Kunstig sne i al slags vejr på Pitztaler gletsjeren

Kunstig sne i al slags vejr på Pitztaler gletsjeren

Skisportsstedet på Pitztal gletsjeren åbner til denne sæson med ikke mindre end en verdensnyhed. Som den første har stedet nemlig investeret i ny teknologi til produktion af kunstig sne, og det kan

Online: 15/09 2009

Forud for den kommende skisæson, placerer Pitztal gletsjeren sig teknologisk helt i front blandt skisportssteder i hele verden. Som den første, har Pitztal fået opstillet en ny type sne-maskine, der kan producere 950 m3 sne i døgnet og - i modsætning til de velkendte sne-kanoner – fungerer uafhængig af temperatur, luftfugtighed og vindforhold.



Med ibrugtagningen af IDE Alle Weather Snowmaker, vil skisportsstedet sikre og forbedre sne-forholdene, og tilbyde endnu flere præparerede pister og områder i ydersæsonen.



Supplement til de konventionelle sne-kanoner

Snowmakeren skal supplere de velkendte sne-kanoner og vil primært blive brugt i de varmeste perioder – altså ved sæsonstart i efteråret, og til foråret når skisæsonen går på hæld.

Helt specifikt for Pitztal betyder investeringen blandt andet, at det nederste ski-område på gletsjeren kan tages i brug tidligere på sæsonen – noget som specielt de mange internationale World Cup skiløbere kan drage fordel af, og har vist stor interesse i.



Miljøhensyn i højsædet

IDE All Weather Snowmaker producerer sne uden brug af kemiske hjælpemidler, og det falder helt i tråd med den Østrigske miljøpolitik som anses som en af verdens skrappeste.

- I de seneste år har vi i stigende grad måttet konstatere, at de optimale forhold for den naturlige sne på gletsjeren er blevet dårligere, forklarer Pitztal gletsjerens direktør, Hans Rubatscher.

- Derfor satte vi os for at finde et alternativ til den naturlige sne, og fandt den i IDE All Weather Snowmaker i Israel.



Maskinen er udviklet og afprøvet i Israel inden den til sidst er blevet transporteret med skib og fragtet på lastbiler til destinationen. Selve opførelsen af det tekniske vidunder har taget 6 måneder og står nu klar til den forestående sæson.


Kunstig sne i al slags vejr på Pitztaler gletsjeren - Billede 330

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen