Her står flest danskere på ski i Østrig

Her står flest danskere på ski i Østrig

Når skilysten melder sig, er Wagrain-Kleinarl den destination i Østrig, som flest danskere sætter kurs mod. Især de mange aktiviteter og familievenlige forhold lokker danskerne til.

Wagrain-Kleinarl er en sikker træffer blandt de østrigske rejsemål, og faktisk er det den ski-destination i hele alpelandet, som tiltrækker allerflest danskere. Efter en udvidelse i 2013 råder den populære ski-destination nu over 350 kilometer velpræparerede pister og ikke mindst en 235 meter lang bjergbane, G-link, der binder skiområdet sammen, og gør det nemt at svæve over dalen.

Udvidelsen af området har for alvor sat Wagrain-Kleinarl, der er en del af Østrigs største skiregion, Ski Amadé, på verdenskortet. Især danskerne er hoppet med på lavinen, og med 119 kilometer blå pister og 189 kilometer røde er der plads til både nybegynderne og de mere erfarne skiløbere.

Selv om området særligt i uge 7 og 8 er en populær destination blandt danskerne, er det stadig muligt at finde nærmest uberørte pister i området. Og også når skiene er klikket af, byder Wagrain-Kleinarl på et væld af aktiviteter og oplevelser – eksempelvis et stort børnevenligt vandland med rutsjebaner og pools både indendørs og udendørs. De voksne kan lægge vejen forbi en af de traditionelle afterski-barer eller synge sig hæse på alpebyernes diskoteker og karaokebarer.

Denne sæson har Wagrain-Kleinarl blandt andet også Ice Cross Downhill verdensmesterskaberne på programmet, når Riders Cup løber af stablen den 8. til 10. december 2016. I den forbindelse er der planlagt en hel event-weekend kaldet ”Twice the Winterstart”, hvor blandt andet den belgiske singer-songwriter Milow spiller livekoncert i de snedækkede omgivelser.

Har du måske været i Wagrain og ønsker at prøve et nyt sted i Østrig, kommer her en liste med de mest populære destinationer i Østrig, listen er lavet ud far statistik fra vinteren 2015/16.

Danskernes top 10 skiområder i Østrig

1. Wagrain
2. Bad Gastein
3. Sölden
4. Saalbach
5. Ischgl
6. Zell am See
7. Schladming
8. St. Anton
9. Flachau
10. Westendorf

Se pistekort og snestatistik for Wagrain-Kleinarl her.
Læs mere om skiferie i Wagrain-Kleinarl her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Wagrain
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

860 pister i alt
280 km blå
483 km rød
97 km sort

Lifter: 270 stk. / 375.000 pers/time

Slæbelifter: 69
Stolelifter: 98
Kabinelifter: 47

Mere om skiferie i Wagrain

Find tilbud på skirejser