Anmeldelse af Abtenau

Opret kommentar Se kommentarer for andre destinationer her
Niels Løvengreen 27/02 2016

Passo Tonale uge 7 2016
Tonale i uge 7 blev en positiv oplevelse, området er ikke så stort og selve tonale er meget fladt. Men gletcheren med den lange røde og sorte nedkørsel er fantastisk, fortsæt over til Ponto legno og Temu området og man får en super skioplevelse, kun røde og sorte skovpister venter på en og næsten ingen mennesker. Det at der var sammenhæng mellem de 3 byer gjorde forskellen.

Hans-erik 24/02 2016

Børneskivenlige Montgenevre
Pas på! Der udlejes gammelt slidt udstyr til toppriser

Henrik M 22/02 2016

Wagrain anmeldelse
Vi har netop været i Wagrain i uge 7. Det er selvfølgelig den største skiferieuge set med danske øjne, men derfor ændrer det nu ikke min anmeldelse.INKDVARTERING:Vi boede på Sporthotel Wagrain. Det fåes ikke bedre, set ud fra et familieperspektiv. Super dejligt hotel. god faciliteter, super beliggenhed i forhold til hovedliften Grafenberg, og så er det med halvpension. Maden er rigtig god.SKIOMRÅDET:Godt område til alle niveauer. Vi er alle rutinerede skiløbere, så på den konto vil jeg gerne sige, at man kan relativt hurtigt komme rundt i hele området. En klar forbedring at G-link er kommet, således at Grafenberg forbindes med Flying Mozart, så området er blevet forbundet er virkelig blevet godt. Det siges, at man indenfor 3 til 4 år også vil blive forbunet med Kleinarl, og så bliver det et virkelig stort område.LIFTER:Jeg vil, modsat nogle andre anmeldelser, gerne hælde lidt malurt i bægeret angående lifterne. Her der efter min mening mulighed for forbedring. Når man skal hjem til Wagrain om eftermiddagen og skal op til toppen af Grafenberg for at køre hjem til Wagrain by, så er der køkaos, således at flere faktisk forlader køen og begynder at gå op af bjerget. Det er ikke godt nok, og bør forbedres. Og sådan er der et par knudepunkter generelt, når man skal hjem til Wagrain på Grafenberg siden, som kan forbedres. Ellers ok, og selv i uge 7 gik det fint.

Rasmus Simonsen 22/02 2016

Børnevenligt
Godt sted for nybegyndere

Peter 19/02 2016

Ikke for begyndere
Der er stort set kun begyndere bakker helt i bunden, og området hænger kun sammen hvis man kører rød og sort. Ellers skal tage deres besværlige bus system i byen eller ude på hovedvejen. Meget servicemindet og venlige Italienere.

Christina Balslev 18/02 2016

Håbløst liftsystem
Vi var der kun en enkelt dag - fra 10 - 16.00, fordi vi havde købt en pakke via Stena-Line.Kort efter vi ankom, gik den stolelift, der fører op i terrænget, i stå. Efter at have stået stille i knap en halv time, fik folk at vide, at den var permanent lukket og at vi ville blive hentet i busser og kørt højere op. På det tidspunkt mødte vi nogle turister, der fortalte, at denne lift havde været gået i stå on and off det meste af ugen. Alligevel var det som om det kom bag på dem med ansvaret for liften. I hvert fald tog det en hel time, før der kom en bus. Den skulle lige have diesel på, sagde damen i liftkortkontoret. Busturen højere op i systemet tog så en halv time. Alt i alt mistede vi på den måde så halvanden time af en i forvejen kort dag. Meget bittert. Og noget, der gav indtryk af utjekkethed og måske også nedslidthed hvad angår liftsystemet. Den omtalt stolelift kom aldrig i gang og den nederste, og måske bedste pist, fik vi derfor kun kørt på til sidst, da vi skulle hjem. I øvrigt var der i alt kun tre stolelifte og alle af den type, de havde i Østrig i 70'erne: to-personers, kun kørende i et og samme tempo fra start til slut, med det resultat, at det går meget langsomt med at komme op. De andre lifte var så slæbelifte. Alt i alt et gammmeldags og ineffektivt liftsystem. Pisterne var dog skønne og det samme var sneen. Men liftsystemets tilstand gør, at stedet ikke er et besøg værd.

