i Østrig der står længere oppe på min liste over gode/perfekte skiområder. Og i uge 13 tager jeg ned til Kitzbühel/Kirchberg området som er det område hvor jeg har haft de bedste skioplevelser.

Iøvrigt mener jeg at Kitzbühel er et af de mest oversete områder af os dansker. Det er ikke spc. dyrt og der er alle muligheder for skiløb - men igen vejeret skal være med.

Men måske bliver Badgastein igen en mulighed i min verden - men ikke lige med det samme.


Mvh / Jens T

Martin 16/02 2004

En gang er nok
Er netop hjemvendt fra en uges skiferie i Badgastein, og skuffelsen er begyndt at lægge sig.
- ja, der er noget udmærket off-piste terræn og ja, byen er da meget hyggelig, men bussystemet/planen er vist arvet fra Slovakiet. De forskellige skiområder var på skift lukket på grund af sne/tåge/blæst og så skal busserne s'gu køre lidt oftere, så man kan komme rundt. Specielt, hvis man har børn med, kan det være en prøvelse at stå i tæt-pakket busserne med skitøj i ½ timer.
Når du så har kørt i bus 'hele dagen', skal du ned og handle - stor var overraskelsen, da vi konstaterede, at forretningerne lukkede kl. 18 !! (og tidligere i weekenden). De vil åbenbart ikke tjene penge i den by (på andet end taxi'er !)
Jeg elsker at stå på ski i Østrig, men holder mig i fremtiden til St. Anton, Ischgl og Sölden. Så er jeg også fri for at holde i kø 2 timer i München.
Nu prøver vi Canazei i uge 11 - det kan kun gå fremad :-)
Ellers kan jeg varmt anbefale Val'disere - det styrer for vildt !!!!!!!!!!!!!!

Frede 15/02 2004

Pas på!!
Ingen tvivl om at Gastein er et rigtig godt område, men en ting man skal være meget opmærksom på de begrænsede muligheder for liftsystemer, hvis det blæser. Der findes selvfølgelig andre alternativer, som Dorfgastein, men bliver hurtigt overbefolket og tager en halv time i bus, hver vej. (Dette er kun en hjælp på vejen til valg af det rigtige skiområde). P.S. Der er ingen tvivl om at dette er byen for afterskiing, som enhver bør opleve.

Cr. 28/01 2004

Ikke Så godt et sted
Hej alle sammen alle dem der overvejer at tage til bad gastein kan godt forberede sig på lidt af vejrt da terrænet ikke er særlig i godt i bad gastein men forslår der i mod at folk prøver Sports Gastein Supert sted det ligger i dalen der hedder gasteiner tal liftkortet dur til både Dorfgastein,Sportsgasein, Badgastein,Bad Hofgastein. Som er de steder du kan tage til men ellers er gastein et dårligt sted at tage til....

Jens 16/01 2004

Felsenbad
Udover fornøjelserne på skiene kan det varmt anbefales at besøge Felsenbad lige over for lifterne i Bad Gastein. For 12 euro får du en oplevelse for livet med varme og kolde bade såvel indendørs som udendørs, 3 forskellige typer sauna og meget mere.
Husk badetøj og håndklæde da det koster ca 3 euro mere at leje dette.

J.a.m.m.p. 15/10 2003

Bad Gastein - Kanon skiferie!
Vi er fem unge unge gutter der hvert år tager på skiferie sammen. Vi har ekstremt høje forventninger til skisportsstedets størrelse og ikke mindst dets natteliv, så vi var i begyndelsen lidt skeptiske med valget af Bad Gastein i uge 12 2003. Vi var nervøse for at vi ville blive mødt af "brune" pister og mennesketomme barer. -sådan var det slet ikke...

Da vi ankom til hotellet "Bellevue" fik vi den første positive overraskelse, da både værelserne og hotellet generelt var af utrolig høj standard. Eneste minus ved hotellet er dets placering, da man skal overvinde en gåtur på 700 m med en stigning tæt på 90% for at komme op til liften. (Sådan føles det med tømmermænd...)
Denne gåtur foregår heldigvis uden ski og støvler, da disse kan opbevares i skiopbevaringen ved hovedliften.

Stedet Bad Gatstein er stort, men det er let at komme rundt, da der er et velfungerende liftsystem. Dog er man nød til at tage skibussen hvis man vil ud til nogle af yderområderne. Liftkortet gælder til hele "Skiverbund Armade"

Pisternes sværhedsgrader er meget varieret så der er udfordringer for personer på alle niveauer. Fælles for pisterne er at de er brede og velpræparerede.

Afterski og natteliv er helt i top, da der er en fin vekslen mellem barer og diskoteker. På mange af barerne er der livemusik, så stemningen er helt i top, så en enkelt genstand bliver uungåeligt til flere...

Alt i alt er Bad Gastein et sted vi varmt vil anbefale til alle der vil have en kanon skiferie med masser af skiløb samt fest og farver.

God tur
Jesper, Allan, Michael, Michael og Poul

Tp 11/03 2003

Super terræn!
Vi var 6 afsted i 4 dage, og selvom der ikke var helt vildt meget sne i dalen, var der fint føre på pisterne.

Vi boede i Bad Hofgastein og stod både her, i Skizentrum Angertal og i Bad Gastein. Vi er imponerede over de flotte, lange pister, men det er ikke et paradis for ny-begyndere. For de let øvede er det derimod helt genialt.

Vi stod faktisk ikke i lift-kø på noget tidspunkt, selvom det tager lidt tid at komme op fra byen til Mittelstation. Et tip er at tage til Skizentrum Angertal og op derfra, men vær opmærksom på, at lifterne først åbner lidt senere der (9.00).

God tur!!

Jonas Vestfalen 31/01 2003

Prøv det!
Var forbi Badgastein, Bad Hofgastein & Dorfgastein en dags tid i forbindelse med at vi ville prøve de forskellige skiområder i Skiverbund Amadé.
Med lifterne som forbinder de 2 skiområder og pister på 7.8 og 7.9 km. er Badgastein & Bad Hofgastein noget af det bedste skiløb man finder i Salzburger Land med god mulighed for tilsyrede lægmuskler, og der er ingen tvivl om at der er udfordringer også for den meget rutinerede skiløber. Rigtig godt skiløb efter Østrigske forhold!

bjoernaldo 27/09 2001

Ja ja ja ja ja
Jeg har vaert i Badgastein to ganger. Jeg reiser dit gjerne igjen! Veldig greit, spesilt dersom du er sikker paa ski. Mange fine bratte heng dersom en gaar litt utafor loypene, genialt rett og slett. Sportgastein har uendelige muligheter dersom du bare har fantasi nok, og energi nok til aa gaa litt!
Bratt og fint! Jo brattere jo bedre, jo mer puddersno desto bedre!!
Da vi var der var det fint vaer nesten hele tiden. Det vil si vekselvis sno og opphold!
Anbefaler det absolutt!!

Thomas Nygaard 07/02 2001

Et skiiiide godt sted for alle!
Et sted med beliggenhed tæt på lifter og gratis skibus.
Der er varme kilder som er et kanon sted hvor man kan rulle sig i sneen og komme i ca 40-50 grader varm kilde.

Rent ud.. Hold kæft et godt sted!

Hans Bjerrum 25/01 2001

Et godt sted
Bad Gastein's pister er gode nok til at det i sig selv retfærdiggør en skiferie. Dog har den også meget at byde på til dem som interesserer sig for andet en sne og afterski. Selve byen ligner et lille stykke Wien som er dumpet ned på nogle stejle klippesider i Alperne, med et brusende vandfald midt igennem byen.

Det skyldes at det er en gammel kurby med en glorværdig fortid, som adskillige konger, kejsere og andre statsoverhoveder har valfartet til gennem de sidste 150 år. Den dag idag er der mange pelsklædte turister i byen, der aldrig kunne drømme om at dyrke vintersport.

Der er flere skiområder i nærheden, men det største af dem, Stubnerkogel/Schlossalm, ligger lige ved byen og byder på mange gode og lange pister, flest røde, ialt 90 km pister. De bedste og mest velpreparede pister findes på Schlossalm.

Det efter min mening bedste område er Dorfgastein/Grossarl som man kommer til med skibus. Det er næsten lige så stort, men med udstrakt brug af snekanoner, god pistepleje og nogle gode pister er det specielt velegnet for let øvede skiløbere og som regel i god stand også ved knapt så godt vejr.

Derudover er der to mindre områder, Graukogel og Sportgastein, som jeg ikke har prøvet men som efter sigende skulle være udmærkede.