Jakob Stocholm 17/02 2016

Overskueligt
Branäs er et fantastisk sted for os med børn. Det er overskueligt og det har det hele. Rigtig godt med små børn på ski??

Olsen 17/02 2016

Westendorf
Netop hjemvendt fra Westendorf, hvor vi havde en fantastisk skiferie. I området er der masser af udfordringer og for et mindre beløb udvides liftkortet til også at indeholde Kitzbul, hvor der er super skiløb og liftsystemer.

Niels Clifford 17/02 2016

Mange vil blive tilfreds her
Skiterræn overrasker positivt med mange gode røde pister og flere gode lange sorte.

Inger Petersen 17/02 2016

Saalbach- Hinterglemm
I rigtig mange år har vi holdt skiferie i enten Saalbach eller nærliggende Hinterglemm. Området er i år udvidet med Fiberbrun, og gør det til en endnu mere attraktiv destination.
Området ligger ikke så højt over havet - men der er altid sne på de nordvendte skråninger, og der produceres tillige sne stort set hver dag. Området er pragtfuldt - og man kan kun blive i godt humør over den fantastiske gode østrigske stemning og venlighed der mødes overalt. Ski terrænet egner sig til alle niveauer børn, begyndere og øvede - unge og gamle - alt kan lade sig gøre. Indkvarteringsmulighederne er uendelige, både i den meget billige ende, men også i den dyre luksus ende.

Anders 17/02 2016

Masser af sne, gode pister og ingen liftkøer
Jeg er på vinterferie med familien i Bad Kleinkirchheim, en mindre destination med ca. 100 km gode primært røde pister, fordelt på hver side af dalen. Det er muligt at løbe fra den ene ene til den anden, med en enkelt passage under hovedvejen ved bymidten. Byen er hjemsted for den tidligere World Cup løber Franz Klammer og flere andre tidl. prof. skiløbere. Der er ikke så mange spisesteder på bjerget som andre steder, men prisniveauet er lavere end de mere besøgte steder som. Wagrain, Bad Gastein m.fl. De seneste to dage er det væltet ned med sne, så der er næsten mulighed for at løbe i uberørt sne på alle pister langt op ad formiddagen. Generelt er der ikke mange på pisterne og næsten ingen køer, har ikke ventet mere end et par minutter som det længste. Kan anbefales til familier og skiløbere som ikke søger det vildeste afterski.

Kjell Stockfisch 17/02 2016

Wagrain er OK
Wagrain er del af et stort område der ikke hænger særligt godt sammen omend G-link har hjulpet på det. Min konklusion er at det er en på alle områder gennemsnitlig destination.

Søren 17/02 2016

Wagrain
Der mangler en 'ved ikke'- rubrik,for når man bor oppe i terrænet kan afterski ikke umiddelbart bedømmes ligesom off-piste kun giver mening hvis man forsøger dette

Jonas Langvad 17/02 2016

none
none

Conny & Lars Gardan 17/02 2016

Utrolige Zermatt
Zermatt er en rigtig by - i 1600 meters højde. Der er kun el-biler (små LEGO-kassebiler) og el-busser. Der er 3 veje op til terrænen. Man kan bo i alt fra vandrehjem til hoteller med flere stjerner end der normalt findes. Man kan købe ind i Coop eller Migros og lave mad selv, gå på McDonalds, i traditionelle schweizer-restauranter eller brænde budgettet af på en Michelin-restaurant. Amosfæren er international. Luften er klar. Og i 3.000-3.800 meters højde forekommer skiløb at være ekstatisk. Desværre er shhweizerfrancen høj for tiden, så tag rigeligt med penge med. Alene parkeringen 1 uge er de første 1.000 kr. Liftkortet koster 3.000 kr. og de gode restauranter på bjerget er heller ikke billige. Når vejret er ok, så er Cervinia og Valtournenche (Italien) en pæn udvidelse af området. Vi har været i Zermatt adskillige gange. Det er alle pengene værd.

Mette 17/02 2016

Skønt terræn
Vi boede lidt oppe bag Kirchberg og måtte køre ca. 5-10 min. hver dag til liften. men det betød ingen ting, der var gode store parkeringspladser og herfra let adgang til terrænnet.Der er ikke de store børne områder. Vi er ikke super skiløbere, men syntes pisterne var rigtig gode og af rimelig sværdhedsgrad, dejligt brede og altenative ruter mange stder så valget kunne stå mellem rødt og blåt. Det skal siges de røde pister her er meget mørkrøde og andre steder ville nogle af de blå sikkert være røde. Super godt sted, kan kun anbefales.

Jesper 17/02 2016

Gerlos midt i Zillertal området
Området er rigtigt godt og Gerlos ligger nærmest midt i det, så der er gode muligheder for godt ski løb til mange dage.

Rikke Skydt 17/02 2016

Tignes - et område der er værd at besøge
Dejligt område, gode brede pister, med et velfungerende liftsystem.

Frederik Kiel 13/02 2016

Lækkert sted
Familievenligt sted med ski in ski out

Loberg 08/02 2016

Ikke et godt sted for de helt små.
Hvis man har er lille barn på 3-6 år og ikke ønsker at benytte den Franske skiskole, er der ikke meget sjov ved Les Menuiers, det er minus børnevenligt. Begynderområder for børnene er kun forbeholdt den franske skiskole det var en øv oplevelse.

Steen Bøgild 08/02 2016

Ja Ischgl er undervurderet
Jeg er helt enig. Ischgl er undervurderet. Jeg har ofte tænkt på at jeg gerne ville høre folks vurderinger og placeringer ift. Det er efter min mening kun prisen der arbejder imod ISCHGL. Min egen top 5 i EU er.. Jeg modtager gerne inputs og anbefalinger til den næste drengetur.Niveau: over middelAlder: 35 Afterski: JaIschglLes Deux AlpesVal Thorens HemsedalTrysil...så sidder I nok og tænker... jamen han har vel ikke være andre steder... så her er listen jeg har besøgt foruden ovenstående.LivignoKaltenbach (Zillertal)HovdenOrsa GrönklitGeiloZauchenseeZell am SeeBeitostølen (som skiguide)VemdalenRomme AlpinBad Gastein

Dan Løwenhertz 08/02 2016

Dårlig sne og snyd
Vi er en familie på 7 som var oppe og stå på ski i Isaberg det var desværre en dårlig oplevelse da vi på anden dagen måtte konstater at der ikke var nok sne grundet besparelser af sne kanoner dette resulteret i mange grønne pletter med græs og mange gæster der kom til skade super dårligt når man betaler for en god oplevelse.Udover dette betaler man kr 40 pr lift kort udover prisen på selve tilgang til lifterne det er egentligt ok da det er normalt på ski områder men når man så aflevere kortene og ikke får de 40 kroner refunderet så føler man sig snydet dette er rent bedrag med en million gæster årligt er det en god ekstra indtjening.Så jeg må sige at det er sidste gang vi tager til Isaberg og vil naturligvis sprede denne info til alle så de ikke bliver snydt.Mvhde 7 ski tosser

Kenny 30/12 2015

Lofer uge 4 - 2015
Vi er en familie som var afsted 2 voksne og 3 børn i alderen 5,7 & 12 år. Lofer er perfekt til børn og nybegyndere da området ikke er større eller sværere end at alle kan overskue det...Gode lifte, nogle med sædevarme og vind-bobler.Har prøvet at være i Lofer både uge 4 og i påsken hvilket var en succes begge gange. Lille hyggelig by med gode indkøbsmuligheder. Pechtlgut's maxi lejligheder kan anbefales..

Steen Astrup 12/11 2015

Latemar
Latemar ligger ca 30 min kørsel fra Canazei og er virkelig et besøg værd . Liftkortet der gælder til Dolomitterne er også brugbar i Latemar. Området er meget stort , nok til en hel dag på ski og pisterne er meget varierede og selv over middag kan der findes pister der stadigvæk som stort set ikke er berørt..

Kommentar til Folgarida.
Folgarida er et godt sted at stå på ski i. Hænger sammen med Madonna de Campiglio og Pinsolo. Der er langt derud men en oplevelse værd. Hotel "Alaska" ligger på pisten, dejlig nemt at komme derfra på ski og køre lige til døren når man kommen hjem.Hilsen, Chresten.

Jens Holtet 07/10 2015

Super god familie ski
Vi er en familie på 4 og vi var afsted i 13 og nu tager vi igen afsted til Andorra eller nærmere bestemt Soulder. Ud over det alle andre skriver vil jeg gerne frem hæve to ting. De fleste ski gæster sover længe så der er derfor ingen kø til hotellets bus før ved ti tiden. Og så en anden rigtigt god ting, mange af hotellerne har deres egen ski udlejning, hvilket gør det nemt og roligt af leje og evt. Bytte

Lars Andersen 02/10 2015

danske skilærer
Nogen som er bekendt med en skiskole i Sölden som tilbyder danske skilærer til børn.

Morten Nielsen 01/09 2015

Liftkapacitet i top - også i højsæsonen.
Vil lige smide en kommentar til alle jer, der har øjnene på Wagrain i den kommende sæson.

Vi var i Wagrain i uge 52 sidste år, sammen med RIGTIG mange andre :-). Jeg skal blankt erkende at jeg havde frygtet det lidt, og havde også forberedt familien på en god gang liftkø.
Jeg har været en del i Wagrain for år tilbage, da jeg arbejdede i nabobyen St. Johann, så mine bange anelser var primært på nogle af de "flaskehalse", jeg erfaringsmæssigt har oplevet, når man skal lidt rundt i terrænnet.

Jeg må dog kippe med flaget og anerkende at de udbygninger der har været af liftsystemet over de sidste 10 år fungerer fantastisk. Kapaciteten er ganske enkelt øget markant, og selvom der ofte stod mange ved liften, så gør det altså bare en forskel at trækhejs er skiftet ud med alt fra 4 - 6 - 8 personers stolelifte... Tiden i liftkøen var derfor yderst acceptabel taget i betragtning af hvor mange mennesker der var i terrænnet.

Budskabet er således at man sagtens kan besøge St. Johann, Wagrain, Flachau osv, også i højsæsonen. Selvfølgelig kører man ikke bare lige til liften, men der er der forhåbentlig heller ikke nogen der forventer :-)... LIftkøen er til gengæld hurtigt ekspederet..

God tur.. !!

Jesper T 31/08 2015

Lækkert skiområde for alle
Les Menuries er et fantastisk sted for alle, uanset niveau. Skiområdet spreder sig udover flere dale hvis du køber det helt store liftkort, men man kan sagtens finde rigeligt underholdning i de enkelte dale. Byen har en fantastisk stemning i løbet af dagen og det er oplagt at sætte sig på en af barerne eller restauranternes og nyde en pause midt på dagen så man er klar til at indtage pisterne igen. Om aftenen bliver byen dog stille, der findes enkelte barer der har åbent om aftenen og et enkelt diskotek. Stedet kan klart anbefale og jeg kunne helt sikkert godt finde på at komme igen.

Morten Hessellund 31/08 2015

Fantastisk i godt vejr
Sölden ligger højt. Selve byen ligger i omkring 1300 m.o.h., mens skiterrænet når op over de 3.000 meter. Netop dét er på samme tid områdets styrke og svaghed. Når solen skinner, er Sölden et ganske fantastisk område. Især når man bevæger sig op i de to gletscher-områder, Rettenbach og Tiefenbach. Her er der ekstremt brede pister af varierende sværhedsgrad, supergod sne og en imponerende udsigt. Når det så til gengæld er overskyet og blæsende, og gletscherområderne er lukket ned, bliver de forholdsvis få lave skovpister overfyldt og opkørte, og det lægger i dén grad en dæmper på skiglæden.Heldigvis kan byen byde på afterski til enhver smag. Foretrækker man, som jeg, en bar med udendørs servering, hvor man kan skåle i Jagatee eller store fadøl, findes disse lige neden for pisterne. Er man mere til høj musik og moderne dans, findes det skam også i byen.Selvom byen hører til blandt de dyrere i Østrig, er det ikke umuligt at finde overnatning til fornuftige priser - især uden for de store rejseuger. En lejlighed i fornuftig gåafstand til pisten kan findes til 2-300 kroner pr. person, hvis man er 4-5 rejsende. Og lejligheder i Østrig har et helt andet niveau end de franske skilejligheder, vi alle kender og frygter.Sölden kan varmt anbefales. Det er et fedt område... især i godt vejr.

Rikke 31/08 2015

Lindvallen et børneparadis
Fantastisk for børn- med børnevenlige pister , snemanden Valle som underholdning, skønne rene varmestuer og dejlige ikke alt for dyre hytter! Et hit for børn under 10 år!

Stine 31/08 2015

Klasse skiområde
Lækkert stort område som stort set altid har god sne! En tur på La Folie Douce og på Cafe Snesko så er den skidag rundet af på bedste vis

Louise Rafn 31/08 2015

Skiferie tæt på Danmark
Hvis man leder efter et både børne- og begyndervenligt terræn tæt på Danmark, er Winterberg en oplagt kandidat!

Nicole 31/08 2015

Halvdød by (på nær i højsæsonen), god offpiste
Bad Gastein er i samlet helhed en okay destination. Byen har tabt meget liv over de seneste år.

Karina Kofoed Stender 31/08 2015

St. Anton det fedeste sted.
St. Anton er det fedeste sted på alle måder. Man skal have pungen op af lommerne, men det er det hele værd. Nyd det. Det er super fedt. ??????

Frank Johannsen 17/12 2011

Snart afsteg igen igen........
Så skal vi afsted igen med Roskilde skiklub. 3 busser.
Jeg tror det er 10 gang, og en rigtig hyggelig or rar by.
Der er masser af muligheder i området, selv om man nogle gange skal køre efter den gode sne.

Baeksted 13/01 2010

canada
har planer om a

Lis Vang 05/03 2006

20 år i abtenau
efter at have besøgt abtenau hver vinter i 20 år og føler det som vort 2. hjem kan vi varmt anbefale at bo og spise i abtenau. vi har boet 6 forskellige ateder, nogle i flere år og følt os godt tilpas alle steder. transporten er i sikre hænder hos hafnia.

Henrik Andersen 02/11 2005

Ikke kun for hyggen
De få kommentar der er om Abtenau her på siden, drejer sig alle om at byen er hyggelig og terrænet er godt for nybegyndere. Jeg har været i Abtenau i henved 20 gange nu, og været ca. 5 øvrige steder. Det er rigtigt at selve Abtenau ikke byder på mange forskellige pister, men dermed kan du sagtens som erfaren løber (for vi danskere er jo selv med 20 sæsoner på bagen, stadig bambi på is, selv om vi tror vi er Stenmark) finde gode udfordringer.

Abtenau er genialt hvis du vil lære at stå på ski. Hvis du har kørt en del sæsoner og du tror du er weltmeister, så bid i det sure æble og lej en privatinstruktør f.eks. for at lære at carve rigtigt. Jeg går selv ufateligt meget op i stilen og selv om jeg ikke er noget stortalent selv, så kan jeg spotte det som ser rigtig godt ud. Glem alt om hvad du har set med Urskov og alle hans eksperter, det ligner kong volmers røv, i forhold til Abtenaus over 60 årige instruktør Jupp. Det slår alt. "Er kann das". Jeg selv håber stadig at lære det inden han går på pension.

Og hvis du så kommer i uge 8 (sådan har det været de 2 seneste sænoner, så kan du næsten have hele Karkogel for dig selv, det er bare kanon.

Jeg er måske vane menneske og kan køre på den samme bakke en hel uge og koncentrere mig om selve skiløbet. Hvis du vil have en ny bakke hele tiden er Abtenau nok ikke noget for dig. Du kan køre 20 minutter i bus og så er der nogle flere muligheder.

Byens største minus er, at det ser ud som at at alle storrygere har det med at samle sig der i vintersæsonen.

Byen ligger tilmed ikke så højt, så snesikkerheden er ikke byens største force. Jeg har været der et par sæsoner med grønne marker, hvor man skulle køre 45 minutter i bil for at komme til sne, men der var det også dårligt mange andre steder. De 2 seneste sæsoner i uge 8 har været perfecte.

Jim Rasmussen 31/08 2005

Østrigs perle
abtenau er en rigtig østrigsk bjergby lille og rigtig hyggelig. her kan både voksne og børn få alt hvad de ønsker inden for skiløb og hygge, der er mange gode og billige spisesteder, og befolkningen er meget gæstfri, desuden er der meget billigt, både at bo og at spise.jeg har selv været der 5 gange. jeg har også været andre steder i østrig, men ABTENAU bliver nu mit foretrukne skisportssted. det er det perfekte sted for nybegyndere og mere øvede. der er ikke langt til Dacstein og andre større områder, der kører bus til alle stederne. PRØV DET mvh. jim

Michael Nilsson 16/01 2003

Skiløb for hyggens skyld
Abtenau er en lille by hvor det helt klart er hyggen frem for alt. Udfordringerne er STORE for nybegyndere, for de øvede/super kræver det en lille bustur på 20 min. så er du i terræn hvor du måske er heldig at løbe på meget kendte østriske "weltklasse" skiløbere. Jeg kan kun sige vil man prøve at løbe på ski kan Abtenau være et godt sted at lærer det. kontakt evt. Hafnia-rejser

Maja 10/01 2002

Hyggelig lille by!
Abtenau er en meget hyggelig lille by... der er mulighed for både at bo i lejlighed men også på en af byens hoteller (jeg fortrækker Weisels Rössel?). Skiterrænnet er godt til folk der ikke vil have for meget af det vilde, til dem er der ikke langt derfra også mulighed for det (gratis skibuskørsel). Jeg har kun gode ting at sige om Abtenau.

Karsten Ingemann 08/12 2001

Abtenau - Endnu en gang
Ja så går skiferien til Abtenau endnu en gang. Det er en lille hyggelig by, med flere spisesteder, cafeer m.m. Det er utroligt rare indbyggere der bor i Abtenau. Vi tager skibussen om morgenen til Russback, hvor vi så står på ski hele dagen i Dachstein West terrænnet, der er udmærket til alm. familiehygge, men måske for lille til ungdom og fart. Der er en hel del små, skæve, men sjove Jausenstationer hvor man kan sidde lidt ned og få lidt at spise eller drikke.
Skibussen kører retur flere gange daglig.

Alt i alt et udmærket område, tilmed uden de helt store liftkøer.

NB. Der er også ski muligheder i selve Abtenau.